Getta Robo Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 δεν ξέρω αν έγραψες κάτι λάθος, αλλά αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δεν ξέρω τι είναι και πως να το χρησιμοποιήσω. Ετσι λεγεται στα Ελληνικα, το πουλανε επισης ως xanthan gum. Θα το βρεις σε καταστηματα με ειδη μπαχαρικων και μαγειρικης, δεν ειναι ακριβη και χρειαζεσαι πολυ μικρη ποσοτητα. Για τις ιδιοτητες που εχει, δες εδω: https://www.youtube.com/watch?v=N8N_VNmXNb4 Υγ. Προσοχη να παρεις μαγειρικη και οχι την ξανθανη που θα βρεις σε καταστηματα καλλυντικων! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Super Moderators Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 δεν ξέρω αν έγραψες κάτι λάθος, αλλά αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δεν ξέρω τι είναι και πως να το χρησιμοποιήσω. Πρακτικά προσπαθεί να παίξει το ρόλο της γλουτένης σε ζύμες που δεν την έχουν ή το βάζεις για να "δέσεις" σάλτσες κλπ. Τις κάνει πιο ελαστικές ώστε να κρατάνε τον αέρα μέσα και να κάνει το ψωμί φυσαλίδες στο εσωτερικό του. Αν κανεις ψωμί με κανονικά αλευρια δεν θα σου χρειαστεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speculoos Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Βέβαια αν δούμε στο σούπερ μάρκετ ένα ψωμί/σάλτσα/ζαμπόν που στα συστατικά γράφει Ε415 θα αρχίσουμε τα "πω πω τίγκα στα στα έψιλο και τα συντηρητικά μας ταΐζουν..." 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Καλά η xanthan gum δεν είναι ούτε επικίνδυνη ούτε έχει κάποια σχέση με τη συντήρηση της γεύσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 εφτιαξα προχθες σουτζουκακια , βγηκαν πολυ ωραια αν και δεν ειχα ολα τα υλικα (μπαχαρι και μαυροδαφνη, αλλα εβαλα ροζε κρασι) http://www.argiro.gr/recipe/soutzoukakia-me-ruzi/ 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Έψαξα σήμερα για την ξανθάνη, σε καταστήματα με μπαχαρικά, σε ξηροκαρπάδικα και σε Super Market, τίποτα πουθενά. Δεν ξέραν καν τι είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speculoos Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Καλά η xanthan gum δεν είναι ούτε επικίνδυνη ούτε έχει κάποια σχέση με τη συντήρηση της γεύσης. Δεν είπα τι είναι και τι δεν είναι, αλλά περιέγραψα την αντιμετώπιση από τον μέσο καταναλωτή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mouxaxa Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Έψαξα σήμερα για την ξανθάνη, σε καταστήματα με μπαχαρικά, σε ξηροκαρπάδικα και σε Super Market, τίποτα πουθενά. Δεν ξέραν καν τι είναι.Ψαξτην ως κομμι. Υπάρχει και το κομμι γκουαρ που κάνει την ίδια δουλειά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agamoi-thytai Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Για τα σουτζουκάκια της Ευας κανείς, κουβέντα, τίποτα. Το πήγαμε κάτω αμάσητο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Γαργάρα τα έκαναν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Πρακτικά προσπαθεί να παίξει το ρόλο της γλουτένης σε ζύμες που δεν την έχουν ή το βάζεις για να "δέσεις" σάλτσες κλπ. Τις κάνει πιο ελαστικές ώστε να κρατάνε τον αέρα μέσα και να κάνει το ψωμί φυσαλίδες στο εσωτερικό του. Αν κανεις ψωμί με κανονικά αλευρια δεν θα σου χρειαστεί. Ο φιλος παραπανω προσθετει διαφορα υλικα εκτος απο σκληρο/μαλακο σιταρι, οπου το πιθανοτερο ειναι να μην επαρκει η γλουτενη που περιεχουν για ολα τα υπολοιπα. Ολα αυτα τα λυνει πολυ απλα με λιγη ξανθανη. Μαγειρευω διαρκως ετσι με πληρη επιτυχια. Ψαξτην ως κομμι. Υπάρχει και το κομμι γκουαρ που κάνει την ίδια δουλειά. Δυστυχως δεν ειναι ακριβως τα ιδια. Ειχα διαβασει, και μετεπειτα πειραματιστηκα με γκουαρ, αλλα το γκουαρ εχει το κυριως προβλημα, πως αφηνει γευση στο τελικο αποτελεσμα. Επισης υπαρχουν διαφωνιες για την αποτελεσματικοτητα που εχει το καθενα, οι περισσοτεροι τεινουν προς την ξανθανη, αλλα αυτο φυσικα εχει να κανει με τις προτιμησεις του καθενος. Το γκουαρ επισης ειναι ακριβοτερο απο την μαγειρικη ξανθανη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fasttam Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Πριν από χρόνια ο ιδιοκτήτης της Μέλισσας μου έλεγε ότι εκτός από τα Dechecco τα υπόλοιπα μακαρόνια κινούνται λίγο πολύ στα ίδια. Καταπληκτικά τα σουτζουκάκια και το ρύζι δείχνει υπέροχο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glougr Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Γρήγορη, πανεύκολη, δροσερή και οικονομική λεμονόπιτα : Δεν είναι και η πιο διαιτητική συνταγή αλλά είναι δροσερή και πολλή καλοκαιρινή. Υλικά: 1 καλαθάκι γιαούρτι (του κιλού) 1 ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί ζελέ λεμόνι (σκόνη ) Μπισκότα (εγώ βάζω digestive) Βούτυρο ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι Προετοιμασία : Ετοιμάζουμε τον ζελέ. Στο πακέτο λεει 2 ποτήρια βραστό νερό και 2 κρύο. Εμείς δεν θέλουμε τόσο πολύ, δεδομένου ότι δεν θέλουμε να γίνει ποσότητα αλλά να σφίξει τα υλικά μας. Θρυμματίζουμε στο μουλτι τα μπισκότα και σε ένα ταψί αναμιγνύουμε τα μπισκότα με το βούτυρα για να φτιάξουμε την βάση. Απλώνουμε ομοιόμορφα την βάση στον πάτο του ταψιού Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά (γιαούρτι, ζαχαρούχο γάλα, ξύσμα και χυμό λεμονιού και ζελέ) ανακατεύουμε τα υλικά και στρώνουμε πάνω από την βάση. Ψυγείο για 4 με 5 ώρες ( όσο περισσότερο μείνει ψυγείο τόσο το καλύτερο) Tips: 1) Αν δεν θέλετε βάζετε και λίγη ζάχαρη άχνη να γλυκίσει λίγο παραπάνω (εγώ δεν το κάνω) 2) Μπορείτε να κρατήσετε παραπάνω ζελε για να κάνετε και μια στρώση ζελε από πάνω, αλλά θα πρέπει να τον αφήσετε να πήξει λίγο για να μην τρέξει μέσα αλλά όχι τόσο πολύ που να γίνει συμπαγής και να μην στρώνει ομορφα από πάνω 3) μπορεί να γίνει και με πορτοκάλι ή με οτιδήποτε άλλο θέλετε. 4) Αντί για ζελέ λεμόνι μπορείτε να βάλετε ανανα...ανανάς με λεμόνι είναι τρέλα Καλοκαιρινή, εύκολη....πολύ γρήγορη συνταγή που δεν απαιτεί γνώσεις μαγειρικής Απολαύστε υπεύθυνα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Ετοιμάζω μπισκοτάκια τύπου chocochip με φυστικοβούτυρο. Η συνταγή είναι πολλά υποσχόμενη, αφού δοκιμάσω και εφόσον μου αρέσει, θα σας τη δώσω. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anorymous Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Έκανα σήμερα μπριζόλες με πουρέ αλλά επειδή δεν είχα χρόνο πήρα πατάτες mckain για πουρέ σαν γεύση ήταν πολύ καλός και σίγουρα πιστεύω πολύ καλύτερος σε σχέση με σκόνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα