Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και τα μάγουλα τα μοσχαρίσια είναι πολύ καλά για σούπα.

 

 

Η ουρά βγάζει αυτήν την γλίτσα και κολλάει... Από τους χόνδρους, σαν ζελατίνη, πώς το λέν...

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπόν, θελω να φτιαξω cheesecake.

 

Εχω βρει αυτη τη συνταγή http://www.simplyrecipes.com/recipes/perfect_cheesecake/

 

Εχω τις εξης απορίες:

1) To cream cheese τι ακριβως ειναι; Σαν το Φιλαδελφια ας πουμε, ή κατι αλλο;

2) Τι ειναι το sour cream; Το whipping cream ειναι λογικα η κρεμα γαλακτος. Αν δεν βρικεται (ευκολα) στην ελλαδα, μπορω να βαλω εξτρα κρεμα γαλακτος στην θεση του; (Αυτος το χρησιμοποιει και σαν γεμιση και σαν topping)

 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

1: ναι ειναι το philadelphia, στην αμερικη το εχει και στο ραφι εκτος ψυγειου, σαν τα γαλατα υψηλης παστεριωσης

2: sour cream = ξυνη κρεμα σαν γιουαρτι σακουλας αλλα πιο ρευστη, μπορεις να φτιαξεις και μονος σου

  • Like 1
Δημοσ.

1: ναι ειναι το philadelphia, στην αμερικη το εχει και στο ραφι εκτος ψυγειου, σαν τα γαλατα υψηλης παστεριωσης

2: sour cream = ξυνη κρεμα σαν γιουαρτι σακουλας αλλα πιο ρευστη, μπορεις να φτιαξεις και μονος σου

Έμαθα άντρα μου ότι θα μου φτιάξεις cheese cake και θα το λάβω ταπεράκι στην πόρτα μου.

Δημοσ.

Αυτός ο τρόπος ειναι legit;

http://www.gastronomos.gr/simvoules/1545/Pos-ftiachnoume-xinokrema

Γιατι ειναι τελειως διαφορετικός απο αλλους τροπους που βρήκα με buttermilk κτλ για αναπτυξη καλλιεργειας στην κρεμα γαλακτος.

http://foodwishes.blogspot.co.uk/2011/03/homemade-creme-fraiche-nobodys-ever.html αυτον θα προτεινα, το buttermilk ειναι το ξινογαλο

Έμαθα άντρα μου ότι θα μου φτιάξεις cheese cake και θα το λάβω ταπεράκι στην πόρτα μου.

 

Σιγα μην βαλω το cheesecake μου σε ταπερ! :P

  • Like 2
Δημοσ.

Εκανα το λαθος και μπηκα στο τοπικ καποιες μερες πριν. Βρηκα τα βιντεακια με την σωστα ψημενη μπριζολα του jamie oliver και ειπα να δοκιμασω. Πηρα σπαλομπριζολες μοσχαρισιες, οχι πολυ χοντρες ομολογουμενος οπως θα επρεπε. Τελικα την παραψησα και δεν ειχε καθολου αιματακι μεσα. Βγηκε πολυ νοστικη και ζουμερη παντως. Θα ξαναδοκιμασω αυριο με λιγοτερο ψησιμο

Δημοσ.

Μονο με θερμομετρο, μεσα στην λιστα τνω σημαντικων πραγματων που χρειαζεται μια κουζινα (μαχαιρι, κατσαρολα,τηγανι, ξυλο κοπης, τσιμπιδα και θερμομετρο)

  • Like 1
Δημοσ.

Πες στο στην γιαγια σου αυτο η σε κανεναν μαστωρα που μπορει να ψησει ολοκληρο γουρουνοπουλο στα καρβουνα κ θα γελανε για 20 χρονια.Λες κ πριν γινουν της μοδας τα θερμομετρα δεν υπηρχε μαγειρικη κ δεν μπορουσες να ψησεις ενα κομματι κρεας.Εισαι σοβαρος μαγειρας,μην γραφεις τετοια πραγματα

  • Like 1
Δημοσ.

E ναι, ειναι το ιδιο το πραγμα που θελει συγκεκριμενη εσωτερικη θερμοκρασια και αυτο που θες ωρες για να γινει...

  • Like 1
Δημοσ.

Μονο με θερμομετρο, μεσα στην λιστα τνω σημαντικων πραγματων που χρειαζεται μια κουζινα (μαχαιρι, κατσαρολα,τηγανι, ξυλο κοπης, τσιμπιδα και θερμομετρο)

 

τα εχω ολα εκτος απο θερμομετρο, μπορεις να βαλεις μια εικονα για να δω τι ειδους θερμομετρο ειναι ακριβως;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...