Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από κέτσαπ, μουστάρδες, μαγιονέζες κτλ για μένα βάλε καλύτερα hellman's burger sauce, δίνει ωραία γεύση. Απλά μη βάλεις πολύ και σκεπάσει τις άλλες γεύσεις.

Το ψωμάκι αν το ζεστάνεις καλά στην τοστιέρα μια χαρά θα γίνει. Το μαρούλι όσο και να μη του φαίνεται κάνει διαφορά και ταιριάζει.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 hours ago, frozex said:

Έστειλα χθες τον αδερφό μου ΣΜ και μου γύρισε με ψωμάκια για Burger του καραμολογκος. Η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που θα έφτιαχνα burger ήθελα να φτιάξω εγώ το ψωμί αλλά τώρα έχω πέσει θύμα των περιστάσεων. Αφού το ψωμί το έχουμε θέλω μερικές συμβουλές για τα υπόλοιπα. Στο μπιφτέκι μόνο αλάτι πιπέρι; Σος κέτσαπ μουστάρδα; Κρεμμύδι καραμελομενο ή πίκλα; Ντομάτα φέτα ή μαρμελάδα; Το μαρούλι δίνει τπτ; Ρωτάω τόσα διότι η Καβάλα δεν έχει κάποιο καλό δείγμα για να αποκτήσω άποψη. 

Υ. Γ. : να πω πως τα ψωμάκια δεν τα παρήγγειλα εγώ απλώς τα είδε εκεί, τα πήρε και τώρα μου ζητάει να του τα φτιάξω. Λογικά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα 'τοστάρω' το στο τηγάνι μετά το μπιφτέκι. 

Κανενα απο τα γνωστα ψωμακια για μπεργκερ δεν ειναι καλο. Πηγαινε σε τοπικους φουρνους, ολο και καποιος θα εχει παρομοιου τυπου ψωμακι. Οι αλυσιδες εχουν τυπου μπριος, δεν χανεις να ρωτησεις μηπως βρεις και εκει.

Στο κιμα μπορεις να βαλεις οτι υλικα θελεις. Καπνιστη παπρικα, καγιεν, εστραγκον, θυμαρι, φασκομηλο, εχεις παρα πολλες επιλογες. Σιγουρακι εχω να βαλεις μηλοξυδο στο κιμα, γινεται απιστευτο ετσι.

Για τα προσθετα πισω, εχεις επισης πολλες επιλογες με το να φτιαξεις τις δικες σου σαλτσες. Ετοιμες σοβαρες κυριως απο μεγαλα σουπερ μαρκετ και ντελικατεσεν. Οι γνωστες λιγο πολυ ειναι απαραδεκτες.

+1 για καραμελωμενα λευκα κρεμμυδια. Βαλε και βαλσαμικο ξυδι οπως τα φτιαχνεις.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά έγινε με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντομάτα σε φέτα. Αυγό δεν ήθελε, σκέφτηκα για μια τσένταρ σος αλλά δεν προλάβαινα. Το ψωμάκια πολύ κακά αλλά τα υποστήκαμε. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

PhWNJek.jpg

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^ ΠΩ...

 

Εγώ να σας ρωτήσω κάτι (παρακαλώ κάντε reply αν μου απαντήσετε μη το χάσω);

Μιας και έχω κόψει το κρέας εδώ και 2 μηνάκια επιτυχώς. Τι προτείνεται για να φτιάξω ένα αντίστοιχο μπέργκερ πέρα από μανιτάρια, κολοκυθοκεφτέδες/τοματοκεφτέδες που δυστυχώς δεν θα έχω τη δυνατότητα να τα φτιάξω;

Τόνος εκεί δε νομίζω να μπαίνει.. και δεν ξέρω τι να έχω ούτως ώστε πρόχειρα να μπορώ να φάω ένα μπεργκεράκι με τα πράσινα και τις σάλτσες του..

Επεξ/σία από JiovanniGeorgeo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

^ ΠΩ...

Εγώ να σας ρωτήσω κάτι (παρακαλώ κάντε reply αν μου απαντήσετε μη το χάσω);

Μιας και έχω κόψει το κρέας εδώ και 2 μηνάκια επιτυχώς. Τι προτείνεται για να φτιάξω ένα αντίστοιχο μπέργκερ πέρα από μανιτάρια, κολοκυθοκεφτέδες/τοματοκεφτέδες που δυστυχώς δεν θα έχω τη δυνατότητα να τα φτιάξω;

Τόνος εκεί δε νομίζω να μπαίνει.. και δεν ξέρω τι να έχω ούτως ώστε πρόχειρα να μπορώ να φάω ένα μπεργκεράκι με τα πράσινα και τις σάλτσες του..

Ψάξε για Burger παντζαριού, επίσης και ο τόνος μπαίνει να ξέρεις. Αλλιώς δες για 'vegan burgers'. 

Spoiler

εδώ πολλά και διάφορα, δες κριτικές και πράξε αναλόγως

https://www.akispetretzikis.gr/#search/burger

 

Επεξ/σία από frozex
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@JiovanniGeorgeo αυγα τρως; Αν ναι δες εδω

 

Βασικα εχει μερικα εκατομμυρια συνταγες vegeterian / vegan στο youtube, δες τι σου αρεσει καλυτερα.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

^ ΠΩ...

Εγώ να σας ρωτήσω κάτι (παρακαλώ κάντε reply αν μου απαντήσετε μη το χάσω);

Μιας και έχω κόψει το κρέας εδώ και 2 μηνάκια επιτυχώς. Τι προτείνεται για να φτιάξω ένα αντίστοιχο μπέργκερ πέρα από μανιτάρια, κολοκυθοκεφτέδες/τοματοκεφτέδες που δυστυχώς δεν θα έχω τη δυνατότητα να τα φτιάξω;

Τόνος εκεί δε νομίζω να μπαίνει.. και δεν ξέρω τι να έχω ούτως ώστε πρόχειρα να μπορώ να φάω ένα μπεργκεράκι με τα πράσινα και τις σάλτσες του..

Υπάρχουν έτοιμα προψημένα - κατεψυγμένα διάφορα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα βιολογικών. Φαλάφελ, μπιφτέκια λαχανικών, σόγιας, τόφου κτλ. Μόνο ζέσταμα θέλουν. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ψάχνω κανά ορεκτικό εύκολο για πριν το τραπέζι των Χριστουγέννων. Σκέφτηκα κροκέτες (πατάτας, τυριού ή κ.α.) αλλά δεν θέλω να το κάνω deep fry.  Έχετε καμιά ιδέα; Κάτι για φούρνο ή και να μην θέλει ψήσιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπουρεκακια με ανθότυρο

Γαρίδες γκρατεν

Ψαροκροκετες

Παστουρμαδοπιτα

Κις Λόρεν

Κρεατοπιτα

Κεφτεδάκια με σος γιαουρτιού

Σαγανάκι με μέλι

Στις 11/12/2018 στις 9:05 ΠΜ, evabb είπε

και οι δυο συνταγες μου φαινονται λιγο overkill για να πω την ταπεινη μου αποψη, χανεται λιγο η μπανανιλα. Προσωπικα κανω κεικ μπανανας με βανιλια και βογγαει ο τοπος απο την μυρωδια.

φαινεται ταπεινο και απλο μεχρι να το πλησιασεις στην μυτη σου και να το βαλεις στο στομα, μετα το ξεχνας κι απλα μουγκριζεις

EeAqZJ.jpg

Zvwm2v.jpg

YgJYM9.jpg

Banana cake

Ingredients
Serves: 10 

  • 125g butter
  • 150g caster sugar (μπορεις να αφαιρεσεις λιγο ζαχαρη αν σου φαινεται πολυ γλυκο επειδη εχει κι αλλες ζαχαρες πιο κατω)
  • 1 teaspoon vanilla extract (3 φακελακια ζαχαρη με βανιλια και μια δοση υγρη βανιλια με αρωμα βουτυρο)
  • 1 egg, beaten
  • 2 very ripe bananas, mashed
  • 190g self raising flour
  • 60ml milk

Method
Prep:10min  ›  Cook:40min  ›  Ready in:45min 

  1. Grease and line a 2lb loaf tin. Melt butter, sugar and vanilla in a saucepan over a medium heat.
  2. Remove from heat and add the mashed bananas, mix well.
  3. Add the egg, mix well.
  4. Stir in the flour and the milk.
  5. Pour into the prepared tin, sprinkle with a tablespoon of demerara sugar to give a crunch topping if liked.(του γαμαω το σπιτι με κρυσταλλικη ζαχαρη εδω)
  6. Bake at 170 C / Fan 150 C / Gas 3 for 35 minutes, or until a skewer comes out clean. Leave to cool and enjoy!

asset-1046826.jpg

κι επειδη εχω οιστρο βαζω και μια συνταγη σουπας που εφτιαξα την κυριακη

Σουπα πρασο - πατατα

iiw70J.jpg
pxm0Bm.jpg
1Fpw5O.jpg

βαζω μονο τα υλικα, τα υπολοιπα βρειτε τα

4 πρασα, 1 κρεμμυδι, 1 μεγαλη πατατα, λαδι και βουτυρο, 2 κυβοι ζωμος λαχανικων ή κοτοπουλου ή ενας κι ενας, νερο, φρεσκοτριμμενο πιπερι για την σουπα και για το γαρνιρισμα. καθολου αλατι!!!

Κέικ μπανάνας.Εμπνευση από το ποστ σου χωρίς σοκο.

 

IMG_20181221_180809-1000x750.jpg

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιο πολύ ψάχνω σε μπουκίτσες και όχι πίτα ή κάτι τέτοιο. Τα μπουρεκάκια θα γίνουν τραγανά από έξω; Θα έφτιαχνα κροκέτες αλλά φοβάμαι πως μέχρι να ψηθούν θα χυθεί η γέμιση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, frozex είπε

Πιο πολύ ψάχνω σε μπουκίτσες και όχι πίτα ή κάτι τέτοιο. Τα μπουρεκάκια θα γίνουν τραγανά από έξω; Θα έφτιαχνα κροκέτες αλλά φοβάμαι πως μέχρι να ψηθούν θα χυθεί η γέμιση.

τις βαζεις στην καταψυξη πριν τις τηγανισεις! αλλιως οντως θα χυνεται η γεμιση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...