Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η μπαρμπεκιου λεει απιστευτα

Κλοκαιρι ψησαμε κατι σουβλακια και μπριζολοειδη και κατεληξα να συνεχιζω να τρωω ψωμι με μπαρμπεκιου σως

 

Τα σπαει γενικα με το κρεας αλλα οχι μονο και σε φασολαδα-γιγαντες λεει, και με γαριδες και φυσικα σαν σαλτσα σε πιτσα!

Ειχαμε αγορασει ετοιμη . Πεπει να ξαναπαρω

 

τι μαρκα εγω μονο χελμανς εχω δοκιμασει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ειχε μια γαματη το Λιντλ μια περιοδο... Σημερα που πηγα δεν την ειχε!

Αλλιως η καλυτερη ειναι η Jack Daniels! Ακριβη βεβαια... Την βρισκεις σιγουρα ΑΒ που εχει και πολλες αλλες να διαλεξεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Στα ρεβύθια που τα αφήνω μια ώρα περίπου στην χύτρα. Αν βάλω καρότο μέσα, θα λιώσει εντελώς τόση ώρα που θα είναι εκεί μέσα ή όχι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα λιώσουν. Θα είναι πολύ μαλακά αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αλλωστε τα ρεβύθια πρέπει να είναι και λίγο χυλωμένα.

Μπορείς να το βάλεις χοντροκομμένο το καρότο.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα στην παρέα. Μου αρέσει η μαγειρική αρκετά και τον ελεύθερο χρόνο μου προσπαθώ να των περνάω δημιουργικά στην κουζίνα. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο site που να με βοηθήσει από την αρχή πχ πως κρατάμε το μαχαίρι και κόβουμε μέχρι και στα ποιο προχωρημένα πιάτα. Κατα προτίμηση ελληνικό. Η κάποιο καλό κανάλι στο YouTube.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο ταχινι το απλο, μπορω να του βαλω κακαο ;

 

Ή θα το κανω για τα σκουπιδια.

Δε το έχω δοκιμάσει αλλά γιατί δε δοκιμάζεις αν σου αρεσει γευστικά σε μια μικρή ποσότητα; Λογικά θα γίνεται μια χαρά.

Αυτό που έχω φτιαξει και είναι πολύ τούμπανο είναι ταχίνι+μέλι+κακάο+καβουρδισμένο αμυγδαλο αλεσμένο. 500000 θερμίδες η κουταλια αλλά τρως λιγο και είσαι όλη μέρα σαν να μπήκες στη πρίζα. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτα ετσι και αλλιως το συνδυαζω με το πρωινο που εκει βαζω κακαο και ειναι γευστικοτατο...

 

Απλα βλεπω οτι κολλαει πανω στο κουταλι εγω αν του βαλω τρεις γεματες κουταλιες κακαο θα πρεπει να το αδειασω σε ενα ταπερ και μετα ξανα στο βαζο... γιατι στο βαζω δεν θα κανω δουλεια με την καμια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Λοιπόοον στο θέμα μας.

 

Επιτέλους ανακάλυψα το αγαπημένο μου πιάτο, chilli con carne.

 

Βρήκα με το έτερον ήμισυ κάποιες συνταγές στην τύχη, και δεν έχω σταματήσει να το ζητάω.  :-D  :-D

Ζεσταίνω μια πίτα τορτίγια, τη γεμίζω με chilli και τριμμένο καρότο ή κανένα λαχανικό έτσι για την αντίθεση και του δίνω και καταλαβαίνει.

 

Οι βασικές ερωτήσεις μου, πέρα από κάποια ιδιαίτερη συνταγή που πιθανότατα δεν έχω βρει/σκεφτεί ακόμα, είναι δύο:

 

Αφενός, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μάρκα σκόνης τσίλι που θα προτείνατε; Μια-δύο που δοκιμάσαμε από σουπερμάρκετ ήταν επιεικώς απαράδεκτες. Σκεφτείτε πως η συνταγή έγραφε για ένα κουτάλι (στα 500γρ κιμά), εμείς βάλαμε δέκα, και βγήκε οριακά spicy. Εντάξει, δεν την κάνει τη «ζημιά» μόνο η σκόνη, αλλά περίμενα να είναι κάπως καυτερή, εκτός αν τα έχω μπλέξει αρκετά.

 

Δεύτερο, και κυριότερο. Πιπεριές τσίλι. Δεν έχω ψαχτεί καθόλου, και κάτι μου λέει ότι αν πάω σε σουπερμάρκετ θα με κοιτάνε με απορία. Μέχρι τώρα φτιάχναμε με jalapenos, το οποίο απ'όσο ξέρω είναι αρκετά πιο ήπιο από τις cayenne, αλλά μου άρεσε αρκετά. Θα δω κάποια διαφορά αν δοκιμάσω κάτι πιο καυτερό, ή απλά θα κλειστώ περισσότερη ώρα στο βεσέ;
 

Γενικώς, έχετε να προτείνετε κάποιο κατάστημα (κατά προτίμηση νότια προάστια) που να έχει τέτοια υλικά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου καρφώθηκε να κάνω λιμοντσέλο.

 

Αλλά η συνταγή θέλει «αλκοόλ», τι σκατά είναι αυτό;

 

Απλά κάποιο άγευστο ποτό 'ικανού' βαθμού, π.χ. βότκα ή τσίπουρο; Καθαρή αιθανόλη από μαγαζί με χημικά; Οινόπνευμα του φαρμακείου; Wut; :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χωρις να εχω ιδεα απο τον τυπο αλκοόλης που χρησιμοποιούν στο λιμοντσέλο, εγώ θα πήγαινα για βοτκα μιας και ειναι απο τα πιο "καθαρα" αλκοολικά ποτά. (οχι πολλά αρώματα περαν της οινοπνευματίχλας!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ξαδερφη μου που φτιαχει απιστευτο λιμοντσελο βαζει gin.K επισης επειδη ειναι πιο φτηνh κ βρισκεται αφθονη στο σοι το χει φτιαξει κ με ρακη με πολυ καλο αποτελεσμα επισης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν μου αρεσει το λιμονοντσελο φτιαξε κατι αλλο :P

 

βοτκα μια χαρα ειναι.εδω εχει οδηγιες και για αλλα παρομοια.

http://www.tovima.gr/vimagourmet/wines/article/?aid=496188

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...