Toufas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Ποιές, πότε και πως ; Πες και σε εμάς τους αδαείς να μαθαίνουμε. Ποιες είναι φανταστικές γαρίδες ; , πότε τις βρίσκουμε και πως να τις φτιάξουμε ; ΟΕΟ ; Αυτα τα ειχα γραψει περσυ τετοιο καιρο: Για γαριδες να ξερεις η γαμπαρη δεν ειναι τιποτα ξεχωριστο. Εχει 2 ειδη στην μεσογειο και ειδικοτερα απο ιονιο μερια που πραγματικα ειναι οτι καλυτερο βγαζει ο πλανητης απο γαριδα. Μοιαζουν παρα πολυ μεταξυ τους Η 1η aristaeomorpha foliacea Η 2η aristeus antennatus Η διαφορα εμφανισιακα ειναι στο χρωμα και στο κεφαλι (αυτο που ειναι σαν σπαθι στην 1η), και εχουν διαφορα στην γευση και στην υφη λογω διατροφης/ζωης τους. Η 1η ειναι κυνηγος και η 2η τρωει οτι βρει. Απο οτι εχω διαβασει το ψαρεμα τους στην ελλαδα ειναι ελαχιστο (δηλαδη οχι οσο θα επρεπε να ηταν) και δεν γινεται για μαζικο εμποριο. Αλλα ας ειναι καλα η σενεγελη και η ινδια ισπανια με τις κατεψυγμενες γαριδες που παιρνουμε γιατι εμεις δεν θελουμε να πουλησουμε Η διαφορα με την γαμπαρη ειναι πως η γαμπαρη ειναι γαριδα της αμμου, ενω οι αλλες 2 ειναι σε αρκετα βαθια νερα. Ξερω οτι αμα πεις στον ψαρα αν εχει το ταδε ειδος θα ειναι σαν να του μιλας σουαχιλι, για αυτο ετσι και βρεις ποτε σου παρε 4-5 και θα με θυμηθεις. Αν βάλω ζυγούρι στο φούρνο να το ψήσω (άβραστο, έτσι πως είναι ωμό το αλατοπιπερώσω και το πετάξω στο φούρνο) θα γίνει σκληρό? Aν το μαγειρεψεις σε αργη φωτια οχι δεν θα γινει σκληρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leftermann Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 For the record, η ελλαδα εχει πολυ πιο καλα ειδη γαριδας, αλλα δεν εχουν ευφανταστα ονοματα οπως "γαμπαρη". Η Penaeus kerathurus/γαμπαρη δεν ειναι καν κατι ξεχωριστο. η γάμπαρη κάνει 3 ως 5 ευρώ το κιλό στην λαϊκή, ανάλογα το μέγεθος. Εγώ παίρνω με 10 ως 15 ευρώ κασόνι από τις ανεμότρατες, μεγάλο μέγεθος. Η γαρίδα ιχθυοτροφείου Ισπανίας, που συνήθως βρίσκεις επίσης στις λαϊκές, παίζει από 30άρι αν είναι φρέσκια, θα βρεις και με 20 αλλά καλύτερα μην πάρεις. Οπότε δεν είναι το ευφάνταστο όνομα που κάνει την γάμπαρη καλή επιλογή. Επιπλέον, η μισή χώρα λέει όλα τα λευκά τυριά "τυρί" και τα όλα κίτρινα "κασέρι", λες να παραμερίσει την Penaeus kerathuru και να προτιμήσει την garidus gamatus ξερωγώ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Μα στην ελλαδα βγαινει αυτη που λεω! Για φρεσκια ελληνικη γαριδα σε τετοια τιμη που λες δεν νομιζω να ειδα στην βαρβακειο. Ισως ειναι λογω αθηνεζων? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zynif Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Τώρα μου θυμήσατε μια φορά που είχα πάει στο ιχθυοπωλείο (μένω πάτρα ) και πήρα κάτι μεγάλες κατακόκκινες γαρίδες καμιά 15αριά cm σε μήκος που ο ιχθυοπώλης είχε βαφτίσει ώς "γαρίδες κυλλήνης" . Κάτι μικρότερες χρώματος πορτοκαλί με μέγιστο μήκος 10 cm πάνε 7 ευρώ το κιλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leftermann Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Μα στην ελλαδα βγαινει αυτη που λεω! Για φρεσκια ελληνικη γαριδα σε τετοια τιμη που λες δεν νομιζω να ειδα στην βαρβακειο. Ισως ειναι λογω αθηνεζων? Πιθανώς. Γενικά η γάμπαρη δωπάνω θεωρείται δεύτερης κατηγορίας γαρίδα. Την μεγάλη γάμπαρη την παίρνεις από τα καΐκια στην τιμή μου είπα. Την ψιλή γάμπαρη την χρησιμοποιούμε για δόλωμα στο ψάρεμα... Λοιπόν Τουφ, έχεις 90 δεύτερα να με πεις τι να κάνω τα συκώτια από τους 4 τόνους που αγόρασα το πρωί Αν δεν πεις, τηγανίζω σε καυτό τηγάνι και σβήνω με λεμόνι, τέλος.Ήταν φρεσκότατα τα ψάρια, και λυπήθηκα να πετάξω τα σωθικά τους, είναι και μεγαλούτσικα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sellers Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Aν το μαγειρεψεις σε αργη φωτια οχι δεν θα γινει σκληρο. Δηλαδή? Στο πόσο να το βάλω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Δηλαδή? Στο πόσο να το βάλω? Στους 100-120 για 6-7 ώρες! Καλό κουράγιο! Με χοιρινό μπουτάκι κάπου στα 5 κιλά, παίρνεις το παρακάτω αποτέλεσμα: 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
athlios Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Οποτε κάνεις 2 φαγητά μεχρι να χωνέψεις το ένα αρχίζεις το άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Πιθανώς. Γενικά η γάμπαρη δωπάνω θεωρείται δεύτερης κατηγορίας γαρίδα. Την μεγάλη γάμπαρη την παίρνεις από τα καΐκια στην τιμή μου είπα. Την ψιλή γάμπαρη την χρησιμοποιούμε για δόλωμα στο ψάρεμα... Λοιπόν Τουφ, έχεις 90 δεύτερα να με πεις τι να κάνω τα συκώτια από τους 4 τόνους που αγόρασα το πρωί Αν δεν πεις, τηγανίζω σε καυτό τηγάνι και σβήνω με λεμόνι, τέλος.Ήταν φρεσκότατα τα ψάρια, και λυπήθηκα να πετάξω τα σωθικά τους, είναι και μεγαλούτσικα... Δεν σε προλαβα. Την επομενη φορα απλα τηγανισε τα σε λιγο καυτο βουτυρο (κανα λεπτο), και βαλτα πανω με καμια πικαντικη σαλτσα πανω σε φετες ψημενο ψωμι και λιγες σταγονες λεμονι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YiN Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Στους 100-120 για 6-7 ώρες! Καλό κουράγιο! Με χοιρινό μπουτάκι κάπου στα 5 κιλά, παίρνεις το παρακάτω αποτέλεσμα: Ω ρε μάνα μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Ω ρε μάνα μου. Ακριβως αυτό λες και μετά οταν ανέβεις στη ζυγαριά! Αλλά χαλάλι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=0ahB5gC7qac&feature=g-u-u 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
..MementoMori.. Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Τον ειδα τον κυριο John το μεσημερι. Περιμενα την στιγμη που θα εβαζε κρεμα γαλακτος στην σως, αλλα δεν το εκανε ποτε... Εστω λιγο βουτυρο! Τουλαχιστον εβαλε καγιεν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Αφου ειναι dressing, σπανια θα δεις κρεμα γαλακτος σε κατι τετοιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
..MementoMori.. Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Μην μου τον δικαιολογεις. Τον αγαπαω, αλλα εφτιαξε σαλατα με μπεικον χωρις κρεμα γαλακτος ή βουτυρο. Μισες δουλειες Go all the way dammit! Περα απο την πλακα θα την δοκιμασω οταν βρω φρεσκο ωραιο μαρουλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα