frozex Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Spoiler Στις 4/12/2018 στις 4:16 ΜΜ, frozex είπε Έχω κάτι ξεχασμένες μπανάνες στο ψυγείο και μου ήρθε η ιδέα για banana bread, έψαξα στο Youtube και βρήκα μερικές συνταγές. Κατέληξα στις 1 και 2. Τι πιστεύετε θα είναι πιο νόστιμο; Σκέφτομαι αντί για καρύδια να βάλω φουντούκια για να δώσει το άρωμα της πραλίνας ή να μην βάλω καθόλου ξυρό καρπό και να βάλω φυστικοβούτυρο αλλά φοβάμαι μην καλύψει τη γεύση της μπανάνας. Θα είναι πιο ωραία σαν brownie ή σαν κέικ; BTW θα το κάνω με μαργαρίνη και chia seeds αντί για βούτυρο και αυγά ώστε να βγει νηστίσιμο. Τελικά κατέληξα στην 2η εκδοχή. Αντί για καρύδια έβαλα 100γρ φουντούκια. Τρελό άρωμα! Επειδή η κουβερτούρα που είχα ήταν 65%, έβαλα 15-20γρ παραπάνω ζάχαρη από την αναγραφόμενη για να μην βγει πολύ πικρό (και δούλεψε). Πολύ νόστιμο κέικ, δεν θα πάω να αγοράσω υλικά για να το φτιάξω ξανά (προτιμώ τα ζουμερά-σοκολατένια) αλλά αν βρω πάλι ωραίες μπανάνες θα είναι στις πρώτες μου επιλογές. Spoiler Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2018 από frozex 2
evabb Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 9/12/2018 στις 11:42 ΜΜ, frozex είπε Απόκρυψη περιεχομένων Τελικά κατέληξα στην 2η εκδοχή. Αντί για καρύδια έβαλα 100γρ φουντούκια. Τρελό άρωμα! Επειδή η κουβερτούρα που είχα ήταν 65%, έβαλα 15-20γρ παραπάνω ζάχαρη από την αναγραφόμενη για να μην βγει πολύ πικρό (και δούλεψε). Πολύ νόστιμο κέικ, δεν θα πάω να αγοράσω υλικά για να το φτιάξω ξανά (προτιμώ τα ζουμερά-σοκολατένια) αλλά αν βρω πάλι ωραίες μπανάνες θα είναι στις πρώτες μου επιλογές. Απόκρυψη περιεχομένων και οι δυο συνταγες μου φαινονται λιγο overkill για να πω την ταπεινη μου αποψη, χανεται λιγο η μπανανιλα. Προσωπικα κανω κεικ μπανανας με βανιλια και βογγαει ο τοπος απο την μυρωδια. φαινεται ταπεινο και απλο μεχρι να το πλησιασεις στην μυτη σου και να το βαλεις στο στομα, μετα το ξεχνας κι απλα μουγκριζεις Banana cake Ingredients Serves: 10 125g butter 150g caster sugar (μπορεις να αφαιρεσεις λιγο ζαχαρη αν σου φαινεται πολυ γλυκο επειδη εχει κι αλλες ζαχαρες πιο κατω) 1 teaspoon vanilla extract (3 φακελακια ζαχαρη με βανιλια και μια δοση υγρη βανιλια με αρωμα βουτυρο) 1 egg, beaten 2 very ripe bananas, mashed 190g self raising flour 60ml milk Method Prep:10min › Cook:40min › Ready in:45min Grease and line a 2lb loaf tin. Melt butter, sugar and vanilla in a saucepan over a medium heat. Remove from heat and add the mashed bananas, mix well. Add the egg, mix well. Stir in the flour and the milk. Pour into the prepared tin, sprinkle with a tablespoon of demerara sugar to give a crunch topping if liked.(του γαμαω το σπιτι με κρυσταλλικη ζαχαρη εδω) Bake at 170 C / Fan 150 C / Gas 3 for 35 minutes, or until a skewer comes out clean. Leave to cool and enjoy! κι επειδη εχω οιστρο βαζω και μια συνταγη σουπας που εφτιαξα την κυριακη Σουπα πρασο - πατατα βαζω μονο τα υλικα, τα υπολοιπα βρειτε τα 4 πρασα, 1 κρεμμυδι, 1 μεγαλη πατατα, λαδι και βουτυρο, 2 κυβοι ζωμος λαχανικων ή κοτοπουλου ή ενας κι ενας, νερο, φρεσκοτριμμενο πιπερι για την σουπα και για το γαρνιρισμα. καθολου αλατι!!! Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2018 από evabb 6
papoys1 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Λίγο βαριά φαίνεται αλλά ενδιαφέρουσα για όσους είμαστε λίγο υπέρβαροι άρα και λιχούδηδες. Αυτές τις μέρες ήθελα να φτιάξω χαλβά με ταχίνι.Μου έκατσε σαν ιδέα και μόλις τη φτιάξω θα την παρουσιάσω.☺️ Ταχίνι θα σας το παρουσιάσω την επόμενη φορά που θα φτιάξω γιατί ακόμη έχω. 3
jonkyr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Λίγο βαριά φαίνεται αλλά ενδιαφέρουσα για όσους είμαστε λίγο υπέρβαροι άρα και λιχούδηδες. Αυτές τις μέρες ήθελα να φτιάξω χαλβά με ταχίνι.Μου έκατσε σαν ιδέα και μόλις τη φτιάξω θα την παρουσιάσω.☺️ Ταχίνι θα σας το παρουσιάσω την επόμενη φορά που θα φτιάξω γιατί ακόμη έχω. Θέλω να φτιάξω. Ρίξε το όταν έρθει η ώρα. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Πως τρώγονται οι λωτοί? Πήρα 2 από το ΣΜ χωρίς να έχω ιδέα τι φάση είναι. Τα καθαρίζω σαν μήλο και τρώω? 1
papoys1 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Πως τρώγονται οι λωτοί? Πήρα 2 από το ΣΜ χωρίς να έχω ιδέα τι φάση είναι. Τα καθαρίζω σαν μήλο και τρώω? Ακριβώς. Να διαλέγεις όμως γινωμένους δηλαδή μαλακούς ή αν είναι σκληροί άφησέ τους μερικές μέρες να μαλακώσουν. Είναι ένα πολύ γλυκό φρούτο μόλις ωριμάσει με κάτι μικρά κουκούτσια στην μέση τα οποία πετάμε. Εμένα μου αρέσουν πολύ και παίρνω συχνά. 3
zio10 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 27 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Πως τρώγονται οι λωτοί? Πήρα 2 από το ΣΜ χωρίς να έχω ιδέα τι φάση είναι. Τα καθαρίζω σαν μήλο και τρώω? Οι ώριμοι λωτοί είναι από τα πιο ωραία φρούτα! Αν δεν έχουν ωριμάσει όμως είναι τόσο στυφοί που ανατριχιάζεις... Δοκιμάσαμε το instant pot, για τη δουλειά που το πήραμε είναι ό,τι πρέπει, πολύ καλό! Φτιάξαμε φάβα και φακόρυζο προς το παρόν. 3
nogoso Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα, Πλέον κυκλοφορεί αρκετά και μια νέα ποικιλία λωτου που τρώγεται σαν μήλο. Δηλαδή όχι όπως αυτούς που ξέρουμε από παλιά οι οποίοι πρέπει να υπερωριμασουν. 1 1
zio10 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, nogoso είπε Καλησπέρα, Πλέον κυκλοφορεί αρκετά και μια νέα ποικιλία λωτου που τρώγεται σαν μήλο. Δηλαδή όχι όπως αυτούς που ξέρουμε από παλιά οι οποίοι πρέπει να υπερωριμασουν. Όντως και στα σούπερ μάρκετ και σε μανάβικα πιο πολύ βλέπω αυτούς πλέον. 1
γροσερισοπ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Cholula σος έχει βρει κανένας πουθενά; (είναι μεξικάνικη) εχω γυρίσει ολους τους αμπελόκηπους ακόμα και σκλαβε τον μεγάλο δεν την έχει κανένας..
evabb Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 αλλη μια σουπα μιας και ειναι χειμωνας. πατατοσουπα βελουτε https://www.inewsgr.com/61/patatosoupa-veloute.htm 3
frozex Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Έστειλα χθες τον αδερφό μου ΣΜ και μου γύρισε με ψωμάκια για Burger του καραμολογκος. Η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που θα έφτιαχνα burger ήθελα να φτιάξω εγώ το ψωμί αλλά τώρα έχω πέσει θύμα των περιστάσεων. Αφού το ψωμί το έχουμε θέλω μερικές συμβουλές για τα υπόλοιπα. Στο μπιφτέκι μόνο αλάτι πιπέρι; Σος κέτσαπ μουστάρδα; Κρεμμύδι καραμελομενο ή πίκλα; Ντομάτα φέτα ή μαρμελάδα; Το μαρούλι δίνει τπτ; Ρωτάω τόσα διότι η Καβάλα δεν έχει κάποιο καλό δείγμα για να αποκτήσω άποψη. Υ. Γ. : να πω πως τα ψωμάκια δεν τα παρήγγειλα εγώ απλώς τα είδε εκεί, τα πήρε και τώρα μου ζητάει να του τα φτιάξω. Λογικά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα 'τοστάρω' το στο τηγάνι μετά το μπιφτέκι.
jonkyr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, frozex είπε Έστειλα χθες τον αδερφό μου ΣΜ και μου γύρισε με ψωμάκια για Burger του καραμολογκος. Η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που θα έφτιαχνα burger ήθελα να φτιάξω εγώ το ψωμί αλλά τώρα έχω πέσει θύμα των περιστάσεων. Αφού το ψωμί το έχουμε θέλω μερικές συμβουλές για τα υπόλοιπα. Στο μπιφτέκι μόνο αλάτι πιπέρι; Σος κέτσαπ μουστάρδα; Κρεμμύδι καραμελομενο ή πίκλα; Ντομάτα φέτα ή μαρμελάδα; Το μαρούλι δίνει τπτ; Ρωτάω τόσα διότι η Καβάλα δεν έχει κάποιο καλό δείγμα για να αποκτήσω άποψη. Υ. Γ. : να πω πως τα ψωμάκια δεν τα παρήγγειλα εγώ απλώς τα είδε εκεί, τα πήρε και τώρα μου ζητάει να του τα φτιάξω. Λογικά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα 'τοστάρω' το στο τηγάνι μετά το μπιφτέκι. Σος, κετσαπ απλώς "χαλούν" το μπέργκερ κατ' εμέ. Ντομάτα και κέτσαπ μαζί; Μουστάρδα ή μαγιονέζα (ανάλογα τα υλικά) ναι, αλλά με μέτρο. Κρεμμύδι ξερό, όχι καραμελωμένο ΚΑΙ πίκλα. Ντομάτα φέτα, οι μαρμελάδες είναι για το πρωινό. Μαρούλι για δροσιά, αλλά συνδυαστικά με μαγιονέζα (θα έλεγα). Επίσης μία φέτα κίτρινο τυρί θα πήγαινε άριστα. Μπέικον επίσης. Λατρεύω τα μανιτάρια, αλλά δεν δίνουν τπτ στο μπέργκερ. Γενικά πάντως, γούστα είναι αυτά: βάλε ό,τι σου αρέσει, δεν χάθηκε ο κόσμος. Υ.Γ.: Ψωμάκι συσκευασμένο... Μπλιαχ! Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από jonkyr 1
frozex Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 30 λεπτά πριν, jonkyr είπε Σος, κετσαπ(εννοούσα τι σος να βάλω, να πάω απλό κέτσαπ μουστάρδα ή κάτι άλλο) απλώς "χαλούν" το μπέργκερ κατ' εμέ. Ντομάτα και κέτσαπ μαζί; Μουστάρδα ή μαγιονέζα (ανάλογα τα υλικά) ναι, αλλά με μέτρο. Κρεμμύδι ξερό, όχι καραμελωμένο ΚΑΙ πίκλα(η πίκλα λες δν θα δώσει τπτ;). Ντομάτα φέτα(ντοματα σε φέτες εννόω ή ντοματα μαρμελάδα), οι μαρμελάδες είναι για το πρωινό. Μαρούλι για δροσιά, αλλά συνδυαστικά με μαγιονέζα (θα έλεγα). Επίσης μία φέτα κίτρινο τυρί θα πήγαινε άριστα. Μπέικον επίσης(καλά τυρί και μπέικον εννοείτε για αυτό δεν το έγραψα). Λατρεύω τα μανιτάρια, αλλά δεν δίνουν τπτ στο μπέργκερ. Γενικά πάντως, γούστα είναι αυτά: βάλε ό,τι σου αρέσει, δεν χάθηκε ο κόσμος. Υ.Γ.: Ψωμάκι συσκευασμένο... Μπλιαχ! (και εγώ αυτής της άποψης είμαι)
jonkyr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 23 λεπτά πριν, frozex είπε 1 ώρα πριν, jonkyr είπε Σος, κετσαπ(εννοούσα τι σος να βάλω, να πάω απλό κέτσαπ μουστάρδα ή κάτι άλλο) απλώς "χαλούν" το μπέργκερ κατ' εμέ. Ντομάτα και κέτσαπ μαζί; Μουστάρδα ή μαγιονέζα (ανάλογα τα υλικά) ναι, αλλά με μέτρο. Κρεμμύδι ξερό, όχι καραμελωμένο ΚΑΙ πίκλα(η πίκλα λες δν θα δώσει τπτ;). Ντομάτα φέτα(ντοματα σε φέτες εννόω ή ντοματα μαρμελάδα), οι μαρμελάδες είναι για το πρωινό. Μαρούλι για δροσιά, αλλά συνδυαστικά με μαγιονέζα (θα έλεγα). Επίσης μία φέτα κίτρινο τυρί θα πήγαινε άριστα. Μπέικον επίσης(καλά τυρί και μπέικον εννοείτε για αυτό δεν το έγραψα). Λατρεύω τα μανιτάρια, αλλά δεν δίνουν τπτ στο μπέργκερ. Γενικά πάντως, γούστα είναι αυτά: βάλε ό,τι σου αρέσει, δεν χάθηκε ο κόσμος. Υ.Γ.: Ψωμάκι συσκευασμένο... Μπλιαχ! (και εγώ αυτής της άποψης είμαι) Διευκρινίσεις: κέτσαπ όχι, έχεις ντομάτα. Μουστάρδα ναι, υπό προϋποθέσεις. Το ίδιο για τη μαγιονέζα. Πίκλα ναι, με μέτρο, αλλά ΚΑΙ ΜΑΖΙ με κρεμμύδι ξερό (ροδέλες). Όχι καραμελωμένο (άποψή μου φυσικά). Για την μαρμελάδα κατάλαβα τι εννοείς, υποτίθεται ότι έκανα αστείο (αποδείχθηκε αποτυχημένο ). Καλή μάσα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα