Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σχεδόν άχρηστες, δεν προλαβαίνουν να μπαγιατέψουν... :P

 

εξαρτάται εγω μενω μονος και καθε χρονο τετοια εποχη ξεκινανε και μου στελνουν δεματα απο το χωριο με μελομακαρονα, μια θεια μου, ενας αλλος ξαδερφος, ο κολλητος μου κλπ κλπ.

 

ε ποτε να τα φαω ο καημένος οποτε αν δεν προλαβω να τα φαω η να τα δωσω πουθενα σε φιλους και γνωστους κανω πατεντες 

Δημοσ.

Αυτός ο human τα έχει άνετα όλα αυτά...

 

και εγω ετσι ειμαι δεν ηταν τυχαιο το βιντεο χαχα

μην ξεχνας εκτος απο τα γλυκα υπαρχουν και τα αλμυρα

Δημοσ.

καλησπέρα.

Θέλω να φτιάξω ενα φαγητό αλλά δέν ξέρω πως λέγετε η πώς να το ψάξω στο ιντερνετ η τι κρέας να χρησιμοποιήσω θα το περιγράψω εδω και οποιος καταλάβει ας δώσει καμiα πληροφορία.

Εχω δει βιντεάκια ακόμα και  (ντοκιμαντέρ παλια) που δείχνουν πος γίνετε ειναι μεγάλα κομμάτια κρέατος τα οποία βάζουν μέσα σε φουρνο για πολλές ώρες και μετα το κρέας είναι πάρα πολυ μαλακό και φαίνετε πεντανόστιμο..

Αν καταλαβε κανείς ας πεί αλιώς καμια παρόμοια συνταγή, και τί κρέας να βάλω πάω σε χασ'απικα και χάνω την μπάλα με της ονομασίες δέν ξέρω τι κρέας ειναι για τι (μιλάω για μοσχάρι)

Πειτε να γινει κανας καλός μεζές..

Δημοσ.

Μια ερωτηση προς τους τυγχων σουβλατζιδες και γνωστες της κοινοτητας.

Σκεφτομαι να φτιαξω σπιτικο γυρο σε μπαρμεκιου μαζωξη για φιλο. Εχω ψησταρια με σουβλα σε καρβουνα. Πρακτικα θελω συμβουλες και πληροφοριες απο το μηδεν. Τι κομματι κρεας (χοιρινου ισως και κοτοπουλου) να επιλεξω, ποσο χοντρο να ειναι, και ισως καποια προταση για το μαριναρισμα. Θελω να γινει οσο πιο πιστο με τους κλασικους γυρους στα ψητοπωλεια με καλης ποιοτητας ομως κρεας. Ευχαριστω!

  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μια ερωτηση προς τους τυγχων σουβλατζιδες και γνωστες της κοινοτητας.

Σκεφτομαι να φτιαξω σπιτικο γυρο σε μπαρμεκιου μαζωξη για φιλο. Εχω ψησταρια με σουβλα σε καρβουνα. Πρακτικα θελω συμβουλες και πληροφοριες απο το μηδεν. Τι κομματι κρεας (χοιρινου ισως και κοτοπουλου) να επιλεξω, ποσο χοντρο να ειναι, και ισως καποια προταση για το μαριναρισμα. Θελω να γινει οσο πιο πιστο με τους κλασικους γυρους στα ψητοπωλεια με καλης ποιοτητας ομως κρεας. Ευχαριστω!

 

Δε νομίζω να καταφέρεις τίποτα σπουδαίο... Δεν πας καλύτερα σε ένα έμπιστο ψητοπωλείο να πάρεις 2-3 κιλά έτοιμο? Και κάνε στα κάρβουνα μόνο τις πίτες και τα άλλα συνοδευτικά! :P

Δημοσ.

Δε νομίζω να καταφέρεις τίποτα σπουδαίο... Δεν πας καλύτερα σε ένα έμπιστο ψητοπωλείο να πάρεις 2-3 κιλά έτοιμο? Και κάνε στα κάρβουνα μόνο τις πίτες και τα άλλα συνοδευτικά! :P

Ηταν η αρχικη ιδεα να παρουμε μερικα κιλα ετσι, αλλα χοντρικα που τα υπολογισα θα δωσουμε 4 φορες περισσοτερα χρηματα, αν οχι περισσοτερα, με το να τα παρουμε τελικως απεξω.

Με τα κρεατα τα παω πολυ καλα, οτι αλλο φτιαξαμε τους αρεσε πολυ.

Υπηρχε ενα καναλι απο κατι φοιτητες που εδειχναν πως να φτιαχνει κανεις γυρο και αλλα κρεατικα, αλλα δυστυχως δεν το βρισκω....

Εχουμε τοσες δεκαδες χιλιαδες μελη στη κοινοτητα, ελπιζω να υπαρχει και ενας καλος σουβλατζης να μας διαφωτίσει!

  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ηταν η αρχικη ιδεα να παρουμε μερικα κιλα ετσι, αλλα χοντρικα που τα υπολογισα θα δωσουμε 4 φορες περισσοτερα χρηματα, αν οχι περισσοτερα, με το να τα παρουμε τελικως απεξω.

Με τα κρεατα τα παω πολυ καλα, οτι αλλο φτιαξαμε τους αρεσε πολυ.

Υπηρχε ενα καναλι απο κατι φοιτητες που εδειχναν πως να φτιαχνει κανεις γυρο και αλλα κρεατικα, αλλα δυστυχως δεν το βρισκω....

Εχουμε τοσες δεκαδες χιλιαδες μελη στη κοινοτητα, ελπιζω να υπαρχει και ενας καλος σουβλατζης να μας διαφωτίσει!

 

Ο γύρος δεν είναι κάτι απλό που γίνεται στο σπίτι και δεν έχει να κάνει τόσο με την ποιότητα του κρέατος όσο με τον εξοπλισμό και τις τεχνικές που πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Θα το ψήσετε προφανώς μια χαρά αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ένα τελικό αποτέλεσμα σαν αυτό του ψητοπωλείου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα τρώγεται! :)

Δημοσ.

Ο γύρος δεν είναι κάτι απλό που γίνεται στο σπίτι και δεν έχει να κάνει τόσο με την ποιότητα του κρέατος όσο με τον εξοπλισμό και τις τεχνικές που πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Θα το ψήσετε προφανώς μια χαρά αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ένα τελικό αποτέλεσμα σαν αυτό του ψητοπωλείου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα τρώγεται! :)

Εχει διαφορα βιντεακια στο youtube με σπιτικο γυρο αλλα με λιγες πληροφοριες περι κρεατος κτλ. Περιμενω απαντησεις απο μερικους, το τελικο αποτελεσμα παντως φαινεται ικανοποιητικο.

Εχω τον εξοπλισμο και την διαθεση, πιστευω θα τα καταφερω καλυτερα απο τον μεσο γυρο που πωλειται πλεον, οπου ειναι ξυγκια και πετσες.

Δημοσ.
Στις 25/12/2017 στις 3:16 ΠΜ, Jimys2008 είπε

Στο 3 μαξ.

Ερώτηση.

Μπορεί να μου προτείνει κάποιος μια καλή σωτεζα;;

https://www.skroutz.gr/s/4350717/Izzy-Cucina-Rossa-Σωτέζα-με-Καπάκι-28εκ.html

 

Εχω αυτη τη σωτεζα 2 χρόνια. Έρωτας. 

Αν την προσέξεις θα είναι σαν καινούργια. (Με ξυλινη κουτάλα πάντα) 

Στις 25/12/2017 στις 12:20 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε

Όταν λένε κάποιες συνταγές για σιγανό βράσιμο, σε τι θερμοκρασία θα πρέπει να έχω την εστία της κουζίνας?

Εαν η κουζινα σου εχει max το 9, το βαζεις στο 3-4. 

Εαν ειναι απ τις παλιές που max εχει το 3, το βαζεις στο 1.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dimi00 είπε

Εαν η κουζινα σου εχει max το 9, το βαζεις στο 3-4. 

Εαν ειναι απ τις παλιές που max εχει το 3, το βαζεις στο 1.

Ναι μέχρι το 3 είχε με ενδιάμεσες διαβαθμίσεις το είχα στο 1. Έφτιαξα τα Χριστούγεννα αρνί κατσαρόλας, πρώτα λάδι να καίει στο max, έβαλα το αρνί να ροδίσει και μετά χαμήλωσα την ένταση και το είχα στο 1 για 1+ ώρα, το αρνί βγήκε σαν να ήταν ψητό καμιά διαφορά.

Δημοσ.
Στις 28/12/2017 στις 9:33 ΜΜ, Getta Robo είπε

Μια ερωτηση προς τους τυγχων σουβλατζιδες και γνωστες της κοινοτητας.

Σκεφτομαι να φτιαξω σπιτικο γυρο σε μπαρμεκιου μαζωξη για φιλο. Εχω ψησταρια με σουβλα σε καρβουνα. Πρακτικα θελω συμβουλες και πληροφοριες απο το μηδεν. Τι κομματι κρεας (χοιρινου ισως και κοτοπουλου) να επιλεξω, ποσο χοντρο να ειναι, και ισως καποια προταση για το μαριναρισμα. Θελω να γινει οσο πιο πιστο με τους κλασικους γυρους στα ψητοπωλεια με καλης ποιοτητας ομως κρεας. Ευχαριστω!

Κρέας να πάρεις καλίτερα από σπάλα και γενικά να αποφύγεις το πίσω μέρος και τα μπούτια.Στο πόσο λεπτό το θέλεις φυσικά από τον κρεοπώλη.

Από την άλλη γιατί δεν φτιάχνεις ένα ωραίο κοντοσούβλι με το ανάλογο κρέας ψήνοντάς το σε δυνατή φωτιά και  κόβοντάς το σιγά-σιγά και σε μικρά κομμάτια από την εξωτερική πλευρά;; 

Εγώ συνήθως έτσι το κάνω και στο τέλος μένει η σούβλα καθαρή.:P

 

Kontosoubli..jpg

  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...