Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Εξαγοράζω συνταγή για μελομακάρονα με αυτήν εδώ. Κουραμπιέδες με βούτυρο clarifier. 

 

Μερικά tips:

  • Το βούτυρο λιώνει μια χαρά και χωρίς να το βάλουμε σε bain marie, σε κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας.
  • Συνολικά χρειαζόμαστε 300g καθαρού βουτύρου, για σιγουριά ξαναζυγίζω πόσο βούτυρο έβγαλα.
  • Με βολεύει πολύ να αφήσω το βούτυρο στο ψυγείο να παγώσει, αλλά όχι μέχρι να ξαναγίνει στερεό. Το χρησιμοποιώ ελαφρώς παχύρευστο κι έτσι πλάθεται ευκολότερα η ζύμη.
  • Τα 20' στο χτύπημα βουτύρου - ζάχαρης μπορεί να είναι υπερβολή. Αν στα 10 λεπτά το μίγμα φαίνεται αφράτο κι έχει κάνει φυσαλίδες, εγώ σταματάω το χτύπημα και βγαίνουν πάντα τραγανοί και τριφτοί.
  • Αντί για ρούμι μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε αλκοολούχο, βάζω τσίπουρο με βανίλια. 
  • Πολύ σημαντικό το βήμα με το πάτημα στην κορυφή του κουραμπιέ αν θέλετε να κρατήσει αρκετή ζάχαρη!
  • Για λευκούς, βουτυρένιους κουραμπιέδες ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά. Αν θέλουμε πιο τραγανό και χρυσό αποτέλεσμα από 30-35'.
  • Αν τους πλάσετε σε μπαλίτσες 15g (συνιστάται), βγαίνουν από 70 έως 75 κουραμπιεδάκια.

 

 

thanks!!!! δεν βλεπω να εχουν καθολου ροδονερο στο τελος, εσυ βαζεις; ετσι για το αρωμα; καλη ιδεα το τσιπουρο με βανιλια αν και δεν προκειται να βρω εδω τετοιο. ισως αρωμα βανιλιας.

 

  http://www.argiro.gr/recipe/fantastika-melomakarona/

 

Μελομακαρονα απο την Αργυρω Μπαρμπαριγου

 

Η συνταγη ειναι τεσταρισμενη απο εμενα τουλαχιστον 5 φορες και τις 5 βγηκαν τελεια τα μελομακαρονα. Την ακολουθεις κατα γραμμα.

Προσωπικα για αντι για κονιακ βαζω grand marnier και βγαινουν απιστευτα. Πλεον παιρνω παραγγελιες απο φιλους για να τους φτιαχνω μελομακαρονα (χωρις πλακα μου τα αγοραζουν)<

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να ΄σαι καλά, evabb. Έχω φτιάξει από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα πράγματα, τα μελομακάρονα τα δοκίμασα δύο φορές και τίποτα. Απογοήτευση. Μου βγήκαν την πρώτη φορά ξερά απ' έξω κι από μέσα, δεν είχαν σκούρο χρώμα, ήταν ξανθά αν και είχαν σιροπιαστεί σωστά και γευστικά μου θύμιζαν λαδόπιτα.  :mellow: Τα δεύτερα εμφανισιακά φαίνονταν τέλεια, αλλά μέσα δεν ήταν αφράτα, είχαν κι εκείνα λασπώσει.

 

Δεν υπάρχει συνταγή που κάνω πρώτη φορά και δεν την ακολουθώ κατά γράμμα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα μελομακαρονα θελουν προσοχη να μην τα πλασεις πολυ και κυριως να μην τα ψησεις υπερβολικα. τα δικα μου στην αρχη φαινονται πολυ ξανθα αλλα με το σιροπι σκουρενουν οποτε προσεχε μην τα παραψησεις γιατι σου φαινονται ασπρουλιαρικα. επισης πρεπει να τα αφησεις να κρυωσουν πριν τα μελωσεις.

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.416418008454799&type=3

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  http://www.argiro.gr/recipe/fantastika-melomakarona/

 

Μελομακαρονα απο την Αργυρω Μπαρμπαριγου

 

Η συνταγη ειναι τεσταρισμενη απο εμενα τουλαχιστον 5 φορες και τις 5 βγηκαν τελεια τα μελομακαρονα. Την ακολουθεις κατα γραμμα.

 

 

+1 και από μένα. 4η χρονιά φέτος που θα φτιάξω τα συγκεκριμένα. Από τη στιγμή που βρήκα τη συγκεκριμένη συνταγή δεν έχω ψάξει άλλη, βγαίνουν πάντα τέλεια. Φέτος θα δοκιμάσω το Grand Marnier της evabb.

 

 

τα μελομακαρονα θελουν προσοχη να μην τα πλασεις πολυ και κυριως να μην τα ψησεις υπερβολικα. τα δικα μου στην αρχη φαινονται πολυ ξανθα αλλα με το σιροπι σκουρενουν οποτε προσεχε μην τα παραψησεις γιατι σου φαινονται ασπρουλιαρικα. επισης πρεπει να τα αφησεις να κρυωσουν πριν τα μελωσεις.

 

Επίσης +1, quoted for emphasis. Ειδικά στο πλάσιμο, θέλει πολύ λίγο, ίσα να πάρουν σχήμα. Αν βγάλουν το λάδι τους, πάνε.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Ειδα αυτο και εντυπωσιαστηκα

 

 

μετα ειδα την τιμη και απογοητευτηκα.

 

http://www.qvcuk.com/vitamix/home-&-kitchen/_/N-1z13ym6Zlfnu/c.html?sc=AZMHH&brand=Vitamix&cm_mmc=Social-_-YouTube-_-Description-_-Vitamix

 

Τι ονειρο που θα ταν να παιρνες κατι τετοιο με 100 ευρω. Υπαρχει κατι σε λογικα χρηματα για οικακη χρηση με καλα αποτελεσματα αραγε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Ειδα αυτο και εντυπωσιαστηκα

 

https://www.youtube.com/watch?v=1lifc7vZ-ks

 

μετα ειδα την τιμη και απογοητευτηκα.

 

http://www.qvcuk.com/vitamix/home-&-kitchen/_/N-1z13ym6Zlfnu/c.html?sc=AZMHH&brand=Vitamix&cm_mmc=Social-_-YouTube-_-Description-_-Vitamix

 

Τι ονειρο που θα ταν να παιρνες κατι τετοιο με 100 ευρω. Υπαρχει κατι σε λογικα χρηματα για οικακη χρηση με καλα αποτελεσματα αραγε

Που να δεις και το νεο kitchen aid που δεν εχει κινούμενα μέρη που πρέπει να συνδεονται με τον καδο για να γυρίσουν οι λεπιδες του μπλεντερ. Λειτουργεί με ισχυρά μαγνητικά πεδία.

 

https://goo.gl/1qnysb

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε καλη μερια για οποιον τυχερο το απολαμβανει

 

Με 100-150 υπαρχει καποιο αξιοπιστο που να ναι δυνατο και να πλενεται ευκολα. Το προηγουμενο μεχρι και βουτηρο-ελαια επαιρνες απο ξηρους καρπους, και εκοβε παγο στη πρωτη σκαλα χωρις να διλαυθει.

 

Ξερψ δε θα βρω τετοιο σε αυτα τα χρηματα, ουτε προκειται ποτε να φτασω 500-600 ευρω για κατι τετοιο οποτε οτι καλυτερο θελω στα χρηματα μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δουλεύω ένα kitchen aid με λεπίδες, αυτό εδώ. Δεν σου λέω ότι είναι φθηνό, αλλά είναι τίμιο και θα κρατήσει και αρκετά χρόνια. Δίνουμε παραπάνω για κινητά που αλλάζουμε σε ένα με δύο χρόνια. Αλλιώς παίρνεις ένα multi για τα βασικά και δεν ξοδεύεσαι. Κάτι στη μέση που να κάνει δουλειά και να μην έχει καεί γρήγορα δεν έχει περάσει από τα χέρια μου. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε ξερω και παλι πολλα μου φαινονται. Εντυπωσιαστηκα με το παραπανω που τα κανει ολα πουρε και παλι μπορει καποιο αλλο ακομα και με 250-300 ευρω να ειμαι ειναι τοσο ικανο ισως

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και τα δύο λειτουργούν εξίσου καλά. Στο μπλέντερ αν δεν προσέξεις μπορεί να σου βγει πιο υδαρής (αν βάζεις γιαούρτι).   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και τα δύο λειτουργούν εξίσου καλά. Στο μπλέντερ αν δεν προσέξεις μπορεί να σου βγει πιο υδαρής (αν βάζεις γιαούρτι).

βάζω γιαούρτι.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνε τη με ό,τι προτιμάς τότε. Εγώ έκανα το εξής όταν βαριόμουν να παίζω με το πιρούνι: έβαζα τυρί και πιπεριά στο μπλέντερ και ανακάτευα το γιαούρτι εκτός. Την έφτιαχνα πάντα μια μέρα πριν. Όσο ωριμάζει, τόσο πιο ωραία γίνεται. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...