Speculoos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Τι εννοείς στον πάτο της κατσαρόλας; Σε τρόφιμα το βάζεις. Στο κέντρο του μπιφτεκιού πχ, στη μέση του φιλέτου που μαγειρεύεις ή στη σοκολάτα που λιώνει για να μην την κάψεις.
kuzko21 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 ^μπορεις να το βαλεις και σε κανα σιροπι ρε παιδι μου... μην ακουμπας τον πατο - ειναι σα να μετρας τη θερμοκρασια του πατου... (οχι οτι μπορει να πιασει τη θερμοκρασια τετοιας επιφανειας αυτη η μυτουλα, αλλα κρατα το καπου να μην ακουμπαει τον πατο ωστε να εισαι σιγουρος.) 1
katergaris79 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Ευχαριστώ παιδιά. Είναι κατανοητό. Για κρέμα ανγκλέζ ετοιμάζομαι. Το φανταζόμουν αλλά λέω ας ρωτήσω καλού κακού.
frozex Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 φρόντισε να παίρνεις μπριζόλες με 1.5-2 δάχτυλα πάχος για να μπορέσεις να πετύχεις το ωραίο ψήσιμο (medium ή medium-rare). Όταν παραψήνεις το μοσχάρι, χάνονται τα ζουμιά και αν δεν το φας απευθείας με το που βγει από την φωτιά, οι ίνες του σφίγγουν και δεν μασίεται. Την είχα πάρει από το Σάββατο και είπα να την κάνω σήμερα. Ξεκούραση μετά το ψήσιμο με ότι υγρά υπήρχαν στο τηγάνι Η φωτογραφία την αδικεί λίγο, ήταν πιο κόκκινη μέσα. Τέλος να πω πως την άφησα 15 λεπτά να "ξεκουραστεί" και για πρώτη φορά όπως θα δείτε στην 3η φωτογραφία δεν έβγαλε σχεδόν καθόλου ζουμιά μετά το κόψιμο της. 2
speedman_26 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Αν έχεις μαγαζί δεν γίνεται να την αφήσεις 15 λεπτά αυριο θα φάνε. Ξέρετε ξανά καλό θερμομετρο Για μέτρημα θερμοκρασία λαδιού;
Highlander Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Το πιο τίμιο είναι αυτό: https://www.ikea.gr/eidi-kouzinas/skeui-psisimatos/zigaries-kai-thermometra-kouzinas/fantast-thermometro-kreatos-xronodiakoptis-12264/20103016/
speedman_26 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Το πιο τίμιο είναι αυτό: https://www.ikea.gr/eidi-kouzinas/skeui-psisimatos/zigaries-kai-thermometra-kouzinas/fantast-thermometro-kreatos-xronodiakoptis-12264/20103016/ Αυτο κάνει για τηγάνι μετρήσεις θερμοκρασία λαδιού
frozex Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Μήπως ξέρουμε τρόπο για τις τέλειες χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο στον φούρνο; Σκέφτομαι κάτι σαν 200βαθμούς (γκριλ + αέρα) για 20 λεπτά. Θα είναι μόνες τους στο ταψί οπότε δεν θα χρειάζεται καμιά ώρα για να ψηθούν και τα συνοδευτικά.
evabb Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Μήπως ξέρουμε τρόπο για τις τέλειες χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο στον φούρνο; Σκέφτομαι κάτι σαν 200βαθμούς (γκριλ + αέρα) για 20 λεπτά. Θα είναι μόνες τους στο ταψί οπότε δεν θα χρειάζεται καμιά ώρα για να ψηθούν και τα συνοδευτικά. Καλα μου ακουγεται, ισως και 15 λεπτα να ειναι αρκετα, γιατι οι μπριζολες ειναι λεπτες σε γενικες γραμμες. Μην της πνιξεις στο νερο. Ξεβγαλες τες με νερο και μετα στεγνωσε τες καλα πριν τις βαλεις στο ταψι,
Toxo <3 lover Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Εμείς όπως λες ανάβουμε γκριλ στους 200, μπριζόλες στη σχάρα με ταψάκι από κάτω και σε 15-20 λεπτά ΤΟ ΠΟΛΥ (για πιο παχιές μπριζόλες) τις έχουμε έτοιμες. Θερμοκρασία δωματίου, στεγνές και τα μυρωδικά στο τέλος με το ελαιόλαδο ωμό.
frozex Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Τις έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο γκριλ-αέρα 220 τις άφησα για 25 λεπτά και έγιναν λίγο golden, για golden-brown ούτε συζήτηση. Μέσα εννοείτε πως ψήθηκαν, αλλά από χρώμα τπτ.
frozex Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Έκανε που λέτε e-shop ο Πετρετζίκης και είπα να μπω να δω. Τα τηγάνια και τα γουδιά μου φαίνονται ή είναι σε πάρα πολύ καλές τιμές; https://akiseshop.com/el/taxonomies/tigania
Vassilis_24 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Ας ανεβάσει κάποιος τη συνταγή των πιο ωραίων μελομακάρονων που έχει φάει ή φτιάξει, θέλω να το επιχειρήσω για πρώτη φορά!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Ας ανεβάσει κάποιος τη συνταγή των πιο ωραίων μελομακάρονων που έχει φάει ή φτιάξει, θέλω να το επιχειρήσω για πρώτη φορά! "Μελομακάρονα Παρλιάρος" στο Google και ακολουθείς κατά γράμμα τις οδηγίες. Πετυχαίνουν πάντα. Απλά θα βάλεις λίγο περισσότερη κανέλα και γαρύφαλλο από όσο προτείνει. 1
Vassilis_24 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 "Μελομακάρονα Παρλιάρος" στο Google και ακολουθείς κατά γράμμα τις οδηγίες. Πετυχαίνουν πάντα. Απλά θα βάλεις λίγο περισσότερη κανέλα και γαρύφαλλο από όσο προτείνει. Πάνω που έλεγα να δοκιμάσω του Πετρετζίκη, αφού τα έχεις δοκιμάσει, θα πάω με τον Παρλιάρο. Βλέπω όμως ότι βάζει αρκετή ζάχαρη και πολύ λίγο μέλι, μάλλον θα μειώσω αρκετά τη ζάχαρη και θα βάλω περισσότερο μέλι, όταν τρως κάτι με κυρίαρχο συστατικό το μέλι, δε θες να έχει γεύση ζαχαρόνερου, όπως συνήθως όταν παίρνεις από ζαχαροπλαστεία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα