Toxo <3 lover Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Μύρισαν γιορτές... Και τα λουκουμαδάκια μου γίνανε γατάκια για κάποιο λόγο! Σοκολατόφιλη evabb, η σοκολάτα από πάνω είναι valrhona, έλα να φάμε παρέα. 3
evabb Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 a.jpg Μύρισαν γιορτές... Και τα λουκουμαδάκια μου γίνανε γατάκια για κάποιο λόγο! Σοκολατόφιλη evabb, η σοκολάτα από πάνω είναι valrhona, έλα να φάμε παρέα. ετσι μωρη αρρωστια :-D :-D 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Βούιξε ο τόπος με αυτή τη συνταγή, τη δοκίμασα κι εγώ να δω τι λέει. Ψήνεται. Και να μην τρώγεται, δείχνει πολύ όμορφη. Καλή χρονιά! Όποιος βαριέται να κάνει τη ζύμη, κάνει 4 μεγάλες κρέπες ή τις παραγγέλνει απ' έξω σκέτες και εντυπωσιάζει με πολύ λιγότερο κόπο. Χαχαχα! 5
arxaggelos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 τέλειο τιπ για τα αυγά, θα το δοκιμάσω 1
dimitra_m3 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Εχει κανεις τεπανγιακι? Αξιζει η αγορα του?
bnvdarklord Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Σε ποιές περιπτώσεις μπορει το sour cream να αντικατασταθεί από γιαούρτι total? Θα έφτιαχνα μονος μου, αλλα θα πάει χαμένο το buttermilk ενώ το θέλω μονο για 2-3 κουταλιες...
gavros10 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Βούιξε ο τόπος με αυτή τη συνταγή, τη δοκίμασα κι εγώ να δω τι λέει. Ψήνεται. Και να μην τρώγεται, δείχνει πολύ όμορφη. Καλή χρονιά! Όποιος βαριέται να κάνει τη ζύμη, κάνει 4 μεγάλες κρέπες ή τις παραγγέλνει απ' έξω σκέτες και εντυπωσιάζει με πολύ λιγότερο κόπο. Χαχαχα! Το έχω πει οτι αυτό το τοπική είναι καταστροφή. Η ζύμη για κάποιο λογο βγηκε πιο υγρή και δεν φούσκωσε. Δεν γινόταν καν να ανοιξω το φυλο μιας και εσπαζε όλη την ωρα. Τελικά εκανα μικρεςμπουκιες με μερεντα . Τουλαχιστον τρωγεται
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Σιχαίνομαι τα κάστανα...Δεν μπορώ την γεύση τους... Πριν 3 χρόνια όμως δοκίμασα καστανόσουπα σε ένα εστιατόριο.Πραγματικά τα έχασα... Από τότε όποτε μου δίνεται η ευκαιρία και ειδικά χριστούγεννα και πρωτοχρονιά την φτιάχνω. Θα σας δώσω μια συνταγούλα για 2 άτομα. Οι ποσότητες είναι δοκιμασμένες.Αν θέλετε παραπάνω τις διπλασιάζετε. 1 κρεμμύδι ξερό μέτριου μεγέθους (άσπρο όχι κόκκινο) 1 πατάτα μετρίου μεγέθους κομμένη σε κυβάκια 250 γραμμάρια κάστανα. Εγώ χρησιμοποιώ τα συσκευασμένα .Έχουν περίπου 3,50 ευρώ 5 φλιτζάνια του τσαγιού νερό 1 κύβο κνορ αλάτι , πιπέρι (χρειάζεται περίπου 1,5 κ.γ αλάτι και 0,5 πιπέρι 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 2 κ.σ βούτυρο Αφού ψιλοκόψετε το κρεμμυδάκι το τσιγαρίζετε στο βούτυρο.Κανά λεπτό.. Προσθετετε την πατάτα και τα κάστανα και τσιγαρίζετε για 1 λεπτό ακόμα Έχετε βράσει σε άλλη κατσαρόλα το νερό με τον κύβο για να γίνει ζωμός Προσθέτετε το νερό , χαμηλώνετε το μάτι περίπου στην μέση (λίγο πιο πάνω) και βράζετε για 35 λεπτά Αλατάκι και πιπεράκι (δοκιμάζετε για να δείτε αν χρειάζεται παραπάνω) Διαλύεται την σούπα στο μπλεντερ για να γίνει πολτός (προσωπικά έχω ραβδομπλεντερ το οποίο είναι απίστευτη ευκολία) Προσθετετε την κρέμα γάλακτος Σερβίρετε... Καλή όρεξη.... 1
Toufas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Σε ποιές περιπτώσεις μπορει το sour cream να αντικατασταθεί από γιαούρτι total? Θα έφτιαχνα μονος μου, αλλα θα πάει χαμένο το buttermilk ενώ το θέλω μονο για 2-3 κουταλιες... οταν δεν θες να το μαγειρεψεις και τοσο, μιας και το γιαουρτι κοβει σχετικα ευκολα, το ξυνογαλο παει και σε cakes και σε μαριναρισματα κοτοπουλου παντως http://www.youtube.com/watch?v=jSQ3m45nuHo 2
tehAllantin Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Ρε συ τουφα παιζει να εχεις δει πουθενα το en dia en el bulli με υπότιτλους; Η έστω υποτιτλους σκέτους;
Toxo <3 lover Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Το έχω πει οτι αυτό το τοπική είναι καταστροφή. Η ζύμη για κάποιο λογο βγηκε πιο υγρή και δεν φούσκωσε. Δεν γινόταν καν να ανοιξω το φυλο μιας και εσπαζε όλη την ωρα. Τελικά εκανα μικρεςμπουκιες με μερεντα . Τουλαχιστον τρωγεται Πλάκα κάνεις ότι αυτή η ζύμη σου βγήκε υγρή! Σίγουρα μέτρησες σωστά; Εγώ φοβόμουν ότι δε θα πάρει τόσο αλεύρι, αλλά το έβαλα και μετά από αρκετό ζύμωμα το πήρε όλο. Δε φουσκώνει πολύ πάντως και θέλει χρόνο ακόμη και σε ζεστό περιβάλλον. Αφού τρώγεται και δεν πήγε για πέταμα, πάλι καλά. Η γεύση δεν ενθουσιάζει όσο η όψη του πάντως. Μια απλή ζύμη είναι. Θα δοκιμάσω με κρέπες.
bnvdarklord Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Λοιπόν τον άκουσα τον Toufa και έφτιαξα sour cream/creme fraiche(δεν εχω ιδεα αν εχουν διαφορα) για το cheesecake και τα σπασε. Το ξινόγαλα που περίσσεψε απλά το ήπια . Ερώτηση: Τι φαγητά μπορει να συνοδέψει ωραία η sour cream; Μ'αρεσε τόσο που θέλω να ξαναφτιάξω. Επίσης μια άλλη ερώτηση: Το εκχύλισμα βανίλιας πώς ξέρω αν είναι έτοιμο; Το έχω περίπου 6-7 εβδομάδες. Εξωτερικά μυρίζει υπέροχα βανίλια, αλλα αν το ανοίξω και μυρίσω μεσα μυρίζει ακόμα κυρίως βότκα. Ή ειναι λογικο να εχει κυριως βοτκίλα;
Toufas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 οπου βαζεις το γιαουρτι μπορεις να την βαλεις, με την διαφορα οτι αντεχει πιο πολυ την ζεστη και δεν κοβει ευκολα Για την βανιλια, εγω παντα βαζω υπερβολικα πολυ βανιλια μεσα στο αλκοολ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα