evabb Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 french toast μονο με μπαγιατικο ψωμι και σε χοντρες φετες ξερω οτι γινεται.
leftermann Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Πως μπορω να κανω τα κολοκυθακια οπως αυτα που σερβιρουν στις ταβερνες.. Το κουρκουτι εννοω;;; αλεύρι και μπύρα λάγκερ, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη. Χτυπάς γερά με σύρμα, να γίνει χυλός ολίγον πηχτός. Πολύ λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια, αλατίζεις, αλευρώνεις, βουτάς στο κουρκούτι και τηγανίζεις. Καλή υπομονή... Παιδιά χρειάζομαι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μαρμελάδα βερύκοκο. Με δύο προϋποθέσεις: να είναι idiot-prοof και δοκιμασμένη. για 1 κιλό βερίκοκα βάζεις 750 γρ ζάχαρη. Αυτό αν τα βερίκοκα είναι γλυκά. Αν είναι ψιλοξινά, παραπάνω. Κόβεις τα φρούτα σε μέτρια κομάτια (ας πούμε στα 4 αν είναι μικρά), βγάζεις κουκούτσια εννοείται, και βάζεις σε μια λεκανίτσα ή τάπερ κομμάτια φρούτου και ζάχαρη σε στρώσεις. Σκεπάζεις και βάζεις στο ψυγείο για ένα βράδυ, κατά την διάρκεια του οποίου ανακατεύεις 2-3 φορές. Την άλλη μέρα τα βάζεις σε καλή κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βράζεις, αρχικά δυνατά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει, μετά χαμηλώνεις την φωτιά και ξαφρίζεις. Ανακατεύεις σχεδόν συνέχεια. Θέλει περίπου 25 λεπτά για να σφίξει. Τα φρούτα θα λιώσουν από μόνα τους με το βράσιμο και ανακάτεμα, δεν χρειάζεται να τα λιώσεις εσύ, εκτός αν το θες εντελώς πουρέ. Όταν είναι έτοιμη, ρίχνεις χυμό από μισό λεμόνι (ανά κιλό φρούτου ασπούμε) και βράζεις για αλλα 2-3 λεπτά. Υπόψιν ότι όταν κρυώσει θα σφίξει κι άλλο, οπότε μην την αφήσεις να γίνει στόκος. Έχεις ξεπλύνει με καυτό νερό τα βαζάκια σου (1 κιλό φρούτο + 750 γρ ζάχαρη θα δώσει λίγο λιγότερο από 1 κιλό μαρμελάδα, οπότε υπολόγισε), τα έχεις αφήσει να στεγνώσουν καλά, βάζεις μέσα την μαρμελάδα καυτή μέχρι περίπου μισό εκατοστό πριν ξεχειλίσει, κλείνεις σφιχτά το καπάκι και γυρνάς το βάζο ανάποδα για κάνα 10λεπτο. Όταν τα ξαναγυρίσεις θα πρέπει το καπάκι να έχει κυρτώσει προς τα μέσα, οπότε το βάζο έχει σφραγίσει και μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι για 1 χρόνο και βάλε. Αν ανοίξεις το βάζο, στο ψυγείο. Δοκιμασμένη συνταγή, μόλις προχθές έφτιαξα. 1
Toufas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 french toast μονο με μπαγιατικο ψωμι και σε χοντρες φετες ξερω οτι γινεται. μα τι λες, μονο με πλαστικουρα ψωμι του "τοστ" γινεται. Γιατι να παρω κατι με προζυμι που θα μοσχοβολαει, που και σκετο με λιγο καλο λαδι για βουτηγμα και μια ντοματα ζουμπηγμενη μεσα στο λαδι ειναι ανετα ενα τελειο βραδυνο, και δεν θα παρω ψωμι του τοστ που θα το βαλω και στο ψυγειο μιας και η θεση του ψωμιου ειναι εκει για να ειναι "φρεσκο" (lol!) για να φαω μαζι με τυρι του τοστ και παριζα. Αφου δεν μπορω να κοψω το ψωμι φετες και να το βαλω στην καταψυξη και οποτε θελω ζεστο ψωμι θα το βαλω σε μια φρυγανιερα 2
evabb Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 μα τι λες, μονο με πλαστικουρα ψωμι του "τοστ" γινεται. Γιατι να παρω κατι με προζυμι που θα μοσχοβολαει, που και σκετο με λιγο καλο λαδι για βουτηγμα και μια ντοματα ζουμπηγμενη μεσα στο λαδι ειναι ανετα ενα τελειο βραδυνο, και δεν θα παρω ψωμι του τοστ που θα το βαλω και στο ψυγειο μιας και η θεση του ψωμιου ειναι εκει για να ειναι "φρεσκο" (lol!) για να φαω μαζι με τυρι του τοστ και παριζα. Αφου δεν μπορω να κοψω το ψωμι φετες και να το βαλω στην καταψυξη και οποτε θελω ζεστο ψωμι θα το βαλω σε μια φρυγανιερα αυτες οι λεξεις ειναι ταμπου μπροστα μου. θα ξερασωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
arxaggelos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 για 1 κιλό βερίκοκα βάζεις 750 γρ ζάχαρη. Αυτό αν τα βερίκοκα είναι γλυκά. Αν είναι ψιλοξινά, παραπάνω. Κόβεις τα φρούτα σε μέτρια κομάτια (ας πούμε στα 4 αν είναι μικρά), βγάζεις κουκούτσια εννοείται, και βάζεις σε μια λεκανίτσα ή τάπερ κομμάτια φρούτου και ζάχαρη σε στρώσεις. Σκεπάζεις και βάζεις στο ψυγείο για ένα βράδυ, κατά την διάρκεια του οποίου ανακατεύεις 2-3 φορές. Την άλλη μέρα τα βάζεις σε καλή κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βράζεις, αρχικά δυνατά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει, μετά χαμηλώνεις την φωτιά και ξαφρίζεις. Ανακατεύεις σχεδόν συνέχεια. Θέλει περίπου 25 λεπτά για να σφίξει. Τα φρούτα θα λιώσουν από μόνα τους με το βράσιμο και ανακάτεμα, δεν χρειάζεται να τα λιώσεις εσύ, εκτός αν το θες εντελώς πουρέ. Όταν είναι έτοιμη, ρίχνεις χυμό από μισό λεμόνι (ανά κιλό φρούτου ασπούμε) και βράζεις για αλλα 2-3 λεπτά. Υπόψιν ότι όταν κρυώσει θα σφίξει κι άλλο, οπότε μην την αφήσεις να γίνει στόκος. Έχεις ξεπλύνει με καυτό νερό τα βαζάκια σου (1 κιλό φρούτο + 750 γρ ζάχαρη θα δώσει λίγο λιγότερο από 1 κιλό μαρμελάδα, οπότε υπολόγισε), τα έχεις αφήσει να στεγνώσουν καλά, βάζεις μέσα την μαρμελάδα καυτή μέχρι περίπου μισό εκατοστό πριν ξεχειλίσει, κλείνεις σφιχτά το καπάκι και γυρνάς το βάζο ανάποδα για κάνα 10λεπτο. Όταν τα ξαναγυρίσεις θα πρέπει το καπάκι να έχει κυρτώσει προς τα μέσα, οπότε το βάζο έχει σφραγίσει και μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι για 1 χρόνο και βάλε. Αν ανοίξεις το βάζο, στο ψυγείο. Δοκιμασμένη συνταγή, μόλις προχθές έφτιαξα. Thanx! δηλαδή δεν χρειάζεται νερό; Βγάζουν τα φρούτα μόνα τους το βράδυ με τη ζάχαρη στο τάπερ;
Toufas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Εγω για ενα φεγγαρι εφτιαχνα αρκετες μαρμελαδες σε ενα μαγαζι, αλλα δεν θυμαμαι τις αναλογιες
leftermann Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Thanx! δηλαδή δεν χρειάζεται νερό; Βγάζουν τα φρούτα μόνα τους το βράδυ με τη ζάχαρη στο τάπερ; όχι. Δεν βάζεις καθόλου νερό. Έχουν μπόλικο τα φρούτα 1
REDODIN7 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 μα τι λες, μονο με πλαστικουρα ψωμι του "τοστ" γινεται. Γιατι να παρω κατι με προζυμι που θα μοσχοβολαει, που και σκετο με λιγο καλο λαδι για βουτηγμα και μια ντοματα ζουμπηγμενη μεσα στο λαδι ειναι ανετα ενα τελειο βραδυνο, και δεν θα παρω ψωμι του τοστ που θα το βαλω και στο ψυγειο μιας και η θεση του ψωμιου ειναι εκει για να ειναι "φρεσκο" (lol!) για να φαω μαζι με τυρι του τοστ και παριζα. Αφου δεν μπορω να κοΑυτά είναι χαζά french toast κανεις με ότι ψωμί γουστάρεις πιτσιρικάδες κάναμε με μπαγιάτικο ψωμί για να μην το πετάξουμε. το ψωμι φετες και να το βαλω στην καταψυξη και οποτε θελω ζεστο ψωμι θα το βαλω σε μια φρυγανιερα Αυτά είναι χαζά french toast κανεις με ότι ψωμί γουστάρεις πιτσιρικάδες κάναμε με μπαγιάτικο ψωμί για να μην το πετάξουμε. Πάντως χωρίς να θέλω να στο παίξω ειδικός νομίζω ότι το σωστό (μιλάμε θεωρητικά γιατί δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα) french toast γίνετε με brioche
arxaggelos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Με κατι μαγαζακια "Νανου Donuts House" τι παιζει? Ανοιξε ενα διπλα μου και ενα στην Ηλιουπολη. Ανοιγουν μονο 19:00 με 21:00 λεει και γινεται χαμος απ'εξω. Αξιζουν, να στηθω στην ουρα? Αξίζουν. Εχουν πολυ καλη τιμη και ειναι νόστιμα..... http://www.nanoudonutshouse.com/ Γαμούν. 60 λεπτά το donut μεγέθος cd και παχους 3εκ και 5€ σακούλα με 1κιλό μινι donuts(30 κομμάτια). Απο γευση επίσης πολύ καλά. Η καλυτερη γευση ειναι η σοκολατα μπισκότο. Πουλανε και πιροσκι στις ιδιες τιμες αλλα δεν εχω παρει Εντάξει μην υπερβάλλουμε όμως! Ισχύει πάντα το "ο,τι πληρώσεις παίρνεις". Τα συγκεκριμένα ειναι πολύ καλά σε σχέση με την τιμή τους αλλά δεν θα σου μείνουν και αξέχαστα ως προς τη γεύση! Είναι αφράτα, έχουν καλή γέμιση και σωστά απλά υλικά, αλλά μέχρι εκεί! απο τωρα να περιμενεις στην ουρα.μιλαμε λενε πολυ!!εγω περνω παντοτε με πραλινα και αχνη ζαχαρη.τα πιροσκι δεν ειναι τιποτα τρομερο.παντως ολα ειναι vfm.τσεκαρε το τιμοκατάλογο για μενα τα καλυτερα , αχνη ζαχαρη - πραλινα , αχνη ζαχαρη- κρεμα βανιλια.... gg Δοκίμασα πριν λίγες μέρες πρώτη φορά Νανού στην Θεσ/νίκη. Να ρωτήσω κάτι...Είναι και στην Αθήνα κατεψυγμένα; Μου φάνηκε περίεργο γιατί είχα την εντύπωση ότι τα πάιρνεις ready to eat. Πάντως για κατεψυγμένα δεν τα λες καθόλου άσχημα, όταν ξεπαγώσουν έχουν πολύ ωραία υφή. Καιι μάλιστα τη δεύτερη φορά που πήγα ήμουν οργανωμένος, άφησα έξω όσα ήθελα να φάω και έβαλα τα υπόλοιπα στην δική μου κατάψυξη για καβάτζα για 1 κιλό βερίκοκα βάζεις 750 γρ ζάχαρη. Αυτό αν τα βερίκοκα είναι γλυκά. Αν είναι ψιλοξινά, παραπάνω. Κόβεις τα φρούτα σε μέτρια κομάτια (ας πούμε στα 4 αν είναι μικρά), βγάζεις κουκούτσια εννοείται, και βάζεις σε μια λεκανίτσα ή τάπερ κομμάτια φρούτου και ζάχαρη σε στρώσεις. Σκεπάζεις και βάζεις στο ψυγείο για ένα βράδυ, κατά την διάρκεια του οποίου ανακατεύεις 2-3 φορές. Την άλλη μέρα τα βάζεις σε καλή κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βράζεις, αρχικά δυνατά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει, μετά χαμηλώνεις την φωτιά και ξαφρίζεις. Ανακατεύεις σχεδόν συνέχεια. Θέλει περίπου 25 λεπτά για να σφίξει. Τα φρούτα θα λιώσουν από μόνα τους με το βράσιμο και ανακάτεμα, δεν χρειάζεται να τα λιώσεις εσύ, εκτός αν το θες εντελώς πουρέ. Όταν είναι έτοιμη, ρίχνεις χυμό από μισό λεμόνι (ανά κιλό φρούτου ασπούμε) και βράζεις για αλλα 2-3 λεπτά. Υπόψιν ότι όταν κρυώσει θα σφίξει κι άλλο, οπότε μην την αφήσεις να γίνει στόκος. Έχεις ξεπλύνει με καυτό νερό τα βαζάκια σου (1 κιλό φρούτο + 750 γρ ζάχαρη θα δώσει λίγο λιγότερο από 1 κιλό μαρμελάδα, οπότε υπολόγισε), τα έχεις αφήσει να στεγνώσουν καλά, βάζεις μέσα την μαρμελάδα καυτή μέχρι περίπου μισό εκατοστό πριν ξεχειλίσει, κλείνεις σφιχτά το καπάκι και γυρνάς το βάζο ανάποδα για κάνα 10λεπτο. Όταν τα ξαναγυρίσεις θα πρέπει το καπάκι να έχει κυρτώσει προς τα μέσα, οπότε το βάζο έχει σφραγίσει και μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι για 1 χρόνο και βάλε. Αν ανοίξεις το βάζο, στο ψυγείο. Δοκιμασμένη συνταγή, μόλις προχθές έφτιαξα. Όλα ΟΚ Το μόνο που έχω να πω είναι ότι μου φάνηκε ένα κλικ πιό γλυκιά από ότι περίμενα, και έβαλα την ελάχιστη ζάχαρη που έγραψες. Ίσως και τα φρούτα να ήταν γλυκά. Για 1κ φρούτα περίπου βγήκαν 2,5 βαζάκια των 370ml. Για πρώτη φορά και δοκιμή, μια χαρά είναι, τόσα ακριβώς ήθελα. Πολύ αφρός όμως ρε παιδί μου, νόμισα ότι θα αδειάσω την κατσαρόλα. Με τί άλλα φρούτα μπορεί να παίξει η ίδια συνταγή;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δοκίμασα πριν λίγες μέρες πρώτη φορά Νανού στην Θεσ/νίκη. Να ρωτήσω κάτι...Είναι και στην Αθήνα κατεψυγμένα; Μου φάνηκε περίεργο γιατί είχα την εντύπωση ότι τα πάιρνεις ready to eat. Πάντως για κατεψυγμένα δεν τα λες καθόλου άσχημα, όταν ξεπαγώσουν έχουν πολύ ωραία υφή. Καιι μάλιστα τη δεύτερη φορά που πήγα ήμουν οργανωμένος, άφησα έξω όσα ήθελα να φάω και έβαλα τα υπόλοιπα στην δική μου κατάψυξη για καβάτζα Μπορείς να πάρεις και "φρέσκα" (ξεπαγωμένα) για άμεση κατανάλωση αλλά και κατεψυγμένα για να ρίξεις στην κατάψυξη. Πάντως εγώ δεν τρελάθηκα. ΟΚ αφράτα ήταν αλλά δεν ήταν και κάτι που θα σου μείνει αξέχαστο σαν γεύση...
evabb Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 ρε παιδια θα το παραδεχτω, πλεον δεν τολμαω να αγορασω γλυκα και εξηγουμε. απο τοτε που αρχισα να φτιαχνω δικα μου γλυκα τα αγοραστα μου φαινονται αφορητα ανοστα, επισης κερω οτι δεν εχουν αληθινο βουτυρο και με χαλαει αφανταστα. καλα για κατεψυγμενα δεν το συζητω καν. 1
arxaggelos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Bill μάλλον μόνο Αθήνα παίζει αυτό που λες επειδή ταεργαστήρια είναι κοντά στα πρατήρια (ή οι πρατηριούχοι πάνε από πρωί και ξεπαγώνουν για να έχουν στοκ για το απόγευμα), γιατί στο πρατήριο που πήγα εγώ είχε μόνο κατεψυγμένα. Ναι, ΟΚ ήταν, όχι κάτι αξέχαστο, αλλά σίγουρα καλό vfm (και σίγουρα πολλές κλάσεις καλύτερα από τα περισσότερα που φτιάχουν οι φούρνοι, που είναι σαν ασιρόπιαστοι λουκουμάδες με κρυσταλλική ζάχαρη και 1 ώρα φού βγουν από το φούρνο γίνονται καουτσούκ). Θα ξαναπάρω όταν περάσω γιατί πρέπει να τιμήσω και τα περίφημα σοκολάτα-μπισκότο.
SpirtouLisS Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 όχι. Δεν βάζεις καθόλου νερό. Έχουν μπόλικο τα φρούτα αν η κατσαρολα δεν εχει χοντρο πατο οπως σωστα ειπες θα κλαψουνε μανουλες
arxaggelos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 αν η κατσαρολα δεν εχει χοντρο πατο οπως σωστα ειπες θα κλαψουνε μανουλες Νταξ ολα ΟΚ ηταν, χρωμα σουπερ, υφη σουπερ, ποσοτητα σουπερ, βαθμος δυσκολιας τριχες (λιγο με την αποστειρωση αγχωθηκα), την αλλη φορα μονο θα δοκιμασω τα φρουτα και αν ειναι πολυ γλυκα θα βαλω 10% λιγοτερη ζαχαρη.
Chrisxxx Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Εγω οσες φορες δοκιμασα να κανω μαρμελάδα εβαλα αρκετα λιγότερη ζαχαρη απο την προτεινόμενη. Το καλό ειναι ότι μπορεις να κανεις μαρμελάδα με, κυριολεκτικα, ότι φρούτο και όχι μονο θέλεις, αγαπημένη η μαρμελάδα ακτινίδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα