Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Macaron απο καρυδα (αν και μοιαζουν πιο πολυ με βραχακια, η υφη τους ειναι πολυ κοντα στο μακαρον ειδικα οταν ειναι ζεστα)

 

Μισό, μισό γιατί μας τα έχουνε κάνει κουλουβάχατα οι ζαχαροπλάστηδες. Ποια η διαφορά macaron, βραχακίων και "εργολάβων"? Κι αν αυτά που έφτιαξες ονομάζονται macaron (συμφωνούν μαζί σου τα σουπερμαρκετ που έχω δει), τότε γιατί ο Google στο macaron βγάζει τα τελειότατα και λαχταριστότατα Luxemburgen?

 

Είναι εναλλακτική ονομασία που απλώς χρησιμοποιείται μόνο στην Ελβετία?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μισό, μισό γιατί μας τα έχουνε κάνει κουλουβάχατα οι ζαχαροπλάστηδες. Ποια η διαφορά macaron, βραχακίων και "εργολάβων"? Κι αν αυτά που έφτιαξες ονομάζονται macaron (συμφωνούν μαζί σου τα σουπερμαρκετ που έχω δει), τότε γιατί ο Google στο macaron βγάζει τα τελειότατα και λαχταριστότατα Luxemburgen?

 

Είναι εναλλακτική ονομασία που απλώς χρησιμοποιείται μόνο στην Ελβετία?

 

οι εργολαβοι μου φαινεται εχουν αλευρι. δεν εχω φαει ποτε εργολαβους αλλα απο την εικονα μου φαινονται πιο συμπαγης απο τα μακαρον αν και κοιτωντας συνταγες εδω μου φαινεται ειναι το ιδιο πραμα ακριβως στην υφη με διαφορα ισως στο αρωμα. τα βραχακια ειναι συμπαγη η εστω αυτα που φερνουν τα σουπερμαρκετ (το αυγο τους δεν ηταν μαρεγκα λογικα αλλα υγρο). τα μακαρον, αυτα που σου βγαζει το google και τα δικα μου εχουν την ιδια υφη και ειναι φτιαγμενα με τον ιδιο τροπο με την διαφορα οτι τα δικα μου εχουν καρυδα και αυτα του google εχουν αμυγδαλο. μακαρον ειναι το καθε ενα απο τα δυο κελυφη οχι το συνολο αλλα πλεον ονομαζουμε το συνολο μακαρον

 

300px-Macaron_1.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα αγοράζω από supermarkt και σ'ένα δίχτυ έχει τρία τεμάχια αλλά δεν είναι όπως είπες καλά ξεραμένα, στην Ελλάδα ξέρω τα κρεμάνε έξω γιατί έχει και στεγνό κλίμα,αλλά εδώ που είμαι; τώρα τα έβαλα στη αποθήκη που είναι και ο λέβητας του καλοριφέρ πιστεύω να κάνει δουλειά.

Πόσο χρόνο αναλλοίωτα κρατάνε τα σκόρδα;

Εγω εχω κρατησει μεχρι και 5 μηνες στο λονδινο και αυτο επειδη το ειχα ξεχασει.

 

 

Τωρα μαγειρευω κατι σαν αυτο:

http://www.youtube.com/watch?v=G8BMqQlokYo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλακο φιλετο κοτοπουλο ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ?Σ ολη μου τη ζωη μου χει κατσει 2 φορες φιλετο κοτοπουλο τρομερα μαλακο,σχεδον να λιωνει στο στομα.Και τις 2 σε διαφορετικα μαγαζια ειχε κατι σαν μαλακια παπαρωμενη κρουστα απο πανω.Κανεις καμια ιδεα πως μπορει να ηταν μαγειρεμενο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλακο φιλετο κοτοπουλο ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ?Σ ολη μου τη ζωη μου χει κατσει 2 φορες φιλετο κοτοπουλο τρομερα μαλακο,σχεδον να λιωνει στο στομα.Και τις 2 σε διαφορετικα μαγαζια ειχε κατι σαν μαλακια παπαρωμενη κρουστα απο πανω.Κανεις καμια ιδεα πως μπορει να ηταν μαγειρεμενο?

http://www.youtube.com/watch?v=FNkRCJiURmc&feature=plcp

Γενικα τα videos του τυπου ειναι απαιχτα, το foodwishes του επαγγελματια!

Α και οταν βλεπεις ινες μεσα στο κρεας να ξερεις οτι εχει παραψηθει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω λεω μετα απο καιρο να κανω λιγκουηνι σουφλε.Τι τυρι να βαλω γιατι τα κλασικα γκουντα ενταμ οταν κρυωνουν γυνονται "πετρα".

Δοκιμασα καποτε τσενταρ αλλα δεν μου κολαγε με τη κρεμα γαλακτος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Εγω λεω μετα απο καιρο να κανω λιγκουηνι σουφλε.Τι τυρι να βαλω γιατι τα κλασικα γκουντα ενταμ οταν κρυωνουν γυνονται "πετρα".

Δοκιμασα καποτε τσενταρ αλλα δεν μου κολαγε με τη κρεμα γαλακτος.

 

Υπάρχουν και σουφλέ που δεν γίνονται πέτρα όταν κρυώνουν? :P

Επίσης ...λιγκουήνι σουφλέ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

το σουφλε δεν εχει μακαρονια

 

Τα έχουμε πει παλιά αυτά! :P

 

Γενικα τα videos του τυπου ειναι απαιχτα, το foodwishes του επαγγελματια!

Α και οταν βλεπεις ινες μεσα στο κρεας να ξερεις οτι εχει παραψηθει.

 

Respect στην πιο απλή παρασκευή μαγιονέζας! Ουτε που θυμάμαι πόσες ποσότητες λαδιού πέταξα προσπαθώντας να την πετύχω με διάφορες άλλες "συνταγές"...

http://www.youtube.com/watch?v=p6aBbo9sioU&list=UUpPsrEZJFKKelnKzjHLl1bg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...