Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

post-258415-0-57769600-1386795897_thumb.jpg

 

Μύρισαν γιορτές... Και τα λουκουμαδάκια μου γίνανε γατάκια για κάποιο λόγο! Σοκολατόφιλη evabb, η σοκολάτα από πάνω είναι valrhona, έλα να φάμε παρέα.  :D

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

attachicon.gifa.jpg

 

Μύρισαν γιορτές... Και τα λουκουμαδάκια μου γίνανε γατάκια για κάποιο λόγο! Σοκολατόφιλη evabb, η σοκολάτα από πάνω είναι valrhona, έλα να φάμε παρέα.  :D

 

 

 

ετσι μωρη αρρωστια :-D :-D :-D :-D

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Βούιξε ο τόπος με αυτή τη συνταγή, τη δοκίμασα κι εγώ να δω τι λέει. Ψήνεται. Και να μην τρώγεται, δείχνει πολύ όμορφη. Καλή χρονιά!  ^_^

 

Όποιος βαριέται να κάνει τη ζύμη, κάνει 4 μεγάλες κρέπες ή τις παραγγέλνει απ' έξω σκέτες και εντυπωσιάζει με πολύ λιγότερο κόπο. Χαχαχα!

 

1560536_754874634541480_544506905_n.jpg

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ποιές περιπτώσεις μπορει το sour cream να αντικατασταθεί από γιαούρτι total?

 

Θα έφτιαχνα μονος μου, αλλα θα πάει χαμένο το buttermilk ενώ το θέλω μονο για 2-3 κουταλιες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βούιξε ο τόπος με αυτή τη συνταγή, τη δοκίμασα κι εγώ να δω τι λέει. Ψήνεται. Και να μην τρώγεται, δείχνει πολύ όμορφη. Καλή χρονιά! ^_^

 

Όποιος βαριέται να κάνει τη ζύμη, κάνει 4 μεγάλες κρέπες ή τις παραγγέλνει απ' έξω σκέτες και εντυπωσιάζει με πολύ λιγότερο κόπο. Χαχαχα!

 

Το έχω πει οτι αυτό το τοπική είναι καταστροφή. Η ζύμη για κάποιο λογο βγηκε πιο υγρή και δεν φούσκωσε. Δεν γινόταν καν να ανοιξω το φυλο μιας και εσπαζε όλη την ωρα. Τελικά εκανα μικρεςμπουκιες με μερεντα . Τουλαχιστον τρωγεται

 

1560536_754874634541480_544506905_n.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιχαίνομαι τα κάστανα...Δεν μπορώ την γεύση τους...

 

Πριν 3 χρόνια όμως δοκίμασα καστανόσουπα σε ένα εστιατόριο.Πραγματικά τα έχασα...

 

Από τότε όποτε μου δίνεται η ευκαιρία και ειδικά χριστούγεννα και πρωτοχρονιά την φτιάχνω.

 

Θα σας δώσω μια συνταγούλα για 2 άτομα. Οι ποσότητες είναι δοκιμασμένες.Αν θέλετε παραπάνω τις διπλασιάζετε.

 

1 κρεμμύδι ξερό μέτριου μεγέθους (άσπρο όχι κόκκινο)

1 πατάτα μετρίου μεγέθους κομμένη σε κυβάκια

250 γραμμάρια κάστανα. Εγώ χρησιμοποιώ τα συσκευασμένα .Έχουν περίπου 3,50 ευρώ

5 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

1 κύβο κνορ

αλάτι , πιπέρι (χρειάζεται περίπου 1,5 κ.γ αλάτι και 0,5 πιπέρι

100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

2 κ.σ βούτυρο

 

Αφού ψιλοκόψετε το κρεμμυδάκι το τσιγαρίζετε στο βούτυρο.Κανά λεπτό..

Προσθετετε την πατάτα και τα κάστανα και τσιγαρίζετε για 1 λεπτό ακόμα

Έχετε βράσει σε άλλη κατσαρόλα το νερό με τον κύβο για να γίνει ζωμός

Προσθέτετε το νερό , χαμηλώνετε το μάτι περίπου στην μέση (λίγο πιο πάνω) και βράζετε για 35 λεπτά

Αλατάκι και πιπεράκι (δοκιμάζετε για να δείτε αν χρειάζεται παραπάνω)

 

Διαλύεται την σούπα στο μπλεντερ για να γίνει πολτός (προσωπικά έχω ραβδομπλεντερ το οποίο είναι απίστευτη ευκολία)

Προσθετετε την κρέμα γάλακτος

Σερβίρετε...

 

Καλή όρεξη....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ποιές περιπτώσεις μπορει το sour cream να αντικατασταθεί από γιαούρτι total?

 

Θα έφτιαχνα μονος μου, αλλα θα πάει χαμένο το buttermilk ενώ το θέλω μονο για 2-3 κουταλιες...

οταν δεν θες να το μαγειρεψεις και τοσο, μιας και το γιαουρτι κοβει σχετικα ευκολα, το ξυνογαλο παει και σε cakes και σε μαριναρισματα κοτοπουλου παντως

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=jSQ3m45nuHo

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Το έχω πει οτι αυτό το τοπική είναι καταστροφή. Η ζύμη για κάποιο λογο βγηκε πιο υγρή και δεν φούσκωσε. Δεν γινόταν καν να ανοιξω το φυλο μιας και εσπαζε όλη την ωρα. Τελικά εκανα μικρεςμπουκιες με μερεντα . Τουλαχιστον τρωγεται

 

 

Πλάκα κάνεις ότι αυτή η ζύμη σου βγήκε υγρή! Σίγουρα μέτρησες σωστά; Εγώ φοβόμουν ότι δε θα πάρει τόσο αλεύρι, αλλά το έβαλα και μετά από αρκετό ζύμωμα το πήρε όλο. Δε φουσκώνει πολύ πάντως και θέλει χρόνο ακόμη και σε ζεστό περιβάλλον. Αφού τρώγεται και δεν πήγε για πέταμα, πάλι καλά. 

 

Η γεύση δεν ενθουσιάζει όσο η όψη του πάντως. Μια απλή ζύμη είναι. Θα δοκιμάσω με κρέπες.  :ph34r:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν τον άκουσα τον Toufa και έφτιαξα sour cream/creme fraiche(δεν εχω ιδεα αν εχουν διαφορα) για το cheesecake και τα σπασε. Το ξινόγαλα που περίσσεψε απλά το ήπια :P.

 

Ερώτηση: Τι φαγητά μπορει να συνοδέψει ωραία η sour cream; Μ'αρεσε τόσο που θέλω να ξαναφτιάξω.

 

 

Επίσης μια άλλη ερώτηση: Το εκχύλισμα βανίλιας πώς ξέρω αν είναι έτοιμο; Το έχω περίπου 6-7 εβδομάδες. Εξωτερικά μυρίζει υπέροχα βανίλια, αλλα αν το ανοίξω και μυρίσω μεσα μυρίζει ακόμα κυρίως βότκα. Ή ειναι λογικο να εχει κυριως βοτκίλα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οπου βαζεις το γιαουρτι μπορεις να την βαλεις, με την διαφορα οτι αντεχει πιο πολυ την ζεστη και δεν κοβει ευκολα

 

Για την βανιλια, εγω παντα βαζω υπερβολικα πολυ βανιλια μεσα στο αλκοολ

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...