Vassilis_24 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις στα καταστήματα της Ευριπίδου. Στα "Καραμανλίδικα του Φάνη", λ.χ., βρίσκω κατά καιρούς διάφορα εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά Ιταλίας, αλλά κυρίως την περίοδο των γιορτών, τον υπόλοιπο χρόνο όλα αυτά τα καταστήματα δουλεύουν κυρίως με ελληνικά προϊόντα (έχουν κάτι Δραμινά λουκάνικα, άλλο πράγμα) αλλά δεν χάνεις τίποτε να ρωτήσεις. Είχα βρει πρόσφατα μια εξαιρετική μορταδέλα, Ιταλική, νομίζω στα Καραμανλίδικα ή αλλιώς στο "Miran". Στο site τους πάντως και τα δύο, δεν αναφέρουν πεπερόνι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Λαζάνια με σπανάκι και ρικότα 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 evabb, στη μαγειρική να μας δώσεις συνταγή αν γίνεται! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 ελα μωρε την βρισκεις στο ιντερνετ δεν ειναι κατι ιδιαιτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Το έψαξα ήδη, όντως. Thanks! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Απορία περί ζυμαριού για πίτσα. Σχετικά πρόσφατα αρχισα να φτιάχνω πίτσα(μηδέν εμπειρία με ζυμες) - τις πρώτες 2-3 φορές που έφτιαξα, οσο αφορά το ζυμάρι όλα ήταν κομπλε με τις αναλογίες της συνταγής. 3/4 φλιτζ νερο, 2 φλιτζ αλευρι, 1κγ μαγια, 2κσ ζαχαρη. Αφου αφριζε η μαγια εριχνα αλευρι, λαδι και αλατι, ανακατευα με τα χέρια και μετα απο λιγο ειχα τελεια ζύμη στα χέρια, δεν κολλαγε, καθαρά χέρια και όλα αψογα. Ζυμωνα και λιγο στο τραπέζι. 10 λεπτά. Τώρα τελευταία με τις ίδιες αναλογίες πάντα(και τα ίδια φλιτζάνια ακομα) όσο και αν την ανακατέψω εχω απλα μια κολλώδη ρευστή ζύμη που αφού προσθέσω εξτρα αλευρι (ισως 1 φλιτζάνι ακόμα περιπου) σιγα σιγα τότε αρχίζει να γίνεται ζύμη, και μετά απο αρκετό ζύμωμα στο τραπέζι σε σχέση με τις πρώτες φορές γίνεται σφιχτή και μη-κολλώδης. Τελικά η πίτσα βγαινει μια χαρά παντως. Κάτι που παρατήρησα τις τελευταίες φορές που εγινε αυτό η μαγιά δεν αφρίζει πολύ(συγκριτικά από ότι θυμάμαι τις πρώτες φορές) - το νερό 35-40C οπότε δεν νομίζω να την καίω. Ξηρή μαγιά όλες τις φορές, δεν είχε ληξει. Η ερώτηση ειναι πως γινεται αυτό; - τι μπορεί να κάνω λαθος που δεν έκανα στην αρχή ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
γροσερισοπ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Απορία περί ζυμαριού για πίτσα. Σχετικά πρόσφατα αρχισα να φτιάχνω πίτσα(μηδέν εμπειρία με ζυμες) - τις πρώτες 2-3 φορές που έφτιαξα, οσο αφορά το ζυμάρι όλα ήταν κομπλε με τις αναλογίες της συνταγής. 3/4 φλιτζ νερο, 2 φλιτζ αλευρι, 1κγ μαγια, 2κσ ζαχαρη. Αφου αφριζε η μαγια εριχνα αλευρι, λαδι και αλατι, ανακατευα με τα χέρια και μετα απο λιγο ειχα τελεια ζύμη στα χέρια, δεν κολλαγε, καθαρά χέρια και όλα αψογα. Ζυμωνα και λιγο στο τραπέζι. 10 λεπτά. Τώρα τελευταία με τις ίδιες αναλογίες πάντα(και τα ίδια φλιτζάνια ακομα) όσο και αν την ανακατέψω εχω απλα μια κολλώδη ρευστή ζύμη που αφού προσθέσω εξτρα αλευρι (ισως 1 φλιτζάνι ακόμα περιπου) σιγα σιγα τότε αρχίζει να γίνεται ζύμη, και μετά απο αρκετό ζύμωμα στο τραπέζι σε σχέση με τις πρώτες φορές γίνεται σφιχτή και μη-κολλώδης. Τελικά η πίτσα βγαινει μια χαρά παντως. Κάτι που παρατήρησα τις τελευταίες φορές που εγινε αυτό η μαγιά δεν αφρίζει πολύ(συγκριτικά από ότι θυμάμαι τις πρώτες φορές) - το νερό 35-40C οπότε δεν νομίζω να την καίω. Ξηρή μαγιά όλες τις φορές, δεν είχε ληξει. Η ερώτηση ειναι πως γινεται αυτό; - τι μπορεί να κάνω λαθος που δεν έκανα στην αρχή ; άλλαξες τύπο αλευριού; εγώ βάζω αλεύρι 00 και βγαίνει πάντα άψογη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 άλλαξες τύπο αλευριού; εγώ βάζω αλεύρι 00 και βγαίνει πάντα άψογη. Όχι δεν άλλαξα, το 1 του αγιου γεωργίου εβαζα απο την 1η φορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
γροσερισοπ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 γνώμη μου περαματησου με αλλα αλευρια επίσης αυτό με το μάτι και τις κούπες είναι τελείως λάθος. θες ζυγαριά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 γνώμη μου περαματησου με αλλα αλευρια επίσης αυτό με το μάτι και τις κούπες είναι τελείως λάθος. θες ζυγαριά. Και εγώ με βάρος ψαχνω πάντα, αλλα οι περισσότερες ειναι με φλιτζάνια. Ειδικά το αλευρι που πατικώνεται ειανι υπουλο. Ισως εκει την πατησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά για μπιφτέκια κοτόπουλο ποια συνταγή προτείνετε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Σχετικά πρόσφατα αρχισα να φτιάχνω πίτσα θα προτείνω 2 τρόπους ψησίματος για πιο τραγανή ζύμη. 1. προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 (αέρα) με το ταψι που θα βάλουμε την πίτσα πάνω και όταν είναι έτοιμη η πίτσα βγάζεις το ταψί και το ξαναβάζεις μαζί με την πίτσα, κατεβάζεις στους 180 όταν βάλεις την πίτσα (για να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον τρόπο πρέπει να είναι πολύ ωραίο το ζύμαρι και να μην κολλάει καθόλου γιατί αλλιώς θα χαλάσει η πίτσα στην "μετακόμιση") 2. φτιάχνεις την πίτσα κανονικά την βάζεις στο ταψί και το ταψί το βαζεις στον πάτο του φούρνου, να ακουμπάει, 180 βαθμούς κάτω αντίσταση (εδώ θα πρέπει να προσέχεις μην καεί η ζύμη και αν όταν η ζύμη είναι έτοιμη δεν έχουν ψηθεί τα υπολοιπα υλικά, αναλογα τον φουρνο, βαλε το ταψι στην μεση του φούρνου και συνεχισε για λιγο το ψησιμο με πανω κατω αντισταση, οχι αερα) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
παπι Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Απορία περί ζυμαριού για πίτσα. Σχετικά πρόσφατα αρχισα να φτιάχνω πίτσα(μηδέν εμπειρία με ζυμες) - τις πρώτες 2-3 φορές που έφτιαξα, οσο αφορά το ζυμάρι όλα ήταν κομπλε με τις αναλογίες της συνταγής. 3/4 φλιτζ νερο, 2 φλιτζ αλευρι, 1κγ μαγια, 2κσ ζαχαρη. Αφου αφριζε η μαγια εριχνα αλευρι, λαδι και αλατι, ανακατευα με τα χέρια και μετα απο λιγο ειχα τελεια ζύμη στα χέρια, δεν κολλαγε, καθαρά χέρια και όλα αψογα. Ζυμωνα και λιγο στο τραπέζι. 10 λεπτά. Τώρα τελευταία με τις ίδιες αναλογίες πάντα(και τα ίδια φλιτζάνια ακομα) όσο και αν την ανακατέψω εχω απλα μια κολλώδη ρευστή ζύμη που αφού προσθέσω εξτρα αλευρι (ισως 1 φλιτζάνι ακόμα περιπου) σιγα σιγα τότε αρχίζει να γίνεται ζύμη, και μετά απο αρκετό ζύμωμα στο τραπέζι σε σχέση με τις πρώτες φορές γίνεται σφιχτή και μη-κολλώδης. Τελικά η πίτσα βγαινει μια χαρά παντως. Κάτι που παρατήρησα τις τελευταίες φορές που εγινε αυτό η μαγιά δεν αφρίζει πολύ(συγκριτικά από ότι θυμάμαι τις πρώτες φορές) - το νερό 35-40C οπότε δεν νομίζω να την καίω. Ξηρή μαγιά όλες τις φορές, δεν είχε ληξει. Η ερώτηση ειναι πως γινεται αυτό; - τι μπορεί να κάνω λαθος που δεν έκανα στην αρχή ; Ζυμωνεις με κρυο νερο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gsisr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Σολωμός τεριγιάκι! 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Ζυμωνεις με κρυο νερο. Ενδιαφέρον. Δεν θα πεθάνει η μαγιά όμως αν βάλω πιο ζεστό; Στο φακελάκι λεει 35-40C Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα