Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 24/8/2018 στις 12:57 ΜΜ, *nenya* είπε

Επειδή είστε γνώστες εδώ μέσα, πιστεύω σε σας!

So, μου χάρισαν ένα κουτί maple syrup [540 ml, ρευστότητα: medium] απ'το Quebec και θά'θελα να πει κανείς αν ξέρει εύκολες συνταγές για γλυκά με maple syrup [όχι φαγητά].
Μέχρι τώρα το έχω δοκιμάσει μόνο σε φρυγανιές, σε γιαούρτι και φυσικά σε pancakes.

Για το συγκεκριμένο ζουμί θα ήθελα να μας πει κάποιος τη γνώμη του αν έχει δοκιμαστεί με προβατίνα στα κάρβουνα.☺️

  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περι αβοκάντου...

Αναφορά σε κείμενο

1)μπορω να το φάω σκέτο καθαρισμένο με την μια? Όπως ένα μήλο η μία μπανάνα. Η είναι μεγαλύτερο η βαρύ για το στομάχι ετσι? 

6)Πέρα από σκέτο πως τρώγεται αλλιώς.  Κάποιος κλασσικός συνδυασμός?

Ναι τρώγεται και σκέτο αλλά ιδίως αν δεν είναι καλά γινωμένο είναι ψιλοχάλια. Συνήθως στην πιο απλή εκδοχή του έχω δει να προσθέτουν λεμόνι/ αλάτι/ πιπέρι/ πάπρικα.

Αναφορά σε κείμενο

2)τρωγεται ώμο βρασμένο τηγανητό στο φούρνο πως? 

 

Συνήθως ωμό. Υπάρχουν και συνταγές για μαγειρεμένο αλλά είναι πιθανό να σου πικρίσει

Αναφορά σε κείμενο

4)εκανα μια αναζήτηση και διάβασα ότι μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο. Δήλ αν ωριμάσει να το αλείψω σε ψωμί? Για τοστ αντί μαγιονέζα είδα και αυτό να αναφέρεται  

Ναι. Κάποιοι το προσθέτουν και σε φέτες σε σάντουιτς πχ με σολωμό ή με "σαλάτα" μέσα σε φέτες του τοστ.

 

Αναφορά σε κείμενο

7)και το σημαντικότερο ποια είναι η σωστή ποσότητα /αναλογία? Ένα ανά διήμερο είναι οκ?  

Αυτό λογικά εξαρτάται από την διατροφή σου.

 

Αναφορά σε κείμενο

5)το κουκούτσι?  

Το πετάς στα περιστέρια του μπαλκονιού ή στο φασαριόζο γείτονα....

Κάποιοι χαρντκοράδες το τρώνε και αυτό, επειδή όμως είναι πιθανό να περιέχει ουσίες μη κατάλληλες για τον οργανισμό θα πρότεινα να μείνεις στο υπόλοιπο.

 

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση, σου αρέσει το αβοκάντο ή θέλεις να το βάλεις στη διατροφή σου επειδή έχει γίνει της μόδας και στην Ελλάδα;

Προφανώς δεν με αφορά τι θα κάνεις, αλλά προσωπικά, δεν έχω καταλάβει την λογική του να τρώμε στην Ελλάδα (πανάκριβα, ίσως μέτριας ποιότητας) αβοκάντο με το τσουβάλι... Φαίνεται -προς το παρόν τουλάχιστον-  από πολλές έρευνες οτι είναι όντως ωφέλιμο για την υγεία και αν το προσθέσεις στην διατροφή σου καλό θα σου κάνει. Το θέμα είναι οτι στην Ελλάδα ακολουθώντας κάποιος την μεσογειακή διατροφή πολλά από τα ωφέλη που προσφέρει (υπερ)καλύπτονται (πέρα από ειδικές περιπτώσεις). Μήπως μου διαφεύγει κάτι;

Επεξ/σία από sakura22
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, costacurta είπε

Γκαις καλησπέρα /θέλω να δοκιμάσω να βάλω το αβοκάντο στη διατροφή μου. 

Είμαι άσχετος σορι αν ακούγονται χαζές οι απορίες 

1)μπορω να το φάω σκέτο καθαρισμένο με την μια? Όπως ένα μήλο η μία μπανάνα. Η είναι μεγαλύτερο η βαρύ για το στομάχι ετσι? 

2)τρωγεται ώμο βρασμένο τηγανητό στο φούρνο πως? 

3)σαν συνταγή ποια είναι η πιο κλασσική πρακτική μέθοδος. Δεν ψάχνω σαλτσα γουακαμολε κτλ με αφορά μόνο για την διατροφική αξία. Κάτι γρήγορο και απλό.

4)εκανα μια αναζήτηση και διάβασα ότι μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο. Δήλ αν ωριμάσει να το αλείψω σε ψωμί? Για τοστ αντί μαγιονέζα είδα και αυτό να αναφέρεται 

5)το κουκούτσι? 

6)Πέρα από σκέτο πως τρώγεται αλλιώς.  Κάποιος κλασσικός συνδυασμός?

7)και το σημαντικότερο ποια είναι η σωστή ποσότητα /αναλογία? Ένα ανά διήμερο είναι οκ? 

1)Μπορείς να το φας σκέτο αν σου αρέσει ή με λίγο αλάτι και πιπέρι, προσοχή όμως να έχει ωριμάσει δηλαδη να είναι μαλακό

2)Εγώ προσωπικά δεν το μαγειρεύω. Μια φορά μόνο το έβαλα σε κεικ αντί για βούτυρο.

3+6)Συνήθως το βάζω ωμό σε sandwich και σαλάτες, μακαρονάδες, με αυγά τηγανιτά και ψωμι (+bacon) επίσης είναι πολύ ωραίο.

4)Ναι

5)Το πετάς 

7)Έχει αρκετές θερμίδες, οπότε εξαρτάται τι διατροφή ακολουθείς. Εγώ συνήθως τρώω ενα μεγάλο κάθε 2 ημέρες ή ενα μικρό την ημέρα.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, costacurta είπε

Γκαις καλησπέρα /θέλω να δοκιμάσω να βάλω το αβοκάντο στη διατροφή μου. 

Είμαι άσχετος σορι αν ακούγονται χαζές οι απορίες 

1)μπορω να το φάω σκέτο καθαρισμένο με την μια? Όπως ένα μήλο η μία μπανάνα. Η είναι μεγαλύτερο η βαρύ για το στομάχι ετσι? 

2)τρωγεται ώμο βρασμένο τηγανητό στο φούρνο πως? 

3)σαν συνταγή ποια είναι η πιο κλασσική πρακτική μέθοδος. Δεν ψάχνω σαλτσα γουακαμολε κτλ με αφορά μόνο για την διατροφική αξία. Κάτι γρήγορο και απλό.

4)εκανα μια αναζήτηση και διάβασα ότι μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο. Δήλ αν ωριμάσει να το αλείψω σε ψωμί? Για τοστ αντί μαγιονέζα είδα και αυτό να αναφέρεται 

5)το κουκούτσι? 

6)Πέρα από σκέτο πως τρώγεται αλλιώς.  Κάποιος κλασσικός συνδυασμός?

7)και το σημαντικότερο ποια είναι η σωστή ποσότητα /αναλογία? Ένα ανά διήμερο είναι οκ? 

1. Φυσικά, δεν είναι ακριβώς φρούτο, βαρύ δε το λες αλλά έχει λιπαρά (καλά βέβαια)

2. Ωμό βασικά. Αν κρατήσεις το μισό, κράτα το με το κουκούτσι και από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσει

3. Συνοδεύει άριστά πολλές σαλάτες. Επίσης ταιριάζει πολύ σε σάντουιτς. Δοκίμασε με φέτα και ντομάτα. Ένα ωραίο και θρεπτικό σνακ (για παιδάκια) είναι να το λιώσεις με ένα πιρούνι και να το ανακατέψεις με λίγο κακάο και μέλι.

4. Εντάξει δεν είναι και ίδιο στην υφή αλλά ναι μπορείς να το δοκιμάσεις όπως έγραψα. Αν το πάρεις αγουρο βάλτο καμια μέρα μεσα σε χαρτοσακούλα με ένα μήλο.

5. Δεν το καταναλώνω αλλά αν ψάξεις υπάρχει τρόπος. Επίσης κάνει μεγάλη ζημιά αν το πετάξεις στο κεφάλι κάποιου....

6. Δες το 3 και γούγλαρε😁

7. Αν έχεις μία ισορροπημένη σε λιπαρά διατροφή μπορείς να το έχεις 2 - 3 φορές την εβδομάδα στη διατροφή σου.

Επεξ/σία από kronos73
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, sakura22 said:

Προφανώς δεν με αφορά τι θα κάνεις, αλλά προσωπικά, δεν έχω καταλάβει την λογική του να τρώμε στην Ελλάδα (πανάκριβα, ίσως μέτριας ποιότητας) αβοκάντο με το τσουβάλι... Φαίνεται -προς το παρόν τουλάχιστον-  από πολλές έρευνες οτι είναι όντως ωφέλιμο για την υγεία και αν το προσθέσεις στην διατροφή σου καλό θα σου κάνει. Το θέμα είναι οτι στην Ελλάδα ακολουθώντας κάποιος την μεσογειακή διατροφή πολλά από τα ωφέλη που προσφέρει (υπερ)καλύπτονται (πέρα από ειδικές περιπτώσεις). Μήπως μου διαφεύγει κάτι;

Στην Ελλαδα εισαγουμε μετριας ποιοτητας αβοκαντο κυριως απο το Ισραηλ, αλλα πλεον παραγουμε σε διαφορες περιοχες, κυριως στη Κρητη. Πολυ καλης ποιοτητας τα τελευταια βαση μετρησεων. Σε λιγα χρονια θα εχουμε ακομα περισσοτερες παραγωγες σε διαφορα σημεια στην Ελλαδα.

Πολλες ποικιλιες και υβριδια, ειναι πληρως προσαρμοσμενες στη μεσογειακη ζωνη, αρα μπορει να θεωρηθει και μερος της μεσογειακης διατροφης.

1 hour ago, kronos73 said:

1. Φυσικά, δεν είναι ακριβώς φρούτο

 

Βοτανολογικα και ετυμολογια ειναι φρουτο. Αν ειναι αλμυρο η γλυκο δεν απολυτως καμια σχεση.

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Για το συγκεκριμένο ζουμί θα ήθελα να μας πει κάποιος τη γνώμη του αν έχει δοκιμαστεί με προβατίνα στα κάρβουνα.☺️

Μόνο στην περίπτωση που θες να κάνεις καζούρα σε κανα φιλαράκι

Δημοσ.

Παίδες ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. 

 

Σακουρα δεν έχω δοκιμάσει ούτε το κάνω για θέμα μόδας δεν γνωρίζω καν ότι θεωρείται μόδα /απλά βλέπω  αθλητές να το τρώνε πολύ συχνά (στο μποξ το ποδόσφαιρο το μμα) σαν υπερτροφη η όταν θέλουν συνδυασμό καλών λιπαρών με πρωτεΐνη. 

Δημοσ.

με ενδιαφερει και εμενα το αβοκαντοσε βιντεο ειδα να συνδυαζετε με ακυρα προιοντα κανοντας το ειτε ορεκτικο (αγγουρι με ανιθο-τυρι με  ντοματα-τονο με λεμονι-μπεικον αυγο)ειτε γλυκο (μελι κανελα μηλο-ζαχαρη φραουλα)ειτε σαν σνακ προπονησης(ξηροι καρποι)

πως γινεται αυτο???επειδη ειναι ουδετερο??

 

 

καποιος αλλος απλος νοστιμος συνδυσμος???

 

και επισης κατι πιο συνθετο σε μαγειρευτο η σαν σαλτσα ??καμια ιδεα???

 

Δημοσ.

Αβοκάντο σιρόπι σφενδάμου Άκης και κουραφέξαλα.

Γαλακτομπουρεκάκια της κόλασης αλλά papoys πρωϊνά. Ήρθαν και δύο φίλοι με τα παιδάκια τους πριν λίγο οπότε έμεινε το ταψί στο νεροχύτη και περιμένει πλύσιμο.bigeye1

 

IMG_1772.JPG

  • Like 5
Δημοσ.

IMG_20180921_155609_HDR.jpg.720fb1ff747618cb41c974afb899e60f.jpg

Εφτιαξα σπιτικο γυρο που ηθελα και μοιραζομαι την συνταγη και καποιες πληροφοριες.

Καταρχας, χρησιμοποιησα για οδηγο κυριως αυτο εδω το βιντεο:


 Με πολλες αλλαγες ωστοσο στα υλικα. Χρησιμοποιησα περιπου 20 διαφορετικα καρυκευματα και μπαχαρικα, απο ελαιολαδο και μηλοξυδο, μεχρι καυτερο πιπερι σκορπιο του Τρινιδαδ, κουρκουμα, θυμαρι και θρουμπι.
Δεν εβγαλα καθολου μα καθολου αλατι που το αποφευγω.

Ειλικρινα δεν την ψωνιζω, αλλα ηταν απο τους καλυτερους γυρους που εφαγα στη ζωη μου. Καμια σχεση με τα πετσια και τα ξιγκια που βαζουν σχεδον ολοι οι σουβλατζηδες πλεον. Αξιζει να το δοκιμασει ο καθενας, δεν ειναι καθολου δυσκολο και το τελικο αποτελεσμα ειναι εκπληκτικο.

  • Like 9
  • Thanks 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μπράβο σου :)
Αξίζουν τέτοιες προσπάθειες.
Έχει ένα κακό το να μάθεις να μαγειρεύεις.
Μετά από αρκετό καιρό, όλα τα έξω θα σου φαίνονται χάλια, άνοστα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

 

  • Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω μπάρες με κύριο συστατικό το πίτυρο βρώμης.

Σκοπός είναι να έχω έτοιμες μπάρες για όταν θέλω να φάω βρώμη, δηλαδή ένα γεύμα πολύ καλής ποιότητας χωρίς περιττά λίπη και ζάχαρες για να μην έχει πολλές θερμίδες και να είναι υγιεινό. Απαιτήσεις για καλή γεύση δεν υπάρχουν προφανώς.

Άλλα συστατικά που σκέφτομαι θα μπορούσα να βάλω: λίγα αμύγδαλα, ελάχιστα κράνμπεριες, στέβια και γάλα(?) άμα χρειάζεται.

 

Μπορεί να φτιαχτεί κάτι με αυτά κυρίως τα συστατικά? Ρωτάω γιατί δεν έχω ιδέα για την διαδικασία ενώ κάτι συνταγές που είδα χρειαζόντουσαν ίσα με την διπλάσια ποσότητα λιπαρής ουσίας(ταχίνι, φυστικοβούτυρο) σε σχέση με την βρώμη...

Δημοσ.
12 minutes ago, cthulhucarbide said:

Θέλω να φτιάξω μπάρες με κύριο συστατικό το πίτυρο βρώμης.

Σκοπός είναι να έχω έτοιμες μπάρες για όταν θέλω να φάω βρώμη, δηλαδή ένα γεύμα πολύ καλής ποιότητας χωρίς περιττά λίπη και ζάχαρες για να μην έχει πολλές θερμίδες και να είναι υγιεινό. Απαιτήσεις για καλή γεύση δεν υπάρχουν προφανώς.

Άλλα συστατικά που σκέφτομαι θα μπορούσα να βάλω: λίγα αμύγδαλα, ελάχιστα κράνμπεριες, στέβια και γάλα(?) άμα χρειάζεται.

Μπορεί να φτιαχτεί κάτι με αυτά κυρίως τα συστατικά? Ρωτάω γιατί δεν έχω ιδέα για την διαδικασία ενώ κάτι συνταγές που είδα χρειαζόντουσαν ίσα με την διπλάσια ποσότητα λιπαρής ουσίας(ταχίνι, φυστικοβούτυρο) σε σχέση με την βρώμη...

Φτιαχνω τακτικα μπαρες βρωμης, δεν βρισκω την σελιδα της συνταγης μου.

Πρακτικα μπορεις να βαλεις σχεδον οτιδηποτε ειναι ξηρο / εχει μικρη περιεκτικοτητα υγρασιας. Ξηρους καρπους, αλλα δημητριακα, αποξηραμενα φρουτα, κυριολεκτικα 1002 πραγματα.

Με γαλα δεν εχω δοκιμασει ποτε. Τις χτυπαω σε συνδιασμο μελι/ταχινι, οπου σε καμια περιπτωση δεν ειναι σε ιση ποσοτητα με τα υπολοιπα υλικα, ουτε καν το 1/3. 

Βαζω παντως κολοκυθοσπορους που εχουν και πολυ πρωτεινη, γκοτζι,  χαρουπαλευρο, μελασσα μεταξυ αυτων. Γενικοτερα μπορεις να πειραματιστεις παρα πολυ, το οριο ειναι σχεδον αποκλειστικα οικονομικο εδω.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...