Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εδω εισαι sriracha sauce

5597695810_3834455fd7.jpg

 

φερνει σε ταμπασκο η γευση της αλλα ειναι αρκετα πιο καυτερη. μετα πας σε πιλι πιλι


Wasabi. Συνήθως είναι σε σωληνάρια (την έχει και ο Βασιλόπουλος). Συνήθως την ανακατεύεις και με σόγια σως γιατί σκέτη θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ! (του στυλ μου κόβεται η αναπνοή, νιώθω πως χάνεται η όσφρηση και κλαίω με λυγμούς...)  :)


 

 

δυστυχως εχω ακουσει οτι αληθινο wasabi δυσκολα βρισκεις εκτος ιαπωνιας. σε μαγαζακια που κανουν κατευθειαν εισαγωγες απο ασια παιζει να βρεις σουπερ ντουπερ δυνατες παστες αλλα δεν ξερω και παλι κατα ποσο ειναι το real thing.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην το βρασεις, αλλά βάλε το ζεστό γάλα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα

Α και νερό με σοκολάτα δεν παει χωρίς ειδικό εξοπλισμό

 

Λοιπόν το επιχειρησα, αλλα κατι εκανα λαθος παλι φαινεται. 

 

Κοβω την κουβερτουρα(50gr) σε μικρα κομματακια με το μαχαιρι, τα ριχνω στην κουπα μαζι με ζαχαρη και λιγο αλατι.

 

Βαζω το γαλα(200ml με το ματι) στο μπρικι σε μετρια φωτια. Αφού αρχισε να αχνίζει, και να ψιλοκαιει στο στόμα, το ριχνω στην κουπα και ανακατευω γρηγορα. Αποτελεσμα : εμειναν "ψιχουλα" σοκολατας παντού (βλ. φωτο)

 

Τι φταιει;

post-172621-0-57764100-1384192202_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν ριξεις το γαλα στα κομματακια σοκολατας, αστο ετσι οπως ειναι για 1-2 λεπτα, να παρει θερμοκρασια η σοκολατα.

Μετα ανακατευεις.

 

Ετσι κανω για το γλασο στα κεικ εγω, και βγαινει κομπλε. Λογικα θα δουλεψει και σε εσενα.

Επισης η σοκολατα ειναι σχεδον τριμματα. Θελει υπομονη, αλλα η ποσοτητα που βαζεις ειναι μικρη και δεν θα σου παρει ωρα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν το επιχειρησα, αλλα κατι εκανα λαθος παλι φαινεται. 

 

Κοβω την κουβερτουρα(50gr) σε μικρα κομματακια με το μαχαιρι, τα ριχνω στην κουπα μαζι με ζαχαρη και λιγο αλατι.

 

Βαζω το γαλα(200ml με το ματι) στο μπρικι σε μετρια φωτια. Αφού αρχισε να αχνίζει, και να ψιλοκαιει στο στόμα, το ριχνω στην κουπα και ανακατευω γρηγορα. Αποτελεσμα : εμειναν "ψιχουλα" σοκολατας παντού (βλ. φωτο)

 

Τι φταιει;

 

μηπως η σοκολατα που βαζεις δεν ειναι καλη;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξερω, κουβερτούρα παυλίδης ειναι 65%. Δεν εχει και πολυ ποικιλια το σουπερμαρκετ της γειτονιας.

 

Θα δοκιμασω να μην ανακατεψω αμεσως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξερω, κουβερτούρα παυλίδης ειναι 65%. Δεν εχει και πολυ ποικιλια το σουπερμαρκετ της γειτονιας.

 

Θα δοκιμασω να μην ανακατεψω αμεσως.

 

δοκιμασε με λιγοτερο κακαο. 55% ή γαλακτος  με πιο πολυ κακαο γινονται σκονη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρτε μια συνταγή απο εμένα για να βγεί καλά ο χειμώνας!!

 

Χοιρινό με λάχανο!

 

 

Υλικά:
1 + 1/2 κιλό περίπου χοιρινό κρέας
1 +1/2 
λάχανο άσπρο
2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι περίπου τσαγιού λάδι
αλάτι
πιπέρι μαύρο

Κόκκινο κρασί

(πάπρικα ή μπούκοβο ή κρόκο Κοζάνης)

Μέλι
(Αν θέλουμε προσθέτουμε φρέσκα κρεμμυδάκια και πράσα)

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρέας (που το έχουμε ξεπλύνει και κόψει σε μερίδες) και το αφήνουμε να ροδίσει για 5 έως 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε ανάλογα πάπρικα ή μπούκοβο (για πιο πικάντικη γεύση) ή κρόκο Κοζάνης, το ανάλογο νερό (όσο να σκεπαστεί το φαγητό) το κρασί και λίγο μέλι και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 1 ώρα σε σιγανή φωτιά. 

Καθαρίζουμε το λάχανο, και προς το τέλος του βρασίματος, το κόβουμε σε χοντρά η ψιλά κομμάτια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μόλις μαλακώσει το λάχανο και ‘‘χυλώσει’’, το φαγητό είναι έτοιμο!

Χοιρινό με λάχανο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα δοκιμασω, οταν μου τελειωσει η 65αρα. Θέλουν αλλη διαδικασία αυτές με περισσότερο δηλαδη για να γινουν ρόφημα;

 

νομιζω ειναι εντελως ακαταληλες. οταν την τρως δεν την νιωθεις καπως στεγνη; θελει το λιπαρο της η σοκολατα για να λιωσει σωστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξερω, ειχα βρει ενα μαγαζι στο μοναστηράκι που είχε ρόφημα με σοκολάτα μέχρι 85% αν θυμάμαι καλά. Ισως βεβαια το φτιάχνουν με άλλο τρόπο. Θα πάρω 55αρα την επομενη φορά να δω. Πάντως με νερό που δοκιμαζα με τον τρόπο που ειχα πει πιο πριν, το αποτέλεσμα ηταν πολυ καλυτερο, υπήρχαν καποια κομματάκια, αλλα δεν τα ενιωθες καν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε αφου δεν τα νοιωθεις και σου αρεσει η γευση ποιο ειναι το θεμα; Αισθητικα; Ισα ισα καταλαβαινεις οτι ειναι σοκολατα..

Απλα ρωτησα αν κανω κατι λαθος. Αλλα θα θελα να πετυχω και με γάλα εστω και το ιδιο αποτελεσμα με τα κομματακια που δεν νιωθεις καν, γιατι με γάλα ειναι πιο ωραια απο οτι με νερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχει δοκιμασει να κανει κανεις καραμελα βουτυρου(με το ζαχαρουχο) με την μεθοδο του μπεν μαρι????

 

Εχει καλο αποτελεσμα?? Ποση ωρα περιπου περνει ολη η διαδικασια???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...