Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γιατι ταλαιπωρεις τον εαυτο σου βραζοντας το κοτοπουλο καταρχην, πως τρωγεται αυτο το πραγμα.. :P

 

Ειναι οντως τραγικο, τι εχεις να προτεινεις γιατι ψαχνω νεα συνταγη. Εχω βρει μια που το κανεις στο φουρνο με τριμμενη φρυγανια και κανεις υγιεινα nuggets αλλα πρεπει να παραγγειλω σχαρα γιατι δε βρισκω ετοιμοπαραδοτη στις διαστασεις μου και προς το παρον μονο βραζω και τηγανιζω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Ειναι οντως τραγικο, τι εχεις να προτεινεις γιατι ψαχνω νεα συνταγη. Εχω βρει μια που το κανεις στο φουρνο με τριμμενη φρυγανια και κανεις υγιεινα nuggets αλλα πρεπει να παραγγειλω σχαρα γιατι δε βρισκω ετοιμοπαραδοτη στις διαστασεις μου και προς το παρον μονο βραζω και τηγανιζω

 

Κόψε το κοτόπουλο σε λωρίδες για να κάνεις nuggets και αν έχεις χρόνο άστο στο ψυγείο για μερικές ώρες ή καλύτερα απο το προηγούμενο βράδυ, μέσα σε ένα μπολ με γιαούρτι και ο,τι μπαχαρικά σου αρέσουν. Τα βγάζεις μετά, αφήνεις να φύγει το πολύ γιαούρτι και τα βουτάς σε φρυγανιά ή ακόμη καλύτερα σε πάνκο (πιο χοντρά τρίματα ψωμιού που θα το βρεις σε super market) ή αν είσαι πιο μερακλής μπορείς να τρίψεις στο μούλτι τα αγαπημένα σου κριτσίνια με γεύσεις κλπ (ακόμη και bake rolls!). Τα ψήνεις σε ένα ταψί με λαδόκολα κάπου στα 20-25 λεπτά και είσαι έτοιμος.

 

Αν θες το κλασικό πανάρισμα, ξεχνάς τα γιαούρτια και το ψυγείο και περνάς απλά τα κομμάτια πρώτα από αλεύρι, μετά από αβγό χτυπημένο και μετά από τη φρυγανιά και τα ψήνεις στον ίδιο χρόνο.

 

:)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι οντως τραγικο, τι εχεις να προτεινεις γιατι ψαχνω νεα συνταγη. Εχω βρει μια που το κανεις στο φουρνο με τριμμενη φρυγανια και κανεις υγιεινα nuggets αλλα πρεπει να παραγγειλω σχαρα γιατι δε βρισκω ετοιμοπαραδοτη στις διαστασεις μου και προς το παρον μονο βραζω και τηγανιζω

Κοτοσουπα; Βραζεις καμια ωρα τα κοκαλα μαζι με καροτα σελινο κρεμμυδια, σουρονεις τον ζομο, βραζεις στο ζομο το κρεας απο το κοτοπουλο με μερικα καρε καροτου για ομορφια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.vicko.gr/el/product/Φουρνάκια-Ρομποτάκια---Τεπανιάκια/ΦΟΥΡΝΑΚΙ-ΑΕΡΟΣ--ΡΟΜΠΟΤΑΚΙ--12L-1400W--VICKO--ΜΑΥΡΟ?prdId=867-4332

 

Λεω να παρω και αυτο για μπιφτεκια και διαφορα κρετα. Εχεις κανει εμπειριες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

http://www.vicko.gr/el/product/Φουρνάκια-Ρομποτάκια---Τεπανιάκια/ΦΟΥΡΝΑΚΙ-ΑΕΡΟΣ--ΡΟΜΠΟΤΑΚΙ--12L-1400W--VICKO--ΜΑΥΡΟ?prdId=867-4332

 

Λεω να παρω και αυτο για μπιφτεκια και διαφορα κρετα. Εχεις κανει εμπειριες;

 

 Ναι, είναι άχρηστα και δεν ψήνουν ομοιόμορφα! Εκτος αν δεν έχεις καν φούρνο... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

http://www.vicko.gr/el/product/Φουρνάκια-Ρομποτάκια---Τεπανιάκια/ΦΟΥΡΝΑΚΙ-ΑΕΡΟΣ--ΡΟΜΠΟΤΑΚΙ--12L-1400W--VICKO--ΜΑΥΡΟ?prdId=867-4332

 

Λεω να παρω και αυτο για μπιφτεκια και διαφορα κρετα. Εχεις κανει εμπειριες;

 

 

 Ναι, είναι άχρηστα και δεν ψήνουν ομοιόμορφα! Εκτος αν δεν έχεις καν φούρνο... :)

Ωστοσο ειναι φοβερα για ζεσταμα αν δεν εχεις φουρνο μικροκυμματων. Βεβαια εγω το χρησιμοποιω ενιοτε και για ψησιμο, αλλα ομολογω πως δε με λες σε καμια περιπτωση καλοφαγα οποτε δεν εχω απαιτησεις. :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φουρνο μικροκυματων εχω αλλα μη μου πειτε οτι κανεις και κει μπιφτεκια. Ουτε θελω να καιω φουρνο κανονικο για 2 μπιφτεκια.

 

tigani-antikolitiko-kitchen-craft-cwfpbl

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι διαφορα εχουν αυτα απο τηγανι? Τηγανι οσοες φορες κανω μπιφτεκι ξεροκαιγεται το απεξω και μεσα ειναι ωμο

 

Αυτό μπορεί να συμβαίνει:

1) Γιατί τα βάζεις κατευθείαν απ'το ψυγείο χωρίς να τα αφήσεις λίγο έξω (οπότε μέσα είναι κρύα και αργούν να ψηθούν)

2) Έχεις πολύ δυνατά τη φωτιά

3) 1 + 2 μαζί

 

Όσο για το τι διαφορά έχουν: η κυριότερη είναι ότι επειδή έχουν τις αυλακώσεις, τα υγρά από αυτό που τηγανίζεις φεύγουν και το φαγητό "ψήνεται", δε βράζει στα ζουμιά του. Γι'αυτό και λέγονται gril pans, εξομοιώνουν κατά ένα τρόπο το grill

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τους κιουφτεδες θα τους κανεις πιο λεπτους και κυριως δεν θα τους βαζεις ολους μαζι επειδη πεφτει η θερμοκρασια. Ο σκοπος ειναι να καει απεξω και μεσα να φτασει τους 65° δηλαδη να γινει παστεριωση.

 

Παρε θερμομετρο να μετρας την θερμοκρασια που εχουν μεσα. Θα παιξεις απο 65 μεχρι 90.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια διευκρινιση. Τηγανισμα ειναι οταν βυθιστει η τροφη ολοκληρη μεσα στο λαδι και "βρασει"? Αν αλοιψεις λαδι στην επιφανεια του τηγανιου και στην ουσια το λαδι απλα ερχεται σε επαφη με τη μερια του κρεατος που ψηνεται, θεωρειται ψησιμο? Λιγο ηλιθια ερωτηση αλλα τοσο καιρο θεωρουσα τηγανισμα το μαγειραμε κρεατος σε τηγανι, με λιγο λαδι ισα ισα

 

tigani-antikolitiko-kitchen-craft-cwfpbl

 

Το πηρα πολυ καλο. Επιτελους μπορεσα να φτιαξω μπιφτεκι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδια θα κανω μελιτζανες στον φουρνο πλακι ειχα την εντυπωση οτι ηθελαν ξεπικρισμα η κυρια στο μαναβικο μου ειπε δεν χρειαζεται μονο αν πανε τηγανι θελουν πχ μουσακας, ποια η γνωμη σας ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια διευκρινιση. Τηγανισμα ειναι οταν βυθιστει η τροφη ολοκληρη μεσα στο λαδι και "βρασει"? Αν αλοιψεις λαδι στην επιφανεια του τηγανιου και στην ουσια το λαδι απλα ερχεται σε επαφη με τη μερια του κρεατος που ψηνεται, θεωρειται ψησιμο? Λιγο ηλιθια ερωτηση αλλα τοσο καιρο θεωρουσα τηγανισμα το μαγειραμε κρεατος σε τηγανι, με λιγο λαδι ισα ισα

 

Όλα τηγάνισμα τα λέμε εδώ (τουλάχιστο εγώ δεν ξέρω άλλους όρους). 

Στα αγγλικά υπάρχει deep frying, stir frying, shallow frying.

 

Το πόσο λάδι θα βάλεις είναι θέμα γούστου και του φαγητού που τηγανίζεις.

 

Αν τηγανίζεις πατάτες πχ, πρέπει να "κολυμπάνε".

Αν τηγανίζεις λαχανικά για ομελέτα πχ, μπορείς να μη βάλεις καθόλου λάδι, μπορείς να βάλεις ελάχιστο, μπορείς και να τα πνίξεις αν σου αρέσει η "λαδίλα".

 

Όταν ψήνεις κρέας στο τηγάνι (κοτόπουλο, μπιφτέκια, μπριζόλα κτλ), μπορείς να βάλεις είτε ελάχιστο λάδι είτε καθόλου (αρκεί να είναι αντικολλητικό)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...