Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.

Πάνω που έλεγα να δοκιμάσω του Πετρετζίκη, αφού τα έχεις δοκιμάσει, θα πάω με τον Παρλιάρο.

​Βλέπω όμως ότι βάζει αρκετή ζάχαρη και πολύ λίγο μέλι, μάλλον θα μειώσω αρκετά τη ζάχαρη και θα βάλω περισσότερο μέλι, όταν τρως κάτι με κυρίαρχο συστατικό το μέλι, δε θες να έχει γεύση ζαχαρόνερου, όπως συνήθως όταν παίρνεις από ζαχαροπλαστεία...

Όχι περίμενε! Ειδικά στο σιρόπι κανε ο,τι λέει ακριβώς γιατί αυτό θα επηρεάσει το πόσο θα απορροφήσουν. Μέλι βάλε όσο θες στο τέλος από πάνω μαζί με τα καρύδια κλπ.

 

Και ακόμη πιο σημαντικό είναι να κρυώσει εντελώς το σιρόπι (στην ανάγκη βάλτο και στο ψυγείο) και να ρίξεις μέσα τα μελομακάρονα καυτά (να τσιτσιρισουν). Δεν χρειάζεται να τα αφήσεις μέσα ένα λεπτό που λέει, αρκουν και 30-40 sec.

  • Like 2
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να λιώσω την νουτέλα που μου έχει κάπως παγώσει;

Είναι μέσα στο γυάλινο βαζάκι της και έχει κάπως παγώσει, δεν μπορώ να την απλώσω πάνω στο ψωμί. Εαν βάλω το βαζάκι σε προθερμασμένο φούρνο για να λιώσει, μπορεί να σπάσει; (Δεν έχω μικροκύματα)

Δημοσ.

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να λιώσω την νουτέλα που μου έχει κάπως παγώσει;

Είναι μέσα στο γυάλινο βαζάκι της και έχει κάπως παγώσει, δεν μπορώ να την απλώσω πάνω στο ψωμί. Εαν βάλω το βαζάκι σε προθερμασμένο φούρνο για να λιώσει, μπορεί να σπάσει; (Δεν έχω μικροκύματα)

 

Βάλε σε μία κατσαρόλα νερό και βάλε την στο μάτι της κουζίνας σε υψηλή (άλλα όχι την πιο υψηλή) θερμοκρασία.

Ύστερα βάλε την nutella όρθια μες στην κατσαρόλα και ζέστανε το νερό μέχρι η nutella να έχει την επιθυμητή ρευστότητα.

(με κλειστό καπάκι εννοείται, η nutella)

(το νερό να καλύπτει το μισό -ή τα 2/3- του ύψους της nutella)

  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να λιώσω την νουτέλα που μου έχει κάπως παγώσει;

Είναι μέσα στο γυάλινο βαζάκι της και έχει κάπως παγώσει, δεν μπορώ να την απλώσω πάνω στο ψωμί. Εαν βάλω το βαζάκι σε προθερμασμένο φούρνο για να λιώσει, μπορεί να σπάσει; (Δεν έχω μικροκύματα)

Πετάς τη νουτελα και παίρνεις Μερέντα! ;)

  • Like 1
Δημοσ.

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να λιώσω την νουτέλα που μου έχει κάπως παγώσει;

Είναι μέσα στο γυάλινο βαζάκι της και έχει κάπως παγώσει, δεν μπορώ να την απλώσω πάνω στο ψωμί. Εαν βάλω το βαζάκι σε προθερμασμένο φούρνο για να λιώσει, μπορεί να σπάσει; (Δεν έχω μικροκύματα)

Βαλε το βαζακι μεσα σε ενα δοχειο με ζεστο νερο

 

P.S. wait, nuttela? Κυπριος εισαι? :o

Δημοσ.

Πετάς τη νουτελα και παίρνεις Μερέντα! ;)

 

Γίνεσαι κακός, και η μερέντα παγώνει :P

(προσωπικά μου αρέσει περισσότερο η μερέντα αλλά -δυστυχώς- μου φαίνεται πιο γλυκιά)

  • Super Moderators
Δημοσ.

πηραμε μπολικα μελομακαρνα,αυτα τωρα πρπει να μπουν ψυγειο?

 

Νομίζω πως αρκεί να είναι καλά κλεισμένα κάπου και όχι ψυγείο. Επίσης υπάρχουν πολλές συνταγές για να τα αξιοποιήσεις αφού μπαγιατέψουν! :) 

  • Super Moderators
Δημοσ.

Επίσης υπάρχουν πολλές συνταγές για να τα αξιοποιήσεις αφού μπαγιατέψουν! :)

Σχεδόν άχρηστες, δεν προλαβαίνουν να μπαγιατέψουν... :P

  • Like 2
Δημοσ.

Έκανε που λέτε e-shop ο Πετρετζίκης και είπα να μπω να δω. Τα τηγάνια και τα γουδιά μου φαίνονται ή είναι σε πάρα πολύ καλές τιμές;

 

https://akiseshop.com/el/taxonomies/tigania

Οντως ειναι σε καλες τιμες και μιας και χρειαζομαι θα τσιμπησω το κατιτις μου και γω.

πηραμε μπολικα μελομακαρνα,αυτα τωρα πρπει να μπουν ψυγειο?

Μην τολμησεις και τα βαλεις θα κανεις εγκλημα.Οτι φατε τις γιορτες και μετα οταν μπαγιατεψουν υπαρχουν συνταγες πολλες για να τα χρησιμοποιησεις.

Δημοσ.

Πετάς τη νουτελα και παίρνεις Μερέντα! ;)

Οπως ορθος εχει αναφερθει σε γειτονικο θεμα.

 

και homemade κρεπες με Nutella γιατι δεν υπαρχει τιποτα αλλο εκτος απο αυτο .Κατι μερεντες και τετοια ειναι για την Αφρικη .

Δημοσ.

Βάλε σε μία κατσαρόλα νερό και βάλε την στο μάτι της κουζίνας σε υψηλή (άλλα όχι την πιο υψηλή) θερμοκρασία.

Ύστερα βάλε την nutella όρθια μες στην κατσαρόλα και ζέστανε το νερό μέχρι η nutella να έχει την επιθυμητή ρευστότητα.

(με κλειστό καπάκι εννοείται, η nutella)

(το νερό να καλύπτει το μισό -ή τα 2/3- του ύψους της nutella)

 

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Έβαλα καυτό νερό από βραστήρα και μέσα σε 3 λεπτά έγινε ρευστή, ζεστή, μυρωδάτη και φαγώσιμη!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...