Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μην αρχίσουμε πάλι στο anti fitness, leftermann, να γιατί αξίζει να παιδευτείς με αυτό το κολλώδες δύσχρηστο ζυμάρι. Οι ίνες που χάνει και η υγρασία που κρατά είναι σε άλλο επίπεδο. 

 

Πρωταγωνιστεί τσουρέκι με σοκολάτα. Από αυτά που δεν αρέσουν στην evabb.  :P

 

post-258415-0-79217300-1462014719_thumb.jpg

  • Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το καλό με την σοκολάτα είναι ότι μονώνει, κρατάει περισσότερο καιρό το τσουρέκι...

  • Like 2
Δημοσ.

μήπως ξέρει κανείς η συσκευασία Γιώτης Garni τι περιέχει; Ρωτάω γιατί όταν χτυπάω κρέμα γάλακτος στο mixer πολλές φορές δεν γίνεται σαντιγί ενώ όταν χτυπάω ακόμα και γάλα αντί κρέμα με το Garni έχω σαντιγί στα 3 λεπτά (πάντα τα έχω παγωμένα είτε γάλα είτε κρέμα). Εγώ μέχρι τώρα φανταζόμουν πως θα περιείχε ζάχαρη και βανίλια σε σκόνη αλλά μετά και από την σημερινή αποτυχία με κρέμα και αμέσως μετά επιτυχία, σε σημείο μαρέγκας, σαντιγί με το Garni άρχισα να σκέφτομαι μήπως έχει τίποτα παράξενα διογκωτικά και θα ήταν καλύτερα να το αποφεύγω. Επίσης αν μετρήσεις το περιεχόμενο του ενός φακέλου Garni και το συγκρίνεις με την ζάχαρη και την βανίλια που βάζεις μόνο σου στα 200ml κρέμας είναι τουλάχιστον το διπλάσιο. 

 

και για να μην είμαι τελείως offtopic...

2mq2gyg.jpg

 

Εικάζω ότι δεν παίρνεις πλήρη κρέμα γάλακτος (35%) κάθε φορά γι' αυτό μια σου πετυχαίνει και μια όχι. Δεν έχω πάρει ποτέ garni, αλλά είναι φορτωμένο με κάμποσα πράγματα παραπάνω από την καραγενάνη που βρίσκεις στις UHT κρέμες γάλακτος. Προσωπικά όπου βλέπω υδρογονωμένα φυτικά λιπαρά, φεύγω τρέχοντας. Δική σου επιλογή, λοιπόν.  

  • Like 2
Δημοσ.

Εικάζω ότι δεν παίρνεις πλήρη κρέμα γάλακτος (35%) κάθε φορά γι' αυτό μια σου πετυχαίνει και μια όχι. Δεν έχω πάρει ποτέ garni, αλλά είναι φορτωμένο με κάμποσα πράγματα παραπάνω από την καραγενάνη που βρίσκεις στις UHT κρέμες γάλακτος. Προσωπικά όπου βλέπω υδρογονωμένα φυτικά λιπαρά, φεύγω τρέχοντας. Δική σου επιλογή, λοιπόν.  

όχι πάντα παίρνω την ίδια (μην πω ποια και κάνω διαφήμιση-δυσφήμιση) η οποία είναι 35%, όσο για το άλλο θα το προσέχω και εγώ από εδώ και πέρα.

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδη ειμαι αγαρμπος και τεμπελακος θελω ενα γκαρζετακι που να κοβει λαχανικα σε σχηματα. Νε ψιλοκοβω σπανακι, δυοσμος, βασιλικο, μειντανο και κρεμμυδια σκορδα σε φετες. Για πειρε καποιο που θα με βολεψει

  • Super Moderators
Δημοσ.

Επειδη ειμαι αγαρμπος και τεμπελακος θελω ενα γκαρζετακι που να κοβει λαχανικα σε σχηματα. Νε ψιλοκοβω σπανακι, δυοσμος, βασιλικο, μειντανο και κρεμμυδια σκορδα σε φετες. Για πειρε καποιο που θα με βολεψει

 

Καλύτερα να αφήσεις το θέμα της μαγειρικής! :P Πέρα από το κρεμμύδι, τα άλλα που αναφέρεις θέλουν μαχαίρι ή έστω ...μάδημα με το χέρι! 

 

μαντολίνο;

 

Δυόσμος, μαϊντανός, βασιλικός, σκόρδο με το μαντολίνο? :P

Δημοσ.

Νομίζω ότι αυτό που σου λείπει είναι ένα καλό μαχαίρι chef. Είναι θαυμαστό το πόσο εύκολη μπορεί να σου κάνει τη ζωή στην κουζίνα. 

Δημοσ.

Θα παρω ενα μοντολινο για αρχη να κοβω τα χοντρα λαχανικα σε κυβακια και λωριδες, και μετα βλεπουμε και για μαχαιρι να ψιλοκοβω και τα μυρωδικα. Περιπου ποσο παει ενα μαχαιρι σεφ, δε θελω να δωσω πολλα

  • Super Moderators
Δημοσ.

Θα παρω ενα μοντολινο για αρχη να κοβω τα χοντρα λαχανικα σε κυβακια και λωριδες, και μετα βλεπουμε και για μαχαιρι να ψιλοκοβω και τα μυρωδικα. Περιπου ποσο παει ενα μαχαιρι σεφ, δε θελω να δωσω πολλα

 

Ξεκίνα από κάνα ΙΚΕΑ. Μπορεί να κάνει από 5 ευρώ μέχρι ...500! :) Να προσέξεις να έχει καλό κράτημα και να μην είναι πολύ λεπτό στη λαβή.

 

Και πάρε και κάτι για να το ακονίζεις αν το θες πάντα σε ετοιμότητα (έχω τρέλα με τα κοφτερά μαχαίρια, μέχρι που προχθές μου γλίστρησε ένα από τον πάγκο και είχα την ...έξυπνη ιδέα να το πιάσω στον αέρα από τη λάθος πλευρά  :confused:  ).

 

  • Like 1
Δημοσ.

Επειδη ειμαι αγαρμπος και τεμπελακος θελω ενα γκαρζετακι που να κοβει λαχανικα σε σχηματα. Νε ψιλοκοβω σπανακι, δυοσμος, βασιλικο, μειντανο και κρεμμυδια σκορδα σε φετες. Για πειρε καποιο που θα με βολεψει

https://www.google.gr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.driskas.com%2FUserFiles%2FImage%2Fsxoleio%2Fmetzalounasite.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.driskas.com%2Farticles.php%3Fproduct_id%3D115&docid=M0kWKZVSqTkYCM&tbnid=dwlNX2a3NoVrZM%3A&w=180&h=196&bih=956&biw=1920&ved=0ahUKEwjg9J7TkunMAhVrDMAKHaG3C3IQMwg8KBcwFw&iact=mrc&uact=8

 

Θα σε βόλευε κάτι τέτοιο ;

Δημοσ.

Εχω τετοιο με μονη λεπιδα, αλλα πως χρησιμοποιειται

 

Επισης ρε μαγκες ποσο κρατανε στο ψυγειο μετα, ειτε τα κοψω ειτε θελω να τα διατηρησω οπως τα πηρα απο μαναβικο

Δημοσ.

Επισης ρε μαγκες ποσο κρατανε στο ψυγειο μετα, ειτε τα κοψω ειτε θελω να τα διατηρησω οπως τα πηρα απο μαναβικο

 

Τα μυρωδικά; Έχω ακούσει άλλους πως τα βάζουν σε ένα ποτήρι με νερό (δεν το 'χω δοκιμάσει ποτέ), για να διατηρούνται περισσότερο. Προσωπικά, τα ψιλοκόβω, τα βάζω σε σακουλάκια και τα βάζω στον καταψύκτη.

  • Like 2
Δημοσ.

Θα ήθελα μερικά tips για το παρακάτω.

 

Όταν φτιάχνω σουφλέ, τον προτιμώ με τορτελλίνια γεμιστά με προσούτο, μπέικον, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και πιπέρι. Συνήθως ρίχνω μόνο γκούντα τριμμένη. Έχετε καμιά ιδέα τί παραλλαγή μπορώ να κάνω ή τί μπορώ να προσθέσω;; Προσπαθώ να βρω τρόπους να τον τελειοποιήσω :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...