Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

κάνεις κάτι λάθος μαν στο μαγείρεμα.

πχ εγώ έχω ενα συχνο γευμα μετά απο γυμναστήριο.

η μόνη προετοιμασία που κάνω ειναι εχω βρασει το μπασματι ρύζι για τέσσερις μέρες.

 

μια κουταλία λάδι, λαχανο καροτο (απο τις ετοιμες συσκεασιες τις μισες) κρεμμύδι τσιγάρισμα.

μετά πετάω μέσα το μπασμάτι σόγια σος και μια καυτερη σάλτσα

παράληλα έχω μέσα κάτι φιλετα μπουτια κοτοπουλο που ψήνονται.

τα βάζω και αυτέ μετα μεσα κομμένα και σε 15 λεπτα εχω ενα υγίεστατο "κινεζικο"

 

τρόπο θέλει και δοκιμές.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Απλά πρέπει να εξασκηθείς στο πώς θα μαγειρεύεις το κάθε φαγητό, για να μην έχεις αποτυχία, όπως είπε κι ο Stamer. Ασχολήσου με έτοιμες συνταγές που θα βρίσκεις στο διαδίκτυο, όπου έχει αναλυτικά και τη διαδικασία. Μετά θα μάθεις και θα ξέρεις με το μάτι πότε κοντεύει να γίνει, ας πούμε.

Για παράδειγμα, το πιλάφι σου θέλει και το κατάλληλο ρύζι για να γίνει σπυρωτό.

Δεν είναι τίποτα. Λίγη προσοχή και τριβή, και θα 'σαι άριστος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
7 minutes ago, γροσερισοπ said:

κάνεις κάτι λάθος μαν στο μαγείρεμα.

πχ εγώ έχω ενα συχνο γευμα μετά απο γυμναστήριο.

η μόνη προετοιμασία που κάνω ειναι εχω βρασει το μπασματι ρύζι για τέσσερις μέρες.

μια κουταλία λάδι, λαχανο καροτο (απο τις ετοιμες συσκεασιες τις μισες) κρεμμύδι τσιγάρισμα.

μετά πετάω μέσα το μπασμάτι σόγια σος και μια καυτερη σάλτσα

παράληλα έχω μέσα κάτι φιλετα μπουτια κοτοπουλο που ψήνονται.

τα βάζω και αυτέ μετα μεσα κομμένα και σε 15 λεπτα εχω ενα υγίεστατο "κινεζικο"

τρόπο θέλει και δοκιμές.

Να ξέρεις μόνο πως το βρασμένο ρύζι είναι αρκετά επικίνδυνο για να το συντηρείς τόσες ημέρες στο ψυγείο κλπ. Αναπτύσσονται διάφορα βακτηρίδια στο μαγειρεμένο ρύζι και θέλει μεγάλη προσοχή... Αν δεν το καταναλώσεις άμεσα, πρέπει να μπει γρήγορα στο ψυγείο (το πολύ μετά από καμια ώρα απο το βράσιμο) και να καταναλωθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Οκ, δεν θα πεθάνεις βέβαια αλλά δε νομίζω να θέλει κανείς μια ...διάρροια ή έναν εμετό στα ξαφνικά! 😛 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 minutes ago, billdanos said:

Να ξέρεις μόνο πως το βρασμένο ρύζι είναι αρκετά επικίνδυνο για να το συντηρείς τόσες ημέρες στο ψυγείο κλπ. Αναπτύσσονται διάφορα βακτηρίδια στο μαγειρεμένο ρύζι και θέλει μεγάλη προσοχή... Αν δεν το καταναλώσεις άμεσα, πρέπει να μπει γρήγορα στο ψυγείο (το πολύ μετά από καμια ώρα απο το βράσιμο) και να καταναλωθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Οκ, δεν θα πεθάνεις βέβαια αλλά δε νομίζω να θέλει κανείς μια ...διάρροια ή έναν εμετό στα ξαφνικά! 😛 

4 μέρα εισαι οκ φιλε.

εγώ μην πάρω κανεναν στον λαιμό του.

κανα 2 χρονια τρέφομαι ετσι. ποτέ δεν είχα το παραμικρό προβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
4 minutes ago, γροσερισοπ said:

4 μέρα εισαι οκ φιλε.

εγώ μην πάρω κανεναν στον λαιμό του.

κανα 2 χρονια τρέφομαι ετσι. ποτέ δεν είχα το παραμικρό προβλημα.

Δεν είναι κανόνας πως θα πάθεις κάτι απαραίτητα.

Αν υπάρχει το βακτήριο στο ρύζι πριν το μαγείρεμα, επιβιώνει και μετά και όσο το αφήνεις τόσο πολλαπλασιάζεται. 

 

"το ρύζι, πριν μαγειρευτεί, μπορεί να περιέχει σπόρια του Bacillus cereus, ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση.

Μετά το μαγείρεμα, μερικά από τα σπόρια αυτά μπορεί να επιβιώσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εάν αφεθεί αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, αυτά να αναπτυχθούν σε βακτήρια, τα οποία θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, παράγοντας τοξίνες.

Όσο περισσότερο αφήνετε το μαγειρεμένο ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο πιο πιθανό είναι τα βακτήρια και οι τοξίνες να το κάνουν ακατάλληλο προς κατανάλωση.

Στην περίπτωση που καταναλωθεί, τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, όπως εμετός και διάρροια, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται 1 έως και 5 ώρες αργότερα, με διάρκεια όχι μεγαλύτερη από 24 ώρες."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, γροσερισοπ είπε

4 μέρα εισαι οκ φιλε.

εγώ μην πάρω κανεναν στον λαιμό του.

κανα 2 χρονια τρέφομαι ετσι. ποτέ δεν είχα το παραμικρό προβλημα.

Είδα το θέμα , είπα να πω τη γνώμη μου , πρώτον διάβασε εδώ

https://www.nutritheories.gr/peri-diatrofis/kastano-vs-aspro-rizi

κι εγώ μετά τη δυνατή προπόνηση έτρωγα 2 ποτήρια ρύζι επιτόπου ( επί 1 χρόνο περίπου ) , ναι αντέχει ο οργανισμός , πρόσεχε να παίρνεις όμως αρκετή βιταμίνη C , εννοείται από φρούτα ή από λαχανικά που θωρακίζει τον οργανισμό από κρυώματα κλπ B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/7/2018 στις 10:22 ΜΜ, papoys1 είπε

Μόλις κατέβω Αθήνα θα πάρω 5-6 φέτες παστουρμά από το ΜΙΡΑΝ γιατί έχεις εξάψει τη φαντασία μου.

ΟΧΙ ρε @papoys1 ΟΧΙ λιγο πιο διπλα στο μικρο το μαγαζακι του ΑΡΑΠΙΑΝ για να φχαριστηθεις παστουρμα αγνο χωρις ινες κλπ o MIRAN το εκανε βιοβηχανια πια .....
ΘΑ με θυμηθεις λεμε , δοκιμασε τα τυρια ωρίμανσης τα απιθανα μικρα λουκανικακια και το παστραμι ...

 

65oIT6A.png

 

Επεξ/σία από villasg
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, γροσερισοπ είπε

καυτερές πιπεριές

Στα ασιατικα μαγαζι στους αμπελοκηπους πχ salamat   ,newasianmarket    αλλα και αλλα ανωνυμα που υπαρχουν τριγυρω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βοηθεια παιδια,

ειχα βαλει κρεμα γαλακτος στην καταψυξη,τωρα την εβαλα στα μικροκυματα να ξεπαγωσει γιατι εγινε πετρα.

Αν την ξαναβαλω στο ψυγειο θα γινει νορμαλ οπως πριν?

Γιατι πρεπει να ειναι κρυα για να κανω σαντιγί που θελω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..έπρεπε να την αφήσεις στην συντήρηση για να ξεπαγωσει ομοιόμορφα και όχι με την βία.

Τώρα καλύτερα πάρε μια αλλη και αυτήν αστην για ..μακαρόνια (-; )

Στις 23/7/2018 στις 3:57 ΜΜ, γροσερισοπ είπε

ξέρετε που θα βρω αθήνα καυτερές πιπεριές αλλά απο εξωτερικό; (όχι μόνο χαλαπένιος ψάχνω μπολικες ποικιλίες.)

Στην Σοφοκλέους.. Απο κει θα πάρεις με το τσουβαλι ..hot

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
3 hours ago, DYEL said:

Βοηθεια παιδια,

ειχα βαλει κρεμα γαλακτος στην καταψυξη,τωρα την εβαλα στα μικροκυματα να ξεπαγωσει γιατι εγινε πετρα.

Αν την ξαναβαλω στο ψυγειο θα γινει νορμαλ οπως πριν?

Γιατι πρεπει να ειναι κρυα για να κανω σαντιγί που θελω.

Την πετάς...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

στις συνταγές με λαδόκολλα που αναφέρει σπάγγο μαγειρικής, αν βάλω τον κλασικό σπαγγο, υπάρχει περίπτωση να λαμπαδιασει;;!?;!

αν ναι, πού βρισκω αυτον τον σπαγγο μαγειρικής πέρα απο cook hipsteroshops με τιμές ακατάλληλες για σπαγγους;

 

ο πρώτος που θα απαντήσει εγκυρα και υπεύθυνα, κερδίζει μια μερίδα απο το αυριανό κλέφτικο. Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει δοκιμάσει κάποιος τσιγαριστά μακαρόνια με σκόρδο? Έκανα χτες, έβαλα σε ένα τηγάνι λάδι και τα τσιγάρισα ωμά μέχρι να αλλάξουν χρώμα με 2 σκελίδες σκόρδο, μετά τα έβρασα αλλά μου βγήκαν ελαφριά, θα τα ήθελα με πιο έντονη γεύση, επίσης αναρωτιέμαι αν θα ταίριαζε τσιγαριστή κόκκινη πιπέρια και κρεμμύδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, le vent nous porterAAAA είπε

στις συνταγές με λαδόκολλα που αναφέρει σπάγγο μαγειρικής, αν βάλω τον κλασικό σπαγγο, υπάρχει περίπτωση να λαμπαδιασει;;!?;!

αν ναι, πού βρισκω αυτον τον σπαγγο μαγειρικής πέρα απο cook hipsteroshops με τιμές ακατάλληλες για σπαγγους;

ο πρώτος που θα απαντήσει εγκυρα και υπεύθυνα, κερδίζει μια μερίδα απο το αυριανό κλέφτικο. Ευχαριστώ.

https://www.skroutz.gr/c/687/diafora-axesouar-mageirikhs.html?keyphrase=σπαγγος+μαγειρικης

με μια απλή αναζήτηση στο σκρουτζ το πρώτο αποτέλεσμα 4 κομμάτια σιλικόνης που την ξαναχρησιμοποιείς μάλλον αρκετές φορές 7,50 Ε το δεύτερο αποτέλεσμα 60μ με 6,15Ε .Να σου στείλω πμ που μένω στην Ρωσία  για αποστολή μερίδας ?

Επεξ/σία από palasd
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...