Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πήγα σήμερα και πήρα μία κόντρα χωρίς κόκαλο (1,5 με 2 δάχτυλα πάχος). Στο ψησίμο την πέτυχα medium - rare όπως την ήθελα αλλά η γεύση της δεν μου άρεσε πολύ. Έβαλα αλάτι πιπέρι αλλά δεν καταλαβαίνα το κρέας. Δεν ξέρω αν είναι έτσι τα μοσχάρια στην Ελλάδα ή εγώ έτοιχα σε αυτήν, συνήθως τρώω χοιρινό (λαιμό, σουβλάκι, γύρο κ.α.),μοσχάρι παίρνω κυρίως για κιμά. Εσείς από κρέατα τι τρώτε; Πως το προτειμάτε ψημένο; Στο παρακάτω το βίντεο δείχνει τη διαφορά που κάνει το σίτεμα στο κρέας και αργότερα πόσο σημαντίκη είναι η ξεκούραση μετά το ψήσιμο.

μετά το 1:10 λέει για το σίτεμα

μετά το 12:44 λέει για την ξεκούραση

https://www.youtube.com/watch?v=l1tsOOtgmFA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators

Πήγα σήμερα και πήρα μία κόντρα χωρίς κόκαλο (1,5 με 2 δάχτυλα πάχος). Στο ψησίμο την πέτυχα medium - rare όπως την ήθελα αλλά η γεύση της δεν μου άρεσε πολύ. Έβαλα αλάτι πιπέρι αλλά δεν καταλαβαίνα το κρέας. Δεν ξέρω αν είναι έτσι τα μοσχάρια στην Ελλάδα ή εγώ έτοιχα σε αυτήν, συνήθως τρώω χοιρινό (λαιμό, σουβλάκι, γύρο κ.α.),μοσχάρι παίρνω κυρίως για κιμά. Εσείς από κρέατα τι τρώτε; Πως το προτειμάτε ψημένο; Στο παρακάτω το βίντεο δείχνει τη διαφορά που κάνει το σίτεμα στο κρέας και αργότερα πόσο σημαντίκη είναι η ξεκούραση μετά το ψήσιμο.

μετά το 1:10 λέει για το σίτεμα

μετά το 12:44 λέει για την ξεκούραση

https://www.youtube.com/watch?v=l1tsOOtgmFA

Δύσκολα θα βρεις σιτεμένο κρέας (εκτός αν έχεις κολλητό χασάπη) και αν το δοκιμάσεις μόνος σου δεν θα πετύχει... Αυτό όμως κάνει τη διαφορά σε συνδυασμό με το σωστό κομμάτι κρέατος. Το καλύτερο που έχω πετύχει είναι σε black angus το οποίο όμως ξεφεύγει υπερβολικά στην τιμή (για φιλέτο ας πούμε φτάνει τα 60 ευρώ το κιλό...). Αλλά το ψήνεις ελάχιστα το ρημάδι και είναι τόσο τρυφερό που το κόβεις με το πηρούνι... :P

Η ξεκούραση είναι απαραίτητη και κάνει όλη τη δουλειά. Για ένα χοντρό κομμάτι (ας πούμε 4-5cm) το περνάω ένα λεπτό από κάθε πλευρά στο καυτό τηγάνι και το τελειώνω 2-3 λεπτά  στο φούρνο. Μετά κάθεται σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για κάνα 5λεπτο τουλάχιστον. 

Φτιάχνεις και μια σως πιπεριών ή με ροκφόρ αν είναι πιο τολμηρός, ετοιμάζεις και καμιά πατάτα τηγανητή ή στο φούρνο και είσαι άρχοντας. Πείνασα! 

• Super Moderators

H φάρμα Μπράλου που αναφέρει στο video πάντως πουλάει σιτεμένα κομμάτια, όχι φτηνά όμως :P

• Super Moderators

H φάρμα Μπράλου που αναφέρει στο video πάντως πουλάει σιτεμένα κομμάτια, όχι φτηνά όμως :P

Επισήμως απαγορεύεται το σίτεμα πάντως... :P

Εγώ βρίσκω και στον Δρακούλη στη Ν.Σμύρνη. 

(το οποίο κρεοπωλείο παίζει συνεχώς δυνατή μουσική μπιτάτη και έχει και φωτορυθμικά...) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ξεκούραση είναι απαραίτητη και κάνει όλη τη δουλειά. Για ένα χοντρό κομμάτι (ας πούμε 4-5cm) το περνάω ένα λεπτό από κάθε πλευρά στο καυτό τηγάνι και το τελειώνω 2-3 λεπτά  στο φούρνο. Μετά κάθεται σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για κάνα 5λεπτο τουλάχιστον. 

Δες αυτό και την αλλη φορά αν θες κάνε την διαφορετικά, πες εντυπώσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=CnuFrNjAgyM

Επισήμως απαγορεύεται το σίτεμα πάντως...  :P

Όπως απαγορεύονται τα έντερα κι έτσι στην ΕΕ?  :P

Ναι!   :ph34r:

πέθανα....  :-D

EDIT: για να μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να διαφημήσω την φάρμα μπράλου, απλώς ανέφερα την διαφορά που φαίνεται (στο χρώμα πιο πολύ) του σιτεμένου κρέατος

Επεξ/σία από frozex

• Super Moderators

Δες αυτό και την αλλη φορά αν θες κάνε την διαφορετικά, πες εντυπώσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=CnuFrNjAgyM

πέθανα.... :-D

EDIT: για να μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να διαφημήσω την φάρμα μπράλου, απλώς ανέφερα την διαφορά που φαίνεται (στο χρώμα πιο πολύ) του σιτεμένου κρέατος

Έχω κάνει χιλιάδες δοκιμές. Καμία δεν είναι ο απόλυτος τρόπος μιας και όλα εξαρτώνται από την πρώτη ύλη. Συνήθως βλέπω το κρέας πρώτα, το αφήνω ώρα έξω από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ανάλογα μετά επιλέγω αν θα το κάνω μόνο στο τηγάνι ή θα μπει και φούρνο. :)

Το χειρότερο είναι όταν πέφτεις σε πολύ φρέσκο κρέας, το οποίο είναι λάστιχο ακόμη κι αν το φας ωμό...

Για τη φάρμα που λες έχω ακούσει πολύ καλά λόγια!

• Like 1

Παιδια εγω θα προτεινα να μη μαγειρευουμε το κρεας. Ωμο το τρωνε τα υπολοιπα σαρκοφαγα. Εξαλλου τι τους εχουμε τους κυνοδοντες; Για να συνθλιβουμε τα κοκκαλα και τη σαρκα.

• Like 2

Κοιτα λογικα γινεται να τα φαμε ωμα, απο τη στιγμη που δεν εχουν ψεκαστει με φυτοφαρμακα. Βασικα ακομα και το παντζαρι ωμο το τρωω. Ελαχιστα στον ατμο βραζω μπροκολο και κουνουπιδι για νοστιμια, αν και αυτα μπορουν να φαγωθουν ωμα.

Απλα το κρεας αν πας να το φας ωμο, πιο πιθανο να κανεις εμετο.

Παιδια εγω θα προτεινα να μη μαγειρευουμε το κρεας. Ωμο το τρωνε τα υπολοιπα σαρκοφαγα. Εξαλλου τι τους εχουμε τους κυνοδοντες; Για να συνθλιβουμε τα κοκκαλα και τη σαρκα.

http://news.nationalgeographic.com/news/2014/04/140430-neanderthals-cook-food-evolution-science/

Γαλακτομπούρεκο από madameginger

Δοκιμασμένο άφθονες φορές με σίγουρη επιτυχία. Αν βαριέστε να κάνετε τη διαδικασία του τυλίγματος που παίρνει αιώνες, μοιράστε τα φύλλα 6 κάτω κι 6 πάνω με τη μόνη διαφορά ότι πριν ψηθεί, θα το χαράξετε σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια. Καμιά φορά βάζω 5 και 5 και κρατάω τα δύο φύλλα για να γίνουν μπουρεκάκια τα οποία ψήνονται σε άλλο ταψί και σερβίρονται ζεστά σαν μπουγάτσες με άχνη και κανέλα χωρίς σιρόπι! 

Χρησιμοποιώ πάντα βούτυρο κλαριφιέ για να έχω χρυσό χρώμα χωρίς στίγματα στα φύλλα. Αυτό που λέει για το ψυγείο είναι καθαρά θέμα δημιουργού, και να το βάλει κανείς για ψήσιμο αμέσως δεν θα πάθει τίποτα. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει μυστικό πέρα από το καλό βουτύρωμα παντού ώστε να ψηθούν και να τραγανίσουν όλα τα φυλλαράκια. 

Η κρέμα είναι απίστευτη, η πιο νόστιμη που έχω φάει με διαφορά. 

• Like 4

Ωραία ιδέα (και αντίστοιχα 'ωραίο' επιχείρημα υπέρ βιγκανισμού). Ας φάμε και ωμές πατάτες. Και ωμά σπαρράγια. Και μάλιστα "όπως και τα υπόλοιπα φυτοφάγα", δηλαδή μασουλώντας κάτω απ' τον ήλιο, τι τα θέλουμε τα μαχαιροπίρουνα και τα σπίτια βρε αδερφέ;

Hint: το κρέας τρώγεται και ωμό κανονικότατα. Και όχι, δε ξερνάς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...