Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Αλήθεια τώρα, πιστεύετε πως με αυτες τις χαζομάρες θα κάνετε πραγματικά νόστιμο και ενδιαφέρον καθημερινό φαγητό??? Καλύτερα να τρώτε καθε μέρα delivery... 😛 2
Speculoos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Για το αλάτι ό,τι λέει η εβαμπμπ, για τος μπεσαμέλ τι αβγά και οι ιστορίες; Πείτε απεταξάμην στον Τσελεμεντέ και στη θειά του 1960 που σας έχουν στοιχειώσει. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 18 minutes ago, Speculoos said: Για το αλάτι ό,τι λέει η εβαμπμπ, για τος μπεσαμέλ τι αβγά και οι ιστορίες; Πείτε απεταξάμην στον Τσελεμεντέ και στη θειά του 1960 που σας έχουν στοιχειώσει. Κανα αβγό τηγανιζεις; 😛
zio10 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 5 ώρες πριν, billdanos είπε Αλήθεια τώρα, πιστεύετε πως με αυτες τις χαζομάρες θα κάνετε πραγματικά νόστιμο και ενδιαφέρον καθημερινό φαγητό??? Καλύτερα να τρώτε καθε μέρα delivery... 😛 Εγώ λογικά θα το πάρω. Όταν το πάρω και το δοκιμάσω θα γράψω εντυπώσεις Για συγκεκριμένη χρήση πρέπει να βολεύουν.
Highlander Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Πριν 10 ημέρες που ήρθα Αττική, βρήκα αλάτι χωρίς πρόσθετα, κάπου στα 7€ το κιλό. Και εννοείται πως πήρα. Έχει διαφορά στο φαγητό και φυσικά όπως λέει και η Εύα δεν είναι για να βράζεις μακαρόνια. 14 ώρες πριν, Rodes είπε Θέλω να ρίξω τον χρόνο μαγειρέματος και να κάνω την όλη υπόθεση λιγότερο επίπονη, ειδικά όταν πρόκειται για ρύζια, μακαρόνια και κοτοπουλα και άλλες βασικές τροφές. Μαγειρεύω για 1-4 άτομα αλλά με νοιάζει πιο πολύ το ατομικό άντε μέχρι 2 άτομα. Προτιμώ αυτοματοποιημένες λύσεις όπως slow cooker, crock pot κτλπ έτσι ώστε να χρειάζεται λιγότερη επίβλεψη. Προς το παρόν μαγειρεύω σε εστία με γκάζι ή σε μάτι ηλεκτρικής κουζίνας. Τον 2ο τρόπο τον αποφεύγω λόγω κόστους(ειδικά τον φούρνο). Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει; Μου αρέσει το μαγείρεμα σε χύτρα ταχύτητας, βέβαια θέλει προσοχή, επίβλεψη και πέρα του ότι δεν έχεις εικόνα του τι γίνεται μέσα όσο είναι στην φωτιά, δεν ξέρω και πολλές συνταγές. Σκεφτόμουν μήπως αγόραζα κάτι σε instant pot αλλά δεν βρίσκω κάτι παρόμοιο εδώ στην Ελλάδα. Φοβάμαι ότι αμα το πάρω από εξωτερικό, θα χρειαστώ σίγουρα ανταλλακτικά και service σύμφωνα με τα reviews στο άμαζον. Επίσης σκέφτομαι να δοκιμάσω να προετοιμάζω γεύματα για όλη την εβδομάδα βάζοντας τα σε κατάψυξη κτλπ. Το να ρίξεις το χρόνο σε μακαρόνια ή ρύζι δεν έχει νόημα και έχω την υποψία πως δεν μπορεί να συμβεί. Όντας χρήστης εστίας γκαζιού, θεωρώ πως αυτή τη στιγμή είναι ότι πιο γρήγορο μπορείς να έχεις. Για τα υπόλοιπα, η χύτρα που αναφέρεις είναι μονόδρομος από άποψη χρόνου και χρήματος. Μια χαρά φαγητό φτιάχνει. Το instant pot πιθανόν να σε περιορίσει στην ποσότητα. Μία άλλη λύση που την έχω εφαρμόσει κατά καιρούς και περισσότερο για πειραματισμό, είναι να βάλω φαγητό στο Sous Vide από το βράδυ ή από το πρωί και το μεσημέρι που γυρνάω είναι σχεδόν έτοιμο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο searing ή πήξιμο στη σάλτσα, που μέχρι να γίνουν τα συνοδευτικά αν έχεις θα είσαι κομπλέ. Τέλος, έχω βάλει αρκετές φορές κοτόπουλο ή άλλο κρέας στο φούρνο (σε γάστρα) στους 105c το πρωί που φεύγω για δουλειά και το μεσημέρι είναι λουκούμι. Εδώ να σημειώσω πως ο φούρνος μου έχει χρονόμετρο απενεργοποίησης, γιατί δεν νομίζω πως θα ήταν σωστό να τον έχω χύμα.
villasg Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Καλημερα και καλη εβδομαδα . Καμμια συμβουλη για ρεβυθια που δεν βραζουν με τιποτα ? ( οχι σοδες κλπ μου δημιουργουν στομαχικο προβλημα ) Χθες εκανα καποια , 14 ωρες μουλιασμα και μετα χυτρα αλλα και παλι τιποτα .......... εμενα μου αρεσει και τα κανω ρεβυθορυζο οχι σκετη σουπα . Καθε συμβουλη ή ακομα και καλη μαρκα/μαγαζι δεκτα
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 23 minutes ago, villasg said: Καλημερα και καλη εβδομαδα . Καμμια συμβουλη για ρεβυθια που δεν βραζουν με τιποτα ? ( οχι σοδες κλπ μου δημιουργουν στομαχικο προβλημα ) Χθες εκανα καποια , 14 ωρες μουλιασμα και μετα χυτρα αλλα και παλι τιποτα .......... εμενα μου αρεσει και τα κανω ρεβυθορυζο οχι σκετη σουπα . Καθε συμβουλη ή ακομα και καλη μαρκα/μαγαζι δεκτα Να αλλάξεις τα ρεβύθια που αγοράζεις... Αν είναι οκ τα ρεβύθια, μετά από κάνα 12ωρο μούλιασμα θα πρέπει κανονικά να βράσουν μέσα σε 2 ώρες το πολύ (σε κανονική κατσαρόλα). 1
villasg Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Το ξερω απλα ρωτάω μηπως σώζονται , συνηθως οταν βρεθώ αθηνα παιρνω απο συγκεκριμένο μαγαζί χύμα που ειναι οκ ολα του τα όσπρια [ "Η ΗΛΕΙΑ" Κ. Κόντου & Πατησίων 296 , Έναντι Ιερού Ναού Αγίου Λουκά, Αθήνα - Άνω Πατήσια ] . Τωρα μου ειχαν παρει αυτα εδω " Αροσις Μικρόσπερμα ρεβίθια Γρεβενών " απο lidl ..... Απλα για να μην φανε φούντο μπας και σωζόντουσαν καπως .... Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2018 από villasg
evabb Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 να κανω κι εγω μια ερωτηση περι ρεβυθιων και γενικα οσπριων, αν ειναι μπαγιατικα δεν βραζουν με τιποτα; η απλα προκειται περι κακων οσπριων εξ αρχης;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 20 minutes ago, evabb said: να κανω κι εγω μια ερωτηση περι ρεβυθιων και γενικα οσπριων, αν ειναι μπαγιατικα δεν βραζουν με τιποτα; η απλα προκειται περι κακων οσπριων εξ αρχης; Νομίζω πως στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χάλια από την αρχή... Τα αποφλιωμένα 3Α ας πούμε, δεν απέτυχαν ποτέ στο βράσιμο ενώ κάποια άλλα που φέρνει κατά καιρούς ο ΑΒ από διάφορες περιοχές, έχει τύχει 1-2 φορές να μη βράζουν σωστά! 1
Rodes Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δεν είναι ότι θέλω να ρίξω τον χρόνο μόνο αλλά δεν θέλω να είμαι πάνω από το γκάζι. Γενικά έχω στον νου μου να εφαρμόσω κάποια στιγμή και αυτό για να έχω το κεφάλι μου πιο ήσυχο στην διάρκεια όλης της εβδομάδας. Είναι πολύ κουραστικό να ψάχνεις τι φαγητό θα κάνεις και με ποιον τροπο, ειδικά όταν είσαι άπειρος. Με βλέπω να ρισκάρω για το instant pot. Το συγκεκριμένο θα θέλει σίγουρα να παραγγείλεις ανταλλακτικά (κουβαδάκια, καπάκια, λάστιχο ασφαλείας κτλπ). Επίσης πολύ γράφουν ότι τους χαλάει εντός εξαμήνου. Όσο για την χωρητικότητα δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα, καθώς θα γίνεται φαγητό για 2 άτομα ημερησίως. Στην χειρότερη θα μαγειρέυω x2 εφόσον τα φαγητά θα τελειώνουν εντός ώρας.
Havik Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, evabb είπε να κανω κι εγω μια ερωτηση περι ρεβυθιων και γενικα οσπριων, αν ειναι μπαγιατικα δεν βραζουν με τιποτα; η απλα προκειται περι κακων οσπριων εξ αρχης; Φακές και άσπρα φασόλια ανεξαρτήτου μεγέθους όσο πιο παλιά τόσο πιο δύσκολα βράζουν, στα φασόλια βοηθάει το μούλιασμα, υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να είναι χάλια εξ’αρχής και ενώ έχουν βράσει το τσόφλι να είναι πολύ σκληρό, επειδή αγοράζω από λαϊκή και Φεβρουάριο-Μάρτιο αυτός που τα πουλάει μόλις ξεπουλήσει δεν ξαναέρχεται έτσι αγοράζω κάποια κιλά για να έχω μέχρι τον επόμενο χειμώνα, σε βάζα διατηρούνται καλύτερα από ότι σε σακούλες. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Στις 13/8/2018 στις 10:46 ΠΜ, villasg είπε Καλημερα και καλη εβδομαδα . Καμμια συμβουλη για ρεβυθια που δεν βραζουν με τιποτα ? ( οχι σοδες κλπ μου δημιουργουν στομαχικο προβλημα ) Χθες εκανα καποια , 14 ωρες μουλιασμα και μετα χυτρα αλλα και παλι τιποτα .......... εμενα μου αρεσει και τα κανω ρεβυθορυζο οχι σκετη σουπα . Καθε συμβουλη ή ακομα και καλη μαρκα/μαγαζι δεκτα Με σόδα είναι ό,τι καλύτερο, αλλά, αφού δεν θες, μπορείς να μη βάλεις σόδα. Τα μουλιάζεις απ΄το βράδυ και το πρωί λίγα-λίγα τα κλείνεις σε πετσέτα και τα τρίβεις με δύναμη στον πάγκο.
palawiaris Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Αν και παλιά η ερώτηση. Για ρεβύθια υπάρχει και η χύτρα ταχύτητας που σε 10 λεπτά έβρασαν,αφού μουλιάσουν πρώτα. Προτείνω λίγο πριν τελιώσουν,ξανά ένα πέρασμα στον φούρνο με καρότα ή τι θέλει ο καθένας. Όχι σόδα και διάφορα άλλα χημικά.
palasd Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Εγώ σήμερα λέω να κάνω παπουτσάκια (με κολοκύθι ) για πρώτη φορά υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα