Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνειδητοποιησα πως ολοι μου τη ζωη χρησιμοποιω οτι μαχαιροπηρουνο βρω στη κουζινα. Θελω λοιπομ να αγορασω το πρωτο μου σετ απο κουζινομαχαιρα. Θελω να κοβω ψωμι, κρεας, λαχανικα, και το φαι που θα σερβιρω

 

Τι εχετε να προτεινεται σε οικονομικο-ποιοτικο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ειχα παρει δωρο κατι Γιαπωνεζικα, ηταν πολυ ποιοτικα αλλα ηταν παλια και δεν θυμαμαι λεπτομεριες (ειδα οτι δεν σου απαντουσε κανεις και δεν θελω να μελαγχολησεις ψαχνωντας για μαχαιρι). :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σοκολατάκια με τρούφα και γκοφρέτα!

 

Υλικά

 

•2 μεγάλα πακέτα γκοφρετες των 175 γραμμαρίων, το ένα με γέμιση πραλινας και το άλλο με γέμιση σοκολάτας. (θα βρείτε διάφορες στο σούπερ, δεν θυμάμαι ποια μαρκα πηρα για τα συγκεκριμένα αλλα δεν παίζει μεγάλο ρόλο, παρ'τε οποίες σας αρεσουν)

 

•2 σοκολατες των 100 γραμμαρίων. Ισχύει το ίδιο όπως και για τις γκοφρετες, εγώ πήρα μια λευκή και μια γάλακτος. Καλό ειναι απλώς, να μην εχουν μεσα μπιρμπιλια γιατι θα βγει πολυ σφιχτό στη συνέχεια το μείγμα που θα φτιαχτεί.

 

•Τρούφα της επιλογής σας!

 

Παρασκευή

 

Θρυμματίζετε το ενα πακέτο γκοφρετες σε ενα μπολ και σε μπεν μαρι λιώνετε τη μια από τις δυο σοκολάτες. Την ρίχνετε λιωμενη στο μπολ και ανακατεύετε. Φτιάχνετε μπαλακια, τα οποία στη συνέχεια τα κυλατε στην τρούφα. Επαναλαμβάνετε ακριβώς το ίδιο με το δεύτερο πακέτο γκοφρετες και σοκολάτα. Τα αφήνετε να κρυώσουν 10 λεπτά, έτοιμα!

 

Όπως καταλάβατε, χωράνε πολλοί πειραματισμοί με διάφορες γεύσεις γκοφρετας σοκολάτας και τρούφας! Μονο οι ποσότητες πρέπει να ειναι σχετικά ακριβείς ώστε να μπορούν να πλαστουν εύκολα και να μην γινουν πολύ σκληρά ή πολύ μαλακά.

 

Τα είχα φτιάξει για παιδάκια κάποια φορά και είχαν ενθουσιαστεί :)

post-117701-0-57535400-1511131242_thumb.jpg

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως φτιαχνω μοσχαράκι κοκκινιστό; ποση ωρα πρεπει να το βρασω;

1 ωρα.

 

Και ετοιμο το λάστιχο.

 

Κοιτα το μοσχαρι ειναι δύσκολο κρεας. Αν θες να δοκιμασεις τοτε πρεπει να του δωσεις χρονο.

 

1) το μοσχαρακι θα ειναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2) θα το κοψεις σε κύβους

3) θα το στεγνώσεις με χαρτι

 

Εφοσον εκανες ολα αυτα το αφήνεις στην άκρη.

4) κοβεις καρότο κρεμμύδι σελερι (battuto)

5) τσιγαριζεις το μοσχαρακι σε δυνατή φωτιά απο ολες τις πλευρές (ουσιαστικα φτιαχνεις κρουστά), αυτη η διαδικασία θελει προσοχή, λιγα λιγα τα κομμάτια για να πεσει η θερμοκρασί

6) εφόσον τελειώσεις με το κρεας και το εχεις βαλςι στη πάντα, ρίχνεις το battuto και ταιγαριζεις μεχρι να μαλακώσει

7) εφοσον μαλακωσεξ το battuto, ριχνεις και το κρεας και ανακατεύεις να παρει άρωμα για 2-3 λεπτα

8) το πνιγείς με κρασι και το αφήνεις να φυγει το μισο

9) εφοσον φυγει το μισο, βαζεις τις ντομάτες μπαχαρικα αλατι, ριχνεις την θερμοκρασία και αφηνεξς να δεσει, κανα 40λεπτο.

 

 

Μπορείς να βαλεις και ζάχαρη για να σου βγει 100% μαλακό.

Ξεχασα, βαζεις και νερο μαζι με ρις ντομάτες, φυσικά απο βραστιρα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

την πετάμε απευθειας σκουπιδια και ψωνίζουμε απο άλλο χασάπη

οχι γιατι το φρεσκο ειναι σκληρο παντα το θεμα ειναι τι κολπο κανουν στα μαγειρια και ειναι μαλακο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...