Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα συμφωνήσω με το χωρίς κόκκαλο ώστε να είναι πιο εύκολη η διαχείριση. Το κόκκαλο το άτιμο μπορεί να σε κάνει να τη βγάλεις πολύ στεγνή επειδή θα φοβηθείς το αίμα στο σημείο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, billdanos είπε

Τρίβεις παρμεζάνα στον ψιλό τρίφτη, την απλώνεις σε ταψάκι με λαδόκολλα (ή προσεκτικά σε αντικολλητικό τηγάνι) και μόλις λιώσει και παει να πάρει χρώμα τη βγάζεις και την αφήνεις να σταθεροποιηθεί. Στο στάδιο που θα είναι ακόμη ζεστή και εύκαμπτη μπορείς να της δώσεις ο,τι σχήμα θέλεις. Αν θες ας πούμε να φτιάξεις μια "φωλιά" από παρμεζάνα για να βάλεις μέσα σαλάτα, την αναποδογυρίζεις ζεστή πάνω από ένα μπωλ ή πιάτο που έχεις στήσει ανάποδα, περιμένεις να κρυώσει και ξεφορμάρεις! :) 

pars.JPG

Μοντεράτορα δεν μας τα είπες αυτά τα ταλέντα!

25 λεπτά πριν, billdanos είπε

Και μόνο medium rare! :)

spacer.png

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Στη πεπατημένη ε ; 

Έτσι το είχα σκεφτεί και εγώ 

@nogoso καλή η ιδέα για το μοσχάρι, θα πάρω μια να τη δοκιμάσω 

Γενικά μοσχαρίσια μπριζόλα σπίτι έχω να φάω καμιά 15αριά χρόνια, καιρός να ξαναμπεί στο μενού μου φαίνεται :)

Φτιάξε κάτι απλό όπως λες δεν έχεις εμπειρία με το ψήσιμο. Το πιο απλά όπως πανσετες λουκάνικα είναι μια Safe λύση.  η μοσχαρίσια  θέλει σωστό ψήσιμο για να μην βγει σαν σόλα...

Επεξ/σία από christopher0016
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, christopher0016 είπε

Φτιάξε κάτι απλό όπως λες δεν έχεις εμπειρία με το ψήσιμο. Το πιο απλά όπως πανσετες λουκάνικα είναι μια Safe λύση.  η μοσχαρίσια  θέλει σωστό ψήσιμο για να μην βγει σαν σόλα...

Ε εντάξει οι 2 από τους 4 καλεσμένους το κατέχουν καλά το θέμα, νομίζω θα βοηθήσουν αν χρειαστεί 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
34 minutes ago, skiabox said:

Μοντεράτορα δεν μας τα είπες αυτά τα ταλέντα!

 

Μοσχάρι καλοψημένο = ζεστή σαγιονάρα στο πιάτο σου για να γυμνάζεις τα σαγόνια! Αν τρως έτσι το κρέας τότε καλύτερα χοιρινό ή μοσχαράκι κοκκινιστό... 😛 

19 minutes ago, ThReSh said:

Πάρε ένα θερμόμετρο κρέατος για σιγουριά.

Χθες έφτασε στο σπίτι αυτό οπότε ανοίγονται νέοι ορίζοντες: 

 nano_feature_preview.png

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Πάρε ένα θερμόμετρο κρέατος για σιγουριά.

Έχεις να προτείνεις κανένα ; 

@billdanos αυτό που δείχνεις δε ξέρω τι είναι αλλά δείχνει ακριβό :P :P :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
6 minutes ago, AristidisZ said:

Έχεις να προτείνεις κανένα ; 

@billdanos αυτό που δείχνεις δε ξέρω τι είναι αλλά δείχνει ακριβό :P :P :P

Πάντως ΔΕΝ είναι ...sex toy! 😛

Με αυτό μαγειρεύεις τις τροφές μέσα σε νερό αφού τα κλείσεις σε σακουλάκια τροφίμων με zip. Κρατάει τη θερμοκρασία σταθερή κυκλοφορώντας συνεχώς το νερό μέσα στο σκεύος και μαγειρεύει σε χαμηλές θερμοκρασίες από μία εως και ...48 ώρες αναλογα το κρέας κλπ. Το πρώτο πείραμα χθες με σολωμό ήταν απόλυτα πετυχημένο (για 45 λεπτά στους 52 βαθμούς). Αφού το βγάλεις από το σακουλάκι, το σκουπίζεις και το περνάς από ένα τηγάνι για 1 λεπτό για να πάρει χρώμα κλπ.

Μαγειρεύεις με αυτό μέσα σε οποιοδήποτε σκεύος που προφανώς δεν χρειάζεται να είναι πάνω στο μάτι, ακόμη και σε πλαστικά δοχεία (που να αντέχουν θερμοκρασίες μέχρι 80-85 βαθμούς που είναι και η μεγιστη θερμοκρασία που πιάνει).

Το κόστος ξεκινάει από 100 ευρώ περίπου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πάντως ΔΕΝ είναι ...sex toy! 😛

Με αυτό μαγειρεύεις τις τροφές μέσα σε νερό αφού τα κλείσεις σε σακουλάκια τροφίμων με zip. Κρατάει τη θερμοκρασία σταθερή κυκλοφορώντας συνεχώς το νερό μέσα στο σκεύος και μαγειρεύει σε χαμηλές θερμοκρασίες από μία εως και ...48 ώρες αναλογα το κρέας κλπ. Το πρώτο πείραμα χθες με σολωμό ήταν απόλυτα πετυχημένο (για 45 λεπτά στους 52 βαθμούς). Αφού το βγάλεις από το σακουλάκι, το σκουπίζεις και το περνάς από ένα τηγάνι για 1 λεπτό για να πάρει χρώμα κλπ.

Μαγειρεύεις με αυτό μέσα σε οποιοδήποτε σκεύος που προφανώς δεν χρειάζεται να είναι πάνω στο μάτι, ακόμη και σε πλαστικά δοχεία (που να αντέχουν θερμοκρασίες μέχρι 80-85 βαθμούς που είναι και η μεγιστη θερμοκρασία που πιάνει).

Το κόστος ξεκινάει από 100 ευρώ περίπου. 

Sous vide, πες το ντε σε απλά ελληνικά :D

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

55 λεπτά πριν, nogoso είπε

Θα συμφωνήσω με το χωρίς κόκκαλο ώστε να είναι πιο εύκολη η διαχείριση. Το κόκκαλο το άτιμο μπορεί να σε κάνει να τη βγάλεις πολύ στεγνή επειδή θα φοβηθείς το αίμα στο σημείο.

Δεν είναι αίμα αλλά χρωστικές, ζήτημα στο κόκκαλο να έχει μείνει 5-10 μλ τα οποία απλά καίγονται στο ψήσιμο. 

Για τα μοσχαρίσια ειδικά τα κόβεις πάχος 2cm και τα ψήνεις 1 λεπτό από κάθε μεριά και γίνονται λουκούμι αν κάποιος έχει θέμα στο να βλέπει το κόκκινο από τις χρωστικές μπορεί να το αφήσει παραπάνω. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...