Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο super market...

 

Ναι, είχα πάρει ένα και τελικά ήταν τελείως της πλάκας. Μετά από μερικές χρήσεις είχε ήδη χαρακιές... από ξύλινη κουτάλα...

Γι αυτό λέω μήπως έχει κάποιος να προτείνει κάτι, δε ξέρω απο σκεύη γενικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Κι ενας αλλος ειναι που την κανει ωραια, της ριχνει συνεχεια απο πανω καυτο λαδι με το κουταλι και προς το τελος βαζει και λιγο βουτυρο με σκορδο.

Το προβλημα ειναι πως δυσκολο να βρεις τηγανι που να επιτρεπει μεγαλες θερμοκρασιες, εμεις ετσι τα χαλαμε καθε φορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Συγνωμη αλλα αυτο δεν κανει για Ελλαδα! Σχεδον κανενανς δεν τρωει εδω μπριζολα και γενικα κρεας που να εχει αιμα... Αυτο θεωρειτε αψητο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτα από όλα δεν είναι άψητο. Επειδή έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να τα τρώμε σόλες δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό πάντα. Όπως προτιμάει ο καθένας.

Το βίντεο είναι για να δείξει κάποιες τεχνικές για να είναι πιο νόστιμη η μπριζόλα, δεν είναι για να δεις πως προτιμάει τη μπριζόλα του ο Oliver. Τη ψήνεις ανάλογα πως θέλεις να είναι. Άμα έβλεπες όλο το βίντεο θα καταλάβαινες ότι γύρω στο 5:27 λέει ένα τρόπο για να καταλάβεις πως θα πετύχεις να βγάλεις τη μπριζόλα όπως ακριβώς θέλεις ψημένη ("αψητη", καλοψημένη κτλ).

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτα από όλα δεν είναι άψητο. Επειδή έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να τα τρώμε σόλες δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό πάντα. Όπως προτιμάει ο καθένας.

Το βίντεο είναι για να δείξει κάποιες τεχνικές για να είναι πιο νόστιμη η μπριζόλα, δεν είναι για να δεις πως προτιμάει τη μπριζόλα του ο Oliver. Τη ψήνεις ανάλογα πως θέλεις να είναι. Άμα έβλεπες όλο το βίντεο θα καταλάβαινες ότι γύρω στο 5:27 λέει ένα τρόπο για να καταλάβεις πως θα πετύχεις να βγάλεις τη μπριζόλα όπως ακριβώς θέλεις ψημένη ("αψητη", καλοψημένη κτλ).

 

Kαι επειδη οι αλλοι το τρωνε με αιμα δεν σημαινει τι ειναι σωστο....

 

Παντως συμφωνω οτι σου δειχνει μερικες τεχνικες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαι επειδη οι αλλοι το τρωνε με αιμα δεν σημαινει τι ειναι σωστο....

 

Παντως συμφωνω οτι σου δειχνει μερικες τεχνικες!

ψηλέ δεν είναι αίμα =)

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαι επειδη οι αλλοι το τρωνε με αιμα δεν σημαινει τι ειναι σωστο....

 

Παντως συμφωνω οτι σου δειχνει μερικες τεχνικες!

 

:blink: :blink: :blink: αυτη η ελληνικη νοοτροπια του «ολα ειναι αψητα» και «η ελληνικη κουζινα ειναι η καλυτερη του κοσμου» πραγματικα με ξεπερναει. συνηθως τα λενε αυτα ανθρωποι που δεν εχουν δοκιμασει αρκετα φαγητα στην ζωη τους και δεν εχουν φυγει ποτε απο την confort zone τους.

 

θα δεχομουν να ελεγες εγω προτιμω την μπριζολα μου καλοψημενη απλα. οταν λενε οτι η τελεια μπριζολα ειναι η medium rare το λενε για καποιο λογο κι οχι γτ ετσι την προτιμουν καποιοι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστα την εψησε παιδια, δεν ειναι ωμη. Ισα ισα θα ειναι μαλακη σαν λουκουμι. Το πολυ το ψησιμο τις κανει στεγνες και σκληρες, ειδικα αν τις αφησεις 5-10 λεπτα και κρυωσουν. Η καλοψημενη στα καρβουνα που τρωμε περισσοτερο στην Ελλαδα, πρεπει να την φας κατευθειαν μολις βγει απο τη φωτια. Μιλαω περισσοτερο για τις χοιρινες που ασχολουμαι απο παλια. Για μοσχαρι τωρα ξεκιναω την ενασχοληση.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:blink: :blink: :blink: αυτη η ελληνικη νοοτροπια του «ολα ειναι αψητα» και «η ελληνικη κουζινα ειναι η καλυτερη του κοσμου» πραγματικα με ξεπερναει. συνηθως τα λενε αυτα ανθρωποι που δεν εχουν δοκιμασει αρκετα φαγητα στην ζωη τους και δεν εχουν φυγει ποτε απο την confort zone τους.

 

θα δεχομουν να ελεγες εγω προτιμω την μπριζολα μου καλοψημενη απλα. οταν λενε οτι η τελεια μπριζολα ειναι η medium rare το λενε για καποιο λογο κι οχι γτ ετσι την προτιμουν καποιοι

 

συμφωνω οτι το ποσο ψημενη ειναι γουστο εγω προσωπικα δεν την μπορω με αιμα , τωρα για την ελληνικη κουζινα δεν ειναι η καλύτερη αλλα σιγουρα ειναι μεσα στο τοπ 5 μην πω τοπ 3 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνω οτι το ποσο ψημενη ειναι γουστο εγω προσωπικα δεν την μπορω με αιμα , τωρα για την ελληνικη κουζινα δεν ειναι η καλύτερη αλλα σιγουρα ειναι μεσα στο τοπ 5 μην πω τοπ 3 

 

not even, ασχετο με το αν μας αρεσει επειδη ετσι μεγαλωσαμε αλλα οι περισσοτεροι ξενοι θα αηδιαζαν με πολλα παραδοσιακα ελληνικα φαγητα. για να μην αναφερω οτι πολλα πιατα δεν εχουν εξελιχθει η εκλεπτυστει εδω και αιωνες.  εχουμε το δυναμικο να την παμε παραπερα αλλα οταν ο μεσος ελληνας ειναι της αποψης «τα ωμα κρεατα ειναι για τους αγριους στις σπηλιες» και  «γλυκο με αλμυρο δεν γινεται να συνδιαστουν» ε τοτε δεν παμε μακρια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...