Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.

Έχει να προτείνει κάποιος κάνα how to για ribeye σε grillεριτηγάνι ή τηγάνι? :P

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

http://caruso.gr/brizola-psimeni-tigani/

 

Είναι για σπαλομπριζόλα αλλά ό,τι γράφει κάνει και για ribeye 

 

Περιληπτικά:

Δεν πλένεις με νερό.

Αφήνεις εκτός ψυγείου ώστε να μην είναι κρύα μέσα και να ψηθεί ομοιόμορφα.

Λίγο λάδι, γκριλλοτήγανο που λες κι εσύ.

Ψήνεις ανάλογα το πως τη θες

Σημαντικό: Κάνεις οπωσδήποτε αυτό με το αλουμινόχαρτο

 

(Αγνοείς τα περί σιτέματος κτλ, είναι για πιουρίστες)

  • Like 2
Δημοσ.

tyvm! Ελπίζω να μην το ναυαγήσω :P

Ειναι πολυ ευκολο ρε.

 

αυτο με το αλατι πριν ειναι μυθος επίσης. 

 

Αν το αλάτισμα γίνει 5-10 πριν το μαγειρεμα δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά (πηγη, μοριακη γαστρονομια του herve this, he knows his shit :P )

 

δες τα βιντεακια αυτης της σειρας, γαμανε. Και κανε οπωσδήποτε το κοτοπουλο!

  • Super Moderators
Δημοσ.

Είχα δει το συγκεκριμένο video αλλά στο part για τα burgers που πάει και φτιάχνει στην ομάδα :P

Δημοσ.

αν το ειδες εδω, παιζει να το ειχα ποσταρει εγω, προσπαθω να θυμηθώ αλλά ουτε καν. Γενικα, δεν ειναι δυσκολα αυτα που κανει.

 

Επισης, παρε και αγορασε το βιβλιο, γενικα, αν εχει ο καθενας χρονο να το διαβάσει θα δωσει ενα boost στις γνώσεις πίσω απο το πως μαγειρεύουμε/γευομαστε κλπ κλπ.

  • Like 2
Δημοσ.

αν το ειδες εδω, παιζει να το ειχα ποσταρει εγω, προσπαθω να θυμηθώ αλλά ουτε καν. Γενικα, δεν ειναι δυσκολα αυτα που κανει.

 

Επισης, παρε και αγορασε το βιβλιο, γενικα, αν εχει ο καθενας χρονο να το διαβάσει θα δωσει ενα boost στις γνώσεις πίσω απο το πως μαγειρεύουμε/γευομαστε κλπ κλπ.

http://www.amazon.co.uk/Heston-Blumenthal-at-Home/dp/1408804409

Αυτό;

  • Super Moderators
Δημοσ.

Την έβγαλα medium-rare πάνω κάτω, δεν το περίμενα ότι θα το τρωγόταν τόσο ευχάριστα...

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για σήμερα που έχω και χρόνο είπα να φτιάξω κάτι σπέσιαλ εμπνευσμένο από την αρχαιότητα!
Ψωμιά βιολογικά Ζέας και Κριθαριού!
Εδώ έχω αφήσει τις ζύμες να φουσκώνουν!!!

 

920679_10153353154233325_716058334299438

 

 

B) 


Μπήκαν για ψήσιμο! :D

 

10556997_10153353208168325_2938922850551

 

Και.... το τελικό αποτέλεσμα!!!

 

 

Ζεας

1266851_10153353289843325_58972827657779

 

 

Κριθαριού

1496204_10153353289798325_34691775046379

Επεξ/σία από Alithinos
  • Like 8
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...