Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το οτι ειναι ετοιμο δεν παει να πει οτι ειναι κακο, οκ καλη η κλασικη η καρμποναρα με αυγο και οχι κρεμα γαλακτος και guanciale αλλα και τα ετοιματζιδικα που και που δεν ειναι εγκλημα.

5-6 φορές τη βδομάδα, όχι παραπάνω! :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://gr.news.yahoo.com/%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B6%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%82--%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B6%CF%8D%CE%BC%CE%B7-093648702.html

Ζαμπονοτυροπιτες

Υλικά
Για τη ζύμη
280 γρ. αλεύρι φαρίνα
25 γρ. μαγιά φρέσκια (όχι σκόνη)
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml χλιαρό νερό
100 ml ηλιέλαιο ή κάποιο ελαφρύ λάδι
¼ κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση
250 γρ. τριμμένα τυριά,
(ρεγκάτο και μοτσαρέλα ανάμεικτα)
1 αυγό
5 φέτες ζαμπόν
λίγο πιπεράκι

 

δοκιμάστε αν θελετε αυτη τη ζύμη. Τυχαια την βρηκα πριν λιγο καιρο και τα υλικα της μου φανηκαν ξεκουδουνα πχ μαγια και φαρινα και γιαουρτι. Μην την κανετε απαραιτητα ζαμπονοτυροπιτα. Βαλτε οτι γεμιση θέλετε και πείτε μου τις εντυπώσεις σας. Δοκιμαστικά την εκανα και απο το πουθενα μου βγηκε μια ζύμη με πολύ φουρνισια επαγγελματική υφή. Σαν και αυτες που αγοραζουμε σε ορισμενα τυροπιταδικα. Εννοειται δεν ειναι σφολιατα αλλα κατι διαφορετικο. Μια παρατηρηση οτι για καποιο λογο μπαγατευει γρηγορα ενω οταν την βγαζεις απο το φουρνο ειναι ΑΦΡΟΣ! Εγω την εκανα με ξηρη μαγια και ας λεει μονο νωπη. Εννοειται δε ξεχνατε να αλειψετε με αυγο πριν το ψησιμο εκει ειναι η μιση νοστιμια και εμφανιση

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ρύζι basmati για τι είναι; Το ρύζι το άσπρο που κάνουμε όταν είμαστε άρρωστοι, ποιό είναι; Για πιλάφι ποιό είναι το κατάλληλο (βασικά ένα που λέει σπιρωτό τύπου Αμερικής αλλά έχει και άλλα που λένε για πιλάφι και με μπερδεύουν);

 

το μπασματι ειναι ρυζι για πιλαφι για να το φας συνοδευτικο με καποιο κρεας με σαλτσα πχ. εξαιρετικο και σαφως ανωτερο απο το κιτρινο ρυζι. εγω μονο μπασματι τρωω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σημερα υποτιθεται θα μαγειρευα ενα ψαρονεφρι με σως μουσταρδα, κρεμα και εστραγκον. τελικα δεν ειχα μουσταρδα. τι να κανω τι να κανω, αρχισα να αυτοσχεδιαζω.

 

εκοψα το ψαρονεφρι κομματακια μπουκιτσες. τα τηγανισα σε ελαιολαδο σε αντικολλητικο τηγανι με λευκο πιπερι. τα βγαζω εξω. πεταω μεσα φρεσκα μανιταρια και αλατιζω. τζιγαριζονται καλα και ριχνω κρεμα γαλακτος 20% λιπαρα και ενα μικρο κομματι ροκφορ καμια 20αρια γραμμαρια (αληθινο οχι μπλε τυρι). ανακατευω καλα να λιωσει το τυρι και ξαναβαζω μεσα το κρεας να δεσει με την σαλτσα. τα αφησα εκει κανα 5λεπτο. και μερικες ταλιατες μετα για συνοδεια. μου εφυγε η μαγκια για το πως ταιριαξε το ροκφορ με το μανιταρι. δυστυχως δεν εχω φωτο.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σημερα υποτιθεται θα μαγειρευα ενα ψαρονεφρι με σως μουσταρδα, κρεμα και εστραγκον. τελικα δεν ειχα μουσταρδα. τι να κανω τι να κανω, αρχισα να αυτοσχεδιαζω.

 

εκοψα το ψαρονεφρι κομματακια μπουκιτσες. τα τηγανισα σε ελαιολαδο σε αντικολλητικο τηγανι με λευκο πιπερι. τα βγαζω εξω. πεταω μεσα φρεσκα μανιταρια και αλατιζω. τζιγαριζονται καλα και ριχνω κρεμα γαλακτος 20% λιπαρα και ενα μικρο κομματι ροκφορ καμια 20αρια γραμμαρια (αληθινο οχι μπλε τυρι). ανακατευω καλα να λιωσει το τυρι και ξαναβαζω μεσα το κρεας να δεσει με την σαλτσα. τα αφησα εκει κανα 5λεπτο. και μερικες ταλιατες μετα για συνοδεια. μου εφυγε η μαγκια για το πως ταιριαξε το ροκφορ με το μανιταρι. δυστυχως δεν εχω φωτο.

 

τα καλυτερα φαγητα βγαινουν οταν αυτοσχεδιαζεις true story!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Αποριες.

 

Βασικη. Πως διαλεγω πατατες.

Ποσο νερο βαζω αναλογια και ποση ωρα βραζω τις πατατες

Ποσο γαλα βραζω.

 

Αυτα...

 

Α και ο πουρες μολις ετοιμαστει ποσο κραταει στο ψυγειο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με τις πατάτες πρέπει να πειραματιστείς δυστηχώς γιατί ως γνωστό στην ελλάδα όλα τα κομματια κρεατος ίδια ειναι ολες οι πατάτες ίδιες ειναι.

για αναλογίες εδώ:

http://foodwishes.blogspot.gr/2013/11/ultimate-mashed-potatoes-not-your-every.html

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θελω να κανω πουρε πατατας. Τα λεει καλα εδω? Τι πατατες να διαλεξω για να βγει. Λεει στο βιντεο να κοιταξω τις λιωμενες.

 

 

εχω ενα ξερω πουρες χωρις μοσχοκαρυδο δεν γινεται!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...