Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι η κρέμα του γαλακτομπουρεκου θέλει σιμιγδάλι. Υποθέτω δεν το νιώθεις και πολύ στην γλώσσα ε;

Καθόλου, μην έχεις στο μυαλό σου για μέτρο σύγκρισης το σιμιγδαλένιο χαλβά. Είναι σφιχτή, πλούσια, πολύ γευστική και βελούδινη τελείως, δεν καταλαβαίνεις κάτι. Σκέψου πως είναι μόλις 90 γραμμάρια σε 1 λίτρο γάλα. 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι πολύ νόστιμο και θα μοσχομυρισει το σπίτι, αν του αρέσουν τα γλυκα ταψιού, θα ενθουσιαστεί. Έχουν φάει και τα ψίχουλα ατομα που δεν συμπαθούν το γαλακτομπούρεκο, δεν το φοβάμαι καθόλου.

• Like 1
Δημοσ.

...ατομα που δεν συμπαθούν το γαλακτομπούρεκο...

Ποια είναι αυτά;;;...

...και γιατί είναι ελεύθερα;;;...

...ΟΝΟΜΑΤΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΘΕΛΩ!!!

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πες τα καλέ μου άνθρωπε!!!

Δημοσ.

Και η παραλλαγή, χωρίς σιρόπι με κανέλα. Αυτά τα είχα βάλει στο ψυγείο και όπως δάγκωσα το μισό που λείπει άκουσα πραγματικό θόρυβο, yummy. 

post-258415-0-41520300-1495406209_thumb.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Και η παραλλαγή, χωρίς σιρόπι με κανέλα. Αυτά τα είχα βάλει στο ψυγείο και όπως δάγκωσα το μισό που λείπει άκουσα πραγματικό θόρυβο, yummy. 

attachicon.gif20170522_012815.jpg

Να σε παντρευτώ; 

Δημοσ.

Είναι πολύ νόστιμο και θα μοσχομυρισει το σπίτι, αν του αρέσουν τα γλυκα ταψιού, θα ενθουσιαστεί. Έχουν φάει και τα ψίχουλα ατομα που δεν συμπαθούν το γαλακτομπούρεκο, δεν το φοβάμαι καθόλου.

Θα με κάνεις να φτιάχνω και γλυκά και δεν θέλω.

Παρόλα αυτά και πάλι μπράβο :)

• Like 1
Δημοσ.

Να σε παντρευτώ; 

Θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου τρώμε βραστά λαχανικά, σαλάτες, κρέας ψητό στο γκριλ, καμιά πατάτα στο φούρνο, γιαούρτι, φρούτα και τοστ!  :P Χαχα. 

• Like 1
Δημοσ.

Θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου τρώμε βραστά λαχανικά, σαλάτες, κρέας ψητό στο γκριλ, καμιά πατάτα στο φούρνο, γιαούρτι, φρούτα και τοστ!  :P Χαχα. 

Μια χαρά είναι τα παραπάνω.

Αν επιτρεπόταν η διγαμία στην Ελλάδα σε παντρευόμουν και εγώ :-D

• Like 1
Δημοσ.

Τέλεια. Παντρειά με ιεροτελεστεία στην Κουζίνα!

Θα κάνουμε Κρέπες, και θα φάμε.

• Super Moderators
Δημοσ.

Νέα σαλάτα καλοκαιρινή:

Υλικά

- Πατζάρια βρασμένα/ψημένα (υπάρχουν και έτοιμα στα ψυγεία των super market εκεί που είναι τα λαχανικά)

- Φράουλες

- Φρέσκο κρεμμυδάκι 

- Φρέσκος δυόσμος

- Κατσικίσιο τυρί (κορμός)

- Κρέμα μπαλσαμικου με μέλι (ή και σκέτη)

- Λάιμ

- Αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Κόβετε σε μικρά κυβάκια τα πατζάρια και τις φράουλες, όχι μεγαλύτερα από 1cm φροντίζοντας τα πατζάρια να είναι λίγο περισσότερα από τις φράουλες και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

2. Ψιλοκόβετε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια (περίπου 2-3) και τα ρίχνετε και αυτά μέσα.

3. Ψιλοκόβετε το φρέσκο δυόσμο και το πετάτε και αυτό μέσα.

4. Βάζετε περίπου 1 κουταλιά της σούπας από το μπαλσαμικο (προσαρμόζετε την ποσότητα ανάλογα τα γούστα σας και την ποσότητα).

4. Βάζετε το χυμό από περίπου μισό λάιμ.

5. Ανακατεύετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα.

6. Πριν το σερβίρετε, θρυμματίζετε μέσα το κατσικίσιο τυρί με το χέρι, χωρίς να το παρακάνετε στην ποσότητα (υπολογίστε μια ροδέλα 2 εκατοστών το πολύ, για μια ποσότητα σαλάτας 2 ατόμων).

7. Τρίβετε λίγο αλάτι (έχει τυρί δεν θέλει πολύ) και φρέσκο πιπέρι και τα ανακατεύετε απαλά.

Το σερβίρετε όπως θέλετε. Για πιο ...gourmed καταστάσεις, μπορείτε να τη "χτίσετε" μέσα σε τσέρκι σε ένα μεγάλο πιάτο, στο οποίο θα υπάρχει και το κυρίως φαγητό. Ταιριάζει προφανώς σε "απαλές" γεύσεις όπως με κοτόπουλο, ψαρονέφρι, φιλέτο, κλπ. Δεν είναι σαλάτα με την οποία θα γεμίσετε ένα τεράστιο πιάτο όπως στη χωριάτικη και δεν είναι και για ...χόρταση!  :ph34r:

Φωτό δεν έχω γιατί σκέφτηκα να το βάλω εδώ αφού την έφαγα... :P

PS: Όποιος τολμήσει να χλευάσει τις φράουλες στη σαλάτα, δεν θέλω να τον ξέρω... 

• Like 4
Δημοσ.

Μόνο και μόνο για τις φράουλες, θα σου βάλω ένα 9/10. :P

Και τώρα μπορείς να με βάλεις ελεύθερα στην ignore list σου. χαχα

• Super Moderators
Δημοσ.

Μόνο και μόνο για τις φράουλες, θα σου βάλω ένα 9/10. :P

Και τώρα μπορείς να με βάλεις ελεύθερα στην ignore list σου. χαχα

Πιο μέσα στο καλοκαίρι θα βάλω και αυτή με το πεπόνι και το προσούτο! :P

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...