Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eva, I've tried that...και κατάλαβα ότι είναι σχεδόν αδύνατον να μάθω απ'τη μάνα μου. Τα κάνει όλα γρήγορα και με αγχώνει. Και έτσι κι αλλιώς, τώρα που μένω μόνη μου δεν έχω χρόνο να τρέχω στο πατρικό συχνά για μαθήματα...

Επίσης, από γεύσεις: δεν θέλω έντονες γεύσεις, δεν θέλω σκόρδα, δεν θέλω καυτερά, δεν θέλω πικάντικα, δεν θέλω σούπες ούτε όσπρια...

Ψάχνω λίγο στο amazon:

1) http://www.amazon.co.uk/Good-Food-Student-Dinners-Triple-tested/dp/1849902569/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1425977828&sr=8-6&keywords=easy+recipes

2) http://www.amazon.co.uk/Student-Cookbook-Dummies-Oliver-Harrison/dp/0470747110/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1425977760&sr=8-3&keywords=cooking+for+dummies

ή

3) http://www.amazon.co.uk/Good-Food-Suppers-Triple-tested-GoodFood/dp/1846077680/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1425977828&sr=8-1&keywords=easy+recipes  ;;;

(έχει αγοράσει κανείς σας κάποιο απ'τα παραπάνω; )

(του Oliver είδα μέσα περιεχόμενα των βιβλίων του...απαπαπαπα! Περίεργα πράματα και δύσκολα!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ελα μαρη νενυα, googlare συνταγη και θα σε βγαλει 3123 site :P

επισης φιλαρακι (εδιτ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΝΣΟΜΝΙΑ) εχει φτιαξει ενα γαματο site, αν το προμοταρε νομιζω θα εβγαζε κ λεφτα... http://doof.gr/

• Like 3

Την βοήθειά σας!!

Έχω βαρεθεί να 'μαγειρεύω' τα ίδια και τα ίδια (έβαλα το μαγειρεύω σε εισαγωγικά γιατί δεν θεωρώ ότι ξέρω, είμαι άσχετη και δεν μ'αρέσει η μαγειρική, το κάνω από ανάγκη για να μην πεθάνω της πείνας).

Μήπως ξέρει κανείς σας κάποιο βιβλιαράκι μαγειρικής ΑΛΛΑ για νουμπάδες; Να έχει εικόνες, αναλυτικά τα steps της συνταγής, να μην έχει περίεργη ορολογία...να μην έχει συνταγές γκουρμέ αλλά νορμάλ καθημερινά πράματα, εύκολες συνταγές.

Καλο βιβλιο με εικονες και πολυ χρησιμους πινακες ειναι και το βιβλίο του Πετριτζίκη.

Είναι λίγο ακριβό αλλά εγω το πήρα με κουπόνι :P

Eva, I've tried that...και κατάλαβα ότι είναι σχεδόν αδύνατον να μάθω απ'τη μάνα μου. Τα κάνει όλα γρήγορα και με αγχώνει. Και έτσι κι αλλιώς, τώρα που μένω μόνη μου δεν έχω χρόνο να τρέχω στο πατρικό συχνά για μαθήματα...

Επίσης, από γεύσεις: δεν θέλω έντονες γεύσεις, δεν θέλω σκόρδα, δεν θέλω καυτερά, δεν θέλω πικάντικα, δεν θέλω σούπες ούτε όσπρια...

προφανως δεν ξερει πως να σου δειξει... εγω εμαθα παρακολουθωντας απλα και μετα εκανα μονη μου πειραματισμους. τι ξερεις να φτιαχνεις προς το παρον;

προφανως δεν ξερει πως να σου δειξει... εγω εμαθα παρακολουθωντας απλα και μετα εκανα μονη μου πειραματισμους. τι ξερεις να φτιαχνεις προς το παρον;

Ναι, μάλλον :/ κι εγώ την έπρηζα γιατί ρώταγα πολλά που δεν καταλάβαινα.

Ξέρω: (μη γελάσεις πολύ :P)

~Ομελέτα με αυγά-πατάτες-μπέικον/λουκάνικα-τυρί

~Να ψήνω τ'αγαπημένα μου κρεατικά στη σχάρα/ψηστιέρα.

~Να τηγανίζω καναν μπακαλιάρο φιλέτο.

~Να βάζω κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες.

~Να φτιάχνω μακαρόνια ναπολιτάνα (η top συνταγή μου <3 ) .

~Να φτιάχνω μπιφτεκοσουτζουκάκια με σως γιαουρτλού.

Αυτά! Γι'αυτό έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια.

Ρύζι δεν έχω φτιάξει ποτέ, ούτε έχω βράσει ποτέ αυγό (μου φαίνονται δύσκολα πράματα).

Θα ήθελα να μάθω να μαγειρεύω χόρτα που τα λατρεύω. Και από σούπες αν και δεν τις γουστάρω, η μόνη που μ'αρέσει είναι κάτι σε αυγολέμονο. Που φυσικά δεν ξέρω πόσο δύσκολο θά'ταν να το κάνω.

Γατοκόριτσο θέλω βιβλίο στην κουζίνα, παραδοσιακά. Δεν με βολεύει να μαγειρεύω ενώ κοιτάω την οθόνη του κινητού. [ούτε ρισκάρω να κουβαλήσω το λάπτοπ στην κουζίνα :P]

Ότι είπε ο αλαντιν. Άμα δεν σε βολεύει με το κινητό κρατα σημειώσεις. Δεν είναι κακό να έχεις βιβλία και εγώ έχω μπόλικα απλά περιορίζουν και πολλές φορές οι αναλογίες είναι ότι να ναι. Με το να ψάξεις online τη συνταγή που θες έχεις άμεσα αναλυτικοτατες οδηγίες από 3-4 συνταγές για το φαΐ που θες.

• Like 1

Εγω παντως καταλαβα οτι θελει να βλεπει εικονες για καθε συνταγη και να εχει οτι tip χρειαζεται μαζεμενο. Το να κατσει να τα γραψει ολα αυτα ειναι λιγο βαρετο. Και εγω βλεπω πολλες συνταγες απο το Internet αλλα το βιβλιο imo ειναι πιο βολικο  αν ειναι καλο. Γι αυτο και με βαση αυτα που θες nenya εγω προτινω το βιβλιο στο παραπανω ποστ μου.

απλά τα πράγματα nenya. 

μπες σε κανα ελληνικο blog που έχουν άπειρες μανάδες και εξηγούν μια χαρά.

ακόμα και στο http://www.sintagespareas.grυπάρχουν πολλές συνταγές.

δλδ sorry και ολας μια μακαρόνια με κιμά ειναι πυρινική φυσικη να φτιάξεις η να googλάρεις πως γίνεται; έστω ένα κοκκινιστό;  κανά χοιρινό λεμονάτο με κανά μανιτάρακι; google it and you will find another world. μην παίρνεις βιβλία ίδια αν βλέπω είσαι ιδιότροπη με σκορδα κλπ. μιας και τα περισσότερα απο αυτά ειναι προσαρμοσμένα για άλλες "κουζίνες"

νομίζω περισσοτερο βαρεμάρα είναι παρά να ασχωληθείς με το να κάνεις ένα πιάτο φαγητό

φιλικά πάντα ;)

άντε ευχές στο να αυγοκόψεις και όλας. χαχαχα

• Like 2

Τώρα για να μιλήσουμε σοβαρά. Άρχισε να γράφεις τις συνταγές που σου αρέσουν απο το site που πόσταρε ο/η γροσερισοπ και απλά άρχισε να τις μαγειρεύεις. Η μαγειρική είναι trial and error. Άμα δεν δοκιμάσεις να φτιάξεις κάτι και ας αποτύχει τις πρώτες φορές, δεν πρόκειτε να μάθεις.

Ρε συ γροσερι, για σας εύκολο είναι βρίσκω την συνταγή, την διαβάζω και την εκτελώ. Για μένα είναι ΓΟΛΓΟΘΑΣ, ΒΟΥΝΟ, ΚΟΛΑΣΗ, πώς το λένε. Γι'αυτό ψάχνω για βιβλίο  (ή και συνταγή online να την εκτυπώσω) που να έχει αναλυτικά τα steps και με εικόνες αν γίνεται.

Επίσης, trial and error ναι ναι μια χαρά θεωρητικά.......αλλά τα χρήματα δεν μου περισσεύουν για 'δοκιμές'. Δηλαδή αν το κρέας βγει σκατά και το budget μου είναι στο τέλος π.χ. του μήνα τότε τη γάμησα. Πατατάκια, μπισκότα και ποπκόρν to the rescue :P [άσε που είμαι κοτούλα και φοβάμαι τις δοκιμές]

Φχαριστώ όλες κ όλους για την υποστήριξη και τα λινκ σας!! Ξεκινώ τις εκτυπώσεις και βλέπουμε. Αν πετύχει καμιά συνταγή θα ποστάρω φωτό εδώ απ'τη χαρά μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...