Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για το antifitness ειναι με τοση τσικνα.

image.ashx?m=Fit&f=L2ZpbGVzLzEvbmV3X2ltY


Ενδιαφέρον. Δεν θα πεθάνει η μαγιά όμως αν βάλω πιο ζεστό; Στο φακελάκι λεει 35-40C

 

τι ζυμη φτιαχνεις;

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορεί να σου είχε χαλάσει χωρίς απαραίτητα να ήταν ληγμένη. Πολλά μπορεί, αλλά μην το ψάχνεις. Για τη συνταγή.. Απλώς βρες άλλη να δουλεύει καλύτερα για σένα. Δεν είναι περίπλοκο να ανακατέψεις τα υλικά για τη ζύμη, το να σου βγει λεπτό και τραγανό το ζυμάρι έχει να κάνει με το άνοιγμα, την τοποθέτηση των υλικών και το ψήσιμο. Δεν δίνει η συνταγή την λεπτή πίτσα. :P  

 

ΥΓ: Ψάξε στα ψυγεία για φρέσκια μαγιά, λέει! 

Δημοσ.

,μου φανηκε σαν χελι και τρελαθηκα για μια στιγμη, ωραιος αλλα σου αρπαξε λιγο.

Η σάλτσα μέσα έχει ζάχαρη. Το χρώμα είναι λογικό και όσο πρέπει για να βγάλει γεύση

Δημοσ.

Απορία περί ζυμαριού για πίτσα.

Αν θες περισσοτερη αφρατη ζυμη στη πιτσα σου, προσθεσε 2-3 γραμμαρια ξανθανης μαζι με το αλευρι σου, πριν ριξεις το νερο με την μαγια μεσα.

Επισης για να ενεργοποιηθει ο μυκητας, χτυπα μεσα στο νερο και μια μεγαλη κουταλια μελι.

  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δοκιμάστε να φτιάξετε τη ζύμη και να την αφήσετε όλο το βράδυ στο ψυγείο σε πιάτο τυλιγμένο με μεμβράνη. Μια ημέρα μετά θα έχετε μια ελαστική ζύμη για να κάνετε την καλύτερη λεπτή και τραγανή βάση πίτσας. Α και αλεύρι τύπου 00 που κάνει την καλύτερη δουλειά. :)

 

PS: Η μαγιά ενεργοποιείται με ελάχιστη ζάχαρη μέσα στο νερό που θα τη διαλύσετε. 

  • Like 2
Δημοσ.

Η σάλτσα μέσα έχει ζάχαρη. Το χρώμα είναι λογικό και όσο πρέπει για να βγάλει γεύση

 

το ψαρι ενωω αρπαξε, βλεπω κατι μαυρισμενες γωνιες.

Δημοσ.

το ψαρι ενωω αρπαξε, βλεπω κατι μαυρισμενες γωνιες.

Οπως σου είπα το ψάρι είναι μαριναρισμενο για 8 ώρες σε σάλτσα με ζάχαρη. Στη συνέχεια τηγάνι για ελάχιστο χρόνο και τελείωμα στο φούρνο. Φαίνεται να έχει αρπάξει αλλά δεν είναι

  • Like 1
Δημοσ.

καλη παραδοσιακη συνταγη μπεκρη μεζε ? σε ενα μαγαζι που πηγα ειχε και τυρι μεσα οχι φετα ισως λαδοτυρι ηταν 

  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εξαγοράζω συνταγή για μελομακάρονα με αυτήν εδώ. Κουραμπιέδες με βούτυρο clarifier. 

 

Μερικά tips:

  • Το βούτυρο λιώνει μια χαρά και χωρίς να το βάλουμε σε bain marie, σε κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας.
  • Συνολικά χρειαζόμαστε 300g καθαρού βουτύρου, για σιγουριά ξαναζυγίζω πόσο βούτυρο έβγαλα.
  • Με βολεύει πολύ να αφήσω το βούτυρο στο ψυγείο να παγώσει, αλλά όχι μέχρι να ξαναγίνει στερεό. Το χρησιμοποιώ ελαφρώς παχύρευστο κι έτσι πλάθεται ευκολότερα η ζύμη.
  • Τα 20' στο χτύπημα βουτύρου - ζάχαρης μπορεί να είναι υπερβολή. Αν στα 10 λεπτά το μίγμα φαίνεται αφράτο κι έχει κάνει φυσαλίδες, εγώ σταματάω το χτύπημα και βγαίνουν πάντα τραγανοί και τριφτοί.
  • Αντί για ρούμι μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε αλκοολούχο, βάζω τσίπουρο με βανίλια. 
  • Πολύ σημαντικό το βήμα με το πάτημα στην κορυφή του κουραμπιέ αν θέλετε να κρατήσει αρκετή ζάχαρη!
  • Για λευκούς, βουτυρένιους κουραμπιέδες ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά. Αν θέλουμε πιο τραγανό και χρυσό αποτέλεσμα από 30-35'.
  • Αν τους πλάσετε σε μπαλίτσες 15g (συνιστάται), βγαίνουν από 70 έως 75 κουραμπιεδάκια.

post-258415-0-77068000-1480806412_thumb.jpg

post-258415-0-69992000-1480806477_thumb.jpg

  • Like 3
Δημοσ.

Με ποιος τρώει κουραμπιεδες; όσο ωραία και αν μυρίζουν. Ο παρλιαρος έχει δυνατή συνταγή μελομακαρονων.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Με ποιος τρώει κουραμπιεδες; όσο ωραία και αν μυρίζουν. Ο παρλιαρος έχει δυνατή συνταγή μελομακαρονων.

 

Τα οποία πετυχαίνουν κάθε φορά! Απλά πρέπει να ακολουθήσεις τη συνταγή ΑΚΡΙΒΩΣ όπως την περιγράφει. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...