TeZaS Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 not even, ασχετο με το αν μας αρεσει επειδη ετσι μεγαλωσαμε αλλα οι περισσοτεροι ξενοι θα αηδιαζαν με πολλα παραδοσιακα ελληνικα φαγητα. για να μην αναφερω οτι πολλα πιατα δεν εχουν εξελιχθει η εκλεπτυστει εδω και αιωνες. εχουμε το δυναμικο να την παμε παραπερα αλλα οταν ο μεσος ελληνας ειναι της αποψης «τα ωμα κρεατα ειναι για τους αγριους στις σπηλιες» και «γλυκο με αλμυρο δεν γινεται να συνδιαστουν» ε τοτε δεν παμε μακρια Παπάρια μάντολες, η ελληνική ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ κουζίνα σπέρνει και είναι σίγουρα μέσα στο τοπ 5, απλά εσύ σαν κλασσική Αθηναία δεν θα έχεις πάει σε κανα παραδοσιακό χωριό να δοκιμάσεις τοπικές συνταγές γιατί είναι βλάχοι εκεί και μυρίζουν. Να τα χέσω τα νερόβραστα των Γάλλων και των Αγγλων. ΥΓ. Για την μπριτζόλα ναι ισχύει οτι το σωστό ψήσιμο την κάνει τρομερή, ωστόσο ισχύει και το οτι δεν έχουμε στην Ελλάδα ίδιες ποικιλίες μοσχάρι ή βοδινό και δεν τα αφήνουμε να πάνε 100 χρονών για να τα σφάξουμε εδώ όπως κάνουν έξω. Εγώ ξεκίνησα δοκιμαστικά λόγο του jaime να την ψήσω έτσι, μου αρέσει πάρα πολύ όταν είναι medium προς well, δοκίμασα και medium rare αλλά δεν μπορούσα να το καταπιώ όσο μαλακό και αν ήταν μου έδινε την ιδέα του ζωντανού. Μπορεί αν δοκίμαζα 3-4 φορές ακόμα ίδιο ψήσιμο να το γούσταρα αλλα δεεεεεν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Soulseeker Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Άκυρη η συζήτηση. Ολες οι κουζίνες έχουν τα υπέρ και τα κατα τους. Σημασία εχει τι σου αρεσει να τρως. Το αν οι ξένοι τα εξελίσσουν ή οχι δεν νομίζω οτι έχει σημασία. Σας πιάνει όλους εδω εύκολα το ανθελληνικό ή εθνικιστικό Αν θέλουμε να συζητήσουμε για κατι ειναι ,ισως, ποια ειναι η καλύτερη κουζινα απο πλευράς διατροφής αλλα μάλλον boring 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 not even, ασχετο με το αν μας αρεσει επειδη ετσι μεγαλωσαμε αλλα οι περισσοτεροι ξενοι θα αηδιαζαν με πολλα παραδοσιακα ελληνικα φαγητα. για να μην αναφερω οτι πολλα πιατα δεν εχουν εξελιχθει η εκλεπτυστει εδω και αιωνες. εχουμε το δυναμικο να την παμε παραπερα αλλα οταν ο μεσος ελληνας ειναι της αποψης «τα ωμα κρεατα ειναι για τους αγριους στις σπηλιες» και «γλυκο με αλμυρο δεν γινεται να συνδιαστουν» ε τοτε δεν παμε μακρια Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι οι ξένοι (όλων των εθνικοτήτων) παθαίνουν πλάκα με την ελληνική κουζίνα (ακόμα και με μια μέτρια προς καλή εστιατορική μαγειρική). Φαντάσου να φάνε και πραγματικά παραδοσιακά - σπιτικά φαγητά 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Moderators Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι οι ξένοι (όλων των εθνικοτήτων) παθαίνουν πλάκα με την ελληνική κουζίνα (ακόμα και με μια μέτρια προς καλή εστιατορική μαγειρική). Φαντάσου να φάνε και πραγματικά παραδοσιακά - σπιτικά φαγητά το προβλημα του Ελληνα ειναι οτι δεν παει μπροστα. Οπως ακομη ολοι λενε οτι εμεις γεννησαμε τη δημοκρατια (μαλλον το λενε επειδη της γαμησαμε τη μανα) αλλα απο τοτε δεν εχουμε κανει τιποτα, οπως ολοι λενε για τον ευκλειδη κτλ αλλα οι επιστημονες μας ειναι κουκουρουκου (οσοι διαπρεπουν ειναι αυτοι που εχουν φυγει απο το πανεπιστημιο απο ελλαδα και δεν ξαναγυρισαν ποτε και τους θυμηθηκαν μονο οταν εκαναν κατι) ετσι και στο φαγητο. Συγκριτικα με ευρωπη ναι εχουμε μεγαλυτερη ποικιλια σε φαγητα αλλα τα κανουμε ακομη οπως τα καναμε 30χρονια πριν 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 το προβλημα του Ελληνα ειναι οτι δεν παει μπροστα. Οπως ακομη ολοι λενε οτι εμεις γεννησαμε τη δημοκρατια (μαλλον το λενε επειδη της γαμησαμε τη μανα) αλλα απο τοτε δεν εχουμε κανει τιποτα, οπως ολοι λενε για τον ευκλειδη κτλ αλλα οι επιστημονες μας ειναι κουκουρουκου (οσοι διαπρεπουν ειναι αυτοι που εχουν φυγει απο το πανεπιστημιο απο ελλαδα και δεν ξαναγυρισαν ποτε και τους θυμηθηκαν μονο οταν εκαναν κατι) ετσι και στο φαγητο. Συγκριτικα με ευρωπη ναι εχουμε μεγαλυτερη ποικιλια σε φαγητα αλλα τα κανουμε ακομη οπως τα καναμε 30χρονια πριν Στα σπίτια είναι κάπως λογικό, σε επαγγελματικό επίπεδο νομίζω έχουμε αρκετούς αξιόλογους ανθρώπους που "εκσυγχρονίζουν" παραδοσιακά φαγητά και υλικά 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Moderators Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Στα σπίτια είναι κάπως λογικό, σε επαγγελματικό επίπεδο νομίζω έχουμε αρκετούς αξιόλογους ανθρώπους που "εκσυγχρονίζουν" παραδοσιακά φαγητά και υλικά δεν αντιλεγω αλλα εξελιξη μιλαμε οταν υπαρχει σε γενικο επιπεδο οχι σε μεμωνομενες περιπτωσεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 δεν αντιλεγω αλλα εξελιξη μιλαμε οταν υπαρχει σε γενικο επιπεδο οχι σε μεμωνομενες περιπτωσεις Ε σαν τι παραπάνω εξέλιξη να υπάρξει σε μια παραδοσιακή κουζίνα; Οι άλλοι τι κάνουν δηλαδή; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Moderators Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Ε σαν τι παραπάνω εξέλιξη να υπάρξει σε μια παραδοσιακή κουζίνα; Οι άλλοι τι κάνουν δηλαδή; πειραματισμος 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 πειραματισμος Νομίζω ότι γίνεται αυτό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Moderators Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Νομίζω ότι γίνεται αυτό! δεν λεμε για μαγαζια ρε αλλα για την καθημερινη νοικοκυρα/η αντε μπες εδω σε καποιον να δοκιμασει γλυκοξινη γευση . οι περισσοτεροι θα σου πουν τι πραγματα του διαβολου εινα αυτα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 δεν λεμε για μαγαζια ρε αλλα για την καθημερινη νοικοκυρα/η αντε μπες εδω σε καποιον να δοκιμασει γλυκοξινη γευση . οι περισσοτεροι θα σου πουν τι πραγματα του διαβολου εινα αυτα Α ναι οκ, στην οικιακή μαγειρική συμφωνούμε. Οι περισσότεροι πάνε-πάμε όπως μάθαμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Soulseeker Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Τα παραδοσιακα φαγητα γι αυτο λεγονται ετσι. Εκτος αυτου σαν να εχετε χασει λιγο επεισόδια.Αν κατι αλλαζει γενικα στην Ελλαδα τα τελευταία χρονια ειναι το φαγητό. 52 εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση και καθε λιγο και λιγακι καινουρια εστιατορια.Κανένα απο τα 2 δεν ρίχνει βαρος στην ελληνική κουζίνα οπως την εννοείτε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Παπάρια μάντολες, η ελληνική ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ κουζίνα σπέρνει και είναι σίγουρα μέσα στο τοπ 5, απλά εσύ σαν κλασσική Αθηναία δεν θα έχεις πάει σε κανα παραδοσιακό χωριό να δοκιμάσεις τοπικές συνταγές γιατί είναι βλάχοι εκεί και μυρίζουν. Να τα χέσω τα νερόβραστα των Γάλλων και των Αγγλων. ΥΓ. Για την μπριτζόλα ναι ισχύει οτι το σωστό ψήσιμο την κάνει τρομερή, ωστόσο ισχύει και το οτι δεν έχουμε στην Ελλάδα ίδιες ποικιλίες μοσχάρι ή βοδινό και δεν τα αφήνουμε να πάνε 100 χρονών για να τα σφάξουμε εδώ όπως κάνουν έξω. Εγώ ξεκίνησα δοκιμαστικά λόγο του jaime να την ψήσω έτσι, μου αρέσει πάρα πολύ όταν είναι medium προς well, δοκίμασα και medium rare αλλά δεν μπορούσα να το καταπιώ όσο μαλακό και αν ήταν μου έδινε την ιδέα του ζωντανού. Μπορεί αν δοκίμαζα 3-4 φορές ακόμα ίδιο ψήσιμο να το γούσταρα αλλα δεεεεεν. διαβασες ολες τις λεξεις που εγραψα ή εκανες επιλεκτικη αναγνωση μονο και μονο για να απαντησεις κατι για να μου την πεις απλα; επισης νεροβραστα οι γαλλοι; σοβαρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anorymous Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 not even, ασχετο με το αν μας αρεσει επειδη ετσι μεγαλωσαμε αλλα οι περισσοτεροι ξενοι θα αηδιαζαν με πολλα παραδοσιακα ελληνικα φαγητα. για να μην αναφερω οτι πολλα πιατα δεν εχουν εξελιχθει η εκλεπτυστει εδω και αιωνες. εχουμε το δυναμικο να την παμε παραπερα αλλα οταν ο μεσος ελληνας ειναι της αποψης «τα ωμα κρεατα ειναι για τους αγριους στις σπηλιες» και «γλυκο με αλμυρο δεν γινεται να συνδιαστουν» ε τοτε δεν παμε μακρια Εχουμε καταπληκτική κουζινα εκτος του οτι ειναι πεντανοστιμη το οποιο μπορει να ειναι και υποκειμενικο ειναι και πολυ θρεπτικη . Το ώμο κρεας ειναι γουστο οπως ειπα οπως και το γλυκοξινο, πχ εχω γνωστο που τρωει ωμο κιμα ή εμενα που αρεσουν τα καλτσουνια με τυρι και μελι το οποιο ειναι ελληνικοτατο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Εχουμε καταπληκτική κουζινα εκτος του οτι ειναι πεντανοστιμη το οποιο μπορει να ειναι και υποκειμενικο ειναι και πολυ θρεπτικη . Το ώμο κρεας ειναι γουστο οπως ειπα οπως και το γλυκοξινο, πχ εχω γνωστο που τρωει ωμο κιμα ή εμενα που αρεσουν τα καλτσουνια με τυρι και μελι το οποιο ειναι ελληνικοτατο. δεν ειπα οτι δεν ειναι ωραια η ελληνικη κουζινα. απλα οταν λεςγια πεντανοστιμα φαγητα δεν νομιζω οτι αναφερεσαι σε ρεβυθια σουπα ή τραχανα (τα οποια μου αρεσουν παρα πολυ αλλα δεν συμεριζονται την αποψη αυτη πολλοι) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα