Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω αυριο παιρνω τη μοτσαρελα. εχω βρει μονιμη προσφορα σε τοπικο κρεωπολειο μοτσαρελα 5 ευρω το κιλο και συχνα παιρνω μισοκιλα και τα ξυνω μονος. με το μισο κιλο φτιαχνω 3 πιτσες αλλα συμπληρωνω και λιγο γκουντα ή ενταμ ετσι για τη γευση γιατι η μοτσαρελα ειναι ψιλοαδιαφορη γευστικα. αλλα λιωνει φοβερα γινεται σα κρεμα!

εχω και στη καταψυξη ψητο κοτοπουλο που ειχε περισεψει λογικα θα το σωταρω στο τηγανι σε κυβακια με λιγη ριγανη λιγο λαδακι και λιγο βαλσαμικο και καπνιστη παπρικα και μαζι με μανιταρια θα συνοδευσει την πιτσα του ch leage!!!

 

πώς ξυνεις την μοτσαρελα; ειναι υγρη και μαλακια :mellow:

  • Like 1
Δημοσ.

πώς ξυνεις την μοτσαρελα; ειναι υγρη και μαλακια :mellow:

την παιρνω σε τακουνι αφυδατωμενη σε μορφη κασεριου. οποτε ξυνεται.

Δημοσ.

Είναι ωρα να ξαναπάρω βάση κοπής.
Ειχα ξύλινη μέχρι  τώρα. Θα μου προτείνατε να ξαναπάω σε ξύλινη ή ειναι πιο "καθαρές" οι πλαστικές (λόγω των βακτηριδίων).
Και αν πάω σε πλαστική βάση να προσέξω κάτι;

(Προβλήματα που έχει ο κόσμος....)

Δημοσ.

Είναι ωρα να ξαναπάρω βάση κοπής.

Ειχα ξύλινη μέχρι  τώρα. Θα μου προτείνατε να ξαναπάω σε ξύλινη ή ειναι πιο "καθαρές" οι πλαστικές (λόγω των βακτηριδίων).

Και αν πάω σε πλαστική βάση να προσέξω κάτι;

 

(Προβλήματα που έχει ο κόσμος....)

 

οι αποψεις διίστανται νομιζω.

  • Like 1
Δημοσ.

Πήγαινε κανα πρακτικερ, πάρε μια τέτοια:

8C0705D3C726BE3B267FF1F650F4AF5E.jpg

Τι και αν έχει παραπανω μικροβια; Ζήσε τη ζωή σου επικίνδυνα!!! 

  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρες :)

 

Έχω βάλει στον ξυλόφουρνο αναλογικό θερμόμετρο που μετράει μέχρι 350c και δεν το πρόλαβα και έλιωσε.

 

Δεν έχει τύχει να βρω ψηφιακό infrared να δοκιμάσω πόσο ψηλά φτάνει.

 

Παρόλα αυτά όπως έχω ξαναγράψει εγώ λειτουργώ έτσι:

 

http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=4068

 

Η πίτσα μένει μέσα 1-2 λεπτά ανάλογα τη θερμοκρασία που έχει ο φούρνος εκείνη τη στιγμή.

 

ΔΕΝ μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο τρόπο ψησίματος από όσα έχω δοκιμάσει.

 

 

  • Like 1
Δημοσ.

Είναι ωρα να ξαναπάρω βάση κοπής.

Ειχα ξύλινη μέχρι  τώρα. Θα μου προτείνατε να ξαναπάω σε ξύλινη ή ειναι πιο "καθαρές" οι πλαστικές (λόγω των βακτηριδίων).

Και αν πάω σε πλαστική βάση να προσέξω κάτι;

 

(Προβλήματα που έχει ο κόσμος....)

 

 

οι αποψεις διίστανται νομιζω.

Απο την μία λένε ότι το πλαστικό καθαρίζει πιο εύκολα λόγω της λείας επιφάνειας από την άλλη υπάρχει η άποψη πως από την στιγμή που γίνουν οι χαρακές στο μεν πλαστικό ίσως δεν φτάνει το απορυπαντικό-απολυμαντικό στις εγκωπές και θα δημιουργηθούν βιοϋμένια ενώ στο δε ξύλινο με τους πόρους που έχει το ξύλο, έχουμε διαβροχή του υλικού και καθαρίζεται κάπως καλύτερα. 

 

Διαλέγεις και παίρνεις. Με την στοιχειώδη οικιακή καθαριότητα είσαι καλυμένος (καθάρισμα πάντα μετά από την χρήση με απορυπαντικό + ξύδι αν μπορείς). Τα παραπάνω αναφέρονται σε κλίμακα μη οικιακή. Ποτέ δεν θα περάσουν τόνοι κρέατος από την επιφάνεια κοπής σου

  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ψάχνω να πάρω ένα ραβδομπλέντερ, και βλέπω αυτά που έχουν και 2-3 ανταλλακτικά και γίνονται και σαν-μούλτι, και σαν-χτυπητήρι, κλπ. Πχ. Κάνουν δουλειά, ή πρέπει να ξηλωθώ χοντρά, πχ, για να είναι της προκοπής;

 

Αυγολέμονο κάνουν αυτά τα χτυπητήρια; :-)

Δημοσ.

Λογικα ναι, απο την στιγμη που κανουν μαγιονεζα για παραδειγμα.

Τωρα για τις τιμες, συνηθως ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Μπορει το φθηνοτερο να τα φτυσει πιο γρηγορα, αν και για οικιακη χρηση δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

  • Like 1
Δημοσ.

ή πρέπει να ξηλωθώ χοντρά, για να είναι της προκοπής;

 

 

Μια φορά θα το πάρεις το εργαλείο...

 

 

 

TLS.040034.jpg

 

 

  • Like 1
Δημοσ.

ψάχνω να πάρω ένα ραβδομπλέντερ, και βλέπω αυτά που έχουν και 2-3 ανταλλακτικά και γίνονται και σαν-μούλτι, και σαν-χτυπητήρι, κλπ. Πχ. Κάνουν δουλειά, ή πρέπει να ξηλωθώ χοντρά, πχ, για να είναι της προκοπής;

 

Αυγολέμονο κάνουν αυτά τα χτυπητήρια; :-)

μια χαρά κάνουν.

 

το αυγολέμονο τώρα, ψιλοαφρίζει γαμώτο. υποθέτω απο τις ψιλες στροφές.

  • Like 1
Δημοσ.

αυτος ο αυγοδάρτης είναι fail κατά τη γνώμη μου. Καλύτερα να το κάνεις με το εξάρτημα που ειναι ηδη attached στη φωτογραφία.

Δημοσ.

Προσπαθώ να κάνω το θεωρητικά υπερ-απλό.

 

Παίρνω ένα πυρέξ και κόβω μέσα ντομάτα, κομμάτια φέτας, λίγο λάδι και ρίγανη, ανακατεύω και το βάζω στον φούρνο με το καπάκι.

 

Μετά από λίγη ώρα βλέπω ότι στον πάτο έχει αρχίσει και βράζει. Πιο μετά το ανοίγω και βλέπω ότι από τα ζουμιά της ντομάτας, το σύστημα είναι τελείως υγρό και αυτό που έχω φτιάξει είναι ουσιαστικά σούπα...

 

Έβγαλα το καπάκι τώρα μπας και εξατμιστεί το νερό και θα δούμε...

 

Τι κάνω λάθος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...