Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραία ποικιλία έχει και οι τιμές μου φαίνονται πάλι λίγο ανεβασμένες αλλά καλύτερες από το cookshop και πιο ποιοτικά σκεύη. Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με τις σαλτσες των σουπερμαρκετ.

 

Τον τοματοπελτε μπορουμε να τον φαμε και ωμο; Συνηθως παιρνω τη μικρη συσκευασια 80γρ και το ριχνω ολο οταν θελω να φτιαξω σαλτσα. Στο κουτακι λεει οτι ειναι για 5,6 δοσεις.. Υπαρχει καποιο προβλημα που τον ριχνω ολο; Ωστε να εχει πιο δυνατη γευση η σαλτσα.

 

Σχετικα με τους συμπηκνωμενους χυμους. Αυτους μπορω να τους φαω ωμους; Μπορω να τους βρασω μαζι με τοματοπελτε;

 

Για να φτιαξω πιο νοστιμη σαλτσα μπορω να συνδιασω και τριμμενη φρεσκια ντοματα;

 

Για να φτιαξω σαλτσα χωρις τσιγαρισμα κρεμμυδιου, ή και χωρις καθολου κρεμμυδια τι κανω;

 

Απλα επειδη πολλες φορες την ημερα τρωω ζυμαρικα και φασολια θελω να ριχνω και σαλτσα απο πανω για γευση. Θελω τον πιο ευκολο και υγιεινο τροπο.

 

Παντως σιγουρα το πιο υγιεινο ειναι το ντοματοπελτε καθως εχει πολαπλασια ποσοτητα λυκοπενιου σε σχεση με τις σαλτσες και την φρεσκια ντοματα. Απλα δε ξερω αν ειναι καλυτερα ωμος ή μαγειρεμενος. Σε ελαχιστο ή και καθολου λαδι. Αν και συνηθως προσθετω λαδι στο τελος και "τσιγαριζω" τα κρεμμυδια με νερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και σχετικα με το ρυζι. Τι αναλογια νερου θελει το καθε ειδος ρυζιου; Κανονικο, καστανο, μπασματι;

 

Και καποιο tip στο τελος για να μη κολλανε τα μακαρονια και το ρυζι; Μου βγαινουν πολυ στεγνα, αλλα δε θελω να τα τσιγαριζω στο τελος με λαδι ή βουτυρο. Υπαρχει καποιο αλλο κολπο; Να μη βαζω αλατι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με τις σαλτσες των σουπερμαρκετ.

 

Τον τοματοπελτε μπορουμε να τον φαμε και ωμο; Συνηθως παιρνω τη μικρη συσκευασια 80γρ και το ριχνω ολο οταν θελω να φτιαξω σαλτσα. Στο κουτακι λεει οτι ειναι για 5,6 δοσεις.. Υπαρχει καποιο προβλημα που τον ριχνω ολο; Ωστε να εχει πιο δυνατη γευση η σαλτσα.

 

Σχετικα με τους συμπηκνωμενους χυμους. Αυτους μπορω να τους φαω ωμους; Μπορω να τους βρασω μαζι με τοματοπελτε;

 

Για να φτιαξω πιο νοστιμη σαλτσα μπορω να συνδιασω και τριμμενη φρεσκια ντοματα;

 

Για να φτιαξω σαλτσα χωρις τσιγαρισμα κρεμμυδιου, ή και χωρις καθολου κρεμμυδια τι κανω;

 

Απλα επειδη πολλες φορες την ημερα τρωω ζυμαρικα και φασολια θελω να ριχνω και σαλτσα απο πανω για γευση. Θελω τον πιο ευκολο και υγιεινο τροπο.

 

Παντως σιγουρα το πιο υγιεινο ειναι το ντοματοπελτε καθως εχει πολαπλασια ποσοτητα λυκοπενιου σε σχεση με τις σαλτσες και την φρεσκια ντοματα. Απλα δε ξερω αν ειναι καλυτερα ωμος ή μαγειρεμενος. Σε ελαχιστο ή και καθολου λαδι. Αν και συνηθως προσθετω λαδι στο τελος και "τσιγαριζω" τα κρεμμυδια με νερο.

Δεν θα πάθεις τίποτα αλλά αν δοκιμάσεις να τον καβουρδίσεις τον πελτέ μαζί με το κρεμμύδι και το λάδι, θα ανακαλύψεις μια νέα σούπερ γεύση! Και προφανώς μπορείς άνετα να τα συνδυάσεις και με φρέσκια ντομάτα για σάλτσες κλπ. Απλά σκέτος πελτές ωμός έχει αρκετά έντονη γεύση για να είναι νόστιμος.
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Luxx

 

Εννοείται πως μπορείς να κάνεις όποιες προσθήκες θέλεις στις σάλτσες σου. Αυτό μπορείς να το δεις ψάχνοντας διάφορες συνταγές για σάλτσες, για να πάρεις ιδέες. Θα δεις πως άλλοι μπορεί να χρησιμοποιούν πχ κονκασέ με πελτέ ή άλλες συνταγές να μην περιέχουν καθόλου πελτέ. Πάντως, νοστιμιά δίνουν κι άλλα υλικά, όχι μόνο η τομάτα στη xyz μορφή της - αν κι αυτό έχει να κάνει με τις γευστικές προτιμήσεις του καθενός για το τι άλλο θα βάλει και σε ποια ποσότητα.


 

 

Ρύζι

 

Η αναλογία τού νερού στο ρύζι πάει: 1 ρύζι και 2 νερό. Το 'χεις στο δυνατό μέχρι να πάρει μια βράση, όπου στο διάστημα εκείνο ανακατεύεις το ρύζι. Αφού δεις ότι πήρε βράση, σκεπάζεις τη κατσαρόλα σου (όχι τελείως) και χαμηλώνεις τη θερμοκρασία σου, αφήνοντάς το ν' απορροφήσει τα υγρά του - χωρίς ν' ανακατεύεις. Αφού δεις πως έχει γίνει, τότε το βγάζεις απ' το μάτι και το αφήνεις σκεπασμένο για 3-5 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια ανακατεύεις και σερβίρεις.

 

*Αρχικά ξέπλυνε το ρύζι σου

**Εννοείται πως έχεις βάλει αλάτι, πιπέρι etc

 

 

Μακαρόνια

 

Όση ποσότητα ζυμαρικών βάλεις, τόση κι η ποσότητα του νερού στη κατσαρόλα σου. Υπολόγισε 1 λίτρο νερό για 100γρ ζυμαρικών, το οποίο θ' αφήσεις να βράσει. Όταν βράσει καλά, θα προσθέσεις το αλάτι σου και τα ζυμαρικά, και θα ανακατώσεις καλά μέχρι να ξεχωρίσουν (κι εννοείται πως θα τ' ανακατώνεις κάθε τόσο, δεν θα τ' αφήσεις!). Αν δεν το 'χεις με το κατά πόσο θα είναι έτοιμα χρονικά, θα πρέπει να 'σαι από πάνω τους δοκιμάζοντας κάθε τόσο, όταν δεις πως έχουν αρχίσει να μαλακώνουν, για να δεις πότε θα 'ναι στο επίπεδο που σ' αρέσουν. Όταν τα σβήσεις, τα σουρώνεις, προσθέτεις λίγο λάδι κι ανακατώνεις. Στη συνέχεια, αν θες, μπορείς να τα βάλεις και μες στη σάλτσα τους.

 

Για το στέγνωμα, που λες, προσθέτεις απ' το νερό που έβρασες τα μακαρόνια. Κράτα μια ποσότητα πριν ρίξεις τα ζυμαρικά στο σουρωτήρι.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Τωρα εχω αλλο προβλημα. Πηρα για πρωτη φορα στη ζωη μου αγκιναρες και εχω δυσκολευτει παρα πολυ με το καθαρισμα.. Τις τρωω ωμες σαλατα με λαδι,λεμονι,αλατι,κετσαπ και ειναι νοστιμες, αλλα δυσκολευομαι πολυ να τις καθαρισω.. Επισης πιο ευκολες στο καθαρισμα μου φαινεται οτι ειναι η μωβ αγκιναρα και οχι η πρασινη.
 
Εχω δει καποια βιντεακια που μαγειρευουν τις αγκιναρες χωρις να τις καθαρισουν, οπως εδω , αλλα ξερω οτι τα φυλλα δε τρωγονται. Και επισης η καρδια πρεπει να καθαριστει.

 

Και δε καταλαβαινω ποση ακριβως διατροφικη αξια εχει μια ωμη αγκιναρα. Πχ εδω λεει οτι μια μεσαιου μεγεθους ωμη αγκιναρα εχει 4γρ πρωτεϊνης.

 

Δλδ αν φαω μονο τη καρδια απο μια ωμη αγκιναρα θα παρω τοση πρωτεϊνη; Ή εννοει και το κοτσανι και τις ακρες απο τα φυλλα;

Επεξ/σία από Luxx
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://www.youtube.com/watch?v=Pwn5mfOTG14

 

Όσο για τη θρεπτική της αξία, με μια αναζήτηση στο google θα βρεις πολλές πληροφορίες, όπως και πινακάκια που αναφέρουν πχ βιταμίνες, μέταλλα κλπ και σε τι βαθμό εμπεριέχονται. Φαντάζομαι πως η αναφορά γίνεται για όσα μέρη της μπορούν να καταναλωθούν - όχι αποκλειστικά για την καρδιά της. Αν ξέρει κάποιος πιο συγκεκριμένα, ας μας πει. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το εχω δει το βιντεο, αλλα με δυσκολευουν πολυ.. Ειδικα για να βγαλω τις ινες απο την καρδια, μερικες φορες διαλυω ολη την αγκιναρα.. Παντως περιεργο μου φαινεται μια καρδια αγκιναρας να εχει 4γρ πρωτεινης.. Αλλα οχι και ακατορθωτο.. Εξαλλου επειδη την ζυγισα ειναι περιπου 25-35 γραμαρια, οχι και λιγα.

 

Εχω και μια επιπλεον απορια. Αγορασα νιφαδες κινοα. Ειναι ακριβως οπως και με τις νιφαδες βρωμης. Μπορω να τις φαω ωμες κανονικα σε πρωϊνο; Χαζη ερωτηση, αλλα δε βρηκα ουτε ενα site που να τις τρωνε ωμες, εκτος απο μια συνταγη.. Βεβαια και τη βρωμη δε βλεπω να τη τρωνε ωμη, αλλα τη ζεσταινουν πρωτα με λιγο γαλα.. Δεν πιστευω να υπαρχει προβλημα που τοσα χρονια τρωω την βρωμη ωμη;

 

Εχω παρει και νιφαδες απο φαγοπυρο, και αυτες ωμες τις εφαγα σε πρωινο.. Καλα και οταν λεμε ωμες δεν ειναι κανενα απο τα παραπανω, αφου ειναι σιτηρα. Ολα ειναι προμαγειρεμενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανένα πρόβλημα να τρως τη βρώμη ωμή, πάντα ωμή την τρώω και εγώ.

 

Την κινόα μπορείς να την φας ωμή με αυτόν τον τρόπο. Επίσης, δεν ανήκει στα σιτηρά.

http://www.onegreenplanet.org/vegan-food/how-to-sprout-quinoa-the-right-way/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως το ρύζι γίνεται να το βράσεις όπως τα μακαρόνια δλδ βάζεις μπόλικο νερό και στο τέλος το σουρωνεις. Εγώ έτσι το κάνω γιατί είμαι τεμπελα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Πάντως το ρύζι γίνεται να το βράσεις όπως τα μακαρόνια δλδ βάζεις μπόλικο νερό και στο τέλος το σουρωνεις. Εγώ έτσι το κάνω γιατί είμαι τεμπελα.

 

Ε ναι γιατί να μη γίνεται? Εκτός αν φτιάχνεις ρυζότο ή ρύζι για σούσι! :P 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...