frozex Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Σκέφτομαι αύριο να αγοράσω υλικά για να κάνω ένα ιδιαίτερο ψωμί, Θα ήθελα αν έχετε κάποια εμπειρία να μου πείτε δοσολογίες και ώρες ψησίματος. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω είναι: αλεύρι ντίνκελ ολικής, σκληρό χωριάτικο αλεύρι (πολύ μικρή ποσότητα, για την υφή), λιναρόσπορό, ηλιόσπορο, βρώμη, αλάτι, νερό, το σκέφτομαι για αμύγδαλα και μαγιά και τέλος λάδι ίσα ίσα στο σκεύος που θα ψηθεί για να μην κολλήσει. Επίσης σκέφτομαι αν βρω από κάποιν φίλο να βάλω και λίγο σκόνη πρωτείνης. Σκέφτομαι να βάλω από το προηγούμενο βράδυ το αλεύρι, το νερό και την μαγιά μαζί, ώστε να ξινίσει το μύγμα (σαν προζύμι) και την επομένη που θα βάλω το ψωμί να ψηθεί, να αλέσω όλα τα στερεά μαζί να τα βάλω μέσα και να συμπληρώσω έξτρα νερό αν χρειαστεί. Το αφήνω καμιά ώρα μετά την ανάμυξη να ξαναφουσκώσει και το βάζω στον φούρνο. Θα πασπαλήψω με λίγη βρόμη και σουσάμι. Πως σας φαίνεται και σαν ιδέα; Λέτε να πετύχει; Λοιπόν σήμερα έφτιαξα το ψωμί που έλεγα. Το ψωμί είναι της παρακάτω φιλοσοφίας, δηλαδή το αφήνεις ώρες ώστε να ξινίσει. https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/pswmi-chwris-zymwma https://www.youtube.com/watch?v=R34BsytlNog Η συνταγή είναι η παρακάτω: 450γρ Αλεύρι Ντίνκελ Ολικής 100γρ Αλεύρι Σκληρό (Ζυμωτό) 75γρ αμύγδαλα (με την φλούδα) 75γρ ηλιόσποροι (καθαρό βάρος, μόνο το μέσα) 75γρ λιναρόσπορο 65γρ βρώμη 8γρ ξερή μαγιά 10γρ αλάτι (μπορεί να έπερνε κι άλλο) 625γρ νερό λίγο λάδι Ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια με την μαγιά και νερό και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες. Αλέθουμε καλά υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο μίγμα (μετά τις 12 ώρες). Ανακατέβουμε καλά και αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για 1-2 ώρες. Στην μία ώρα που περιμένουμε να ξανα φουσκώσει, βάζουμε μια κατσαρόλα (χωρίς πλαστικά χερούλια ή καπάκι) στο φούρνο μαζί με το καπάκι της ή μια γάστρα να προθερμένονται στους 230 βαθμούς. Όταν προθερμανθούν τα βγάζουμε, αλήφουμε το σκέυος με ελάχιστο λάδι (για να μην κολλήσει) και αδειάζουμε γρήγορα την ζύμη μας μέσα. Κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στον φούρνο για 35 λεπτά στους 230. Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά στους 230 (δοκιμάστε αν βγαίνει το μαχαίρι καθαρό, για να δείτε αν έχει ψηθεί η ζύμη, αλλά νομίζω μετά το 20λεπτο θα είναι μια χαρά). Αφαιρούμε από το φούρνο, το βγάζουμε από το σκέβος που το ψήναμε και το βάζουμε πάνω σε μία σχάρα ώστε να μην πανιάσει από τους υδρατμούς η κάτω πλευρά του ψωμιού. Το ψωμί βγήκε αρκετά νόστιμο, το έχω κόψει σε φέτες και το έβαλα στην κατάψυξη να διατηρείται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Καμιά φωτογραφία βρε frozex να θαυμάσουμε; Τα μπισκότα ψήθηκαν, δοκιμάστηκαν και μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας γιατί είναι σκέτη κόλαση. Αυστηρά για όσους αγαπούν το φυστικοβούτυρο... Cookies με φυστικοβούτυρο. Έχοντας δουλέψει με πολλές συνταγές μπισκότων τόλμησα να κάνω παραλλαγές σε αυτήν παρόλο που την έκανα πρώτη φορά. Αντικατέστησα μέρος της σοκολάτας με λευκή. Νομίζω έβαλα γύρω στα 60g μαύρης και 30g λευκής. Όχι σταγόνες, είχα πλάκες κι έκοψα με το μαχαίρι. Ωστόσο επειδή ξέρω πως δεν μου αρέσουν τα λιγωτικά cookies, μείωσα τη ζάχαρη κατά 50g. Αυτό μπορεί να μου στέρησε μια πιο τραγανή και καραμελένια υφή στο περίβλημα, αλλά μου έδωσε όση γλύκα ήθελα και όχι περισσότερη. Τα έψησα ακριβώς 10 λεπτά και βγήκαν απίστευτα μαλακά, έλιωναν στο στόμα. Το επόμενο ταψί το άφησα 12 λεπτά, δεν με ικανοποίησαν όσο αυτά στην πρώτη φουρνιά. Το βήμα που αναφέρει για το ψυγείο είναι πολύ σημαντικό για να πετύχει η υφή στο ψήσιμο, άφησα τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα, μετά έκανα μπαλίτσες κι έβαλα πάλι το ταψί στο ψυγείο μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος. Είναι πεντανόστιμα, μαλακά, με πολυεπίπεδη γεύση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Καμιά φωτογραφία βρε frozex να θαυμάσουμε; Το θυμήθηκα όταν τελείωσα το κόψιμο σε φέτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anorymous Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Καμιά φωτογραφία βρε frozex να θαυμάσουμε; Τα μπισκότα ψήθηκαν, δοκιμάστηκαν και μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας γιατί είναι σκέτη κόλαση. Αυστηρά για όσους αγαπούν το φυστικοβούτυρο... Cookies με φυστικοβούτυρο. Έχοντας δουλέψει με πολλές συνταγές μπισκότων τόλμησα να κάνω παραλλαγές σε αυτήν παρόλο που την έκανα πρώτη φορά. Αντικατέστησα μέρος της σοκολάτας με λευκή. Νομίζω έβαλα γύρω στα 60g μαύρης και 30g λευκής. Όχι σταγόνες, είχα πλάκες κι έκοψα με το μαχαίρι. Ωστόσο επειδή ξέρω πως δεν μου αρέσουν τα λιγωτικά cookies, μείωσα τη ζάχαρη κατά 50g. Αυτό μπορεί να μου στέρησε μια πιο τραγανή και καραμελένια υφή στο περίβλημα, αλλά μου έδωσε όση γλύκα ήθελα και όχι περισσότερη. Τα έψησα ακριβώς 10 λεπτά και βγήκαν απίστευτα μαλακά, έλιωναν στο στόμα. Το επόμενο ταψί το άφησα 12 λεπτά, δεν με ικανοποίησαν όσο αυτά στην πρώτη φουρνιά. Το βήμα που αναφέρει για το ψυγείο είναι πολύ σημαντικό για να πετύχει η υφή στο ψήσιμο, άφησα τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα, μετά έκανα μπαλίτσες κι έβαλα πάλι το ταψί στο ψυγείο μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος. Είναι πεντανόστιμα, μαλακά, με πολυεπίπεδη γεύση. 20170602_202049.jpg Μήπως έχεις συνταγή για μπισκότα τύπου soft kings ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Toxo μήπως έχει υπολογίσει kcal ανά μπισκότο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alimentas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Μήπως έχεις συνταγή για μπισκότα τύπου soft kings ? ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.Και αστεια αν εχεις mixer(κανε τριπλη δοση γιατι την μιση ζυμη θα την φας ωμη πριν την κανεις μπισκοτα) https://www.youtube.com/watch?v=X6AvhWDThRo 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Toxo μήπως έχει υπολογίσει kcal ανά μπισκότο; Όχι παιδάκι μου, γιατί να το κάνω αυτό; Αυτά δεν τα μετράς, τα τρως μια φορά και μετά συνεχίζεις τη ζωή σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Highlander Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Όχι παιδάκι μου, γιατί να το κάνω αυτό; Αυτά δεν τα μετράς, τα τρως μια φορά και μετά συνεχίζεις τη ζωή σου. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Καλοί μάγειρες, υπέροχοι Σεφς, γιατί μου μαραίνονται οι γάστρες με τα μυρωδικά μου; Πήρα δεντρολίβανο, θυμάρι και βασιλικό. Ο βασιλικός έχει γίνει καμιά 50-60 πόντους και το θυμάρι με το δεντρολίβανο χάθηκαν. Πήρα ξανά από άλλο μαγαζί δεντρολίβανο - θυμάρι τα ίδια πάλι. Πήγα σήμερα και ξαναπήρα, πείτε καμιά συμβουλή μην έχουμε πάλι τα ίδια. Τα έχω στο μπαλκόνι, απο της 7:30 μέχρι τις 12 τα βλέπει ο ήλιος καρφί, μετά απλώς βρίσκονται σε φωτεινό μέρος. Τα ποτίζω μία φορά στις 2 μέρες. Κάνω κάτι λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Καλοί μάγειρες, υπέροχοι Σεφς, γιατί μου μαραίνονται οι γάστρες με τα μυρωδικά μου; Πήρα δεντρολίβανο, θυμάρι και βασιλικό. Ο βασιλικός έχει γίνει καμιά 50-60 πόντους και το θυμάρι με το δεντρολίβανο χάθηκαν. Πήρα ξανά από άλλο μαγαζί δεντρολίβανο - θυμάρι τα ίδια πάλι. Πήγα σήμερα και ξαναπήρα, πείτε καμιά συμβουλή μην έχουμε πάλι τα ίδια. Τα έχω στο μπαλκόνι, απο της 7:30 μέχρι τις 12 τα βλέπει ο ήλιος καρφί, μετά απλώς βρίσκονται σε φωτεινό μέρος. Τα ποτίζω μία φορά στις 2 μέρες. Κάνω κάτι λάθος; Αν τα έχεις σε μικρό γλαστρακι (αυτό που στα δίνουν) δε θα τα μεγαλώσεις ποτέ. Κάνε μια ζαρντινιέρα με τέτοια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Αν τα έχεις σε μικρό γλαστρακι (αυτό που στα δίνουν) δε θα τα μεγαλώσεις ποτέ. Κάνε μια ζαρντινιέρα με τέτοια. Πάντα τα βάζω σε μεγαλύτερο, από την πρώτη μέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
temitis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Καλοί μάγειρες, υπέροχοι Σεφς, γιατί μου μαραίνονται οι γάστρες με τα μυρωδικά μου; Πήρα δεντρολίβανο, θυμάρι και βασιλικό. Ο βασιλικός έχει γίνει καμιά 50-60 πόντους και το θυμάρι με το δεντρολίβανο χάθηκαν. Πήρα ξανά από άλλο μαγαζί δεντρολίβανο - θυμάρι τα ίδια πάλι. Πήγα σήμερα και ξαναπήρα, πείτε καμιά συμβουλή μην έχουμε πάλι τα ίδια. Τα έχω στο μπαλκόνι, απο της 7:30 μέχρι τις 12 τα βλέπει ο ήλιος καρφί, μετά απλώς βρίσκονται σε φωτεινό μέρος. Τα ποτίζω μία φορά στις 2 μέρες. Κάνω κάτι λάθος; Ο βασιλικός θέλει τώρα το καλοκαίρι 2 φόρες την μέρα πότισμα, μία πρωί μία απόγευμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Καλοί μάγειρες, υπέροχοι Σεφς, γιατί μου μαραίνονται οι γάστρες με τα μυρωδικά μου; Πήρα δεντρολίβανο, θυμάρι και βασιλικό. Ο βασιλικός έχει γίνει καμιά 50-60 πόντους και το θυμάρι με το δεντρολίβανο χάθηκαν. Πήρα ξανά από άλλο μαγαζί δεντρολίβανο - θυμάρι τα ίδια πάλι. Πήγα σήμερα και ξαναπήρα, πείτε καμιά συμβουλή μην έχουμε πάλι τα ίδια. Τα έχω στο μπαλκόνι, απο της 7:30 μέχρι τις 12 τα βλέπει ο ήλιος καρφί, μετά απλώς βρίσκονται σε φωτεινό μέρος. Τα ποτίζω μία φορά στις 2 μέρες. Κάνω κάτι λάθος; Το δεντρολιβανο και το θυμαρι ειναι ξηροθερμικα και χρειαζοντε πολυ μικρες ποσοτητες νερου, το μερα παρα μερα ποτισμα ειναι υπερβολικο. Το ποτισμα του βασιλικου ειναι σωστο, το νου σου ομως σε πια ποικοιλια εχεις, οι μυρωδικες που εχουν στις αυλες ειναι τοξικες και απαγορευεται η καταναλωση τους. Κοιταξε επισης το χωμα των φυτων σου, αν ειναι πχ απο παλιες γλαστρες παρατημενο, δεν θα σου κανει κατι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Ο βασιλικός ειναι ο μονος που δεν μου εβγαλε "πρόβλημα", τον ποτιζω 2 φορές την εβδομάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Μια βοήθεια, αγαπημένοι. Φτιάχνω τούρτα σοκολατίνα. Η συνταγή μου λέει στο σιρόπι να βάλω κονιάκ, ωστόσο το μπουκάλι μου είναι άφαντο μέσα στο σπίτι. Για να μην τρέχω στην κάβα, υπάρχει κάτι να το αντικαταστήσει με γευστική επιτυχία; Ή αφού θα πάω στην κάβα, ξέρετε κάτι που θα ταίριαζε ίσως καλύτερα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα