Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

κατ αρχας δεν ειναι φυλλο ειναι σφολιατα.

 

ψηνω την κατω σφολιατα.

καρεμελωνω καλα 2 κρεμμυδια με λιγο αλατι

τσιγαριζω καλα περιπου 300γρ μανιταρια φρεσκα με λιγο αλατι

ψηνω καλα στο τηγανι 3 μονα στηθοι κοτοπουλου κομμενα σε κυβακια με λιγο αλατι και ασπρο πιπερι

φτιαχνω μπεσαμελ με αναλογια 40γρ βουτυρο, 40γρ αλευρι, 400γρ γαλα η μειγμα γαλακτος με κρεμα γαλακτος (αλατι και μοσχοκαρυδο)

 

απλωνω κρεμμυδι, μανιταρια, κοτα και μπεσαμελ και σκεπαζω με την δευτερη αψητη σφολιατα και ψηνω στους 200 βαθμους κελσιου κανα 10λεπτο μεχρι να ψηθει η πανω σφολιατα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

με έπιασε κλειστοφοβία στην κουζινούλα σου :P

 

κατα τ'αλλα i came, πολύ λιπαρο βρε παιδάκι μου!! Καλό καιρό μας κάνει, κάνε κάτι ανοιξιάτικο :P

 

Εγώ θα τους κάνω εδώ για τα γενέθλιά μου τρικαλινή λαχανόπτα (κοινώς χορτοπιτα. δυστυχώς άνευ λάπατου, παζιού, τσουκνίδας και λοιπών εξαίσιων λαχανικών της τοπικής πανίδας :( )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ανοιγει το ματι παντως οταν κοιτας εξω. 

 

αποδεικνυω παντως οτι δεν χρειαζεται να εχεις την τρελη κουζινα για να μαγειρευεις λιγο πιο περιπλοκα φαγητα. προφανως και δεν μπορω να ανοιξω σφολιατα ή φυλλο αλλα δεν μενω στα μακαρονια με την δικαιολογια της μικρης κουζινας.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συνταγη;

Είναι κλασική πλέον σε αυτό το thread, δε μας παρακολουθείς; Χαχα. Αμέσως, λοιπόν! 

 

Εδώ η original, εδώ με μετρήσεις βάρους.

 

Την έχω πειράξει γενικά τη συνταγή διότι για το δικό μας γούστο ήταν υπερβολική η ζάχαρη. Με τις μετρήσεις του δεύτερου link έβαλα 180g κρυσταλλική ζάχαρη και 250 light brown SOFT sugar. Το τονίζω, έχει μεγάλη διαφορά στην υφή του μπισκότου και δεν κάνει κρατς κρατς η ζάχαρη που εμένα δεν μου αρέσει.

 

Σοκολάτα έβαλα 350g. 60g γάλακτος και τα υπόλοιπα γραμμάρια μαύρη με 70% και 56% κακάο. Τι άλλο; Α, ναι. Μετά τις 36 ώρες είναι καλύτερα να ψηθούν. Τα πασπάλισα με άνθος αλατιού με βανίλια και τους ταίριαξε πάρα πολύ και στη γεύση και στο άρωμα. 

 

Να σημειώσω ότι έχει μεγάλη σημασία η θερμοκρασία της ζύμης στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς και η θερμοκρασία της επιφάνειας που τα ψήνεις. Τα έμαθα μετά από δοκιμή και σφάλμα αυτά!  :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τοξολόβερ σε υφή πώς ήταν;

 

Επίσης η θερμοκρασία ζύμης/ταψιού που λες οτι έχει σημασία ειναι θερμοκρασία δωματιου ετσι;

 

Με έψησες να φτιάξω πάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τραγανά στις άκρες και μαλακάααα στο κέντρο. Βυθίζονται τα δόντια σου όπως το δαγκώνεις και δεν καταλαβαίνεις καθόλου τη ζάχαρη να τραγανίζει. 

 

Όχι, δε θέλει θερμοκρασία δωματίου η ζύμη, αλλά να είναι παγωμένη από το ψυγείο και το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά την πρώτη φουρνιά (το γράφει και η κυριούλα στο λινκι), βγάζεις το χαρτί με τα μπισκότα από πάνω από το ταψί, τα αφήνεις να σταθούν λίγο όσο εσύ ρίχνεις κρύο νερό στο ταψί να κρυώσει. Το σκουπίζεις, βάζεις τα επόμενα and so on.

 

Έπλασα τα μπαλάκια ώσπου να προθερμανθεί ο φούρνος και τα έβαλα στο ψυγείο. Έπαιρνα 6-7 τη φορά και τα άλλα πάλι ψυγείο. Απλώνουν λιγότερο και γίνονται πιο μαλακά στο κέντρο.  

 

Edit: Σου έβγαλα μια φωτογραφία από ένα σπασμένο να το δεις πώς είναι μέσα. Κοίτα και το από κάτω πόσο ύψος έχει κρατήσει. 

 

 

DSC_3771_zps340750ff.jpg

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...