Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ή βαζεις παρα πολυ κρεμα ή η κρεμα σου δεν εχει αρκετα λιπαρα, μπορεις να την βρασεις πρωτα (σε διαφορετικη κατσαρολα) για να σφιξει λιγο παραπανω και να την αφησεις να κρυωσει λιγο και μετα να βαλεις τα τορτελινια κατευθειαν μετα το σουρωμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Λες να τα πλύνω; Δεν τους βάζω άλλο νερό μέχρι τώρα, απλώς τα αφήνω λίγη ώρα στο σουρωτήρι

Όταν πλένεις τα ζυμαρικά μετά το βρασιμο στο νερό της βρύσης το μόνο που κανεις είναι να ξεπλένεις όλο το άμυλο που έχουν πάνω τους , το οποίο είναι αυτό που κανει όλες τις σαλτσες να κολλάνε πάνω τους.

Βγάλτα σουρωσετα , that's enough.

Φτιάξε τη σάλτσα όπως σου είπε η Εύα(βραστην στην πρώτα άλλου) , άμα σου βγει πολύ στοκος βάλε λίγο νεράκι από τα μακαρόνια μέσα , και ρίξε τα τορτελινια μέσα στη σάλτσα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν τα ξεπλένω λέμε, απλά τα σουρώνω.

 

ή βαζεις παρα πολυ κρεμα ή η κρεμα σου δεν εχει αρκετα λιπαρα, μπορεις να την βρασεις πρωτα (σε διαφορετικη κατσαρολα) για να σφιξει λιγο παραπανω και να την αφησεις να κρυωσει λιγο και μετα να βαλεις τα τορτελινια κατευθειαν μετα το σουρωμα.

Η κρέμα είναι 35% και βάζω ένα κουτί(200ml) σε ένα πακέτο τορτελίνια(250g). Θα δοκιμάσω να την βράσω περισσότερο, και να την αφήσω περισσότερο.

 

Επίσης τι μπορώ να κάνω για να βγει πιο καλή η γεύση; Έχω βάλει καναδυο φορές μέσα πιπεριές. Μπαίνει τίποτα εύκολο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες εδω τι κανει για να καταλαβεις που κανεις το λαθος........

 

 

 

 

Αυτο με τα λιπαρα!!! παλι στα ζυμαρικα πρωτη φορα το ακουω.Κ γαλα να βαλεις που λεει ο λογος αμα κανεις σωστα την διαδικασια τα μακαρονια θα το ρουφηξουν.

Επεξ/σία από alimentas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή ζέσταμα μέχρι να βράσει καλά για λίγο και μετά ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά. Αν κατάλαβα καλά δηλαδή γιατί ο τύπος μιλάει σαν καθυστερημένος.

 

Θα το δοκιμάσω και ελπίζω να πιάσει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Αυτο με τα λιπαρα!!! παλι στα ζυμαρικα πρωτη φορα το ακουω.Κ γαλα να βαλεις που λεει ο λογος αμα κανεις σωστα την διαδικασια τα μακαρονια θα το ρουφηξουν.

οχι

 

 

 

 

Εβα, για σενα:

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<p>Γιατι τα πλενεις στο νερο μετα το στραγγιγμα</p>

 

Μιας που πιάσατε ρα μακαρόνια, αύριο θα κάνω μακαρονια με κιμά!!! Πείτε τίποτα να προσθέσω μέσα εκτός από τα βασικά ή καμία καλή παραλλαγή!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι οχι?? Ειναι δυσκολο δηλαδη να κανεις μια δεμενη μακαροναδα με Light αντι για κρεμα με φουλ λιπαρα???Προφανως κ δεν εφταιγαν τα λιπαρα στην περιπτωση  του φιλου.

Επεξ/σία από alimentas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις έφαγα τορτελίνια. Έβαλα την μισή κρέμα γάλακτος(σε αντίστοιχα μισή ποσότητα τορτελίνια) μέχρι να βράσει πολύ δυνατά σε σημείο που φούσκωσε, και μετά έριξα μέσα τα τορτελίνια βγάζοντας την κατσαρόλα από το μάτι. Ανακάτευα συνεχώς για 2-3 λεπτά και μετά τα σέρβιρα. Σούπα δεν ήταν αλλά και πάλι θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο δεμένα.

 

Τι σκατά κάνω λάθος; Και αυτό το λάθος που κάνω είναι στον συγχρονισμό θερμοκρασίας της κρέμας και τορτελινιών με το ανακάτεμά τους; Τόσο λεπτομέρεια χρειάζεται πια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν τα ξεπλένω λέμε, απλά τα σουρώνω.

 

Η κρέμα είναι 35% και βάζω ένα κουτί(200ml) σε ένα πακέτο τορτελίνια(250g). Θα δοκιμάσω να την βράσω περισσότερο, και να την αφήσω περισσότερο.

 

Επίσης τι μπορώ να κάνω για να βγει πιο καλή η γεύση; Έχω βάλει καναδυο φορές μέσα πιπεριές. Μπαίνει τίποτα εύκολο;

 

να ξερεις οτι το λιπος καθεται κατω κατω στο κουτι οποτε αν ειναι χαρτινο σχιστω καλα στο τελος και ξυσε οτι λιπος εχει κατσει στον πατο. αν ειναι μπουκαλι με κουταλακι οτι παρεις.

Τι οχι?? Ειναι δυσκολο δηλαδη να κανεις μια δεμενη μακαροναδα με Light αντι για κρεμα με φουλ λιπαρα???Προφανως κ δεν εφταιγαν τα λιπαρα στην περιπτωση  του φιλου.

 

ναι, οι light κρεμες κοβουν. αναλογα την συνταγη εγω κινουμε στο 20%-35%. τραβα βρασε light κρεμα η προσπαθησε να την χτυπησεις σε σαντιγη να δεις την διαφορα.

 

 

Μόλις έφαγα τορτελίνια. Έβαλα την μισή κρέμα γάλακτος(σε αντίστοιχα μισή ποσότητα τορτελίνια) μέχρι να βράσει πολύ δυνατά σε σημείο που φούσκωσε, και μετά έριξα μέσα τα τορτελίνια βγάζοντας την κατσαρόλα από το μάτι. Ανακάτευα συνεχώς για 2-3 λεπτά και μετά τα σέρβιρα. Σούπα δεν ήταν αλλά και πάλι θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο δεμένα.

 

Τι σκατά κάνω λάθος; Και αυτό το λάθος που κάνω είναι στον συγχρονισμό θερμοκρασίας της κρέμας και τορτελινιών με το ανακάτεμά τους; Τόσο λεπτομέρεια χρειάζεται πια;

 

η σαλτσα σου ειναι ζεστη!!! την σιγοβραζεις και την αφηνεις να κρυωσει λιγο και μετα την βαζεις στα ζυμαρικα. οσο πιο ζεστη ειναι τοσο πιο νερουλη ειναι απλη φυσικη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή για σάλτσα βάζετε σκέτη κρέμα γάλακτος???  :confused:

 

εγω προσωπικα ποτε. η ασπρη σαλτσα μου με μανιταρια και κρεμμυδια (και μερικα αλλα μυστικα υλικα) εχει κανει πολυ κοσμο να χαλασει διαιτες  :-D  :-D  :-D

Κανε το με φιλαδελφεια ειναι σουπερ 

http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3914&Itemid=49

 

επισης και με μασκαροπονε το οποιο για μενα ειναι κρεμα κι οχι τυρι 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάνω από τους 40 βαθμούς στην κρέμα γάλακτος χαλάει το γαλάκτωμα και δεν επανέρχεται. Όποτε καλό είναι να μην την πολύ ζεσταίνουμε αν θέλουμε και αυτή να βοηθήσει στο δέσιμο της σάλτσας εκτός από την καραγενάνη και το άμυλο(συνήθως οι light) που έχουν κάποιες μέσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...