Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι, τι στυλ ζυγαριά κουζίνας προτείνετε; 

Link.png Site: http://www.e-shop.gr/zygaria-koyzinas-bomann-kw-1515-p-HAP.255406">αισθητήρεςστα ποδαράκια

 

Link.png Site: http://www.e-shop.gr/zygaria-koyzinas-tristar-kw-2445-p-HAP.255706">αισθητήραςαπό πάνω

Τη δεύτερη γιατί τα ποδαράκια μαζεύουν διάφορα ή δεν πατάνε καλά και έχεις απόκλιση στο ζύγισμα. Επίσης να ζυγίζουν ανά γραμμάριο τουλάχιστον για μετράς και υλικά με ελάχιστο βάρος (μπαχαρικά κλπ). :)

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

στο στυλ της δεύτερης έχω βρει Link.png Site: αυτή που λέει πως μετράει από 0.1 γρ. αλλά στην περιγραφή κάτω γράφει σαν μεταροπέα μεγέθους έχει αυτό: " Μονάδες: g / oz / ml" και αμφιβάλλω λίγο για την ποιότητα της.

  • Super Moderators
Δημοσ.

στο στυλ της δεύτερης έχω βρει Link.png Site: https://www.afasia.gr/zygaria-5-kila-constant-51087.html">αυτή που λέει πως μετράει από 0.1 γρ. αλλά στην περιγραφή κάτω γράφει σαν μεταροπέα μεγέθους έχει αυτό: " Μονάδες: g / oz / ml" και αμφιβάλλω λίγο για την ποιότητα της.

Και αυτή ανα γραμμάριο μετράει. Βασικά το πρόβλημα με όλες αυτές είναι πως πρακτικά δεν μετράνε ανα γραμμάριο ακριβώς. Θα το διαπιστώσεις αν χρειαστεί να ζυγίζεις κάτι πολύ λίγο (2-3γρ), παρατηρώντας πως θα ρίχνεις την ποσότητα πάνω και δεν θα μετράει παρα μόνο αν ρίξεις αρκετή (θα ξεπεράσεις τα 5γρ)...

  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν μερικοί που τις βράζουν πρώτα με λίγη μαγειρική σόδα στο νερό και μετά τις βάζουν σε προθερμασμένο φούρνο στο γκιλ, τέρμα θερμοκρασία, να τραγανίσουν. Υπάρχουν και άλλοι που τις κόβουν φέτες ή κυδωνάτες τις δίνουν χρώμα εξωτερικά σε καυτό τηγάνι και μετά τις βάζουν στον φούρνο για να ψηθούν μέχρι μέσα. Τα μυρωδικά είναι ανάλογα με τι θα το σερβίρεις. Εγώ ανάλογα την περίπτωση βαζω λεμόνι, μουστάρδα, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, λάδι και πιο νόστιμο γίνεται αν σπάσεις έναν ζωμό και το ανακατέψεις με το λάδι, φυσικά τα παραπάνω όχι όλα μαζί, αναλόγως τι θέλω και με τι θα το φάω.

Δημοσ.

Σόταρε τες στο τηγάνι για εξωτερικό χρώμα και πριν τις βάλεις στο ταψί, άλειψε με λάδι, μουστάρδα, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι. Έξτρα μπορείς να βάλεις ότι μυρωδικά σου αρέσουν. Το κοτόπουλο πως θα το ψήσεις; ολόκληρο; μερίδες, πεταλούδα; αν το κάνεις ολόκληρο σε παίρνει να κόψεις τις πατάτες λιγο πιο χοντρές, αν το κοτόπουλο το έχεις σε μερίδες κόψε τις πατάτες λεπτές φέτες ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο με το κοτόπουλο, οπότε να μην χρειαστεί να τα αφήσεις παραπάνω ώρα και στεγνώσει.

 

Υ.Γ.: μουστάρδα μπορείς να βάλεις και στο κοτόπουλο. γενικά εγώ ότι μυρωδικά - μπαχαρικά βάζω στο ένα, βάζω και στο άλλο, έτσι κι αλλιώς στο ίδιο ταψί θα μπουν.

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι, τι στυλ ζυγαριά κουζίνας προτείνετε; 

Link.png Site: αισθητήρεςστα ποδαράκια

 

Link.png Site: αισθητήραςαπό πάνω

Έχω πάρει την πρώτη τη BOMMAN  πρόσφατα.

Δεν θα την έλεγα και τέλεια.Στα λίγα γραμμάρια και μέχρι τα 500 περίπου είναι ακριβής και ζυγίζει ανά

γραμμάριο.

Σε πιο βαριά μπορεί να έχι απόκλιση κάποια γραμμάρια π.χ. το ένα κιλό να το δείξει 1005 ή 1007  γραμμάρια.

Το διαπίστωσα βάζοντας ένα κιλό ζάχαρη μετακινώντας τη σε διάφορα σημεία.Σε κάποιο σημείο την έδειξε

1000 γρ.Σημάδεψα με μαρκαδόρο να ξέρω που περίπου δείχνει ακριβώς.

Αν κάποιος τη θέλει για ακριβή μέτρηση σε πιο βαριά ντικείμενα μέχρι γραμμάριο ας πάει σε κάποια άλλη.

  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Υπάρχουν μερικοί που τις βράζουν πρώτα με λίγη μαγειρική σόδα στο νερό και μετά τις βάζουν σε προθερμασμένο φούρνο στο γκιλ, τέρμα θερμοκρασία, να τραγανίσουν. Υπάρχουν και άλλοι που τις κόβουν φέτες ή κυδωνάτες τις δίνουν χρώμα εξωτερικά σε καυτό τηγάνι και μετά τις βάζουν στον φούρνο για να ψηθούν μέχρι μέσα. Τα μυρωδικά είναι ανάλογα με τι θα το σερβίρεις. Εγώ ανάλογα την περίπτωση βαζω λεμόνι, μουστάρδα, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, λάδι και πιο νόστιμο γίνεται αν σπάσεις έναν ζωμό και το ανακατέψεις με το λάδι, φυσικά τα παραπάνω όχι όλα μαζί, αναλόγως τι θέλω και με τι θα το φάω.

 

Σόδα δεν χρειάζεται. Γενικώς αν βράσεις λίγο τις πατάτες πριν (5 λεπτά ας πούμε) και τις αφήσεις να κρυώσουν (τις κουνάς και λίγο μέσα στο τρυπητό για να "ξυθεί" λίγο η επιφάνειά τους), βγάζουν το άμυλο στην επιφάνειά τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα είτε τις τηγανίσεις είτε τις βάλεις στο φούρνο, να κάνουν αυτή την τέλεια τραγανή κρούστα και να μην παπαριάσουν. Αν τις θες για το φούρνο σε φαγητά με σάλτσες κλπ, προφανώς δεν θα κάνουν κρούστα αλλά θα βράσουν πιο εύκολα.

 

Αντίστοιχα για τέλειες τηγανητές πατάτες, αντί να τις βράσεις μπορείς να τις τηγανίσεις για λίγο (5λεπτά), να τις βγάλεις, να τις αφήσεις να κρυώσουν και μετά να τις ξανατηγανίσεις μέχρι να πάρουν χρώμα. Ακούγεται μπελάς αλλά μόνο έτσι θα γίνουν τέλειες!

 

:)

 

PS: Έχω παιδικά τραύματα που γύριζα απο το σχολείο και η μάνα μου είχε τηγανίσει πατάτες πριν καμιά ώρα και τις είχε στο τραπέζι σκεπασμένες με πιάτο... Απορώ γιατί τις έλεγαν ...τηγανητές πατάτες! :P

  • Like 3
Δημοσ.

PS: Έχω παιδικά τραύματα που γύριζα απο το σχολείο και η μάνα μου είχε τηγανίσει πατάτες πριν καμιά ώρα και τις είχε στο τραπέζι σκεπασμένες με πιάτο... Απορώ γιατί τις έλεγαν ...τηγανητές πατάτες! :P

Ο λόγος που έμαθα να μαγειρεύω από 12 ετών :)

Δεν έχω φάει ποτέ στη ζωή μου κρύο φαγητό.

  • Like 2
Δημοσ.

Σόταρε τες στο τηγάνι για εξωτερικό χρώμα και πριν τις βάλεις στο ταψί, άλειψε με λάδι, μουστάρδα, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι. Έξτρα μπορείς να βάλεις ότι μυρωδικά σου αρέσουν. Το κοτόπουλο πως θα το ψήσεις; ολόκληρο; μερίδες, πεταλούδα; αν το κάνεις ολόκληρο σε παίρνει να κόψεις τις πατάτες λιγο πιο χοντρές, αν το κοτόπουλο το έχεις σε μερίδες κόψε τις πατάτες λεπτές φέτες ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο με το κοτόπουλο, οπότε να μην χρειαστεί να τα αφήσεις παραπάνω ώρα και στεγνώσει.

 

Υ.Γ.: μουστάρδα μπορείς να βάλεις και στο κοτόπουλο. γενικά εγώ ότι μυρωδικά - μπαχαρικά βάζω στο ένα, βάζω και στο άλλο, έτσι κι αλλιώς στο ίδιο ταψί θα μπουν.

μπούτια κοτόπουλο
Δημοσ.

Έχει κάποιος να μου προτείνει συνταγή με λαζανια χωρίς κιμά (γιατί αυτός που βρίσκω εδώ δεν μου αρέσει στη γεύση), σπανακι και μελιτζάνες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...