Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε δύο μέρες (Τετάρτη βράδυ) παίζει BBQ σε φιλικό σπίτι. Έχει νόημα να πάρω αρνίσιο συκώτι αύριο μεσημέρι και να το μαρινάρω με κάτι για την Τετάρτη; Εάν ναι, με τι και πώς; Εάν όχι, ε, οκ, θα το ψήσουμε  σκέτο και θα το φάμε με λεμονάκι! :-)

Δημοσ.

Φτιάχτηκαν, ψήθηκαν, μοιράστηκαν και μακριά από εμάς γιατί είναι και καλοκαίρι, δεν έχουμε χώρο για έξτρα βάρος.  :lol: Έγιναν τέλεια για άλλη μια φορά... 

 

post-258415-0-22780200-1373984761_thumb.jpg

  • Like 5
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω τριψει καλοκυθακια χτες, τα σουρωσα και μετα τα εβαλα στο ψυγειο για να τα κανω σημερα..

 

Εκτος την προετοιμασια που πρεπει να κανω για να τα ψησω(στο φουρνο μαλλον) πρεπει αν τα δω στεγνα να προσθεσω νερο; Η να τα βρεξω και να τα αφησω κανενα μισαωρο να ξαναστραγγιξουν;

 

Τα ειδα πριν λιγο εχουν καποια υγρασια.

 

Τα υλικα μου ειναι:

 

Κολοκυθι τριμμενο

 

Αλευρι που φουσκωνει μονο του

 

Αυγο

 

Λαδι

 

Τυρι

 

Λιγο ριγανι,πιπερι,αλατι

 

Το θεμα μου ειναι να βαλω φρυγγανια; Ποσο αλευρι περιπου να βαλω; Να ειναι πολυ σφιχτη η ζυμη ή λιγο υγρη..

Δημοσ.

Εχω τριψει καλοκυθακια χτες, τα σουρωσα και μετα τα εβαλα στο ψυγειο για να τα κανω σημερα..

 

Εκτος την προετοιμασια που πρεπει να κανω για να τα ψησω(στο φουρνο μαλλον) πρεπει αν τα δω στεγνα να προσθεσω νερο; Η να τα βρεξω και να τα αφησω κανενα μισαωρο να ξαναστραγγιξουν;

 

Τα ειδα πριν λιγο εχουν καποια υγρασια.

 

Τα υλικα μου ειναι:

 

Κολοκυθι τριμμενο

 

Αλευρι που φουσκωνει μονο του

 

Αυγο

 

Λαδι

 

Τυρι

 

Λιγο ριγανι,πιπερι,αλατι

 

Το θεμα μου ειναι να βαλω φρυγγανια; Ποσο αλευρι περιπου να βαλω; Να ειναι πολυ σφιχτη η ζυμη ή λιγο υγρη..

http://food52.com/recipes/18672-julia-child-s-tian-de-courgettes-au-riz-zucchini-tian

Δημοσ.

Πως μπορω να διατηρησω το μαρουλι πιο πολυ καιρο. Μετα τις τρεις μερες μου μαυριζουν τα φυλλα.

 

Το χω στο ψυγειο κλεισμενο σε μια ναυλον σακουλα.

 

Το γιαουρτι αν το βαλω στην καταψυξη για ενα μισαωρο θα παρει την υφη παγωτου? 

Δημοσ.

Μου δωσανε ενα παγωτο καιμακι να δοκιμασω και ηταν πολυ κσλο. Μετα εμαθα οτι ειναι απο τα παγωτα Γιωτης . Πηρα και δοκιμασα να φτιαξω το cookies και επαθα πλακα .Μονο χτυπας τα μιγματα στο μιξερ 10 λεπτα και το βαζεις καταψυξη .Χωρις παγωτομηχανες κσι ιστοριες τελειο μσλακο χωρις κρυσταλους. Και μονο με 2,80ε και 600γρ γαλα. http://www.google.gr/url?q=http://www.jotis.gr/Product/24/Page/62/el/&sa=U&ei=oE0GUsLkHIOgtAb0joDAAg&ved=0CAcQFjAA&usg=AFQjCNF2Dis9UDN0tmohzalFfGofxSV7pA

  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εκανα σήμερα cheescake αλλά ενω η κρέμα και το σιρόπι ήταν εντάξει, η βαση μπισκότου οχι :cry:

 

Εβαλα τρίμμα απο μπισκότα πτι-μπερ 250γρ και 100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Τα ετριψα με τα δάχτυλα και τα ανακατεψα πολύ καλά, το αφησα να κρυώσει και μετά εβαλα το μίγμα κρέμας απο πάνω αλλά οταν ήρθε η ώρα να κοψω κομματι η βάση δεν ήταν σταθερη αλλά θρύβονταν.... :cry:

 

 

Πλιιιιιιιιιιιιιιζ πειτε μου τι κανω λάθος.......... :huh: :cry:

Δημοσ.

Εκανα σήμερα cheescake αλλά ενω η κρέμα και το σιρόπι ήταν εντάξει, η βαση μπισκότου οχι :cry:

 

Εβαλα τρίμμα απο μπισκότα πτι-μπερ 250γρ και 100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Τα ετριψα με τα δάχτυλα και τα ανακατεψα πολύ καλά, το αφησα να κρυώσει και μετά εβαλα το μίγμα κρέμας απο πάνω αλλά οταν ήρθε η ώρα να κοψω κομματι η βάση δεν ήταν σταθερη αλλά θρύβονταν.... :cry:

 

 

Πλιιιιιιιιιιιιιιζ πειτε μου τι κανω λάθος.......... :huh: :cry:

 

μοοοαρ μπατερ! 125γρ αλλα και παλι δεν το σωζεις, ετσι βγαινει η βαση μπισκοτοτριμα.

Δημοσ.

μοοοαρ μπατερ! 125γρ αλλα και παλι δεν το σωζεις, ετσι βγαινει η βαση μπισκοτοτριμα.

Χμ....καλα το ψιλιάστηκα....

 

Τι έτσι; :shock:

Μιλάμε πολύ απογοήτευση.... Τριματα παντουυυυυυ.... :fear:

 

Στα μαγαζια που τη σερβίρουν γιατι δε βγαινει έτσι;; :huh:

Να δοκιμάσω άλλα μπισκότα; :huh:

Βάζουν κάτι άλλο κρυφό;;; :ph34r:

Δημοσ.

Αποφάσισα φαω σημερα κατι πολυ ξεχωριστο και ιδιαιτερο.

ομελέτα με πατάτες.για 100η φορά που την εψηνα καλη βγηκε...τηγανιζουμε τις πατάτες σε σιγανη σχετικα φωτια να μην καουν, σουρωνουμε το περισσο λαδι, ρίχνουμε τα αυγά σκεπάζουμε αναποδογυριζουμε κλεινουμε ματι (της κουζινας ε..) και σε 15 λεπτά τρώμε.

 

συνοδευεται τέλεια με σαλάτα ντοματα φετα πιπερια και κοκα κολά! :-D

φωτογραφια δεν εχω νομιζω εχετε ξαναδει!

  • Like 1
Δημοσ.

Χμ....καλα το ψιλιάστηκα....

 

Τι έτσι; :shock:

Μιλάμε πολύ απογοήτευση.... Τριματα παντουυυυυυ.... :fear:

 

Στα μαγαζια που τη σερβίρουν γιατι δε βγαινει έτσι;; :huh:

Να δοκιμάσω άλλα μπισκότα; :huh:

Βάζουν κάτι άλλο κρυφό;;; :ph34r:

Εγώ προτιμάω να είναι τριμμένα στο μπλέντερ και σκόνη μπισκότα. Αλλιώς δεν μαρέσει.

 

Ήθελε παραπάνω βούτυρο.

 

Επίσης, καλό ανακάτεμα και να το δοκιμάζεις το μείγμα να δεις αν έχει συνοχή.

 

Μπορείς να κάνεις και μείγματα μπισκότων βάζοντας πχ πιο γλυκά άλλης μάρκας αλλά δεν έχει διαφορά σε αυτό που είπες, μόνο στην γεύση

Δημοσ.

Εγώ προτιμάω να είναι τριμμένα στο μπλέντερ και σκόνη μπισκότα. Αλλιώς δεν μαρέσει.

 

Ήθελε παραπάνω βούτυρο.

 

Επίσης, καλό ανακάτεμα και να το δοκιμάζεις το μείγμα να δεις αν έχει συνοχή.

 

Μπορείς να κάνεις και μείγματα μπισκότων βάζοντας πχ πιο γλυκά άλλης μάρκας αλλά δεν έχει διαφορά σε αυτό που είπες, μόνο στην γεύση

Ετσι ακριβώς το έκανα. Στο μπλεντερ έγιναν σκόνη και μετα σε ενα μπολ τα ανακατεψα με το βουτυρο. Αλλά δεεεεεν....

Απο γεύση ομως είναι πολύ καλό!

 

Η αναλογία μπισκότου/βουτύρου πόση να ειναι; Πχ 250γρ μπισκότα/150γρ βούτυρο καλά είναι;

 

Και σιγουρα για τη βάση, εκτός απο μπισκότα, μονο βούτυρο μπαίνει;; Για να γίνει πιο σταθερό αρκεί η παραπάνω ποσότητα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...