Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ειπωθηκε ηδη οτι οι ελληνικες κρεμες ειναι γτπκ

UHT είναι και η Arla με καραγενάνη. Δεν φταίνε οι ελληνικές κρέμες βασικά, φταίει που δεν τις πουλάνε στα super markets και βγαίνουν μόνο σε επαγγελματικές συσκευασίες. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ultra High Temperature. Είναι μια διαδικασία εναλλακτική της παστερίωσης που το γάλα φτάνει σε θερμοκρασία περίπου 140 βαθμών για 1-2 δευτερόλεπτα, με σκοπό την καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών αλλά και πολλών άλλων μιας και φτάνει σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Αν θυμάμαι καλά (ψάξτο στο γοογλη για περισσότερα) πιθανώς να σκοτώνει όλα τα ζώντα κύτταρα και να αφήνει μόνο τα σπόρια (τα οποία σκοτώνονται μόνο στο γάλα κονσέρβας - πχ κλασσικο νουνου) Τώρα αν ρωτάς για τις κρέμες ίσως οι χρόνοι να αλλάζουν λίγο λόγω διαφορετικής σύστασης και ιξώδους. Ένα που δεν καταλαβαίνω για τις κρέμες είναι γιατί τις πουλάνε στο ψυγείο αφού ειναι UHT και κανένας δεν μου έχει δώσει σαφή απάντηση. Όλα τα γάλατα UHT είναι στο ράφι αν προσέξεις στα σούπερ μάρκετ με διάρκεια λήξης γύρω στους 6 μήνες. Για τις κρέμες δεν έχω καταλάβει τι παίζει και τις έχουν στο ψυγείο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω λαδι καρυδας σε προσιτη τιμη; Δυστηχως εχω βρει μονο σε απαγορευτικες τιμες οσο εχω ψαξει εδω στην Αθηνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω λαδι καρυδας σε προσιτη τιμη; Δυστηχως εχω βρει μονο σε απαγορευτικες τιμες οσο εχω ψαξει εδω στην Αθηνα.

τι τιμες εχει εκει? ειναι ακριβο παντως, αλλα ειναι τρομερο για το μαγειρεμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα μανιτάρια κονσέρβα να τα πετάξεις μαζί με την κονσέρβα, μουχαχα. Τεσπά, αν επιμένεις να τα φας, δεν νομίζω ότι πρέπει σώνει και καλά να τα τσιγαρίσεις κιόλας.

 

 

 

έντιτ: όπως βλέπεις, οι απόψεις διίστανται εν μέρη και ταυτίζονται εν (άλλα) μέρη...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα σκεφτομουν οτι αφου εχει τηγανι, ας τα τσιγαρισει για να τους δωσει λιγη γευση.

Να τα σβησει και με λιγο κρασακι, να πεταξει μεσα και λιγη κρεμα γαλακτος, να βαλει και ενα φιλετο κοτοπουλο εκει μεσα και... παρεκτεπομαι.

 

Παντως ναι, φρεσκα μανιταρια. Πρεπει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα σκεφτομουν οτι αφου εχει τηγανι, ας τα τσιγαρισει για να τους δωσει λιγη γευση.

Να τα σβησει και με λιγο κρασακι, να πεταξει μεσα και λιγη κρεμα γαλακτος, να βαλει και ενα φιλετο κοτοπουλο εκει μεσα και... παρεκτεπομαι.

 

Παντως ναι, φρεσκα μανιταρια. Πρεπει.

άμα κάνει όλα αυτά που λες, δεν θα είναι καλύτερα να μην βάλει καν τα μανιτάρια κονσέρβα μέσα; χοχοχο!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μια φορά στις 10 μέρες απρογραμμάτιστα που βάζω μανιτάρια, δεν είναι εύκολο να παίρνω φρέσκα και είναι και ταλαιπωρία στο κόψιμο, πλύσιμο συντήρηση κτλ.

 

Είχα ακούσει ότι θέλουν τσιγάρισμα αλλά όσες φορές το έκανα δεν κατάλαβα καμιά διαφορά με τα ωμά οπότε θα τα βάζω έτσι αφού είναι και κόπος το τηγάνι. Αλλά έτσι και αλλιώς βλέπω ότι γίνεται και με τους 2 τρόπους...

 

 

Βασικα σκεφτομουν οτι αφου εχει τηγανι, ας τα τσιγαρισει για να τους δωσει λιγη γευση.

Να τα σβησει και με λιγο κρασακι, να πεταξει μεσα και λιγη κρεμα γαλακτος, να βαλει και ενα φιλετο κοτοπουλο εκει μεσα και... παρεκτεπομαι.

 

Πας γυρεύοντας εσύ πάνω που έφαγα την ομελέτα, να με στείλεις για δεύτερο γύρο και δεν με παίρνει :mellow:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν παρεις τα μανιταρια, μαγειρεψε τα ολα με λιγο θυμαρι και σκορδο και βουτυρο και μετα εχεις μανιταρια για ολη την βδομαδα.

 

 

 

Πηγα σημερα στο 4ο μαγαζι που ανοιξε η εταιρια που ειχε ενα μαγαζι που ημουν παλια. Ισπανικο-ιταλικο φαγητο με εμφαση στην ψησταρια. Εφαγα τα πιο ωραια χοιρινα παιδακια που εχω φαει στην ζωη μου, γαμω το μαυρο γουρουνι της ιβηρικης, ειναι τοσο νοστιμο. Σουπια στα καρβουνα με κολοκυθα, καλαμαρια/γονους με καπαρη και φασκομηλο, parsnip τηγανητα με μελι και manchego, pressa απο Iberico με "βουτυρο" απο iberico, πατατες με μια σαλτσα απο chorizo, ενα γαματο ψωμι σαν λαγανα με καπνιστο βουτυρο στα καρβουνα, ενα burger απο ισπανικο βοδινο και κατι ελιες γεμιστες με κατσικισιο curd και πορτοκαλι που ηταν αψογες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...