Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

1)Εκεί που δουλεύω καί μένω δεν υπάρχει κανείς.

2)το νήμα είναι για μαγειρική...

 

Ωραία, ξεκίνα να πήζεις γιαούρτι ή τυρί! :P 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ωραία, ξεκίνα να πήζεις γιαούρτι ή τυρί! :P

Με χαμηλά λιπαρά, δεν τυροκομειται το τυρί, όπου χαμηλά κάτω του 3,80 οι λιποπρωτεινες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερίζω τους ινσομνιακούς μάγειρες. Να ξεκινήσω από αυτό που θα φτιάξω την Τρίτη που μας έρχεται και μετά πάω και στο επόμενο. Την Τρίτη λοιπόν που λέτε, σκέφτομαι να φτιάξω το "Beer can chicken". Αυτό που ψήνεις ολόκληρο το κοτόπουλο στο γκριλ ή στον φούρνο με ένα κουτάκι μπύρας από κάτω. Πολλά κανάλια στο youtube χρησιμοποιούν μπύρα, αλλά είδα τον DJBBQ να χρησιμοποιεί διάφορα πράγματα.

 

Εγώ αν και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σκέτο σαν ποτό λέω να πάρω κάποιον μηλίτη και για αυτή τη συνταγή, έτσι κι αλλιώς δεν χρησιμοποιούμε όλο το κουτάκι οπότε θα δοκιμάσω και αν δεν μου αρέσει βάζω μια απλή μπύρα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν κανείς από εδώ το έχει κάνει αυτό το στιλ ψησίματος και αν ναι τι χρησιμοποίησε; Επίσης μέσα στο κουτάκι βάζετε τίποτα; Είδα έναν να βάζει λίγο βούτυρο και στα παραπάνω βίντεο βάζει αρωματικά και τσίλι. Κανά tip για το ψήσιμο ύπάρχει; Εγώ λέω να το βάλω αέρα 180 βαθμούς για 75 λεπτά.

 

Το δεύτερο πράγμα που με απασχολεί είναι η σάλτσα κυμά - ντομάτα. Όπου υπάρχει συνταγή με τη συγκεκριμένη σάλτσα ο τρόπος που την κάνετε είναι πάντα ο ίδιος; Ψάχνοντας την περασμένη βδομάδα για να κάνω μακαρόνια με κυμά είδα στο κανάλι του Πετρετζίκη να βάζει "κομμάτια" κυμά για να φαίνεται σαν κρέας, γιατί έτσι λέει γίνεται η αυθεντική bolognese. Μου άρεσε σαν ιδέα και το κράτησα αλλά δεν σταμάτησα να ψάχνω. Αργότερα είδα τον Ράμσευ να κάνει και να βάζει τρυμμένο καρότο. Τέλος συνδύασα συνταγές και για τα μακαρόνια πήρα μοσχαρίσιο κρέας και το έκοψα σε μικρά κομμάτια, επίσης έβαλα και κυμά για μικρή ποσότητα για να υπάρχει σε κάθε μπουκιά κρέας και να υπάρχει η πιθανότητα να πέφτουν τα κομμάτια κρέατος απο το πιρούνι και να μένει στο τέλος όλο στο πιάτο. Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα παρακάτω. 700γρ κρέας μοσχ., 300γρ κυμά μοσχ., 2 κρεμμύδια, 2 καρότα, 2 σκ. σκόρδο, 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας, 100ml κόκκινο κρασί, 250γρ χυμό ντομάτας, νερό, 1 κύβο ζωμό κότας, πιπέρι, ρίγανη και λίγο μπούκοβο (κανέλα δεν βάζω γιατί είναι αλεργικός ο πατέρας μου και δάφνη - μπαχάρι δεν αρέσει σε εμένα). Όσοι φάγαν είπαν πως μπορεί να είναι και τα καλύτερα σπαγγέτι που φάγανε ποτέ. Χθές έκανα μουσακά με την ίδια συνταγή για κυμά μόνο που το κρέας ήταν όλο κυμάς (όπως είναι το λογικό) και δεν έβαλα καθόλου μπούκοβο. Πάλι τους άρεσε πάρα πολύ. Την επόμενη φορά που θα κάνω μακαρόνια και όχι κάτι άλλο όπως μουσακά - παστίτσιο θα δοκιμάσω να βάλω και κανά δυο ολόκληρα φύλλα βασιλικού που έχω, όταν βράζει η σάλτσα και να τα βγάλω στο τέλος. Όλο αυτό το έγραψα γιατί μου άρεσε η συνταγή και ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας. Τώρα η απάντηση στο ερώτημα μου ποια είναι; Κάνετε πάντα την ίδια σάλτσα σε όλα τα φαγητά ή την αλλάζετε αναλόγως; (Σόρρυ για το κατεβατό!)

Επεξ/σία από frozex
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα καλύτερα αυγά τηγανητά που δοκίμασα το τελευταίο καιρό από μια θεια μου ήταν με φρέσκο ελαιόλαδο από το χωριό. Και τόσα χρόνια νόμιζα πως το βούτηρο δίνει καλύτερη γεύση και άρωμα. Ελαιόλαδο στα πάντα παίδες, δώρο θεού!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα καλύτερα αυγά τηγανητά που δοκίμασα το τελευταίο καιρό από μια θεια μου ήταν με φρέσκο ελαιόλαδο από το χωριό. Και τόσα χρόνια νόμιζα πως το βούτηρο δίνει καλύτερη γεύση και άρωμα. Ελαιόλαδο στα πάντα παίδες, δώρο θεού!

 

Θα ξεκινήσω λέγοντας πως έχεις δίκιο για το ελαιόλαδο, είμαστε τυχεροί που το έχουμε άφθονο αλλά, σε αυτό που είπες υπάρχουν μερικά "λαθάκια", αν μπορώ να τα χαρακτηρήσω έτσι. Δεν μπορείς να συγκρίνεις το βούτυρο του εμπορίου με το ελαιόλαδο παραγωγής του χωριού σου, πρέπει να βρεις ένα εξίσου καλό τοπικό βρέσκο βούτυρο για να δείς πιο είναι πιο νόστιμο. Επίσης αν δεν είσαι ανθρωπος που πηγαίνει συχνά στο χωρίο του και όλα τα φαγητά σχεδόν τα κάνεις μόνος σου τότε το ότι βρισκόσουν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και ότι το πιάτο στο έφτιαξε κάποιος άλλος το κάνει πολύ πιο νόστιμο. Επίσης να σου πω πως αν και τα αυγά ήταν από κότες του χωριού εννοείται πως έχουν άλλη γεύση. Εγώ όταν πηγαίνω στο χωριό μου ζητάω πατάτες βραστές από την γιαγιά μου (σκέτες, αλάτι πιπέρι με το που βγουν απο την κατσαρόλα). Εγώ βράζω πατάτες, τις σοτάρω, βάζω μυρωδικά (ριγανη, θυμαρι και τέτοια) και εκείνη την γεύση δεν μπορώ να την πετύχω. Για να επανέλθω, το ελαιόλαδο είναι σαν την Χαλκιδική, γιατί σαν το καλό ελαίολαδο δεν έχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρίτη σήμερα, το έκανα. Έκανα δύο κότες μία με απλή μπύρα και μία με μιλιτη. Η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβα καθόλου γεύση από κανένα τους. Οι κότες ήταν ζουμερές αλλά όχι και τόσο πολύ όσο περίμενα. Δικό μου συμπέρασμα, δεν αξίζει η μέθοδος εκτός αν έκανα κάτι λάθος που δεν νομίζω. Καλύτερα να ψήνω ανοιχτή σαν πεταλούδα στους 220 για 40 λεπτά, και πιο ζουμερή και βάζω ότι μυρωδικό - μπαχαρικό θέλω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρίτη σήμερα, το έκανα. Έκανα δύο κότες μία με απλή μπύρα και μία με μιλιτη. Η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβα καθόλου γεύση από κανένα τους. Οι κότες ήταν ζουμερές αλλά όχι και τόσο πολύ όσο περίμενα. Δικό μου συμπέρασμα, δεν αξίζει η μέθοδος εκτός αν έκανα κάτι λάθος που δεν νομίζω. Καλύτερα να ψήνω ανοιχτή σαν πεταλούδα στους 220 για 40 λεπτά, και πιο ζουμερή και βάζω ότι μυρωδικό - μπαχαρικό θέλω.

Τι μπυρα εβαλες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερώτηση, θέλω να τηγανίσω κροκέτες κοτόπουλου, τις έτοιμες που είναι κατεψυγμένες. Πόσα λεπτά περίπου πρέπει να τηγανιστεί η κάθε πλευρά της κροκέτας στο τηγάνι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρίτη σήμερα, το έκανα. Έκανα δύο κότες μία με απλή μπύρα και μία με μιλιτη. Η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβα καθόλου γεύση από κανένα τους. Οι κότες ήταν ζουμερές αλλά όχι και τόσο πολύ όσο περίμενα. Δικό μου συμπέρασμα, δεν αξίζει η μέθοδος εκτός αν έκανα κάτι λάθος που δεν νομίζω. Καλύτερα να ψήνω ανοιχτή σαν πεταλούδα στους 220 για 40 λεπτά, και πιο ζουμερή και βάζω ότι μυρωδικό - μπαχαρικό θέλω.

 

Μηπως δεν εκανες καλά το φηστινγκ;  :unsure:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...