Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δεν τα έχω δοκιμάσει τα παρακάτω αλλά φαίνονται αρκετά νόστιμα.

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κριθαρότο γαρίδας

 

Υλικά

 

300 γραμμάρια γαρίδες

1 κρεμμύδι ξερό

1/2 πιπεριά πράσινη

100γρ κριθαράκι χονδρό

2 ντομάτες στον τρίφτη

Ελάχιστο μαϊντανό

Νερό

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να βγάλουμε το έντερο που έχουν στη ράχη τους.

Στο κατσαρολάκι βάζουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζουμε τα κεφάλια και τα κέλυφη.

Αφού τα τσιγαρίσουμε, ρίχνουμε νερό ίσα να τα σκεπάσει και έχουμε τη φωτιά στο τέρμα.

 

IMAG1095.jpg

 

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με την πιπεριά και αυτή ψιλοκομμένη.

Βάζουμε αλάτι & πιπέρι.

Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς.

Σχεδόν αμέσως, ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο απο το ζωμό από τα κεφάλια και τα κέλυφη που ήδη βράζουν.

Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε σουρωτήρι, ώστε να μην έχουμε ανεπιθύμητα κομματάκια.

Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε νερό σιγά σιγά.

 

IMAG1096.jpg

 

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι με ελάχιστον λάδι, μέχρι να πάρουνε χρώμα.

Δεν θέλουν πάνω από 1-2 λεπτά.

 

IMAG1097.jpg

 

Τις μεταφέρουμε στο κριθαράκι που ήδη βράζει, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και είμαστε έτοιμοι.

Σερβίρουμε σχεδόν αμέσως, γιατί είναι ένα από τα φαγητά που αλλάζει πολύ αν κρυώσει.

 

IMAG1098.jpg

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Κριθαρότο γαρίδας

 

Υλικά

 

300 γραμμάρια γαρίδες

1 κρεμμύδι ξερό

1/2 πιπεριά πράσινη

100γρ κριθαράκι χονδρό

2 ντομάτες στον τρίφτη

Ελάχιστο μαϊντανό

Νερό

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να βγάλουμε το έντερο που έχουν στη ράχη τους.

Στο κατσαρολάκι βάζουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζουμε τα κεφάλια και τα κέλυφη.

Αφού τα τσιγαρίσουμε, ρίχνουμε νερό ίσα να τα σκεπάσει και έχουμε τη φωτιά στο τέρμα.

 

IMAG1095.jpg

 

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με την πιπεριά και αυτή ψιλοκομμένη.

Βάζουμε αλάτι & πιπέρι.

Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς.

Σχεδόν αμέσως, ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο απο το ζωμό από τα κεφάλια και τα κέλυφη που ήδη βράζουν.

Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε σουρωτήρι, ώστε να μην έχουμε ανεπιθύμητα κομματάκια.

Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε νερό σιγά σιγά.

 

IMAG1096.jpg

 

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι με ελάχιστον λάδι, μέχρι να πάρουνε χρώμα.

Δεν θέλουν πάνω από 1-2 λεπτά.

 

IMAG1097.jpg

 

Τις μεταφέρουμε στο κριθαράκι που ήδη βράζει, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και είμαστε έτοιμοι.

Σερβίρουμε σχεδόν αμέσως, γιατί είναι ένα από τα φαγητά που αλλάζει πολύ αν κρυώσει.

 

IMAG1098.jpg

 

 

Τις γαρίδες μπορείς να τις βάλεις απευθείας μέσα στο κριθαράκι 2 λεπτά (αυστηρά γιατί μετά γίνονται ...μαστίχες γαρίδας) πριν γίνει. Στα 2 λεπτά σβήνεις τη φωτιά και τα αφήνεις όλα μαζί 2-3 λεπτά να ηρεμήσουν. 

 

Επίσης προς το τέλος μπορείς να βάλεις μέσα και λίγο τυρί (από κατσικίσιο μέχρι παρμεζάνα) και λίγη καυτερή πιπερίτσα που του πάει.

 

Χθες το βράδυ έκανα ένα κριθαρότο κι εγώ με γαρίδες Νο 0 που είχαν ξεμείνει στην κατάψυξη! Δεν έβαλα φρεσκιες ντομάτες αλλά λιαστές που έκοψα σε λωρίδες. :) 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τις γαρίδες μπορείς να τις βάλεις απευθείας μέσα στο κριθαράκι 2 λεπτά (αυστηρά γιατί μετά γίνονται ...μαστίχες γαρίδας) πριν γίνει. Στα 2 λεπτά σβήνεις τη φωτιά και τα αφήνεις όλα μαζί 2-3 λεπτά να ηρεμήσουν. 

 

Επίσης προς το τέλος μπορείς να βάλεις μέσα και λίγο τυρί (από κατσικίσιο μέχρι παρμεζάνα) και λίγη καυτερή πιπερίτσα που του πάει.

 

Χθες το βράδυ έκανα ένα κριθαρότο κι εγώ με γαρίδες Νο 0 που είχαν ξεμείνει στην κατάψυξη! Δεν έβαλα φρεσκιες ντομάτες αλλά λιαστές που έκοψα σε λωρίδες. :)

Οι συγκεκριμένες ήταν μεγάλες και ήρθαν όπως πρέπει στο βράσιμο.

Παρόλα αυτά, έχεις δίκιο, οι γαρίδες είναι είναι πολύ ευαίσθητο υλικό και θέλουν προσοχή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bραστο σε ζωμο βοδινου. Στο τελος ριχνεις βουτυρο ή παρθενο ελαιολαδο με μερικες σταγονες απο λεμονι. Αντι για λεμονι μπορεις να ριξεις στο τελος τριμμενο κεφαλοτυρι ή πεκορινο να λιωσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bραστο σε ζωμο βοδινου. Στο τελος ριχνεις βουτυρο ή παρθενο ελαιολαδο με μερικες σταγονες απο λεμονι. Αντι για λεμονι μπορεις να ριξεις στο τελος τριμμενο κεφαλοτυρι ή πεκορινο να λιωσει.

Οταν λες στο τελος ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bραστο σε ζωμο βοδινου. Στο τελος ριχνεις βουτυρο ή παρθενο ελαιολαδο με μερικες σταγονες απο λεμονι. Αντι για λεμονι μπορεις να ριξεις στο τελος τριμμενο κεφαλοτυρι ή πεκορινο να λιωσει.

ομολογώ πως δεν έχω φάει ποτέ ρύζι με κάποιο τυρί από πάνω.

 

Οταν λες στο τελος ?

όταν είναι έτοιμο βρασμένο το ρύζι και το βγάλεις από την φωτιά ρίχνεις και το ανακτεύεις ή όταν το σερβίρεις ρίχνεις από πάνω. (λογικά)

 

Και μια που πιασαμε το ρυζι, για πειτε καμια καλη συνταγη για ρυζι με καρι :)

δες το παρακάτω. ότι πιο εύκολο πιστεύω 

 

 

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

ιδέες για τούρτα γενεθλίων plz! 
θέλω να έχει σίγουρα σοκολάτα και να είναι συμπαγής ας πούμε , κάτι με μπισκότο δηλαδή 
έψαξα για νήμα ζαχαροπλαστικής αλλα δεν βρήκα οπότε είπα να το ρίξω εδώ  :-D 

σκεφτόμουν για τούρτα μωσαϊκό , αυτή η συνταγή πως σας φαίνεται? έχετε να προτείνετε κάποια καλύτερη ? (συνταγή ή ιδέα) 

thxx 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Δοκιμασμένη, βγαίνει κανονικά (τη φτιάχνω σε μικρότερο-ψηλότερο τσέρκι για να να μην απλώνει τόσο όσο στη φωτογραφία, σε αυτές τις ποσότητες υλικών που δίνει).

 

Γενικά, οι συνταγές της Ναϊτζέλα βγαίνουν και δεν είναι κάτι τρομερά εξεζητημένο: μόνο μην πας σε light Philadelphia (που δεν νομίζω να γράφει κάτι τέτοιο), θέλει πλήρες για να βγει σωστό το icing. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπιτικό Μπέικον

 

Για κάθε ένα 1 κιλό πανσέτα χρησιμοποιώ τα παρακάτω:
Αλάτι χονδρό 90 gr
Ζάχαρη 60 gr
15-20 ολόκληρους κόκκους πιπεριού
1 κ/σ μαραθόσπορο
2-3 φύλλα δάφνης
3-4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

 

Εδώ να σημειώσω πως τα μπαχαρικά είναι θέμα γούστου.

Ζεσταίνω τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπρίκι με νερό για να λιώσουν.
Περιμένω να κρυώσει το μίγμα και και το αδειάζω σε ένα μεγάλο μπωλ.
Τοποθετώ μέσα τις πανσέτες και αδειάζω όλα τα μπαχαρικά.

Edit: Γεμίζω με νερό μέχρι να σκεπαστούν.
Το αφήνω 1 έως 2 ημέρες στο ψυγείο, αλλά γυρίζω τις πανσέτες πάνω κάτω ανά 8 ώρες.

 

IMAG1131.jpg

Στη συνέχεια σειρά έχει η αγαπημένη μου weber.
Με κάρβουνα μόνο στο ένα καλαθάκι και έχοντας ξυλάκια καπνίσματος από ένα φίλο που τα εισάγει καπνίζω τις πανσέτες μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 59-60 βαθμούς.
Μαζί με τα ξυλάκια, βάζω και κομμάτια από ξερό ξύλο λεμονιάς και κλωναράκια από χλωρό δεντρολίβανο.

 

IMAG1136.jpg

 

Το πάω στο χασάπη μου και μου το κόβει φέτες με αντίτιμο μερικές φέτες από το μπέικον.

 

IMAG1137.jpg

 

Η γεύση είναι απερίγραπτη και καλώς ή κακώς σε όσους έδωσα να δοκιμάσουν θέλουν να τους φτιάξω για το σπίτι τους.
 

Edit2: Προσθήκη εικόνων

Επεξ/σία από Highlander
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Σπιτικό Μπέικον

 

Για κάθε ένα 1 κιλό πανσέτα χρησιμοποιώ τα παρακάτω:

Αλάτι χονδρό 90 gr

Ζάχαρη 60 gr

15-20 ολόκληρους κόκκους πιπεριού

1 κ/σ μαραθόσπορο

2-3 φύλλα δάφνης

3-4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

 

Εδώ να σημειώσω πως τα μπαχαρικά είναι θέμα γούστου.

 

Ζεσταίνω τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπρίκι με νερό για να λιώσουν.

Περιμένω να κρυώσει το μίγμα και και το αδειάζω σε ένα μεγάλο μπωλ.

Τοποθετώ μέσα τις πανσέτες και αδειάζω όλα τα μπαχαρικά.

Το αφήνω 1 έως 2 ημέρες στο ψυγείο, αλλά γυρίζω τις πανσέτες πάνω κάτω ανά 8 ώρες.

 

Στη συνέχεια σειρά έχει η αγαπημένη μου weber.

Με κάρβουνα μόνο στο ένα καλαθάκι και έχοντας ξυλάκια καπνίσματος από ένα φίλο που τα εισάγει καπνίζω τις πανσέτες μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 59-60 βαθμούς.

Μαζί με τα ξυλάκια, βάζω και κομμάτια από ξερό ξύλο λεμονιάς και κλωναράκια από χλωρό δεντρολίβανο.

 

Το πάω στο χασάπη μου και μου το κόβει φέτες με αντίτιμο μερικές φέτες από το μπέικον.

Η γεύση είναι απερίγραπτη και καλώς ή κακώς σε όσους έδωσα να δοκιμάσουν θέλουν να τους φτιάξω για το σπίτι τους.

 

 

Μερακλής! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...