Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή είστε γνώστες εδώ μέσα, πιστεύω σε σας!

So, μου χάρισαν ένα κουτί maple syrup [540 ml, ρευστότητα: medium] απ'το Quebec και θά'θελα να πει κανείς αν ξέρει εύκολες συνταγές για γλυκά με maple syrup [όχι φαγητά].
Μέχρι τώρα το έχω δοκιμάσει μόνο σε φρυγανιές, σε γιαούρτι και φυσικά σε pancakes.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

12 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Επειδή είστε γνώστες εδώ μέσα, πιστεύω σε σας!

So, μου χάρισαν ένα κουτί maple syrup [540 ml, ρευστότητα: medium] απ'το Quebec και θά'θελα να πει κανείς αν ξέρει εύκολες συνταγές για γλυκά με maple syrup [όχι φαγητά].
Μέχρι τώρα το έχω δοκιμάσει μόνο σε φρυγανιές, σε γιαούρτι και φυσικά σε pancakes.

Αν έχεις αγνό συρόπι maple, μπορείς γενικά να το χρησιμοποιήσεις σχεδόν σε οτιδήποτε αντι για ζάχαρη. Αν όμως έχεις συρόπι που είναι συγκεκριμμένα για γαρνίρισμα pan cakes και συναφή, τότε καλύτερα να μείνεις εκεί.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Επειδή είστε γνώστες εδώ μέσα, πιστεύω σε σας!

So, μου χάρισαν ένα κουτί maple syrup [540 ml, ρευστότητα: medium] απ'το Quebec και θά'θελα να πει κανείς αν ξέρει εύκολες συνταγές για γλυκά με maple syrup [όχι φαγητά].
Μέχρι τώρα το έχω δοκιμάσει μόνο σε φρυγανιές, σε γιαούρτι και φυσικά σε pancakes.

Δεν έχω δουλέψει ποτέ με maple syrup, αλλά το Pouding Chomeur είναι παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνουν στο Quebec και βάζουν maple syrup. Μου θυμίζει το ελληνικό ραβανί.

Εδώ έχει μια συνταγή άμα θες να τσεκάρεις:

https://eviltwin.kitchen/pouding-chomeur-pure-maple-syrup/

Επεξ/σία από thomasG4
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, palasd είπε

Εγώ σήμερα λέω να κάνω παπουτσάκια  (με κολοκύθι ) για πρώτη φορά υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ?

Ναι,να μην το δώσεις σε άλλον να το φάει.
:mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Η συσκευασία λέει 100% pure maple syrup, η μάρκα είναι Bernard.  Ε δεν μπορεί, δεν θά'ναι μόνο για γαρνίρισμα!

Ακόμα και στον καφέ τότε αντί για ζάχαρη, όπου θες. Ένα συρόπι είναι όπως και άλλα που κάνεις τέτοιες δουλειές.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, *nenya* είπε

Επειδή είστε γνώστες εδώ μέσα, πιστεύω σε σας!

So, μου χάρισαν ένα κουτί maple syrup [540 ml, ρευστότητα: medium] απ'το Quebec και θά'θελα να πει κανείς αν ξέρει εύκολες συνταγές για γλυκά με maple syrup [όχι φαγητά].
Μέχρι τώρα το έχω δοκιμάσει μόνο σε φρυγανιές, σε γιαούρτι και φυσικά σε pancakes.

Για γλυκό ουσιαστικά θα αντικαταστήσεις μέλι/ζάχαρη. Μπορείς να κάνεις ένα απλό κέικ ή μια (σχετικά) εύκολη μους.

Δες όμως τη χρήση σε κανονικά φαγητά, τελείως άλλο επίπεδο. Φτιάξε ένα BBQ glaze μια maple mustard μαρινάδα για κοτόπουλο ή ribs, κάνε ένα glaze/dip για λαχανικά, μια βινεγκρέτ για τη σαλάτα, ή φτιάξε μια maple aioli σως για πατάτες/τηγανιτά στικ λαχανικών ή για σως στα μπέργκερς :)

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 minutes ago, Speculoos said:

Για γλυκό ουσιαστικά θα αντικαταστήσεις μέλι/ζάχαρη. Μπορείς να κάνεις ένα απλό κέικ ή μια (σχετικά) εύκολη μους.

Δες όμως τη χρήση σε κανονικά φαγητά, τελείως άλλο επίπεδο. Φτιάξε ένα BBQ glaze μια maple mustard μαρινάδα για κοτόπουλο ή ribs, κάνε ένα glaze/dip για λαχανικά, μια βινεγκρέτ για τη σαλάτα, ή φτιάξε μια maple aioli σως για πατάτες/τηγανιτά στικ λαχανικών ή για σως στα μπέργκερς :)

Ok, απ'όλα αυτά που ανέφερες τρώω το κοτόπουλο και τις πατάτες [και μπέργκερ χωρίς σως] 😅 οπότε παραείναι δύσκολο να βάλω να τ'αγγίζει και maple syrup! Μόνο σε γλυκά θα το δοκιμάσω, πχ σε cake σαν αυτό στο link του @thomasG4

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@*nenya* σε συνταγες παντως στο youtube το αντικαθιστουν 1:1 με το μελι. Οποτε ειναι μαλλον ασυμφορο για εμας στην Ελλαδα.. μεινε σε κλασικες συνταγες που χρησιμοποιειται σαν σιροπι και σε μικρες ποσοτητες.

Υγ. Αν θες κατιτις οικονομικοτερο, που ειναι αδιανοητα νοστιμο, φτιαξε σιροπι απο ζαχαρη καρυδας. Καμια σχεση με του ζαχαρότευτλου και λοιπα ετοιμα σκευασματα. Θα με θυμηθεις.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βεβαιως και αξιοποιησε το οπως πιστευεις. Αλλα κατι τοσο δυσευρετο και ακριβο, το χρησιμοποιω σε συγκεκριμενα γλυκα, πχ βαφλες/πανκεηκς. Το να φτιαξεις πχ καταιφι η γαλακτομπουρεκο, δεν νομιζω πως θα χρειαζοταν. Το σιροπι καρυδας στο προτεινω για πιο κοινα γλυκα, καμια σχεση το αποτελεσμα με την κλασικη ζαχαρη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, *nenya* είπε

Ε; Τί ασύμφορο; Δεν αγοράζω maple syrup, μου το έφεραν δώρο :P 

Το θέμα είναι να το αξιοποιήσεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Επίσης έχε το νου σου ότι όταν ψήνεται σε γλυκά (ειδικά σε μπισκότα, κουλουράκια κτλ) η γεύση του δεν είναι για όλους.

Το κοτόπουλο και τις πατάτες που αναφέρεις τα τρως σκέτα; Αν ναι, τότε κράτα το σιρόπι για pancakes.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κυριως σκετα, ναι. Αλλα αν βρω το θαρρος θα δοκιμασω και την μαριναδα που ελεγες! (Μικρη ποσοτητα για αρχη και βλεπουμε.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γκαις καλησπέρα /θέλω να δοκιμάσω να βάλω το αβοκάντο στη διατροφή μου. 

Είμαι άσχετος σορι αν ακούγονται χαζές οι απορίες 

 

1)μπορω να το φάω σκέτο καθαρισμένο με την μια? Όπως ένα μήλο η μία μπανάνα. Η είναι μεγαλύτερο η βαρύ για το στομάχι ετσι? 

2)τρωγεται ώμο βρασμένο τηγανητό στο φούρνο πως? 

3)σαν συνταγή ποια είναι η πιο κλασσική πρακτική μέθοδος. Δεν ψάχνω σαλτσα γουακαμολε κτλ με αφορά μόνο για την διατροφική αξία. Κάτι γρήγορο και απλό.

4)εκανα μια αναζήτηση και διάβασα ότι μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο. Δήλ αν ωριμάσει να το αλείψω σε ψωμί? Για τοστ αντί μαγιονέζα είδα και αυτό να αναφέρεται 

5)το κουκούτσι? 

6)Πέρα από σκέτο πως τρώγεται αλλιώς.  Κάποιος κλασσικός συνδυασμός?

7)και το σημαντικότερο ποια είναι η σωστή ποσότητα /αναλογία? Ένα ανά διήμερο είναι οκ? 

Επεξ/σία από costacurta
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...