Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nogoso είπε

Καλησπέρα,

Πλέον κυκλοφορεί αρκετά και μια νέα  ποικιλία λωτου που τρώγεται σαν μήλο.  Δηλαδή όχι όπως αυτούς που ξέρουμε από παλιά οι οποίοι πρέπει να υπερωριμασουν. 

Όντως και στα σούπερ μάρκετ και σε μανάβικα πιο πολύ βλέπω αυτούς πλέον. 

• Like 1
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έστειλα χθες τον αδερφό μου ΣΜ και μου γύρισε με ψωμάκια για Burger του καραμολογκος. Η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που θα έφτιαχνα burger ήθελα να φτιάξω εγώ το ψωμί αλλά τώρα έχω πέσει θύμα των περιστάσεων. Αφού το ψωμί το έχουμε θέλω μερικές συμβουλές για τα υπόλοιπα. Στο μπιφτέκι μόνο αλάτι πιπέρι; Σος κέτσαπ μουστάρδα; Κρεμμύδι καραμελομενο ή πίκλα; Ντομάτα φέτα ή μαρμελάδα; Το μαρούλι δίνει τπτ; Ρωτάω τόσα διότι η Καβάλα δεν έχει κάποιο καλό δείγμα για να αποκτήσω άποψη. 

Υ. Γ. : να πω πως τα ψωμάκια δεν τα παρήγγειλα εγώ απλώς τα είδε εκεί, τα πήρε και τώρα μου ζητάει να του τα φτιάξω. Λογικά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα 'τοστάρω' το στο τηγάνι μετά το μπιφτέκι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, frozex είπε

Έστειλα χθες τον αδερφό μου ΣΜ και μου γύρισε με ψωμάκια για Burger του καραμολογκος. Η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που θα έφτιαχνα burger ήθελα να φτιάξω εγώ το ψωμί αλλά τώρα έχω πέσει θύμα των περιστάσεων. Αφού το ψωμί το έχουμε θέλω μερικές συμβουλές για τα υπόλοιπα. Στο μπιφτέκι μόνο αλάτι πιπέρι; Σος κέτσαπ μουστάρδα; Κρεμμύδι καραμελομενο ή πίκλα; Ντομάτα φέτα ή μαρμελάδα; Το μαρούλι δίνει τπτ; Ρωτάω τόσα διότι η Καβάλα δεν έχει κάποιο καλό δείγμα για να αποκτήσω άποψη. 

Υ. Γ. : να πω πως τα ψωμάκια δεν τα παρήγγειλα εγώ απλώς τα είδε εκεί, τα πήρε και τώρα μου ζητάει να του τα φτιάξω. Λογικά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα 'τοστάρω' το στο τηγάνι μετά το μπιφτέκι. 

Σος, κετσαπ απλώς "χαλούν" το μπέργκερ κατ' εμέ. Ντομάτα και κέτσαπ μαζί; Μουστάρδα ή μαγιονέζα (ανάλογα τα υλικά) ναι, αλλά με μέτρο. Κρεμμύδι ξερό, όχι καραμελωμένο ΚΑΙ πίκλα. Ντομάτα φέτα, οι μαρμελάδες είναι για το πρωινό. Μαρούλι για δροσιά, αλλά συνδυαστικά με μαγιονέζα (θα έλεγα). Επίσης μία φέτα κίτρινο τυρί θα πήγαινε άριστα. Μπέικον επίσης. Λατρεύω τα μανιτάρια, αλλά δεν δίνουν τπτ στο μπέργκερ.

Γενικά πάντως, γούστα είναι αυτά: βάλε ό,τι σου αρέσει, δεν χάθηκε ο κόσμος.

Υ.Γ.: Ψωμάκι συσκευασμένο... Μπλιαχ!

Επεξ/σία από jonkyr
  • Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Σος, κετσαπ(εννοούσα τι σος να βάλω, να πάω απλό κέτσαπ μουστάρδα ή κάτι άλλο) απλώς "χαλούν" το μπέργκερ κατ' εμέ. Ντομάτα και κέτσαπ μαζί; Μουστάρδα ή μαγιονέζα (ανάλογα τα υλικά) ναι, αλλά με μέτρο. Κρεμμύδι ξερό, όχι καραμελωμένο ΚΑΙ πίκλα(η πίκλα λες δν θα δώσει τπτ;). Ντομάτα φέτα(ντοματα σε φέτες εννόω ή ντοματα μαρμελάδα), οι μαρμελάδες είναι για το πρωινό. Μαρούλι για δροσιά, αλλά συνδυαστικά με μαγιονέζα (θα έλεγα). Επίσης μία φέτα κίτρινο τυρί θα πήγαινε άριστα. Μπέικον επίσης(καλά τυρί και μπέικον εννοείτε για αυτό δεν το έγραψα). Λατρεύω τα μανιτάρια, αλλά δεν δίνουν τπτ στο μπέργκερ.

Υ.Γ.: Ψωμάκι συσκευασμένο... Μπλιαχ! (και εγώ αυτής της άποψης είμαι)

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, frozex είπε
1 ώρα πριν, jonkyr είπε

Σος, κετσαπ(εννοούσα τι σος να βάλω, να πάω απλό κέτσαπ μουστάρδα ή κάτι άλλο) απλώς "χαλούν" το μπέργκερ κατ' εμέ. Ντομάτα και κέτσαπ μαζί; Μουστάρδα ή μαγιονέζα (ανάλογα τα υλικά) ναι, αλλά με μέτρο. Κρεμμύδι ξερό, όχι καραμελωμένο ΚΑΙ πίκλα(η πίκλα λες δν θα δώσει τπτ;). Ντομάτα φέτα(ντοματα σε φέτες εννόω ή ντοματα μαρμελάδα), οι μαρμελάδες είναι για το πρωινό. Μαρούλι για δροσιά, αλλά συνδυαστικά με μαγιονέζα (θα έλεγα). Επίσης μία φέτα κίτρινο τυρί θα πήγαινε άριστα. Μπέικον επίσης(καλά τυρί και μπέικον εννοείτε για αυτό δεν το έγραψα). Λατρεύω τα μανιτάρια, αλλά δεν δίνουν τπτ στο μπέργκερ.

Υ.Γ.: Ψωμάκι συσκευασμένο... Μπλιαχ! (και εγώ αυτής της άποψης είμαι)

Διευκρινίσεις: κέτσαπ όχι, έχεις ντομάτα. Μουστάρδα ναι, υπό προϋποθέσεις. Το ίδιο για τη μαγιονέζα. Πίκλα ναι, με μέτρο, αλλά ΚΑΙ ΜΑΖΙ με κρεμμύδι ξερό (ροδέλες). Όχι καραμελωμένο (άποψή μου φυσικά). Για την μαρμελάδα κατάλαβα τι εννοείς, υποτίθεται ότι έκανα αστείο (αποδείχθηκε αποτυχημένο :D). Καλή μάσα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Από κέτσαπ, μουστάρδες, μαγιονέζες κτλ για μένα βάλε καλύτερα hellman's burger sauce, δίνει ωραία γεύση. Απλά μη βάλεις πολύ και σκεπάσει τις άλλες γεύσεις.

Το ψωμάκι αν το ζεστάνεις καλά στην τοστιέρα μια χαρά θα γίνει. Το μαρούλι όσο και να μη του φαίνεται κάνει διαφορά και ταιριάζει.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
21 hours ago, frozex said:

Κανενα απο τα γνωστα ψωμακια για μπεργκερ δεν ειναι καλο. Πηγαινε σε τοπικους φουρνους, ολο και καποιος θα εχει παρομοιου τυπου ψωμακι. Οι αλυσιδες εχουν τυπου μπριος, δεν χανεις να ρωτησεις μηπως βρεις και εκει.

Στο κιμα μπορεις να βαλεις οτι υλικα θελεις. Καπνιστη παπρικα, καγιεν, εστραγκον, θυμαρι, φασκομηλο, εχεις παρα πολλες επιλογες. Σιγουρακι εχω να βαλεις μηλοξυδο στο κιμα, γινεται απιστευτο ετσι.

Για τα προσθετα πισω, εχεις επισης πολλες επιλογες με το να φτιαξεις τις δικες σου σαλτσες. Ετοιμες σοβαρες κυριως απο μεγαλα σουπερ μαρκετ και ντελικατεσεν. Οι γνωστες λιγο πολυ ειναι απαραδεκτες.

+1 για καραμελωμενα λευκα κρεμμυδια. Βαλε και βαλσαμικο ξυδι οπως τα φτιαχνεις.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τελικά έγινε με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντομάτα σε φέτα. Αυγό δεν ήθελε, σκέφτηκα για μια τσένταρ σος αλλά δεν προλάβαινα. Το ψωμάκια πολύ κακά αλλά τα υποστήκαμε. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

PhWNJek.jpg

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^ ΠΩ...

Εγώ να σας ρωτήσω κάτι (παρακαλώ κάντε reply αν μου απαντήσετε μη το χάσω);

Μιας και έχω κόψει το κρέας εδώ και 2 μηνάκια επιτυχώς. Τι προτείνεται για να φτιάξω ένα αντίστοιχο μπέργκερ πέρα από μανιτάρια, κολοκυθοκεφτέδες/τοματοκεφτέδες που δυστυχώς δεν θα έχω τη δυνατότητα να τα φτιάξω;

Τόνος εκεί δε νομίζω να μπαίνει.. και δεν ξέρω τι να έχω ούτως ώστε πρόχειρα να μπορώ να φάω ένα μπεργκεράκι με τα πράσινα και τις σάλτσες του..

Επεξ/σία από JiovanniGeorgeo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

^ ΠΩ...

Μιας και έχω κόψει το κρέας εδώ και 2 μηνάκια επιτυχώς. Τι προτείνεται για να φτιάξω ένα αντίστοιχο μπέργκερ πέρα από μανιτάρια, κολοκυθοκεφτέδες/τοματοκεφτέδες που δυστυχώς δεν θα έχω τη δυνατότητα να τα φτιάξω;

Τόνος εκεί δε νομίζω να μπαίνει.. και δεν ξέρω τι να έχω ούτως ώστε πρόχειρα να μπορώ να φάω ένα μπεργκεράκι με τα πράσινα και τις σάλτσες του..

Ψάξε για Burger παντζαριού, επίσης και ο τόνος μπαίνει να ξέρεις. Αλλιώς δες για 'vegan burgers'. 

Spoiler

εδώ πολλά και διάφορα, δες κριτικές και πράξε αναλόγως

https://www.akispetretzikis.gr/#search/burger

Επεξ/σία από frozex
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@JiovanniGeorgeo αυγα τρως; Αν ναι δες εδω

Βασικα εχει μερικα εκατομμυρια συνταγες vegeterian / vegan στο youtube, δες τι σου αρεσει καλυτερα.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

^ ΠΩ...

Υπάρχουν έτοιμα προψημένα - κατεψυγμένα διάφορα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα βιολογικών. Φαλάφελ, μπιφτέκια λαχανικών, σόγιας, τόφου κτλ. Μόνο ζέσταμα θέλουν. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...