Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λοιπόν παλεύω να φτιάξω καλαμάρια γεμιστά (ρύζι,ντομάτα) και γενικώς καλαμάρια αλλά εως τώρα μόνο μια φορά είχα επιτυχία.

Σήμερα προσπάθησα να φτιάξω γεμιστά καλαμαράκια (κατεψυγμένα) Αφού έφτιαξα την γέμιση γέμισα τα καλαμαράκια και τα έβαλα σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Τα καλαμάρια ρόδισαν αλλά όταν πήγα να τα δοκιμάσω ήταν αρκετά σκληρά.

Την ίδια διαδικασία ακολούθησα την προηγούμενη βδομάδα με φρέσκα όμως καλαμάρια και βγήκαν πολύ ωραία.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πόση ώρα θέλουν μαγείρεμα τα καλαμάρια ;

Θέλω να φτιάξω ζυμαρικά from scratch. Aφού φτιάξω την ζύμη και φτιάξω τα μακαρόνια (fetuccini) πρέπει να τα αφήσω να ξεκουραστούν ; Και αν ναι για πόση ώρα ;

Τέλος πόση ώρα θα πρέπει να τα βράσω ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ μόλις κατεβάσω την κατσαρόλα ρίχνω μπόλικο βούτυρο κομμένο κομματάκια (βούτυρο βούτυρο όμως, αγελαδινό) και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει. Ετοιμάσου για αγνή βουτυρίλα όμως μετά...

αυτος ειναι ο σκοπος, η αγνη βουτυριλα. επισης μην ξαναυπονοησεις οτι υπαρχει περιπτωση να χρησιμοποιησω οτιδηποτε αλλο εκτος απο αυθεντικο βουτυρο με προσβαλεις.

p1030295l.jpg

• Super Moderators

Θέλω να φτιάξω ζυμαρικά from scratch. Aφού φτιάξω την ζύμη και φτιάξω τα μακαρόνια (fetuccini) πρέπει να τα αφήσω να ξεκουραστούν ; Και αν ναι για πόση ώρα ;

Τέλος πόση ώρα θα πρέπει να τα βράσω ;

Εγω τα φτιάχνω με αλεύρι και αυγά μόνο. Υπολόγισε ένα κανονικό αυγό ανά 100γρ αλεύρι (αυτό είναι οριακή ποσότητα για μια μερίδα). Τελευταία αντικαθιστώ το 1/3 του αλευριού με ολικής χωρις να επηρεάζεται η υφη. Δουλευω τη ζυμη για κάνα 15λεπτο και την αφήνω να ξεκουραστει εκτός ψυγειου τυλιγμένη με μεμβράνη για μισή ωρίτσα και μετά ανοίγω φυλλο όσο πιο λεπτό αντέχουν τα νεύρα μου και η υπομονη μου. Δεν έχω το ειδικό εργαλείο οποτε ανοίγω το φυλλο με πλάστη και κόβω με απλή ροδέλα πίτσας, οπότε το πιο λεπτό που μπορώ να κάνω είναι κάτι σε ...λιγκουίνι. :P

Δεν τα αφηνω να ξεκουραστούν μετα και τα βράζω κατευθείαν για περίπου 4 λεπτά. Ο χρόνος ειναι σχετικός και εξαρτάται και απο το αλεύρι, οπότε στην αρχη καλό είναι να δοκιμάζεις κατά το βράσιμο.

:)

κατι περιεργο: πως θα φτιαξω κρεαμα γαλακτος για σνιτσελ, αλλα΄χωρίς την προσθήκη μανιταριών? Βουτυρο + κρεμα γαλακτος σε κατσαρολακι ?

εεεεεεεεεεε; ποιος ηρθε; γιατι να βαλεις βουτυρο στην κρεμα γαλακτος;

Γιατι ειναι πιο νοστιμο, ασε που οι κρεμες στην ελλαδα δεν ειναι κρεμες γαλακτος ακριβως...

τι να σου πω. εγω παιρνω κρεμα 35% λιπαρα συνηθως. αμα βαλω και βουτυρο καταλαβενεις οτι μαλλον δεν θα τρωγεται. για συνταγες που εχουν λαδι βαζω κρεμα 20% λιπαρα. πλακα στην πλακα την καλυτερη κρεμα (κατηγοριας σουπερμαρκετ φυσικα) την βρισκω στο aldi.

Αν δεν είναι κρέμες τότε τι είναι ;

νερο με ασβεστη.

μια φαγε κρεμα γαλακτος light πηρα και αν την βαλευω ετσι, ειναι πολυ νερουλι και ψιλοαγευστη. Γινεται να γινει πιο πηχτή και πιο νοστιμη?

πετα την οπως ειναι και παρε μια νορμαλ με 30% λιπαρα τουλαχιστον. ειναι ανοστη γτ ειναι light δεν εχει δλδ μεσα το λιπος της, εχουν βαλει μερικες ουσιες μεσα ωστε να ειναι λιγο παχυρευστη οπτικα αλλα δεν καμια απο τις ιδιοτητες της αληθινης κρεμας γαλακτος, κοβει οταν την ζεστανεις/βρασεις και δεν γινεται σαντιγι.

πετα την οπως ειναι και παρε μια νορμαλ με 30% λιπαρα τουλαχιστον. ειναι ανοστη γτ ειναι light δεν εχει δλδ μεσα το λιπος της, εχουν βαλει μερικες ουσιες μεσα ωστε να ειναι λιγο παχυρευστη οπτικα αλλα δεν καμια απο τις ιδιοτητες της αληθινης κρεμας γαλακτος, κοβει οταν την ζεστανεις/βρασεις και δεν γινεται σαντιγι.

Στην ελλαδα βαζουν καραγενανη στις κρεμες γαλακτος. ΟΛΕΣ. και ολες ειναι UHT.

Η καραγενανη ειναι ωραιο υλικο (hydrocoloid) μπαινει για να δωσει παχυρρευστη υφη στα υγρα. Εδω την βαζουν για να μην βαλουν τα κανονικα λιπαρα... τραγικη κατασταση μιας και μερικες συνταγες θελουν τα λιπαρα τους για να γινουν σωστα.

Εδω αγγλια εχει παρα πολλες κατηγοριες κρεμας για ολα τα γουστα μεχρι και 55% λιπαρα.

Επισης μακρια απο φυτικες κρεμες γαλακτος. Ειναι υδρογονωμένα ελαια. Αν φοβαστε για λιπαρα και τετοια, διαβαστε λιγο πιο καλα ποια λιπαρα κανουν κακο και ποια οχι. Η κρεμα γαλακτος δεν θα πρεπει να σας φοβιζει.

μια φαγε κρεμα γαλακτος light πηρα και αν την βαλω ετσι, ειναι πολυ νερουλι και ψιλοαγευστη. Γινεται να γινει πιο πηχτή και πιο νοστιμη?

Θα την βρασεις να μειωθει σε ογκο

Καλά ε... Έφαγα μια αστακομακαρονάδα..Τέλεια.

Λοιπον στη σάλτσα έβαλα.

τσιγάρισα κρεμμύδι ψιλοκομμένο κ σκόρδο (3 σκελιδες)

μετα ,έριξα ουρά αστακού, κομμένο σε μκρά κομματακια.

το αφησα να τσιγαριστει 2-3λεπτά και μετά έβαλα και 2 φρεσκιες ψιλλοκομμένες ντοματες.αλατι +πιπέρι

Και τέλος έβαλα τα μακαρόνια

Ολο το επιχείρημα μου κόστισε 2,90 €

1,90 η αστακοουρά και 1€ τα μακαρόνια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...