Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για το antifitness ειναι με τοση τσικνα.

image.ashx?m=Fit&f=L2ZpbGVzLzEvbmV3X2ltY


Ενδιαφέρον. Δεν θα πεθάνει η μαγιά όμως αν βάλω πιο ζεστό; Στο φακελάκι λεει 35-40C

 

τι ζυμη φτιαχνεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μπορεί να σου είχε χαλάσει χωρίς απαραίτητα να ήταν ληγμένη. Πολλά μπορεί, αλλά μην το ψάχνεις. Για τη συνταγή.. Απλώς βρες άλλη να δουλεύει καλύτερα για σένα. Δεν είναι περίπλοκο να ανακατέψεις τα υλικά για τη ζύμη, το να σου βγει λεπτό και τραγανό το ζυμάρι έχει να κάνει με το άνοιγμα, την τοποθέτηση των υλικών και το ψήσιμο. Δεν δίνει η συνταγή την λεπτή πίτσα. :P  

 

ΥΓ: Ψάξε στα ψυγεία για φρέσκια μαγιά, λέει! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

,μου φανηκε σαν χελι και τρελαθηκα για μια στιγμη, ωραιος αλλα σου αρπαξε λιγο.

Η σάλτσα μέσα έχει ζάχαρη. Το χρώμα είναι λογικό και όσο πρέπει για να βγάλει γεύση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απορία περί ζυμαριού για πίτσα.

Αν θες περισσοτερη αφρατη ζυμη στη πιτσα σου, προσθεσε 2-3 γραμμαρια ξανθανης μαζι με το αλευρι σου, πριν ριξεις το νερο με την μαγια μεσα.

Επισης για να ενεργοποιηθει ο μυκητας, χτυπα μεσα στο νερο και μια μεγαλη κουταλια μελι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Δοκιμάστε να φτιάξετε τη ζύμη και να την αφήσετε όλο το βράδυ στο ψυγείο σε πιάτο τυλιγμένο με μεμβράνη. Μια ημέρα μετά θα έχετε μια ελαστική ζύμη για να κάνετε την καλύτερη λεπτή και τραγανή βάση πίτσας. Α και αλεύρι τύπου 00 που κάνει την καλύτερη δουλειά. :)

 

PS: Η μαγιά ενεργοποιείται με ελάχιστη ζάχαρη μέσα στο νερό που θα τη διαλύσετε. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ψαρι ενωω αρπαξε, βλεπω κατι μαυρισμενες γωνιες.

Οπως σου είπα το ψάρι είναι μαριναρισμενο για 8 ώρες σε σάλτσα με ζάχαρη. Στη συνέχεια τηγάνι για ελάχιστο χρόνο και τελείωμα στο φούρνο. Φαίνεται να έχει αρπάξει αλλά δεν είναι

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 εβδομάδες αργότερα...

Εξαγοράζω συνταγή για μελομακάρονα με αυτήν εδώ. Κουραμπιέδες με βούτυρο clarifier. 

 

Μερικά tips:

  • Το βούτυρο λιώνει μια χαρά και χωρίς να το βάλουμε σε bain marie, σε κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας.
  • Συνολικά χρειαζόμαστε 300g καθαρού βουτύρου, για σιγουριά ξαναζυγίζω πόσο βούτυρο έβγαλα.
  • Με βολεύει πολύ να αφήσω το βούτυρο στο ψυγείο να παγώσει, αλλά όχι μέχρι να ξαναγίνει στερεό. Το χρησιμοποιώ ελαφρώς παχύρευστο κι έτσι πλάθεται ευκολότερα η ζύμη.
  • Τα 20' στο χτύπημα βουτύρου - ζάχαρης μπορεί να είναι υπερβολή. Αν στα 10 λεπτά το μίγμα φαίνεται αφράτο κι έχει κάνει φυσαλίδες, εγώ σταματάω το χτύπημα και βγαίνουν πάντα τραγανοί και τριφτοί.
  • Αντί για ρούμι μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε αλκοολούχο, βάζω τσίπουρο με βανίλια. 
  • Πολύ σημαντικό το βήμα με το πάτημα στην κορυφή του κουραμπιέ αν θέλετε να κρατήσει αρκετή ζάχαρη!
  • Για λευκούς, βουτυρένιους κουραμπιέδες ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά. Αν θέλουμε πιο τραγανό και χρυσό αποτέλεσμα από 30-35'.
  • Αν τους πλάσετε σε μπαλίτσες 15g (συνιστάται), βγαίνουν από 70 έως 75 κουραμπιεδάκια.

post-258415-0-77068000-1480806412_thumb.jpg

post-258415-0-69992000-1480806477_thumb.jpg

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Με ποιος τρώει κουραμπιεδες; όσο ωραία και αν μυρίζουν. Ο παρλιαρος έχει δυνατή συνταγή μελομακαρονων.

 

Τα οποία πετυχαίνουν κάθε φορά! Απλά πρέπει να ακολουθήσεις τη συνταγή ΑΚΡΙΒΩΣ όπως την περιγράφει. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...