evabb Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Εξαγοράζω συνταγή για μελομακάρονα με αυτήν εδώ. Κουραμπιέδες με βούτυρο clarifier. Μερικά tips: Το βούτυρο λιώνει μια χαρά και χωρίς να το βάλουμε σε bain marie, σε κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας. Συνολικά χρειαζόμαστε 300g καθαρού βουτύρου, για σιγουριά ξαναζυγίζω πόσο βούτυρο έβγαλα. Με βολεύει πολύ να αφήσω το βούτυρο στο ψυγείο να παγώσει, αλλά όχι μέχρι να ξαναγίνει στερεό. Το χρησιμοποιώ ελαφρώς παχύρευστο κι έτσι πλάθεται ευκολότερα η ζύμη. Τα 20' στο χτύπημα βουτύρου - ζάχαρης μπορεί να είναι υπερβολή. Αν στα 10 λεπτά το μίγμα φαίνεται αφράτο κι έχει κάνει φυσαλίδες, εγώ σταματάω το χτύπημα και βγαίνουν πάντα τραγανοί και τριφτοί. Αντί για ρούμι μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε αλκοολούχο, βάζω τσίπουρο με βανίλια. Πολύ σημαντικό το βήμα με το πάτημα στην κορυφή του κουραμπιέ αν θέλετε να κρατήσει αρκετή ζάχαρη! Για λευκούς, βουτυρένιους κουραμπιέδες ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά. Αν θέλουμε πιο τραγανό και χρυσό αποτέλεσμα από 30-35'. Αν τους πλάσετε σε μπαλίτσες 15g (συνιστάται), βγαίνουν από 70 έως 75 κουραμπιεδάκια. thanks!!!! δεν βλεπω να εχουν καθολου ροδονερο στο τελος, εσυ βαζεις; ετσι για το αρωμα; καλη ιδεα το τσιπουρο με βανιλια αν και δεν προκειται να βρω εδω τετοιο. ισως αρωμα βανιλιας. http://www.argiro.gr/recipe/fantastika-melomakarona/ Μελομακαρονα απο την Αργυρω Μπαρμπαριγου Η συνταγη ειναι τεσταρισμενη απο εμενα τουλαχιστον 5 φορες και τις 5 βγηκαν τελεια τα μελομακαρονα. Την ακολουθεις κατα γραμμα. Προσωπικα για αντι για κονιακ βαζω grand marnier και βγαινουν απιστευτα. Πλεον παιρνω παραγγελιες απο φιλους για να τους φτιαχνω μελομακαρονα (χωρις πλακα μου τα αγοραζουν)< 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Να ΄σαι καλά, evabb. Έχω φτιάξει από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα πράγματα, τα μελομακάρονα τα δοκίμασα δύο φορές και τίποτα. Απογοήτευση. Μου βγήκαν την πρώτη φορά ξερά απ' έξω κι από μέσα, δεν είχαν σκούρο χρώμα, ήταν ξανθά αν και είχαν σιροπιαστεί σωστά και γευστικά μου θύμιζαν λαδόπιτα. Τα δεύτερα εμφανισιακά φαίνονταν τέλεια, αλλά μέσα δεν ήταν αφράτα, είχαν κι εκείνα λασπώσει. Δεν υπάρχει συνταγή που κάνω πρώτη φορά και δεν την ακολουθώ κατά γράμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 τα μελομακαρονα θελουν προσοχη να μην τα πλασεις πολυ και κυριως να μην τα ψησεις υπερβολικα. τα δικα μου στην αρχη φαινονται πολυ ξανθα αλλα με το σιροπι σκουρενουν οποτε προσεχε μην τα παραψησεις γιατι σου φαινονται ασπρουλιαρικα. επισης πρεπει να τα αφησεις να κρυωσουν πριν τα μελωσεις. https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.416418008454799&type=3 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 έχει κανείς τη συγκεκριμένη κουζινομηχνή; είναι ποιοτική; https://www.lidl.de/de/silvercrest-profi-kuechenmaschine-skmp-1300-b3-anthrazit/p208839 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
saxos55 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 http://www.argiro.gr/recipe/fantastika-melomakarona/ Μελομακαρονα απο την Αργυρω Μπαρμπαριγου Η συνταγη ειναι τεσταρισμενη απο εμενα τουλαχιστον 5 φορες και τις 5 βγηκαν τελεια τα μελομακαρονα. Την ακολουθεις κατα γραμμα. +1 και από μένα. 4η χρονιά φέτος που θα φτιάξω τα συγκεκριμένα. Από τη στιγμή που βρήκα τη συγκεκριμένη συνταγή δεν έχω ψάξει άλλη, βγαίνουν πάντα τέλεια. Φέτος θα δοκιμάσω το Grand Marnier της evabb. τα μελομακαρονα θελουν προσοχη να μην τα πλασεις πολυ και κυριως να μην τα ψησεις υπερβολικα. τα δικα μου στην αρχη φαινονται πολυ ξανθα αλλα με το σιροπι σκουρενουν οποτε προσεχε μην τα παραψησεις γιατι σου φαινονται ασπρουλιαρικα. επισης πρεπει να τα αφησεις να κρυωσουν πριν τα μελωσεις. Επίσης +1, quoted for emphasis. Ειδικά στο πλάσιμο, θέλει πολύ λίγο, ίσα να πάρουν σχήμα. Αν βγάλουν το λάδι τους, πάνε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Κις 3 λαχανικων. Καροτο, κολοκυθι και ντοματα 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Ειδα αυτο και εντυπωσιαστηκα μετα ειδα την τιμη και απογοητευτηκα. http://www.qvcuk.com/vitamix/home-&-kitchen/_/N-1z13ym6Zlfnu/c.html?sc=AZMHH&brand=Vitamix&cm_mmc=Social-_-YouTube-_-Description-_-Vitamix Τι ονειρο που θα ταν να παιρνες κατι τετοιο με 100 ευρω. Υπαρχει κατι σε λογικα χρηματα για οικακη χρηση με καλα αποτελεσματα αραγε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Ειδα αυτο και εντυπωσιαστηκα https://www.youtube.com/watch?v=1lifc7vZ-ks μετα ειδα την τιμη και απογοητευτηκα. http://www.qvcuk.com/vitamix/home-&-kitchen/_/N-1z13ym6Zlfnu/c.html?sc=AZMHH&brand=Vitamix&cm_mmc=Social-_-YouTube-_-Description-_-Vitamix Τι ονειρο που θα ταν να παιρνες κατι τετοιο με 100 ευρω. Υπαρχει κατι σε λογικα χρηματα για οικακη χρηση με καλα αποτελεσματα αραγε Που να δεις και το νεο kitchen aid που δεν εχει κινούμενα μέρη που πρέπει να συνδεονται με τον καδο για να γυρίσουν οι λεπιδες του μπλεντερ. Λειτουργεί με ισχυρά μαγνητικά πεδία. https://goo.gl/1qnysb 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Σε καλη μερια για οποιον τυχερο το απολαμβανει Με 100-150 υπαρχει καποιο αξιοπιστο που να ναι δυνατο και να πλενεται ευκολα. Το προηγουμενο μεχρι και βουτηρο-ελαια επαιρνες απο ξηρους καρπους, και εκοβε παγο στη πρωτη σκαλα χωρις να διλαυθει. Ξερψ δε θα βρω τετοιο σε αυτα τα χρηματα, ουτε προκειται ποτε να φτασω 500-600 ευρω για κατι τετοιο οποτε οτι καλυτερο θελω στα χρηματα μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δουλεύω ένα kitchen aid με λεπίδες, αυτό εδώ. Δεν σου λέω ότι είναι φθηνό, αλλά είναι τίμιο και θα κρατήσει και αρκετά χρόνια. Δίνουμε παραπάνω για κινητά που αλλάζουμε σε ένα με δύο χρόνια. Αλλιώς παίρνεις ένα multi για τα βασικά και δεν ξοδεύεσαι. Κάτι στη μέση που να κάνει δουλειά και να μην έχει καεί γρήγορα δεν έχει περάσει από τα χέρια μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δε ξερω και παλι πολλα μου φαινονται. Εντυπωσιαστηκα με το παραπανω που τα κανει ολα πουρε και παλι μπορει καποιο αλλο ακομα και με 250-300 ευρω να ειμαι ειναι τοσο ικανο ισως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
speedman_26 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 αμα κανετε τυροκαυτερη τι βαζετε σε μπλεντερ η με το πιρουνι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Και τα δύο λειτουργούν εξίσου καλά. Στο μπλέντερ αν δεν προσέξεις μπορεί να σου βγει πιο υδαρής (αν βάζεις γιαούρτι). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
speedman_26 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Και τα δύο λειτουργούν εξίσου καλά. Στο μπλέντερ αν δεν προσέξεις μπορεί να σου βγει πιο υδαρής (αν βάζεις γιαούρτι). βάζω γιαούρτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Κάνε τη με ό,τι προτιμάς τότε. Εγώ έκανα το εξής όταν βαριόμουν να παίζω με το πιρούνι: έβαζα τυρί και πιπεριά στο μπλέντερ και ανακάτευα το γιαούρτι εκτός. Την έφτιαχνα πάντα μια μέρα πριν. Όσο ωριμάζει, τόσο πιο ωραία γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα