Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι εννοείς στον πάτο της κατσαρόλας; Σε τρόφιμα το βάζεις. Στο κέντρο του μπιφτεκιού πχ, στη μέση του φιλέτου που μαγειρεύεις ή στη σοκολάτα που λιώνει για να μην την κάψεις.

Δημοσ.

^μπορεις να το βαλεις και σε κανα σιροπι ρε παιδι μου...:)

 

 

μην ακουμπας τον πατο - ειναι σα να μετρας τη θερμοκρασια του πατου... :P

 

(οχι οτι μπορει να πιασει τη θερμοκρασια τετοιας επιφανειας αυτη η μυτουλα, αλλα κρατα το καπου να μην ακουμπαει τον πατο ωστε να εισαι σιγουρος.)

  • Like 1
Δημοσ.

φρόντισε να παίρνεις μπριζόλες με 1.5-2 δάχτυλα πάχος για να μπορέσεις να πετύχεις το ωραίο ψήσιμο (medium ή medium-rare). Όταν παραψήνεις το μοσχάρι, χάνονται τα ζουμιά και αν δεν το φας απευθείας με το που βγει από την φωτιά, οι ίνες του σφίγγουν και δεν μασίεται.

Την είχα πάρει από το Σάββατο και είπα να την κάνω σήμερα.

 

Dt9G52u.jpg

 

Ξεκούραση μετά το ψήσιμο με ότι υγρά υπήρχαν στο τηγάνι

 

JgFCVnR.jpg

 

Η φωτογραφία την αδικεί λίγο, ήταν πιο κόκκινη μέσα.

 

 XeFyOif.jpg

 

Τέλος να πω πως την άφησα 15 λεπτά να "ξεκουραστεί" και για πρώτη φορά όπως θα δείτε στην 3η φωτογραφία δεν έβγαλε σχεδόν καθόλου ζουμιά μετά το κόψιμο της. 

  • Like 2
Δημοσ.

Αν έχεις μαγαζί δεν γίνεται να την αφήσεις 15 λεπτά αυριο θα φάνε. Ξέρετε ξανά καλό θερμομετρο Για μέτρημα θερμοκρασία λαδιού;

Δημοσ.

Μήπως ξέρουμε τρόπο για τις τέλειες χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο στον φούρνο; Σκέφτομαι κάτι σαν 200βαθμούς (γκριλ + αέρα) για 20 λεπτά. Θα είναι μόνες τους στο ταψί οπότε δεν θα χρειάζεται καμιά ώρα για να ψηθούν και τα συνοδευτικά. 

Δημοσ.

Μήπως ξέρουμε τρόπο για τις τέλειες χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο στον φούρνο; Σκέφτομαι κάτι σαν 200βαθμούς (γκριλ + αέρα) για 20 λεπτά. Θα είναι μόνες τους στο ταψί οπότε δεν θα χρειάζεται καμιά ώρα για να ψηθούν και τα συνοδευτικά. 

 

Καλα μου ακουγεται, ισως και 15 λεπτα να ειναι αρκετα, γιατι οι μπριζολες ειναι λεπτες σε γενικες γραμμες. Μην της πνιξεις στο νερο. Ξεβγαλες τες με νερο και μετα στεγνωσε τες καλα πριν τις βαλεις στο ταψι,

Δημοσ.

Εμείς όπως λες ανάβουμε γκριλ στους 200, μπριζόλες στη σχάρα με ταψάκι από κάτω και σε 15-20 λεπτά ΤΟ ΠΟΛΥ (για πιο παχιές μπριζόλες) τις έχουμε έτοιμες. Θερμοκρασία δωματίου, στεγνές και τα μυρωδικά στο τέλος με το ελαιόλαδο ωμό.  

Δημοσ.

Τις έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο γκριλ-αέρα 220 τις άφησα για 25 λεπτά και έγιναν λίγο golden, για golden-brown ούτε συζήτηση. Μέσα εννοείτε πως ψήθηκαν, αλλά από χρώμα τπτ.

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ας ανεβάσει κάποιος τη συνταγή των πιο ωραίων μελομακάρονων που έχει φάει ή φτιάξει, θέλω να το επιχειρήσω για πρώτη φορά!

"Μελομακάρονα Παρλιάρος" στο Google και ακολουθείς κατά γράμμα τις οδηγίες. Πετυχαίνουν πάντα. Απλά θα βάλεις λίγο περισσότερη κανέλα και γαρύφαλλο από όσο προτείνει. :)

  • Like 1
Δημοσ.

"Μελομακάρονα Παρλιάρος" στο Google και ακολουθείς κατά γράμμα τις οδηγίες. Πετυχαίνουν πάντα. Απλά θα βάλεις λίγο περισσότερη κανέλα και γαρύφαλλο από όσο προτείνει. :)

 

Πάνω που έλεγα να δοκιμάσω του Πετρετζίκη, αφού τα έχεις δοκιμάσει, θα πάω με τον Παρλιάρο.

​Βλέπω όμως ότι βάζει αρκετή ζάχαρη και πολύ λίγο μέλι, μάλλον θα μειώσω αρκετά τη ζάχαρη και θα βάλω περισσότερο μέλι, όταν τρως κάτι με κυρίαρχο συστατικό το μέλι, δε θες να έχει γεύση ζαχαρόνερου, όπως συνήθως όταν παίρνεις από ζαχαροπλαστεία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...