Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η συνταγή μου για μπάρες βρώμης (αν ενδιαφέρεται κανείς):

  • 10 gr corn Flakes
  • 1 g,Κανέλα
  • 170 gr Μέλι
  • 170 g ταχίνι
  • 20 gr κολοκυθοσπορος ψιχα
  • 40 gr Σταφίδα Μαύρη
  • 70 gr Ανάμικτοι Ξηροί Καρποί
  • 40 gr Αποξηραμένα φρούτα
  • 120 gr Βρώμη

Τα νούμερα "παίζουν" προφανώς, ανάλογα με την γεύση του καθενός. Με 20 κομμάτια (μπάρες) παίρνεις 148 θερμίδες ανά κομμάτι. Εκτέλεση εύκολη:

Όλα τα υλικά, εκτός των υγρών, μπαίνουν σε ένα λεκανάκι. Χρησιμοποιώ ένα inox για να καθαρίζεται ε-υ-κ-ο-λ-α.

Ξηροί καρποί στο μούλτι (όχι οι σπόροι), αποξηραμένα φρούτα κόβονται με μαχαίρι (τπτ βερίκοκα ή σύκα), κορν φλέικς σπάνε με το χέρι.

Ανακατεύω.

Ζεσταίνω λίγο το μέλι στο μικροκυμάτων, ρίχνω ταχίνι και μέλι μαζί πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθω με το χέρι, σύντομα γίνεται όπως η ζύμη του ψωμιού. Απλώς είναι κολλώδες και πιο τραχύ λόγω των υλικών.

Όταν ομογενοποιηθεί, το απλώνω σε φόρμα κέικ. "Στρώνω" με το χέρι και το βάζω για κανένα μισάωρο στο ψυγείο.

Ξεφορμάρω σε λαδόκολλα. Το ψήνω για 10 λεπτάκια στον φούρνο. Εναλλακτικά το τεμαχίζετε απευθείας. Γούστα είναι αυτά. Κόβω σε 20 κομμάτια. Ανάλογα το σχήμα της φόρμας είτε το κόβω στη μέση κατά μήκος και έπειτα σε δυάδες ή οριζοντίως (αν είναι χοντρό το μίγμα) και έπειτα κατά μόνας.

Διαφάνεια σε κάθε κομμάτι και τοποθέτηση σε βάζο που πάει στο ψυγείο. Έχω διατηρήσει μπάρες σε άριστη κατάσταση για 3 μήνες με αυτόν τον τρόπο. Δεν έπαθαν τπτ.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μένα είναι τεράστιες οι ποσότητες ταχινιού και μελιού, διότι εγώ βρώμη θέλω να φάω, αλλά θα το δοκιμάσω με λίγο διαφορετικές αναλογίες και θα δω πως θα πάει

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, cthulhucarbide said:

Το γάλα σκέφτομαι μήπως χρειάζεται για να "δέσει" το όλο μείγμα.

Συνταγή για το πως να το φτιάξω υπάρχει?

Με συνδιασμο ταχινιου/μελιου εχεις καλυτερο αποτελεσμα, με γαλα η νερο το τελικο αποτελεσμα δεν θα ειναι τραγανο, και θα βγει σαν παντεσπανι. Χρειαζεται λιπη και ζακχαρα σε καθε περιπτωση.

Η πρωτη συνταγη που ειχα δοκιμασει ειναι αυτη εδω

 

Υπαρχουν χιλιαδες ομως ακομα. Ψαξε με λεξεις κλειδια granola bar / energy bar στο youtube. Σιγουρα θα βρεις καποια στα μετρα σου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέχασα να αναφέρω ότι οι μπάρες της παραπάνω συνταγής είναι μαλακές, όχι τραγανές. Λογικό λόγω μελιού/ταχινιού. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με το "βρώμη θέλω να τρώω", αλλά προφανώς όσα υλικά βάλεις τόσα θα φας :) Το ταχίνι και το μέλι είναι απαραίτητα (όπως το γάλα, το νερό ή όποιο άλλο υγρό υλικό) για να δέσει το μίγμα. Παίξε με τις αναλογίες. Ξεκίνα με 100/100 μέλι/ταχίνι και πρόσθεσε στην πορεία λίγο-λίγο όσο βλέπεις ότι χρειάζεται. Ούτε το μίγμα θα πάθει κάτι αν "περιμένει", ούτε η γεύση θα αλλάξει. Απλά θα πλένεις συχνότερα τα χέρια σου :D Ίσως με μικρότερες αναλογίες να γίνουν πιο τραγανές και να "κολλήσει" το μίγμα εξίσου εύκολα.

Καλή επιτυχία.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καμιά συνταγή για καλό σπιτικό ταχίνι ή/και φυστικο/ρο παίζει?  (αν γίνεται 'light' και γευστικό :P)

Είχα δοκιμάσει μόνο φυστικο/ρο παλιότερα να κάνω αλλά δεν μου βγήκε όπως το ήθελα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Μιας και δε βρίσκεις πλέον στα σούπερ-μάρκετ μείγματα για μους σοκολάτα ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος αυτήν την στιγμή να φτιάξεις μια μους σοκολάτα;

Να είναι και εύκολος βέβαια!

Οχι 15-20 βήματα!

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο πιο εύκολος για μένα είναι: Φτιάχνεις σαντιγί, λιώνεις κουβερτούρα (ίσα να λιώσει και όχι να καίει) και τα ανακατεύεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω κάτι ξεχασμένες μπανάνες στο ψυγείο και μου ήρθε η ιδέα για banana bread, έψαξα στο Youtube και βρήκα μερικές συνταγές. Κατέληξα στις 1 και 2. Τι πιστεύετε θα είναι πιο νόστιμο; Σκέφτομαι αντί για καρύδια να βάλω φουντούκια για να δώσει το άρωμα της πραλίνας ή να μην βάλω καθόλου ξυρό καρπό και να βάλω φυστικοβούτυρο αλλά φοβάμαι μην καλύψει τη γεύση της μπανάνας. Θα είναι πιο ωραία σαν brownie ή σαν κέικ;

 BTW θα το κάνω με μαργαρίνη και chia seeds αντί για βούτυρο και αυγά ώστε να βγει νηστίσιμο. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου άρεσε η ιδέα του πρώτου βίντεο. Απλούστερο, χωρίς σοκολάτες και ξηρούς καρπούς, χωρίς αυγά. Το φυστικοβούτυρο με χαλάει, ίσως δοκίμαζα κι εγώ αυτό το κέικ αν έβρισκα εναλλακτική λύση για αυτό.

Εγώ θα δοκίμαζα το κέικ. Καλή επιτυχία.

Επεξ/σία από jonkyr
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καποιος τροπος να φαω βρωμη σε υγιεινο γευμα χωρις να την καταλαβω; Δεν την μπορω καθολου σκετη ειναι σαν κομφετι. Εχω ακουσει για λευκο γιαουρτι και φρουτα αποξηραμενα ισως το δοκιμασω αν δεν βρω κατι καλυτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να τη βράσεις και να προσθέσεις πράγματα για γεύση πχ κανέλα, κακάο, μέλι κλπ. Μεγάλη διαφορά θα κάνει και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, JimasGR είπε

Καποιος τροπος να φαω βρωμη σε υγιεινο γευμα χωρις να την καταλαβω; Δεν την μπορω καθολου σκετη ειναι σαν κομφετι. Εχω ακουσει για λευκο γιαουρτι και φρουτα αποξηραμενα ισως το δοκιμασω αν δεν βρω κατι καλυτερο.

άλεσε την στο μπλέντερ. στο γιαούρτι που λες το είχα δοκιμάσει παλιά και δεν τρωγόταν. απορρόφησε όλο το υγρό του γιαουρτιού και μετά όλο το μείγμα έγινε σαν στόκος. 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, JimasGR είπε

Καποιος τροπος να φαω βρωμη σε υγιεινο γευμα χωρις να την καταλαβω; Δεν την μπορω καθολου σκετη ειναι σαν κομφετι. Εχω ακουσει για λευκο γιαουρτι και φρουτα αποξηραμενα ισως το δοκιμασω αν δεν βρω κατι καλυτερο.

Εγώ βάζω 3-4-5 (ανάλογα την όρεξη)  μεγάλες κουταλιές σε μία κούπα ή μικρό μπολ  λίγο γάλα ελαφρύ λίγο αλάτι και στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.

Την τρώω αμέσως γιατί την έχω συνηθίσει και μου αρέσει αλλά αν την  αφήσεις μετά 5-10 λεπτά  μαλακώνει και γίνεται σαν μία βελούδινη παχύρευστη κρέμα.Εγώ θα πρότεινα να μην βάλεις τίποτε άλλο μέσα αλλά αν πάλι έχεις πρόβλημα με τη γεύση μόλις τη βγάλεις από τα μικροκύματα ρίξε μία κουταλιά μέλι χωρίς φυσικά να έχεις βάλει αλάτι αρχικά.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα ,

Εγώ την προτείνω με κεφίρ με λίγα αποξηραμένα φρούτα(π.χ.σταφίδα) και ξηρους καρπούς.Αν θες μπορείς να την βάλεις στο μπλέντερ.Συνήθως το κάνω αν τύχει και πάρω καμια φτηνή που γευστικά είναι άθλια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...