Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψάχνω κάποια συνταγή να μαγειρέψω μόνος μου.. δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ιδιαίτερα με τη μαγειρική.. καμία συνταγή με μακαρόνια υπάρχει; Όχι με κρέας μην πέσω στα βαθιά. Αλλά κάθε φορά ή μακαρόνια με σνιτσελ μιμίκος θα κάνω ή μακαρόνια με κονσέρβα τοννοσαλάτας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

η μαγειρικη ειναι ευκολη, αν δεν την παρεις απο φοβο

 

ενα κρεατακι στο φουρνο

μια σως με κρεμα γαλακτος μανιταρια κλπ

μια σαλατουλα

 

ειναι πολυ ευκολα

 

Αν αγχωνεσαι, προσπαθησε και φωναξε τους φιλους σου να σου πουν μια 2η γνωμη

 

"ειναι και ασχημο"

 

καλο ειναι (οχι και top priority) τα χρωματακια στο τραπεζι να ταιριαζουν μεταξυ τους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.fooddaily.gr/photos/makaronia_loukaniko-1364326428.jpg

Είδα αυτό και μου τρέξαν τα σάλια. Γενικά έχω θέμα με το κρέας. Φοβάμαι μην είναι άψητο για αυτό δε μου έχω εμπιστοσύνη. Και εννοείται ότι θα οτ πιάνω με γάντια.. ποτέ δεν έχω πιάσει ωμό κρέας αηδιάζω κάπως (θα μου πεις κάνεις εξαγωγές και ουλεκτομές, έχεις κάνει και ιατροδικαστικη και κολλάς εκεί; ε ναι εκεί κολλάς :P)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το βασικο ειναι να εχει περασει ολο (υπαρχουν και θερμομετρα) το κρεας την θερμοκρασια που ψοφανε οι γιοι που πιθανων να κουβαλαει. Ολα τα αλλα ειναι προτιμησεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

copy paste απο παλιο mail

 

 

 

http://janderson99.hubpages.com/hub/Danger-Zone-Food-Safety-Temperature-Charts-Cook-Reheat-Chill-Freeze

πχ αν μεινει 3 (10) ωρες εκτος ψυγειου, τα μικροβια εχουν "πολλαπλασιαστει". Αν το βαλεις ψυγειο, τα μικροβια θα πολλαπλασιαζονται σε μικροτερο βαθμο. Μετα θα ειναι ασφαλες για 5 (2) ωρες εξω. Καλο ειναι να τελειωσει εκει το microsex ή η γενοκτονια

χωριζετε (σε μεριδες "ευρωπαικου εστιατοριου", οχι μετακατοχικου ελληνα) το φαι που ειναι να φατε εκεινη την ωρα, περιμενεις να κρυωσει το αλλο, και το βαζεις ψυγειο

οταν περνεις κρεας για καταψυξη, το χωριζεις σε μεριδες και μετα το βαζεις μεσα

φαι που εχει περασει απο καταψυξη, δεν ξαναπερναει ουτε ψυγειο

https://www.google.gr/?gws_rd=ssl#q=food+freezing+guide

δεν κανει καταψυχονται ολα τα φαγητα/λαχανικα

μακαρονια πχ δεν αξιζει να τα βαλεις ουτε στο ψυγειο. Οποια ωρα πεινασεις, σε 15 λεπτα ειναι ετοιμα, μεχρι να ζεστανεις την σαλτσα

αν το πραμα δεν εχει ξαναμαγειρευτει, του δινεις τον απαραιτητο χρονο για να ερθει χαλαρα σε θερμοκρασια δωματιου και να ετοιμαστει για τσουρουφλισμα (ειτε ψυγειο ειτε καταψυξη)

και με τις μαριναδες μπορεις να παιξεις, αλλα αν μετα χρησιμοποιεις μαριναδα ως βαση για καποια sauce, 3+ ΛΕΠΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΠΡΙΝ. ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΛΑ, ΜΕΤΑ ΜΕΤΡΑΣ ΧΡΟΝΟ

αν ειναι κατεψυγμενο, ποτε εξω, ειδικα αν το βλεπει ο ηλιος, παντα ψυγειο

να προτιμας γυαλινα ταπερ, και να τα αποθηκευεις ανοιχτα. Σιγουρευεσαι οτι το τελευταιο ξεπλυμμα με νερο απομακρυνει καλα τα υπολειμματα σαπουνιου και οτι εχουν στεγνωσει καλα πριν τα βαλεις σε ντουλαπι

γιατι στα χημεια χρησιμοποιουν μονο γυαλινους σωληνες; Τι διαδικασια ακολουθουν για να τους καθαρισουν;

το ζεστο νερο απο τον θερμοσιφωνα δεν κανει για φαι πχ μακαρονια. Αν βιαζεσαι χρησιμοποιεις food grade βραστηρα

 

 

μαγιονεζες κτλ οχι light, καλυτερα μικροτερη ποσοτητα απο την κανονικη. Η ζαχαρη ειναι αγνο πραμα σε σχεση με τα περισσοτερα ενισχυτικα γευσης. Χειροποιητη δεν αξιζει να φτιαξεις γιατι κραταει το πολυ 1 μερα και πρεπει να εισαι 100% σιγουρος για το τι εχει φαει η γιαγια της κοτας. ΟΚ, παιζει και το fillet tartare, αλλα δυσκολα θα εμπιστευομουν να το φαω, ειδικα αν ειχε 9.99e μαζι 2l ρακι (που σκοτωνει τα μικροβια παρεα με τις βιταμινες)

ανακατευεις και σε ενα ποτηρι πχ μαγιονεζα, μουσταρδα, χυμο απο λεμονι (κανονικο, το χημικο ουτε για καθαρισμα δεν κανει) ξυδι, αλατια, μελι, βαλσαμικο κτλ κτλ. Αναλογα τι εχει η sauce, αντεχει δεν αντεχει 3-24 ωρες στο ψυγειο. Πριν γινει επικινδυνη θα αρχισει να χαλαει μυρωδια-γευση (δεν ειναι ασχετα αυτα μεταξυ τους, πχ οι καπνιστες τεινουν να βαζουν πολλα μπαχαρικα-αλατι, επειδη συνηθως εχουν μπουκωμενη μυτη απο καπνα)

οσο πιο χοντροκομμενα τα λαχανικα αντεχεις, τοσο καλυτερα. Μερικα πχ κρεμμυδι, αφου κοπουν, μεσα σε 3-10 ωρες μπορουν να γινουν επικινδυνα. Βαριεμαι να σου γραψω τους λογους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.fooddaily.gr/photos/makaronia_loukaniko-1364326428.jpg

 

Είδα αυτό και μου τρέξαν τα σάλια. Γενικά έχω θέμα με το κρέας. Φοβάμαι μην είναι άψητο για αυτό δε μου έχω εμπιστοσύνη. Και εννοείται ότι θα οτ πιάνω με γάντια.. ποτέ δεν έχω πιάσει ωμό κρέας αηδιάζω κάπως (θα μου πεις κάνεις εξαγωγές και ουλεκτομές, έχεις κάνει και ιατροδικαστικη και κολλάς εκεί; ε ναι εκεί κολλάς :P)

πλενεις πολυ καλα τα χερια σου μετα και οτι αλλο χρησιμοποιησεις μαχαιρι και λοιπα!!δεν υπαρχει φοβος με το κρεας!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ειναι τιποτα να βαλεις στο φουρνο λιγες πατατες λαδι λεμονι νερακι αλατι πιπερι ριγανη και καποιο ειδος κρεατος και να το ψησεις πχ μπριζολα,κοτοπουλο,λουκανικο!εγω βαζω και γλωσσα ψαρι

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://www.google.gr/search?q=meat+gauge&biw=1888&bih=884&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI1eTk65PpxwIVBjsaCh1C-AWX

ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ [ σκευη / οργανα / μαχαιροπηρουνα / επιφανειες / πετσετες / χερια ] για [ μαγειρεμενα / αψητα] και [ ειδος κρεατος / λαχανικο / ειδος ψαριου / ειδος τυριου ]

ειναι τυχαιο που Ο,TI ακουμπαει φαι μετα το πετανε ή αν ειναι ακριβο το πλενουν στους 102c?

http://www.thecuttingboard.org/5-surprising-causes-food-poisoning/


Να πω απλά ότι η ζάχαρη δεν είναι αγνή και προκαλεί οξειδωτικό στρες :P

 

η δοση και η συνηθεια ειναι που κανει το φαρμακο δηλητηριο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Καρμπονάρα:

 

 

Λοιπόν, δοκιμασμένη, εγγυημένη καρμπονάρα του Bill του Danou (χωρίς κρέμες γάλακτος και άλλες ...φλωριές!) 2μερίδες:

 

Μακαρόνια

Μπέικον σε χοντρή φέτα

Κεφαλοτύρι

Παρμεζάνα

Αυγά

Λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Μαϊντανό ή δυόσμο

 

Παίρνετε ένα κομμάτι χοντρό μπέικον (όχι από τις κλασικές συσκευασίες που είναι λεπτές οι φέτες) και το κόβετε σε κυβάκια μικρά 0.5-1cm και τα πετάτε σε ένα τηγάνι που καίει χωρίς τίποτα από λάδι κλπ (θα βγάλει το μπεικον). Το αφήνετε να "καεί" λίγο και να βγάλει τα ζουμιά του. Σβήνετε το μάτι και το αφήνετε στο τηγάνι για αργότερα.

 

Χτυπάτε 3 κρόκους (κρόκους λέμε ε, όχι και τα ασπράδια...) αυγών μαζί με περίπου 8-10 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί (ό,τι σας αρέσει μιας και το υπόλοιπο θα το πιείτε με τη μακαρονάδα) και βάζετε και λίγο αλάτι/πιπέρι. Το αφήνετε επίσης στην άκρη.

 

Βράζετε τα μακαρόνια (για 2 άτομα ας πούμε το πολύ τα 3/4 του πακέτου) περίπου ένα λεπτό λιγότερο από όσο γράφει το πακέτο και τα σουρώνετε (μην τολμήσετε να τα ξεπλύνετε γιατί θα φάτε ban...). Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο παίρνετε άλλες 8-10 κουταλιές της σούπας από το μακαρονόζουμο και το προσθέτετε στο μείγμα με τους κρόκους και το κρασί. Επίσης κρατήστε και λίγο ακόμη από το μακαρονόζουμο σε μια άκρη, σε περίπτωση που η κρέμα στο τέλος σας βγει σφιχτή ώστε να την αραιώσετε.

 

Σε μια κατσαρόλα λιώνετε λίγο βούτυρο (οι μερακλήδες μπορείτε να ρίξετε και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο μέσα στο βούτυρο) και μόλις κάψει ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύετε για να μην κολλήσουν. Η εστία θα πρέπει να παραμείνει αναμένη σε χαμηλή θερμοκρασία.

 

Αμέσως μετά ρίχνετε μέσα όλο το μπέικον μαζί με τα ζουμιά του και ανακατεύετε.

 

Και τώρα το πιο "δύσκολο κομμάτι": Ρίχνετε μέσα με τη μία όλο το μείγμα αυγών/κρασιού/μακαρονόζουμου και ανακατεύετε γρήγορα με μια πηρούνα ώστε το μείγμα να γίνει μια ωραία κρέμα και όχι ...ομελέτα.

 

Και τέλος ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια και 4-5 κουταλιές παρμεζάνα και 3 κουταλιές κεφαλοτύρι και ανακατεύετε να ενωθούν όλα καλά.

 

Σε αυτό το σημείο αν δείτε πως το όλο μείγμα δεν είναι αρκετά κρεμώδες, συμπληρώστε μέσα από το μακαρονόζουμο που κρατήσατε, μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλετε. Θέλουμε μια απαλή κρέμα που μένει πάνω στα μακαρόνια και δεν τρέχει σαν ...γάλα!

 

Σερβίρετε, τρίβετε από πάνω και λίγη έξτρα παρμεζάνα και φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο (ή και τα 2), τρίβετε και μπόλικο φρέσκο πιπέρι και τρώτε γρήγορα για να μην κρυώσει.

 

:)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα για αντικολλητικό τηγάνι μέχρι 25-30 ευρώ τι προτείνετε; Έψαξα για tefal αλλά πελάγωσα έχει πολλές σειρές και δεν ξέρω ποια είναι καλύτερη και τι να προτιμήσω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...