Toxo <3 lover Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Προς τον Highlander που το ζήτησε, σας παραθέτω συνταγή για λαχταριστά κρουασάν ΚΑΙ με video που προσωπικά με βοήθησε πολύ να καταφέρω να τα φτιάξω και να είμαι ήσυχη ότι δεν κάνω κάτι λάθος. Croissants by Laura λοιπόν το σημερινό κεφάλαιο. Επειδή το ογκομετρικό σύστημα δεν με βολεύει, σας παραθέτω τις σημειώσεις μου για τις ποσότητες σε γραμμάρια. 480g αλεύρι 1.5 κ.γ. αλάτι 30g βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) 300ml γάλα 50g ζάχαρη 9g ξηρή μαγιά Για το beurrage 270g παγωμένο βούτυρο. Τι έκανα λάθος και νόμιζα ότι θα μου στοιχίσει την επιτυχία Αν και ο μήνας που τα έφτιαξα ήταν από τους ψυχρούς του χειμώνα, βίωσα τον πανικό όταν είδα τη στρώση του ζυμαριού να σχίζεται και το μαλακό βούτυρο να κάνει την εμφάνισή του κάτω από τον πλάστη μου. Πίστευα πως είχα αποτύχει γιατί παντού διάβαζα την τεράστια σημασία να κρατήσεις το βούτυρο μέσα. Λοιπόν αν δείτε το βούτυρο να κάνει μερικές εμφανίσεις, αλλά το ζυμάρι ανοίγει εύκολα, ολοκληρώστε το γύρο σας κανονικά. Δεν είναι τόσο πολύ ευαίσθητο. Τι να περιμένετε Τραγανά, πεντανόστιμα κρουασάν με πλούσια γεύση βουτύρου και εκπληκτικό άρωμα που σου σπάει τη μύτη. Η κρούστα του περιβλήματος είναι σκανδαλιστικά τραγανή, ενώ το εσωτερικό είναι μαλακό και κάνει κορδόνια όπως το τσουρέκι. Η γεύση τους είναι τόσο πλούσια που η προσθήκη σοκολάτας είναι απόλυτα περιττή εκτός κι αν μιλάμε για μερικές νιφάδες μαύρης. Τι να μην περιμένετε Μαλακά κρουασάν όπως αυτά που καμιά φορά παίρνουμε από τους φούρνους με λασπώδη υφή και πλούσιο περιεχόμενο χωρίς άρωμα και αδιάφορη γεύση. Φωτογραφία από τα δικά μου, να σημειώσω ότι ήταν η πρώτη φορά που τα έφτιαξα και δεν είχα ακόμη προσπαθήσει συνταγή για γαλλική σφολιάτα. 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 3-4 γρ πρωτεϊνης που έχει η μεσαία αγκινάρα δεν σημαίνει σε μία αλλά σε 100 γρ. 100γρ καρδια αγκιναρας; Γιατι η μια αγκιναρα ολοκληρη ειναι παραπανω απο 100γρ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Highlander Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Προς τον Highlander που το ζήτησε, σας παραθέτω συνταγή για λαχταριστά κρουασάν ΚΑΙ με video που προσωπικά με βοήθησε πολύ να καταφέρω να τα φτιάξω και να είμαι ήσυχη ότι δεν κάνω κάτι λάθος. Croissants by Laura λοιπόν το σημερινό κεφάλαιο. Επειδή το ογκομετρικό σύστημα δεν με βολεύει, σας παραθέτω τις σημειώσεις μου για τις ποσότητες σε γραμμάρια. Τι έκανα λάθος και νόμιζα ότι θα μου στοιχίσει την επιτυχία Αν και ο μήνας που τα έφτιαξα ήταν από τους ψυχρούς του χειμώνα, βίωσα τον πανικό όταν είδα τη στρώση του ζυμαριού να σχίζεται και το μαλακό βούτυρο να κάνει την εμφάνισή του κάτω από τον πλάστη μου. Πίστευα πως είχα αποτύχει γιατί παντού διάβαζα την τεράστια σημασία να κρατήσεις το βούτυρο μέσα. Λοιπόν αν δείτε το βούτυρο να κάνει μερικές εμφανίσεις, αλλά το ζυμάρι ανοίγει εύκολα, ολοκληρώστε το γύρο σας κανονικά. Δεν είναι τόσο πολύ ευαίσθητο. Τι να περιμένετε Τραγανά, πεντανόστιμα κρουασάν με πλούσια γεύση βουτύρου και εκπληκτικό άρωμα που σου σπάει τη μύτη. Η κρούστα του περιβλήματος είναι σκανδαλιστικά τραγανή, ενώ το εσωτερικό είναι μαλακό και κάνει κορδόνια όπως το τσουρέκι. Η γεύση τους είναι τόσο πλούσια που η προσθήκη σοκολάτας είναι απόλυτα περιττή εκτός κι αν μιλάμε για μερικές νιφάδες μαύρης. Τι να μην περιμένετε Μαλακά κρουασάν όπως αυτά που καμιά φορά παίρνουμε από τους φούρνους με λασπώδη υφή και πλούσιο περιεχόμενο χωρίς άρωμα και αδιάφορη γεύση. Φωτογραφία από τα δικά μου, να σημειώσω ότι ήταν η πρώτη φορά που τα έφτιαξα και δεν είχα ακόμη προσπαθήσει συνταγή για γαλλική σφολιάτα. 20151209_141114.jpg Αγαπώ σε Δεν έχω παρλιαρίσει ποτέ, αλλά θα μου δώσω μία ευκαιρία. Έχεις να προτείνεις μάρκα σε βούτυρο γιατί δεν έχω ψωνίσει ποτέ τέτοιο για να ξέρω ; Είδα το βίντεο και μπορεί να φανεί λίγο φαλοκρατικό, αλλά μου είναι δύσκολο να παρακολουθήσω συνταγή που κάνει γυναίκα. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Liverpool89 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Τι αλευρι χρησιμοποιείται για φυλλο πιτας; Κανενα μυστικο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Αγαπώ σε Δεν έχω παρλιαρίσει ποτέ, αλλά θα μου δώσω μία ευκαιρία. Έχεις να προτείνεις μάρκα σε βούτυρο γιατί δεν έχω ψωνίσει ποτέ τέτοιο για να ξέρω ; Είδα το βίντεο και μπορεί να φανεί λίγο φαλοκρατικό, αλλά μου είναι δύσκολο να παρακολουθήσω συνταγή που κάνει γυναίκα. Ευχαριστώ Παίζω πάντα με τα υλικά. Πότε παίρνω φρέσκο βούτυρο, πότε από τα ψυγεία των super markets που έχουν ανεβάσει την ποιότητα. Δεν θυμάμαι τώρα τι είχα βάλει τότε, αλλά συνήθως κάνω προσμίξεις από Ήπειρος τύπου Κερκύρας ή φρέσκο βούτυρο γαλακτοπωλείου και Άριστον ή Όλυμπος. Επειδή μιλάμε για πολύ βούτυρο, μπορείς να δοκιμάσεις κάτι αντίστοιχο. Να σου αρέσει η γεύση του κι ωμό έχει σημασία νομίζω. Παρακαλώ! @Live Για όλες τις χρήσεις βάζουμε εμείς. Ξίδι στο φύλλο για να τρίβει (λέει η γιαγιά), λεπτός πλάστης και ριζάλευρο ή corn flour για το άνοιγμα, κάπου είχα διαβάσει πως δεν τα απορροφά το ζυμάρι αυτά τα άλευρα και μπορείς να τα "ξεσκονίσεις" με το πινέλο. Τέλος ραντίζουμε με νερό. Και δεν θέλει υπερβολή στο λάδι να σου νοτίζει το χέρι μετά το ψήσιμο. Αυτά νομίζω πάνω κάτω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Θα κάνω double, αλλά είναι για καλό σκοπό. Προσπαθώντας να βρω μια υγιεινή επιλογή για σνακ με λίγες θερμίδες για καμιά βραδιά με ταινίες, ανακάλυψα έναν τρόπο παρασκευής pop corn που δεν είχε πάει το μυαλό μου. Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι ή βούτυρο. Απλώς ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγα σποράκια καλαμποκιού στον πάτο του. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα τρυπητό σκεύος (έβαλα ένα ταψί για πίτσα) και κουνάμε το τηγάνι ώστε να ζεσταθούν καλά τα σποράκια. Όταν αρχίσουν να σκάνε συνεχίζουμε το κούνημα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε χρόνο 0, χωρίς να λερώσουμε ιδιαίτερα κάποιο σκεύος έχουμε έτοιμα τραγανά ποπκορν. Αν θέλετε να προσθέσετε μπαχαρικά, μπορείτε να τα καβουρδίσετε μαζί με τους σπόρους στην αρχή. Ένα τηγάνι διαμέτρου 24cm γέμισε ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Highlander Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω του Γάλλους που εφηύραν το κρουασάν καθώς και την Toxo <3 lover για την αναλυτική συνταγή Τα παιδιά μου τα λάτρεψαν ! 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Daemonos Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 AMERICAN PORK RIBS WITH HONEY MUSTARD SAUCE Υλικά: -Pork Ribs (στην φωτό) Για το Μαρινάρισμα: -Αλάτι -Πιπέρι -Σκόρδο -Λάδι -Μέλι -Barbecue sauce Μαρινάρουμε με τα υλικά και αφήνουμε το κρέας μερικές ώρες να "τραβίξει" ψήνουμε στα κάρβουνα ρίχνοντας το μαρινάρισμα απο πάνω, μόλις ετοιμαστεί κατεβάζουμε και τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά να "ηρεμήσει". Σερβίρουμε με την σώς που θα δούμε παρακάτω: HONEY MUSTARD SAUCE 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή (προτιμήστε απαλές και όχι έντονης γεύσης μουστάρδες) 1,5 κ.σ. μέλι (προτιμήστε λεπτόρευστο και όχι παχύρευστο μέλι) 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γλ. μαγιονέζα 1 κ.γλ. στυμένο χυμό λεμονιού Προαιρετικά, προσθέστε μερικές σταγόνες κέτσαπ και λίγο αλατοπίπερο... (Προσωπικά προσθέτω) 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Highlander Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Θα την πάρω μια γ@μημένη weber, που θα μου πάει... και θα σας δείξω εγώ :-D 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Πολλά μπράβο Highlander! Χαίρομαι πολύ που τόλμησες να τα φτιάξεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Καλησπέρα, δυο ερωτήσεις; η "sirloin steak" είναι η κόντρα χωρίς το κόκαλο; Την New York Strip steak πως την ζητάμε από τον κρεοπώλη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Daemonos Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Καλησπέρα, δυο ερωτήσεις; η "sirloin steak" είναι η κόντρα χωρίς το κόκαλο; Την New York Strip steak πως την ζητάμε από τον κρεοπώλη; Εδώ δεν ξέρουν το T-Bone steak... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Super Moderators Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Καλησπέρα, δυο ερωτήσεις; η "sirloin steak" είναι η κόντρα χωρίς το κόκαλο; Την New York Strip steak πως την ζητάμε από τον κρεοπώλη; http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28471&subid=2&pubid=63774372 Η πίσω πλευρά, από το τελευταίο (13ο) κόκαλο του θώρακα και μετά αποτελεί το κόντρα. Αυτό μας δίνει το περίφημο New York steak ή strip loin. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28471&subid=2&pubid=63774372 Η πίσω πλευρά, από το τελευταίο (13ο) κόκαλο του θώρακα και μετά αποτελεί το κόντρα. Αυτό μας δίνει το περίφημο New York steak ή strip loin. Εσύ αυτό στον κρεοπώλη πως θα το ζητούσες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Super Moderators Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Κόντρα χωρίς κόκκαλο νομίζω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα