Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

 

Σκέφτομαι αύριο να αγοράσω υλικά για να κάνω ένα ιδιαίτερο ψωμί, Θα ήθελα αν έχετε κάποια εμπειρία να μου πείτε δοσολογίες και ώρες ψησίματος. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω είναι: αλεύρι ντίνκελ ολικής, σκληρό χωριάτικο αλεύρι (πολύ μικρή ποσότητα, για την υφή), λιναρόσπορό, ηλιόσπορο, βρώμη, αλάτι, νερό, το σκέφτομαι για αμύγδαλα και μαγιά και τέλος λάδι ίσα ίσα στο σκεύος που θα ψηθεί για να μην κολλήσει. Επίσης σκέφτομαι αν βρω από κάποιν φίλο να βάλω και λίγο σκόνη πρωτείνης. Σκέφτομαι να βάλω από το προηγούμενο βράδυ το αλεύρι, το νερό και την μαγιά μαζί, ώστε να ξινίσει το μύγμα (σαν προζύμι) και την επομένη που θα βάλω το ψωμί να ψηθεί, να αλέσω όλα τα στερεά μαζί να τα βάλω μέσα και να συμπληρώσω έξτρα νερό αν χρειαστεί. Το αφήνω καμιά ώρα μετά την ανάμυξη να ξαναφουσκώσει και το βάζω στον φούρνο. Θα πασπαλήψω με λίγη βρόμη και σουσάμι. Πως σας φαίνεται και σαν ιδέα; Λέτε να πετύχει;

 

 

 

Λοιπόν σήμερα έφτιαξα το ψωμί που έλεγα. Το ψωμί είναι της παρακάτω φιλοσοφίας, δηλαδή το αφήνεις ώρες ώστε να ξινίσει. 

 

 

 

Η συνταγή είναι η παρακάτω:

 

 

 

450γρ  Αλεύρι Ντίνκελ Ολικής

100γρ  Αλεύρι Σκληρό (Ζυμωτό)

75γρ    αμύγδαλα (με την φλούδα)

75γρ    ηλιόσποροι (καθαρό βάρος, μόνο το μέσα)

75γρ    λιναρόσπορο

65γρ    βρώμη

8γρ      ξερή μαγιά

10γρ    αλάτι (μπορεί να έπερνε κι άλλο)

625γρ  νερό

λίγο λάδι

 

Ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια με την μαγιά και νερό και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες. Αλέθουμε καλά υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο μίγμα (μετά τις 12 ώρες). Ανακατέβουμε καλά και αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για 1-2 ώρες. Στην μία ώρα που περιμένουμε να ξανα φουσκώσει, βάζουμε μια κατσαρόλα (χωρίς πλαστικά χερούλια ή καπάκι) στο φούρνο μαζί με το καπάκι της ή μια γάστρα να προθερμένονται στους 230 βαθμούς. Όταν προθερμανθούν τα βγάζουμε, αλήφουμε το σκέυος με ελάχιστο λάδι (για να μην κολλήσει) και αδειάζουμε γρήγορα την ζύμη μας μέσα. Κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στον φούρνο για 35 λεπτά στους 230. Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά στους 230 (δοκιμάστε αν βγαίνει το μαχαίρι καθαρό, για να δείτε αν έχει ψηθεί η ζύμη, αλλά νομίζω μετά το 20λεπτο θα είναι μια χαρά). Αφαιρούμε από το φούρνο, το βγάζουμε από το σκέβος που το ψήναμε και το βάζουμε πάνω σε μία σχάρα ώστε να μην πανιάσει από τους υδρατμούς η κάτω πλευρά του ψωμιού. Το ψωμί βγήκε αρκετά νόστιμο, το έχω κόψει σε φέτες και το έβαλα στην κατάψυξη να διατηρείται.

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καμιά φωτογραφία βρε frozex να θαυμάσουμε; Τα μπισκότα ψήθηκαν, δοκιμάστηκαν και μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας γιατί είναι σκέτη κόλαση. Αυστηρά για όσους αγαπούν το φυστικοβούτυρο... Cookies με φυστικοβούτυρο

 

Έχοντας δουλέψει με πολλές συνταγές μπισκότων τόλμησα να κάνω παραλλαγές σε αυτήν παρόλο που την έκανα πρώτη φορά. Αντικατέστησα μέρος της σοκολάτας με λευκή. Νομίζω έβαλα γύρω στα 60g μαύρης και 30g λευκής. Όχι σταγόνες, είχα πλάκες κι έκοψα με το μαχαίρι. Ωστόσο επειδή ξέρω πως δεν μου αρέσουν τα λιγωτικά cookies, μείωσα τη ζάχαρη κατά 50g. Αυτό μπορεί να μου στέρησε μια πιο τραγανή και καραμελένια υφή στο περίβλημα, αλλά μου έδωσε όση γλύκα ήθελα και όχι περισσότερη. 

 

Τα έψησα ακριβώς 10 λεπτά και βγήκαν απίστευτα μαλακά, έλιωναν στο στόμα. Το επόμενο ταψί το άφησα 12 λεπτά, δεν με ικανοποίησαν όσο αυτά στην πρώτη φουρνιά.  Το βήμα που αναφέρει για το ψυγείο είναι πολύ σημαντικό για να πετύχει η υφή στο ψήσιμο, άφησα τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα, μετά έκανα μπαλίτσες κι έβαλα πάλι το ταψί στο ψυγείο μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος. Είναι πεντανόστιμα, μαλακά, με πολυεπίπεδη γεύση. 

 

post-258415-0-88303900-1496436828_thumb.jpg

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καμιά φωτογραφία βρε frozex να θαυμάσουμε; Τα μπισκότα ψήθηκαν, δοκιμάστηκαν και μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας γιατί είναι σκέτη κόλαση. Αυστηρά για όσους αγαπούν το φυστικοβούτυρο... Cookies με φυστικοβούτυρο.

 

Έχοντας δουλέψει με πολλές συνταγές μπισκότων τόλμησα να κάνω παραλλαγές σε αυτήν παρόλο που την έκανα πρώτη φορά. Αντικατέστησα μέρος της σοκολάτας με λευκή. Νομίζω έβαλα γύρω στα 60g μαύρης και 30g λευκής. Όχι σταγόνες, είχα πλάκες κι έκοψα με το μαχαίρι. Ωστόσο επειδή ξέρω πως δεν μου αρέσουν τα λιγωτικά cookies, μείωσα τη ζάχαρη κατά 50g. Αυτό μπορεί να μου στέρησε μια πιο τραγανή και καραμελένια υφή στο περίβλημα, αλλά μου έδωσε όση γλύκα ήθελα και όχι περισσότερη.

 

Τα έψησα ακριβώς 10 λεπτά και βγήκαν απίστευτα μαλακά, έλιωναν στο στόμα. Το επόμενο ταψί το άφησα 12 λεπτά, δεν με ικανοποίησαν όσο αυτά στην πρώτη φουρνιά. Το βήμα που αναφέρει για το ψυγείο είναι πολύ σημαντικό για να πετύχει η υφή στο ψήσιμο, άφησα τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα, μετά έκανα μπαλίτσες κι έβαλα πάλι το ταψί στο ψυγείο μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος. Είναι πεντανόστιμα, μαλακά, με πολυεπίπεδη γεύση.

 

20170602_202049.jpg

Μήπως έχεις συνταγή για μπισκότα τύπου soft kings ?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως έχεις συνταγή για μπισκότα τύπου soft kings ?

 

ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.Και αστεια αν εχεις mixer(κανε τριπλη δοση γιατι την μιση ζυμη θα την φας ωμη πριν την κανεις μπισκοτα)

 

https://www.youtube.com/watch?v=X6AvhWDThRo

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Toxo μήπως έχει υπολογίσει kcal ανά μπισκότο;

 

Όχι παιδάκι μου, γιατί να το κάνω αυτό; Αυτά δεν τα μετράς, τα τρως μια φορά και μετά συνεχίζεις τη ζωή σου.  :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι παιδάκι μου, γιατί να το κάνω αυτό; Αυτά δεν τα μετράς, τα τρως μια φορά και μετά συνεχίζεις τη ζωή σου.  :P

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλοί μάγειρες, υπέροχοι Σεφς, γιατί μου μαραίνονται οι γάστρες με τα μυρωδικά μου; Πήρα δεντρολίβανο, θυμάρι και βασιλικό. Ο βασιλικός έχει γίνει καμιά 50-60 πόντους και το θυμάρι με το δεντρολίβανο χάθηκαν. Πήρα ξανά από άλλο μαγαζί δεντρολίβανο - θυμάρι τα ίδια πάλι. Πήγα σήμερα και ξαναπήρα, πείτε καμιά συμβουλή μην έχουμε πάλι τα ίδια. Τα έχω στο μπαλκόνι, απο της 7:30 μέχρι τις 12 τα βλέπει ο ήλιος καρφί, μετά απλώς βρίσκονται σε φωτεινό μέρος. Τα ποτίζω μία φορά στις 2 μέρες. Κάνω κάτι λάθος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλοί μάγειρες, υπέροχοι Σεφς, γιατί μου μαραίνονται οι γάστρες με τα μυρωδικά μου; Πήρα δεντρολίβανο, θυμάρι και βασιλικό. Ο βασιλικός έχει γίνει καμιά 50-60 πόντους και το θυμάρι με το δεντρολίβανο χάθηκαν. Πήρα ξανά από άλλο μαγαζί δεντρολίβανο - θυμάρι τα ίδια πάλι. Πήγα σήμερα και ξαναπήρα, πείτε καμιά συμβουλή μην έχουμε πάλι τα ίδια. Τα έχω στο μπαλκόνι, απο της 7:30 μέχρι τις 12 τα βλέπει ο ήλιος καρφί, μετά απλώς βρίσκονται σε φωτεινό μέρος. Τα ποτίζω μία φορά στις 2 μέρες. Κάνω κάτι λάθος;

Αν τα έχεις σε μικρό γλαστρακι (αυτό που στα δίνουν) δε θα τα μεγαλώσεις ποτέ. Κάνε μια ζαρντινιέρα με τέτοια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν τα έχεις σε μικρό γλαστρακι (αυτό που στα δίνουν) δε θα τα μεγαλώσεις ποτέ. Κάνε μια ζαρντινιέρα με τέτοια.

 

Πάντα τα βάζω σε μεγαλύτερο, από την πρώτη μέρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλοί μάγειρες, υπέροχοι Σεφς, γιατί μου μαραίνονται οι γάστρες με τα μυρωδικά μου; Πήρα δεντρολίβανο, θυμάρι και βασιλικό. Ο βασιλικός έχει γίνει καμιά 50-60 πόντους και το θυμάρι με το δεντρολίβανο χάθηκαν. Πήρα ξανά από άλλο μαγαζί δεντρολίβανο - θυμάρι τα ίδια πάλι. Πήγα σήμερα και ξαναπήρα, πείτε καμιά συμβουλή μην έχουμε πάλι τα ίδια. Τα έχω στο μπαλκόνι, απο της 7:30 μέχρι τις 12 τα βλέπει ο ήλιος καρφί, μετά απλώς βρίσκονται σε φωτεινό μέρος. Τα ποτίζω μία φορά στις 2 μέρες. Κάνω κάτι λάθος;

Ο βασιλικός θέλει τώρα το καλοκαίρι 2 φόρες την μέρα πότισμα, μία πρωί μία απόγευμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλοί μάγειρες, υπέροχοι Σεφς, γιατί μου μαραίνονται οι γάστρες με τα μυρωδικά μου; Πήρα δεντρολίβανο, θυμάρι και βασιλικό. Ο βασιλικός έχει γίνει καμιά 50-60 πόντους και το θυμάρι με το δεντρολίβανο χάθηκαν. Πήρα ξανά από άλλο μαγαζί δεντρολίβανο - θυμάρι τα ίδια πάλι. Πήγα σήμερα και ξαναπήρα, πείτε καμιά συμβουλή μην έχουμε πάλι τα ίδια. Τα έχω στο μπαλκόνι, απο της 7:30 μέχρι τις 12 τα βλέπει ο ήλιος καρφί, μετά απλώς βρίσκονται σε φωτεινό μέρος. Τα ποτίζω μία φορά στις 2 μέρες. Κάνω κάτι λάθος;

Το δεντρολιβανο και το θυμαρι ειναι ξηροθερμικα και χρειαζοντε πολυ μικρες ποσοτητες νερου, το μερα παρα μερα ποτισμα ειναι υπερβολικο. Το ποτισμα του βασιλικου ειναι σωστο, το νου σου ομως σε πια ποικοιλια εχεις, οι μυρωδικες που εχουν στις αυλες ειναι τοξικες και απαγορευεται η καταναλωση τους.

Κοιταξε επισης το χωμα των φυτων σου, αν ειναι πχ απο παλιες γλαστρες παρατημενο, δεν θα σου κανει κατι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια βοήθεια, αγαπημένοι. Φτιάχνω τούρτα σοκολατίνα. Η συνταγή μου λέει στο σιρόπι να βάλω κονιάκ, ωστόσο το μπουκάλι μου είναι άφαντο μέσα στο σπίτι. Για να μην τρέχω στην κάβα, υπάρχει κάτι να το αντικαταστήσει με γευστική επιτυχία; Ή αφού θα πάω στην κάβα, ξέρετε κάτι που θα ταίριαζε ίσως καλύτερα; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...