Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιχαινόμουν την βρώμη μέχρις ότου η σύζυγος άρχισε να την τρώει συνδυαστικά με άλλα υλικά. Πλέον τρώω σχεδόν καθημερινά ένα power πρωινό με 40γρ. βρώμη, 80 γρ. γάλα (κατσικίσιο), 5-10 γρ. power mix ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, λίγη κανέλα, μισή ή μία μπανάνα, μισό ή ένα ακτινίδιο (μαζί αυτά τα δύο, ανάλογα τα κέφια η απόφαση για την συνολική ποσότητα) και λίγο ρόδι. Αντί ακτινιδίου κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει αχλάδι (το πιο γινωμένο βγάζει τρομερή γεύση), μήλο, ροδάκινο, βερίκοκο, κεράσι, φράουλα. Εξαρτάται από την εποχή φυσικά.

Αυτό ετοιμάζεται κάθε βράδυ, μπαίνει σε βαζάκι, τοποθετείται σε ψυγείο και το πρωί το παίρνω μαζί μου στη δουλειά. Το τρώω εκεί, περίπου μία ώρα αργότερα. Το οκτάωρο-δεκάωρο παραμονής στο ψυγείο επιτρέπει στα φρούτα να ενσωματώσουν τον χυμό τους στη βρώμη και μαζί με το γάλα βγάζουν μία εκπληκτική γλυκιά γεύση. Ωστόσο, από... όψη δεν λέει πολλά, μοιάζει με χυλό. Με τρομερά χρώματα όμως :)Δοκίμασε κάτι τέτοιο μία φορά και δεν θα χρειαστείς φαγητό από τις 9-10 το πρωί ως τη 1-2 το μεσημέρι. Άντε ένα μπισκοτάκι ή ένα πολύ πολύ μικρό σνακ για να φτάσεις ως το μεσημεριανό γεύμα (2-4 δλδ) με άνεση.

EDIT: Επειδή το κατσικίσιο μερικές φορές είναι δύσκολο να το βρεις, έχω το κεφίρ ως αντικαταστάτη του γάλακτος. Προφανώς πιο ξινό και πηχτό μίγμα, αλλά εξίσου γευστικό. Αυτό όμως έχει περισσότερο την εικόνα γιαουρτιού, παρά αυτή που περιέγραψα παραπάνω.

Επεξ/σία από jonkyr
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
1 hour ago, jonkyr said:

Σιχαινόμουν την βρώμη μέχρις ότου η σύζυγος άρχισε να την τρώει συνδυαστικά με άλλα υλικά. Πλέον τρώω σχεδόν καθημερινά ένα power πρωινό με 40γρ. βρώμη, 80 γρ. γάλα (κατσικίσιο), 5-10 γρ. power mix ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, λίγη κανέλα, μισή ή μία μπανάνα, μισό ή ένα ακτινίδιο (μαζί αυτά τα δύο, ανάλογα τα κέφια η απόφαση για την συνολική ποσότητα) και λίγο ρόδι. Αντί ακτινιδίου κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει αχλάδι (το πιο γινωμένο βγάζει τρομερή γεύση), μήλο, ροδάκινο, βερίκοκο, κεράσι, φράουλα. Εξαρτάται από την εποχή φυσικά.

Αυτό ετοιμάζεται κάθε βράδυ, μπαίνει σε βαζάκι, τοποθετείται σε ψυγείο και το πρωί το παίρνω μαζί μου στη δουλειά. Το τρώω εκεί, περίπου μία ώρα αργότερα. Το οκτάωρο-δεκάωρο παραμονής στο ψυγείο επιτρέπει στα φρούτα να ενσωματώσουν τον χυμό τους στη βρώμη και μαζί με το γάλα βγάζουν μία εκπληκτική γλυκιά γεύση. Ωστόσο, από... όψη δεν λέει πολλά, μοιάζει με χυλό. Με τρομερά χρώματα όμως :)Δοκίμασε κάτι τέτοιο μία φορά και δεν θα χρειαστείς φαγητό από τις 9-10 το πρωί ως τη 1-2 το μεσημέρι. Άντε ένα μπισκοτάκι ή ένα πολύ πολύ μικρό σνακ για να φτάσεις ως το μεσημεριανό γεύμα (2-4 δλδ) με άνεση.

EDIT: Επειδή το κατσικίσιο μερικές φορές είναι δύσκολο να το βρεις, έχω το κεφίρ ως αντικαταστάτη του γάλακτος. Προφανώς πιο ξινό και πηχτό μίγμα, αλλά εξίσου γευστικό. Αυτό όμως έχει περισσότερο την εικόνα γιαουρτιού, παρά αυτή που περιέγραψα παραπάνω.

Το γάλα πλεον μου προκαλεί δυσφορία στο στομάχι (ειδικά αν πιω και καφέ μαζί). Στο καπουτσίνο κλπ βάζω χωρίς λακτόζη ή σόγια που κάνουν εξίσου ωραίο αφρόγαλα. 

Το κεφίρ παραδόξως όσες φορές το δοκίμασα δεν μου προκάλεσε τη δυσφορία του γάλακτος και ίσως πρέπει να του δώσω μια ακόμη ευκαιρία...

Το πρωί δεν τρώω τίποτα, πέρα από μια κουταλιά κανέλας (κευλάνης, γιατί η άλλη η πιο "χύμα" είναι τοξική σε τέτοιες ποσότητες)  μαζί με μέλι και μετά ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Αργότερα στο γραφείο ξεκινάει ο καφές και κάνα τοστάκι απλό. :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, jonkyr είπε

Σιχαινόμουν την βρώμη μέχρις ότου η σύζυγος άρχισε να την τρώει συνδυαστικά με άλλα υλικά. Πλέον τρώω σχεδόν καθημερινά ένα power πρωινό με 40γρ. βρώμη, 80 γρ. γάλα (κατσικίσιο), 5-10 γρ. power mix ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, λίγη κανέλα, μισή ή μία μπανάνα, μισό ή ένα ακτινίδιο (μαζί αυτά τα δύο, ανάλογα τα κέφια η απόφαση για την συνολική ποσότητα) και λίγο ρόδι. Αντί ακτινιδίου κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει αχλάδι (το πιο γινωμένο βγάζει τρομερή γεύση), μήλο, ροδάκινο, βερίκοκο, κεράσι, φράουλα. Εξαρτάται από την εποχή φυσικά.

Αυτό ετοιμάζεται κάθε βράδυ, μπαίνει σε βαζάκι, τοποθετείται σε ψυγείο και το πρωί το παίρνω μαζί μου στη δουλειά. Το τρώω εκεί, περίπου μία ώρα αργότερα. Το οκτάωρο-δεκάωρο παραμονής στο ψυγείο επιτρέπει στα φρούτα να ενσωματώσουν τον χυμό τους στη βρώμη και μαζί με το γάλα βγάζουν μία εκπληκτική γλυκιά γεύση. Ωστόσο, από... όψη δεν λέει πολλά, μοιάζει με χυλό. Με τρομερά χρώματα όμως :)Δοκίμασε κάτι τέτοιο μία φορά και δεν θα χρειαστείς φαγητό από τις 9-10 το πρωί ως τη 1-2 το μεσημέρι. Άντε ένα μπισκοτάκι ή ένα πολύ πολύ μικρό σνακ για να φτάσεις ως το μεσημεριανό γεύμα (2-4 δλδ) με άνεση.

EDIT: Επειδή το κατσικίσιο μερικές φορές είναι δύσκολο να το βρεις, έχω το κεφίρ ως αντικαταστάτη του γάλακτος. Προφανώς πιο ξινό και πηχτό μίγμα, αλλά εξίσου γευστικό. Αυτό όμως έχει περισσότερο την εικόνα γιαουρτιού, παρά αυτή που περιέγραψα παραπάνω.

Από ξηρούς καρπούς δοκίμασε : πεκαν-κασιους-φιστικι αράπικο ελληνικό - καρύδια.

Από αποξηραμένα φρούτα : σταφίδα-κρανμπερι

Από σπόρους :κολοκυθοσπορο-ηλιοσπορο-λιναροσπορο

Σε ποσότητες (1 κ.σ.) για να μη ξεφύγουμε θρρμιδικα.Τα βάζεις με την βρώμη.

Ωραιος γευστικός συνδιασμός είναι και μια φέτα ψωμί ζέας με ταχίνι με προβιοτικες ίνες ή ολικής με τριμμένα καρύδια/ηλιόσπορο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Από ξηρούς καρπούς δοκίμασε : πεκαν-κασιους-φιστικι αράπικο ελληνικό - καρύδια.

Από αποξηραμένα φρούτα : σταφίδα-κρανμπερι + μύρτιλο (οι τρεις επιλογές μου)

Από σπόρους : κολοκυθοσπορο-ηλιοσπορο-λιναροσπορο

Σε ποσότητες (1 κ.σ.) για να μη ξεφύγουμε θρρμιδικα (κάπου τόσο βάζω, αλλά εξαρτάται από τα υλικά που έχω ήδη προσθέσει).Τα βάζεις με την βρώμη.

Ωραιος γευστικός συνδιασμός είναι και μια φέτα ψωμί ζέας με ταχίνι με προβιοτικες ίνες ή ολικής με τριμμένα καρύδια/ηλιόσπορο. (εκπληκτικός συνδυασμός, αλλά προτιμώ το μέλι, όχι ξηρούς καρπούς).

 

....

Spoiler

Ψωμί ζέας φτιάχνω πια μόνος μου, συνταγή ψωμιού έχω βάλει μερικές σελίδες πιο πίσω. Πλέον έχω αφήσει στην άκρη και το προζύμι, φτιάχνω απίθανο ζέας+μαλακό ολικής (με μαγιά) χωρίς καν να ζυμώσω. Δεν λερώνω καν τα χέρια μου! Συνταγή από τον μυλωνά όπου αγοράζω το αλεύρι. Όταν μου περιέγραψε την διαδικασία, δεν πίστευα ότι μπορεί να γίνει ψωμί τόσο εύκολα. Και τώρα πια, σε μία ώρα, άντε 70 λεπτά, βγάζω από τον φούρνο ζεστό, φρέσκο, σπιτικό ψωμάκι όποτε μου καπνίσει/έχω χρόνο/θέλω/δεν βαριέμαι.

Επεξ/σία από jonkyr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 30/11/2018 στις 6:07 ΜΜ, frozex είπε

Ο πιο εύκολος για μένα είναι: Φτιάχνεις σαντιγί, λιώνεις κουβερτούρα (ίσα να λιώσει και όχι να καίει) και τα ανακατεύεις.

Εύκολο ακούγεται!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για όσους θέλουν να τρώνε βρώμη μια καλή λύση είναι σε ομελέτα. Δύο αυγά, 40 γραμμάρια βρώμη και κάποιο τυρί, εγώ βάζω κατσικίσιο. Σε μικρό τηγανάκι ειδικά γίνεται σαν πανκεικ. Αν μάθεις και τους χρόνους που διαφέρουν από κουζίνα σε κουζίνα και ει κρουστά απ' έξω και μέσα είναι ζουμερή με το τυρί λιωμένο. Άλλες φορές βάζω και φέτα ή κάποια γραβιέρα. Μαύρο πιπέρι και βουαλά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τρωω κι εγω βρωμη τον τελευταιο χρονο και μου αρεσει παρα πολυ. το δικο μου μειγμα εχει ως εξης

κρυα βρωμη

-27γρ βρωμη (ειναι σε φακελακια γι αυτο ειναι ακριβως παντα τοσο oats express quaker)

-125ml φυτικο γιαουρτι σογιας (νομιζω οτι τοσο ειναι το καθε κουτακι της φωτογραφιας στο λινκ) https://www.alpro.com/befr/produits/alternative-vegetale-au-yaourt/petit/nature

-1-2 κουταλακια του γλυκου μελι (λιγακι γενναια)

-2-3 κουταλακια τριμεννα καρυδια (τα αγοραζω ολοκληρα και τα χτυπαω στο γουδι και τα φυλαω σε ενα ταπερακι) εναλακτικα πεκαν ή στην βαρεμαρα αμυγδαλα σε φετες που πωλουνται ετοιμα αλλα δεν εχουν πολυ γευση

-μισο κουταλακι κανελα

τα ανακατευω ολα πολυ καλα και ετοιμο.

σε μεγαλες ορεξεις βαζω μυρτιλα (με το ματι) ή μια μπανανα κομμενη σε φετες

απλα με τα φρουτα στο τελος ειναι παρα πολυ μεγαλη ποσοτητα για μενα και δεν καταφερνω να την τελειωσω παντα

 

ζεστη βρωμη

27γρ βρωμη (το ιδιο φακελακι)

180 ml φυτικο γαλα αμυγδαλου (τα φακελακι oats express εχουν μια γραμμη πανω που σου λεει ποσο γαλα να βαλεις, χρησιμοποιειται δλδ σαν μεζουρα)

τα βαζω αυτα τα δυο σε ενα κατσαρολακι και το αναβω

ετοιμαζω το μπολ μου βαζοντας παλι κανελα, καρυδια και μελι, συνηθως παιρνει λιγο παραπανω μελι για να εχεις την ιδια γλυκα με την κρυα βερσιον.

οταν ερθει και βρασει το γαλα με την βρωμη και χυλωσει καλα το σβηνω και το ριχνω στο μπολ και ανακατευω καλα. αραιωνει ο χυλος επειδη εννονεται με το μελι αλλα τρωγεται μια χαρα με το κουταλι. για τις κρυες μερες ειναι οτι πρεπει.

γενικα ειναι σαν να τρως μελομακαρονα  οποτε δοκιμαστε το!

 

πρεπει να πειραματιστω με μαυρες σταφυδες παντως

27 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε

Για όσους θέλουν να τρώνε βρώμη μια καλή λύση είναι σε ομελέτα. Δύο αυγά, 40 γραμμάρια βρώμη και κάποιο τυρί, εγώ βάζω κατσικίσιο. Σε μικρό τηγανάκι ειδικά γίνεται σαν πανκεικ. Αν μάθεις και τους χρόνους που διαφέρουν από κουζίνα σε κουζίνα και ει κρουστά απ' έξω και μέσα είναι ζουμερή με το τυρί λιωμένο. Άλλες φορές βάζω και φέτα ή κάποια γραβιέρα. Μαύρο πιπέρι και βουαλά. 

βασικα ειναι πανκεικ αυτο που περιγραφεις, και γενικα μπορεις να φτιαξεις πολλα πραγματα με βρωμη, οπως μπισκοτα ή να παναρεις κοτοπουλο.

Επεξ/σία από evabb
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, evabb είπε

απλα με τα φρουτα στο τελος ειναι παρα πολυ μεγαλη ποσοτητα για μενα και δεν καταφερνω να την τελειωσω παντα

 

😮:-(

2 ώρες πριν, evabb είπε

βασικα ειναι πανκεικ αυτο που περιγραφεις, και γενικα μπορεις να φτιαξεις πολλα πραγματα με βρωμη, οπως μπισκοτα ή να παναρεις κοτοπουλο.

Μπραβο @evabb, μου διέφυγε αυτό! @JimasGR ρίξε μία ματιά 2-3 σελίδες πίσω, έχω δώσει συνταγή για μπάρες με βρώμη, μέλι και ταχίνι! Είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσουν πολύ, ούτε κομφετί θα καταλάβεις, ούτε φελιζόλ. Δοκίμασε!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, evabb είπε

τρωω κι εγω βρωμη τον τελευταιο χρονο και μου αρεσει παρα πολυ. το δικο μου μειγμα εχει ως εξης

κρυα βρωμη

-27γρ βρωμη (ειναι σε φακελακια γι αυτο ειναι ακριβως παντα τοσο oats express quaker)

-125ml φυτικο γιαουρτι σογιας (νομιζω οτι τοσο ειναι το καθε κουτακι της φωτογραφιας στο λινκ) https://www.alpro.com/befr/produits/alternative-vegetale-au-yaourt/petit/nature

-1-2 κουταλακια του γλυκου μελι (λιγακι γενναια)

-2-3 κουταλακια τριμεννα καρυδια (τα αγοραζω ολοκληρα και τα χτυπαω στο γουδι και τα φυλαω σε ενα ταπερακι) εναλακτικα πεκαν ή στην βαρεμαρα αμυγδαλα σε φετες που πωλουνται ετοιμα αλλα δεν εχουν πολυ γευση

-μισο κουταλακι κανελα

τα ανακατευω ολα πολυ καλα και ετοιμο.

σε μεγαλες ορεξεις βαζω μυρτιλα (με το ματι) ή μια μπανανα κομμενη σε φετες

απλα με τα φρουτα στο τελος ειναι παρα πολυ μεγαλη ποσοτητα για μενα και δεν καταφερνω να την τελειωσω παντα

ζεστη βρωμη

27γρ βρωμη (το ιδιο φακελακι)

180 ml φυτικο γαλα αμυγδαλου (τα φακελακι oats express εχουν μια γραμμη πανω που σου λεει ποσο γαλα να βαλεις, χρησιμοποιειται δλδ σαν μεζουρα)

τα βαζω αυτα τα δυο σε ενα κατσαρολακι και το αναβω

ετοιμαζω το μπολ μου βαζοντας παλι κανελα, καρυδια και μελι, συνηθως παιρνει λιγο παραπανω μελι για να εχεις την ιδια γλυκα με την κρυα βερσιον.

οταν ερθει και βρασει το γαλα με την βρωμη και χυλωσει καλα το σβηνω και το ριχνω στο μπολ και ανακατευω καλα. αραιωνει ο χυλος επειδη εννονεται με το μελι αλλα τρωγεται μια χαρα με το κουταλι. για τις κρυες μερες ειναι οτι πρεπει.

γενικα ειναι σαν να τρως μελομακαρονα  οποτε δοκιμαστε το!

πρεπει να πειραματιστω με μαυρες σταφυδες παντως

βασικα ειναι πανκεικ αυτο που περιγραφεις, και γενικα μπορεις να φτιαξεις πολλα πραγματα με βρωμη, οπως μπισκοτα ή να παναρεις κοτοπουλο.

Και κλασικά στα μπιφτέκια αντί για ψωμί ή φρυγανιά 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Με αλεύρι βρώμης μπορείτε να κάνετε και κρέπες ή τορτίγιες.

Επίσης αντί για μπεσαμέλ, βράζω γάλα με βρώμη.

Δοκίμασε αλεύρι βρώμης για να έχεις πιο λεία υφή. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, evabb είπε

Δοκίμασε αλεύρι βρώμης για να έχεις πιο λεία υφή. 

Εννοείται με αλεύρι βρώμης και αν δεν υπάρχει αλέθω την βρώμη στο μούλτι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι λάτρης της σπανακόπιτας οπότε χτες που έλειπε η σύζυγος πήγα λαική πήρα υλικά οπλίστηκα με θάρρος έβαλα ποδιά :P και μπήκα κουζίνα.

ΥΛΙΚΑ

1,300 σπανάκι , ένα πράσσο, ένα ματσάκι κρεμυδάκια. άνηθο, μαιντανό (από μισό ματσάκι περίπου) ένα μεγάλο κρεμύδι ξερό και 200-300 γραμμάρια φέτα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ÎÏοÏμ!

Ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά το σπανάκι σε περίπου ένα λίτρο νερό το οποίο φυσικά είχε πλυθεί και κοπεί και άπλωμα να στεγνώσει.Λίγο λάδι στην κατσαρόλα μόλις κάψει το κρεμύδι σε μικρά κυβάκια μετά από 2-3 λεπτά περίπου τα κρεμυδάκια και το πράσο σε  άλλα 2 λεπτά περίπου τον άνηθο και το μαιντανό και φυσικά καλό ανακάτεμα από την αρχή.Στο τέλος ρίχνουμε και το σπανάκι που έχει στραγγίξει και ανακατεύουμε να ομογεννοποιηθούν ρίχνοντας αλάτι σύμφωνα με την προτίμησή μας καθώς και αρκετό φρεσκοτριμένο πιπέρι. Ρίχνουμε και τη φέτα αφού πρώτα τη θρυματίσουμε και το μίγμα μας είναι έτοιμο.

Εσείς μάλλον θα πάρετε φύλλο έτοιμο εγώ για πρώτη φορά στην ηλικία μου :lol: αποφάσισα να πειραματιστώ και άνοιξα φύλλο με ζύμη που είχα ετοιμάσει.Δεν  πίστευα ότι θα τα καταφέρω αλλά άνοιξε τέλεια αφού λάδωσα καλά το ταψί έβαλα δύο κάτω δύο πάνω το οποία ενδιάμεσα λάδωσα και αυτά καλά.

Ψήσιμο περίπου στην μία ώρα στους 200 και έτοιμος.Το λάθος μου (ατζαμής γαρ) δεν χάραξα ούτε τρύπησα από την πάνω μεριά και έτσι το πάνω φύλλο φούσκωσε σαν μπαλόνι και μου ξεροψήθηκε αρκετά. Πάντως από γεύση ήταν τέλεια.

Αυτά τα τρία κομματάκια έμειναν ώστε να καταφέρω να τα φωτογραφίσω.Μπορείτε να κάνετε και παραλλαγές βάζοντας π.χ. για καλύτερο άρωμα ένα ματσάκι καυκαλήθρα ή λίγο φρέσκο σκόρδο για τους λάτρεις ή ότι άλλο σας αρέσει.

 

 

IMG_2017.JPG

  • Like 14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...