Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γκριλ είναι μια καλή λύση. Δεν έχει γκριλ ο φούρνος σου; Το να βρεις μια μικρή σχάρα και να τη βάζεις πάνω από ένα ταψί με νερό είναι πολύ απλό θαρρώ. Έτοιμο κρέας σε 15-20 λεπτά. 

 

ΥΓ: Θα πεθάνουμε όλοι. Το πώς ζούμε ίσως να επηρεάσει το από τι και πόσο γρήγορα. Μέτρο θέλει κι εκεί. Μην τρελαίνεσαι με τους χαρακτηρισμούς "καρκινογόνα". Καλώς τα ψάχνεις, αλλά θα βρεις μια, τουλάχιστον, έρευνα να στηρίζει κάθε άποψη. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το θεμα με το βουτυρο ειναι οτι γινεται καφε σε υψηλη θερμοκρασια. οι γνωστες μαγειρευουν σε μειγμα λαδιου με βουτυρο για εξτρα γευση. επισης το ελαιολαδο δεν ειναι μονοδρομος. πρεπει να διαλεγεις το λαδι με βαση αυτο που θα μαγειρεψεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

το θεμα με το βουτυρο ειναι οτι γινεται καφε σε υψηλη θερμοκρασια. οι γνωστες μαγειρευουν σε μειγμα λαδιου με βουτυρο για εξτρα γευση. επισης το ελαιολαδο δεν ειναι μονοδρομος. πρεπει να διαλεγεις το λαδι με βαση αυτο που θα μαγειρεψεις.

 

Ναι γιατί καίγονται τα άλλα συστατικά που έχει μέσα από το γάλα κλπ. Υπάρχει τρόπος που παίρνεις το καθαρό βούτυρο που βγαίνει όπως το χρώμα του λαδιού και δεν καίγεται (κλαριφιέ). Χάνεις όμως περίπου το 1/5 της αρχικής ποσότητας. Ζεσταίνεις το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να αφρίζει, περιμένεις λίγο ακόμη να πέσει ο αφρός και μετά σβήνεις τη φωτιά και το αφήνεις να αρχίσει να κρυώνει. Πάνω πάνω θα μείνει ο αφρός και κατάλοιπα απο τις πρωτεϊνες του γάλακτος, στη μέση το κίτρινο υγρό που θέλουμε και στον πάτο τα στερεά κατάλοιπα του γάλακτος. Μαζεύεις το πάνω με ένα κουτάλι και σουρώνεις το υπόλοιπο (με πολύ λεπτή σίτα ή γάζα) και έχεις το ...μαγικό ζουμί για τηγάνισμα που δεν καίγεται και δεν μαυρίζει. Αυτό το κρατάς στο ψυγείο μέχρι και για 6 μήνες (στερεοποιείται πάλι όταν κρυώσει).

 

:)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια  σας  η  κοπέλα  μου  θελει να  φτιαξει κρεπα με σοκολατα το ερωτημα μου  εινε


 


τα  μαγαζια με κρεπες τι συστατικα χρισημοποιουνε οταν κανουνε τις κρεπες;;;


 


μου ειπε  η  κοπελα μου οτι το εχουνε σαν μυστικο  και δεν λενε τις συνταγες στις κρεπερι..


 


 


απλα ρωταω τι συστατικα χρησιμοποιουνε στην    κρεπα...;;;;;;


 


τα συστατικα  οι κρεπερι απο που τις προμυθευουνε; και τι ακριβως  βαζουνε μεσα΄΄΄΄;;;


 


μπόρειτε να με  βοηθησετε σας παρακαλω;;;


 


θελω να πω  απο που προμυθεουνε  οι κρεπερι  τα συστατικα;;;;;


 


απλα  η  κοπελα μου θελει να κανει κρεπα με σοκολατα αλλα  θελει να την κανει με τα ιδια συστικα και πιτα  που χρησιμοποιυνε τα μαγαζια με κρεπερι..


 


 


μια  φορα ειχε παει σε ενα  μαγαζι με κρεπερι και ειχε ρωτησει  τι συστικα  βαζουνε στις πιτες    και δεν τις  ειπανε  γιατι λενε οτι εινε τα μυστικα του επαγγελματος....


 


μπορει  καπιος να με  βοηθησει σας παρακαλω;;;


 


τι συστατικα βαζουνε στις  πιτες;;; εννοω για τις κρεπες με σοκολατα..


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

 

γεια  σας  η  κοπέλα  μου  θελει να  φτιαξει κρεπα με σοκολατα το ερωτημα μου  εινε

 

τα  μαγαζια με κρεπες τι συστατικα χρισημοποιουνε οταν κανουνε τις κρεπες;;;

 

μου ειπε  η  κοπελα μου οτι το εχουνε σαν μυστικο  και δεν λενε τις συνταγες στις κρεπερι..

 

 

απλα ρωταω τι συστατικα χρησιμοποιουνε στην    κρεπα...;;;;;;

 

τα συστατικα  οι κρεπερι απο που τις προμυθευουνε; και τι ακριβως  βαζουνε μεσα΄΄΄΄;;;

 

μπόρειτε να με  βοηθησετε σας παρακαλω;;;

 

θελω να πω  απο που προμυθεουνε  οι κρεπερι  τα συστατικα;;;;;

 

απλα  η  κοπελα μου θελει να κανει κρεπα με σοκολατα αλλα  θελει να την κανει με τα ιδια συστικα και πιτα  που χρησιμοποιυνε τα μαγαζια με κρεπερι..

 

 

μια  φορα ειχε παει σε ενα  μαγαζι με κρεπερι και ειχε ρωτησει  τι συστικα  βαζουνε στις πιτες    και δεν τις  ειπανε  γιατι λενε οτι εινε τα μυστικα του επαγγελματος....

 

μπορει  καπιος να με  βοηθησει σας παρακαλω;;;

 

τι συστατικα βαζουνε στις  πιτες;;; εννοω για τις κρεπες με σοκολατα..

 

 

Ψυχραιμία, μας άγχωσες! :P

 

https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#newwindow=1&safe=off&q=%CE%BA%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%82+%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι γιατί καίγονται τα άλλα συστατικά που έχει μέσα από το γάλα κλπ. Υπάρχει τρόπος που παίρνεις το καθαρό βούτυρο που βγαίνει όπως το χρώμα του λαδιού και δεν καίγεται (κλαριφιέ). Χάνεις όμως περίπου το 1/5 της αρχικής ποσότητας. Ζεσταίνεις το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να αφρίζει, περιμένεις λίγο ακόμη να πέσει ο αφρός και μετά σβήνεις τη φωτιά και το αφήνεις να αρχίσει να κρυώνει. Πάνω πάνω θα μείνει ο αφρός και κατάλοιπα απο τις πρωτεϊνες του γάλακτος, στη μέση το κίτρινο υγρό που θέλουμε και στον πάτο τα στερεά κατάλοιπα του γάλακτος. Μαζεύεις το πάνω με ένα κουτάλι και σουρώνεις το υπόλοιπο (με πολύ λεπτή σίτα ή γάζα) και έχεις το ...μαγικό ζουμί για τηγάνισμα που δεν καίγεται και δεν μαυρίζει. Αυτό το κρατάς στο ψυγείο μέχρι και για 6 μήνες (στερεοποιείται πάλι όταν κρυώσει).

 

:)

 

δεν χανει ομως κατι απο την γευση; thanks για το how to

 

για γλύκες κρεπες θελει να βαλεις και μεσα λιγο βανιλια η αρωματισμενη ζαχαρη με βανιλια (καλυτερη ειναι η ζαχαρη να γλυκανει και λιγο η ζυμη) και προς θεου οχι μαργαρινη. βουτυρο και μονο βουτυρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

δεν χανει ομως κατι απο την γευση; thanks για το how to

 

 

Όχι ιδιαίτερα. Αλλαγή στη γεύση νιώσεις μόνο αν το δοκιμάσεις μετά σκέτο σε ψωμί κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλα ρωταω τι συστατικα χρησιμοποιουνε στην    κρεπα...;;;;;;


 


τα συστατικα  οι κρεπερι απο που τις προμυθευουνε; και τι ακριβως  βαζουνε μεσα΄΄΄΄;;;


 


μπόρειτε να με  βοηθησετε σας παρακαλω;;;


 


θελω να πω  απο που προμυθεουνε  οι κρεπερι  τα συστατικα;;;;;


 


απλα  η  κοπελα μου θελει να κανει κρεπα με σοκολατα αλλα  θελει να την κανει με τα ιδια συστικα και πιτα  που χρησιμοποιυνε τα μαγαζια με κρεπερι..


 


 


μια  φορα ειχε παει σε ενα  μαγαζι με κρεπερι και ειχε ρωτησει  τι συστικα  βαζουνε στις πιτες    και δεν τις  ειπανε  γιατι λενε οτι εινε τα μυστικα του επαγγελματος....


 


μπορει  καπιος να με  βοηθησει σας παρακαλω;;;


 


τι συστατικα βαζουνε στις  πιτες;;; εννοω για τις κρεπες με σοκολατα..


 


θελω  να πω  οι κρεπερι  πως τις  φτιαχνουνε;;


 


τι ακριβως βαζουνε μεσα..;;


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

 

απλα ρωταω τι συστατικα χρησιμοποιουνε στην    κρεπα...;;;;;;

 

τα συστατικα  οι κρεπερι απο που τις προμυθευουνε; και τι ακριβως  βαζουνε μεσα΄΄΄΄;;;

 

μπόρειτε να με  βοηθησετε σας παρακαλω;;;

 

θελω να πω  απο που προμυθεουνε  οι κρεπερι  τα συστατικα;;;;;

 

απλα  η  κοπελα μου θελει να κανει κρεπα με σοκολατα αλλα  θελει να την κανει με τα ιδια συστικα και πιτα  που χρησιμοποιυνε τα μαγαζια με κρεπερι..

 

 

μια  φορα ειχε παει σε ενα  μαγαζι με κρεπερι και ειχε ρωτησει  τι συστικα  βαζουνε στις πιτες    και δεν τις  ειπανε  γιατι λενε οτι εινε τα μυστικα του επαγγελματος....

 

μπορει  καπιος να με  βοηθησει σας παρακαλω;;;

 

τι συστατικα βαζουνε στις  πιτες;;; εννοω για τις κρεπες με σοκολατα..

 

θελω  να πω  οι κρεπερι  πως τις  φτιαχνουνε;;

 

τι ακριβως βαζουνε μεσα..;;

 

 

Εγώ λέω να πας να πάρεις 2 κρέπες που σας αρέσουν απο ένα μαγαζί και να τις πας στην κοπελιά. Έτσι θα είμαστε όλοι μας ...χαρούμενοι!  B)

 

Εναλλακτικά, αντί για κρέπα της αγοράζεις ...μπουγάτσα για να νιώσει και σαν στο σπίτι της! (μη με ρωτήσετε, ένας καλός mod πρέπει να γνωρίζει τα πάντα)  :P

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι γιατί καίγονται τα άλλα συστατικά που έχει μέσα από το γάλα κλπ. Υπάρχει τρόπος που παίρνεις το καθαρό βούτυρο που βγαίνει όπως το χρώμα του λαδιού και δεν καίγεται (κλαριφιέ). Χάνεις όμως περίπου το 1/5 της αρχικής ποσότητας. Ζεσταίνεις το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να αφρίζει, περιμένεις λίγο ακόμη να πέσει ο αφρός και μετά σβήνεις τη φωτιά και το αφήνεις να αρχίσει να κρυώνει. Πάνω πάνω θα μείνει ο αφρός και κατάλοιπα απο τις πρωτεϊνες του γάλακτος, στη μέση το κίτρινο υγρό που θέλουμε και στον πάτο τα στερεά κατάλοιπα του γάλακτος. Μαζεύεις το πάνω με ένα κουτάλι και σουρώνεις το υπόλοιπο (με πολύ λεπτή σίτα ή γάζα) και έχεις το ...μαγικό ζουμί για τηγάνισμα που δεν καίγεται και δεν μαυρίζει. Αυτό το κρατάς στο ψυγείο μέχρι και για 6 μήνες (στερεοποιείται πάλι όταν κρυώσει).

 

:)

 

 

οπως τα λες επισης υπαρχει και το βουτυρο νουαζετ το οποιο εχει περιπου την ιδια διαδικασία, για καθε μερα παντως εγω εχω το βιτάμ culinesse το οποιο το βρισκω πολυ βολικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

οπως τα λες επισης υπαρχει και το βουτυρο νουαζετ το οποιο εχει περιπου την ιδια διαδικασία, για καθε μερα παντως εγω εχω το βιτάμ culinesse το οποιο το βρισκω πολυ βολικο.

 

Αυτό όμως δεν είναι βούτυρο είναι σα να ζεσταίνεις ...ηλιέλαιο! :P

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οπως τα λες επισης υπαρχει και το βουτυρο νουαζετ το οποιο εχει περιπου την ιδια διαδικασία, για καθε μερα παντως εγω εχω το βιτάμ culinesse το οποιο το βρισκω πολυ βολικο.

Γαστρονόμος ο Anorymous!  :D Υπέροχο άρωμα το βούτυρο νουαζέτ. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...