Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάνω από τους 40 βαθμούς στην κρέμα γάλακτος χαλάει το γαλάκτωμα και δεν επανέρχεται. Όποτε καλό είναι να μην την πολύ ζεσταίνουμε αν θέλουμε και αυτή να βοηθήσει στο δέσιμο της σάλτσας εκτός από την καραγενάνη και το άμυλο(συνήθως οι light) που έχουν κάποιες μέσα.

 

οι νορμαλ κρεμες βραζονται ανετα. οι λαιτ παλι οχι.

Δημοσ.

Μόλις έφαγα τορτελίνια. Έβαλα την μισή κρέμα γάλακτος(σε αντίστοιχα μισή ποσότητα τορτελίνια) μέχρι να βράσει πολύ δυνατά σε σημείο που φούσκωσε, και μετά έριξα μέσα τα τορτελίνια βγάζοντας την κατσαρόλα από το μάτι. Ανακάτευα συνεχώς για 2-3 λεπτά και μετά τα σέρβιρα. Σούπα δεν ήταν αλλά και πάλι θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο δεμένα.

 

Τι σκατά κάνω λάθος; Και αυτό το λάθος που κάνω είναι στον συγχρονισμό θερμοκρασίας της κρέμας και τορτελινιών με το ανακάτεμά τους; Τόσο λεπτομέρεια χρειάζεται πια;

 

δοκιμασε μολις βαλεις την κρεμα στα τορτελινια να βαλεις λιγο τριμενη παρμεζανα μεσα στην κατσαρολα οσο ανακατεβεις ωστε να σου δεσει λιγο ακομα.

εναλλακτικα βαλτην μολις βγαλεις την κρεμα απο τη φωτια και ανακατατεψε λιγακι ισα-ισα να λιωσει.

Δημοσ.

να ξερεις οτι το λιπος καθεται κατω κατω στο κουτι οποτε αν ειναι χαρτινο σχιστω καλα στο τελος και ξυσε οτι λιπος εχει κατσει στον πατο. αν ειναι μπουκαλι με κουταλακι οτι παρεις.

Damn... Εχθές χρησιμοποίησα την μισή κρέμα οπότε αν ισχύει αυτό που λες έβαλα μόνο το άχρηστο μισό.

 

η σαλτσα σου ειναι ζεστη!!! την σιγοβραζεις και την αφηνεις να κρυωσει λιγο και μετα την βαζεις στα ζυμαρικα. οσο πιο ζεστη ειναι τοσο πιο νερουλη ειναι απλη φυσικη.

Αφού σιγά σιγά στο ανακάτεμα κρυώνει. Τι ρόλο παίζει το πότε θα βάλω τα ζυμαρικά μέσα;

 

 

 

Πολύ μπλέξιμο για απλά τορτελίνια και αντικρουόμενες απόψεις... Ελπίζω να είναι αυτό με το κουτί που είπε η εβα αλλιώς δεν βγάζω άκρη μου φαίνεται

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος οτι κανεις τα απλα αλλα πιο σημαντικα πραγματα σωστα????? Δηλαδη το βρασιμο κ το σουρωμα των ζυμαρικων.

 

Δεν υπαρχει απολυτως καμια περιπτωση να φταιει το οτι δεν ξυνεις τα λιπαρα απ τον πατο του κουτιου!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Nα τα βρασεις σωστα,στο βαθμο κ στον χρονο που πρεπει.

 

Αν εσυ τα βγαζεις παραβρασμενα πως θα εχουν μετα το περιθωριο να τραβηξουν την σαλτσα που τους βαζεις.

 

 

Στο σουρωμα επισης στα ειπανε κ τα παιδια,ποτε δεν τα ξεπλενεις με κρυο νερο κ αν θες να τα χρησιμοποιησεις αρκετη ωρα μετα κρατας ενα ποτηρακι απ το νερο που τα εβρασες ωστε να βοηθησει στο δεσιμο.

 

 

Δεν γινεται να κανεις σωστα αυτα τα 2-3 βηματα κ να μην σου βγαινει σωστο το αποτελεσμα.

Δημοσ.

Damn... Εχθές χρησιμοποίησα την μισή κρέμα οπότε αν ισχύει αυτό που λες έβαλα μόνο το άχρηστο μισό.

 

Αφού σιγά σιγά στο ανακάτεμα κρυώνει. Τι ρόλο παίζει το πότε θα βάλω τα ζυμαρικά μέσα;

 

 

 

Πολύ μπλέξιμο για απλά τορτελίνια και αντικρουόμενες απόψεις... Ελπίζω να είναι αυτό με το κουτί που είπε η εβα αλλιώς δεν βγάζω άκρη μου φαίνεται

 

μεσα σε τρια λεπτα δεν κρυωνει. αν τα αφησεις ομως 10 θα σφιξουν.

Δημοσ.

Μιας και έρχεται κρύο..

 

Παίζει κανένας οδηγός για σούπες και τα μέρη των ζώων που είναι καλύτερα (και γιατί είναι καλύτερα) για σούπες και βραστά; 

Δημοσ.

στην σιβηρια ζεις;

Δηλαδή πάντα κρύα τρώγωνται τα τορτελίνια; Μαλακία δεν είναι; Άμα είναι να μην την βράσω την κρέμα, να την ρίξω πάνω κατευθείων από το ψυγείο

Δημοσ.

Δεν τρολλάρω, απλώς όταν έχω κάνει τόσα ποστ προσπαθώντας να βρω τι πάει στραβά και μετά από τόσες προτάσεις ακούω ότι τρώγωνται κρύα, είναι κάπως to much

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...