Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ομαδα του chefsteps ηταν πισω απο το modernist cuisine, ~3000 σελιδες/ 7 βιβλια για την μαγειρικη και πως εχεις παντα το πιο σωστο τροπο για να κανεις κατι. Δοκιμαζουν οτι τροπο υπαρχει για να βρουν το πιο καλο αποτελεσμα ωστε να ειναι το καλυτερο δυνατο.

Και εμενα μου αρεσει να κανω μερικα πραγματα με καποιο τροπο, αλλα αυτο δεν τα κανει σωστα.

 

Ναι βρε αγόρι μου δεν στους έθιξα απλά πρότεινα μια εύκολη (και νόστιμη) εναλλακτική. Φυσικά και δεν αμφισβητώ ότι το να κόψεις το βούτυρο μετά από το ψυγείο είναι η καλύτερη τεχνική.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας γυρισουμε στην μπριζολα...

Την δευτερη φορα που την εκανα, την εβγαλα πιο νωρις απο το τηγανι και μου φανηκε οτι ειχε λιγο παραπανω αιμα απο οτι θα επρεπε οποτε την ξαναεβαλα για 2 λεπτα περιπου. Δεν βγηκε ετσι οπως την ηθελα αλλα τρωγοταν.

Την τριτη φορα εφτασα πολυ κοντα στο αποτελεσμα που ηθελα. Πηρε χρωμα και απο μεσα ηταν ομοιομορφα κοκκινη. Ευχαριστημενος εμεινα αλλα δεν θα το βαλω κατω, θα προσπαθησω περισσοτερο.

 

ΥΓ Για 3 σπαλομπριζολες μοσχαρισιες εδωσα 13.5 ευρω. Δεν τις λες και φθηνες αλλα μια στο τοσο... Μου ειπε ο κρεοπωλης να τις βαλω στο ψυγειο, σε ενα ταψι με λαδι για να βγουν πιο μαλακες. Για 3 μερες δεν θα παθαιναν κατι. Μαλλον ηταν λαθος γιατι και τις 3 φορες ηταν πολυ μαλακες με αποτελεσμα στο κοψιμο να διαλυεται καπως. Τουλαχιστον ηταν πεντανοστιμες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τουφα δεν ξερεις να διαβαζεις μου φενεται.Που ειδες παλι ρε μπαγασα να γραφω οτι το βουτυρο ειναι ιδιο με την μαργαρινη????? Δεν ειμαι ο πρωτος που σου λεει οτι ωρες ωρες απλα γραφεις  για να δειξεις κ να το παιξεις κ καλα οτι ξερεις  οποτε δεν εχω καμια ορεξη να το συνεχισω κιολας.Εξαλου ειπαμε μονο θερμομετρο στην μπριζολα κ απαραιτητως σε καθε νοικοκυριο.

 

Απο δω κ περα θα γραφω πες τα Τουφα,γραψτα τουφα,δωσε μας τα φωτα σου μεγαλε τουφα για να συνεννοουμαστε καλυτερα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν ο αλλος ειναι ασχετος/μετριος σε κατι του λες τον τροπο που θα εχει την πιο μεγαλη σιγουρια για να εχει αυτο που θελει. Οταν ξερει πως ειναι ολα τα υπολοιπα που πρεπει να μαντεψει οταν εχει την σωστη εσωτερικη θερμοκρασια που θελει, τοτε σιγα σιγα το θερμομετρο δεν θα του χρειαζεται γιατι θα εχει εξοικειωση με το συγκεκριμενο θεμα και δεν θα του χρειαζεται. Απο την αρχη σου το ειπα, οτι αυτος που κανει 1000 μπριζολες σε μια βδομαδα δεν εχει την ιδια ικανοτητα με αυτον που κανει 100 τον χρονο, εσυ επιμενεις με το να λες οτι ειναι το ιδιο.

Δες και το #7 http://www.seriouseats.com/2013/06/the-food-lab-7-old-wives-tales-about-cooking-steak.html

 

Επισης, δεν αναφερθηκα σε εσενα για το βουτυρο και την μαργαρινη.


Ας γυρισουμε στην μπριζολα...

Την δευτερη φορα που την εκανα, την εβγαλα πιο νωρις απο το τηγανι και μου φανηκε οτι ειχε λιγο παραπανω αιμα απο οτι θα επρεπε οποτε την ξαναεβαλα για 2 λεπτα περιπου. Δεν βγηκε ετσι οπως την ηθελα αλλα τρωγοταν.

Την τριτη φορα εφτασα πολυ κοντα στο αποτελεσμα που ηθελα. Πηρε χρωμα και απο μεσα ηταν ομοιομορφα κοκκινη. Ευχαριστημενος εμεινα αλλα δεν θα το βαλω κατω, θα προσπαθησω περισσοτερο.

 

ΥΓ Για 3 σπαλομπριζολες μοσχαρισιες εδωσα 13.5 ευρω. Δεν τις λες και φθηνες αλλα μια στο τοσο... Μου ειπε ο κρεοπωλης να τις βαλω στο ψυγειο, σε ενα ταψι με λαδι για να βγουν πιο μαλακες. Για 3 μερες δεν θα παθαιναν κατι. Μαλλον ηταν λαθος γιατι και τις 3 φορες ηταν πολυ μαλακες με αποτελεσμα στο κοψιμο να διαλυεται καπως. Τουλαχιστον ηταν πεντανοστιμες

Την αφησες να "ηρεμισει" σε ενα σχετικα ζεστο σημειο αφοτου την εβγαλες απο το τηγανι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(δεν εχει γραψει κανεις για το θεμα βουτυρο-μαργαρινη εκτως απο μενα στην προηγουμενη σελιδα οποτε προφανως κ πηγαινε σε μενα.Το θεμα εχει τελειωσει ομως οποτε ας το αφησουμε)

 

 

ΟΝ TOPIK τωρα κ στο θεμα της μπριζολας.Απ τα πιο σημαντικα αυτο για την ''ξεκουραση'' κ ξεχασαμε να το πουμε κιολας

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=5-9NgOZuUXM

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Με συγχωρείς για την παρέμβαση, με κάθε καλή διάθεση το λέω, μην είσαι τόσο εύθικτος κι εσύ, μωρέ αδερφάκι μου. Άπειρες φορές έχει συζητηθεί το θέμα μαργαρίνη-βούτυρο εδώ πέρα και το είπες κι ο ίδιος. Πιάσε λίγο τον παλμό της κουβέντας και μην αρπάζεσαι χωρίς λόγο. 

 

Ο Toufas επαγγελματίας είναι κι έτσι λειτουργεί. Δε μάλωσα τη μαμά μου που δεν έχει θερμόμετρο να μετρά τη θερμοκρασία στο κρέας, της είπα ευχαριστώ κι ας ήταν παραψημένο για τα γούστα μου. Δεν την κάνει κακή μαγείρισσα αυτό, απλώς λιγότερο επαγγελματία. Το προφανές δηλαδή. Ο ζήλος δείχνει μόνο αγάπη γι' αυτό που κάνουμε, ακόμη κι αν παραέξω φαινόμαστε ψείρες. Ισχύει για όλους τους επαγγελματίες που έχουν ψώνιο με την τέχνη τους κι αυτό δεν είναι κακό αν και παρεξηγήσιμο. Και φυσικά κανένας τους δεν έχει το αλάθητο, ούτε είναι αυθεντία.

 

 

Peace... :P

 

Για να μην είμαι εκτός θέματος κι επειδή κάποιος πάλευε να φτιάξει σοκολάτα, έχω να πω ότι μου έφεραν μια αρκετά ικανοποιητική σοκολάτα σε σκόνη με 32% κακάο. Τη χτύπησα σε blender με βραστό πλήρες φρέσκο γάλα να κάνει ωραίο αφρό και έτριψα λίγη σοκολάτα από πάνω για έξτρα άρωμα.  ^_^

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μολις εβαλα βανιλιες σε βαζακι για να γινει extract.

 

Απορια: Μπορώ οταν φτασει μεχρι την μεση να προσθέσω εξτρα βοτκα; Αν ναι, ποσες φορες μπορει να γινει αυτο;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανα σήμερα πάλι τορτελίνια αλλά πήρα κρέμα γάλακτος Arla Δανέζικη 36%. Αποτέλεσμα με το που έριξα τα τορτελίνια στην κρέμα που κόχλαζε και με λίγο ανακάτεμα κόλλησε η κρέμα πάνω τους κατευθείαν. Με το που κρύωσαν και λίγο, δεν έμεινε κρέμα ρευστή ούτε για δείγμα στον πάτο του πιάτου.

 

Άρα έφταιγε αποκλειστικά η κρέμα της ΦΑΓΕ και όχι εγώ που νόμιζα ότι έκανα λάθος κάποια μικρολεπτομέρεια της μικρολεπτομέρειας και φυσικά δεν χρειάζεται να τα φάω κρύα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα θα με παρετε με τις πετρες αλλα αν εβαζες κορν φλαουρ για να πηξει?

Δεν ήξερα ότι πήζει, αλλά ούτως ή άλλως δεν είχα. Αλεύρι δεν είναι; Λογικά θα έβγαινε λίγο μαλακία...  δεν ξέρω.

 

εδιτ, είχα ξεχάσει το "δεν". Δεν είχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ήξερα ότι πήζει, αλλά ούτως ή άλλως είχα. Αλεύρι δεν είναι; Λογικά θα έβγαινε λίγο μαλακία...  δεν ξέρω.

 

αν δεν ξερεις να το κανεις οι πιθανοτητες να αποτυχεις ειναι μεγαλες οποτε καλυτερα που δεν το προσπαθησες

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήρα από το Lidl τυρί κρέμα με μανιτάρια (από τη σειρά Deluxe) και ήταν φοβερό, Αξίζει να το δοκιμάσετε, αρκεί να σας αρέσει η σχετικά έντονη γεύση μανιταριών. 

 

Ξέρω, δεν είναι μαγειρική, αλλά δεν μου πήγαινε καρδιά να το βάλω στο νήμα για το Lidl :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...