Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα



Τι διαφορά εχει το βούτυρο από γάλα με το βούτυρο απο κρέμα γάλακτος;

Ο κανονας λεει πως οσο πιο λιγα λιπαρα = τοσο πιο πολυ ζαχαρη (λακτοζη). Τωρα για βουτυρο απο γαλα δεν εχω ιδεα, δεν ξερω αν καποιος θα εμπαινε στον κοπο μιας και θες τα λιπαρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για σουπερ παγωτο νουτελα 

 

4 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

400 ml κρέμα γάλακτος

100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι

400 γραμμ. nutella

2 βανίλιες

 

 

Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Αμέσως μόλις αρχίσει ο βρασμός αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τη nutella.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να κρυώσει καλά.

Ρίχνουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες παρασκευής της συσκευής.

Κατόπιν το βαζουμε στην κατάψυξη,


Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη και πριν παγώσει το ξαναχτυπάμε 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελα μωρε διαιτης ειναι 

:whistle:

Για να το κανω ακομα πιο κολαση 

Το σερβιρουμε με τριμμενο μπισκοτο και σιροπι σοκολατας 

 

Επισης μπορουμε να παρουμε 2 μπαλες να τις χτυπησουμε με παγο και λιγο γαλα και να το κανουμε μιλκσεικ απιστευτο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τρομάζει λίγο το θέμα της έλλειψης μηχανής.  Έχω ξανακάνει (σορμπέ) με χτύπημα στο χέρι κάθε λίγο για να σπάσουν οι κρύσταλλοι πάγου και δεν είμαι σίγουρος ότι πετυχαίνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω εχω μια της πλακας 

http://www.skroutz.gr/s/347981/Rohnson-R-5000.html

 

και κανει δουλεια γενικα 

 

Στη συγκεκριμενη συνταγη παντως δε το παγωνει πληρως και παγωνει καλα μετα στην καταψυξη χωρις να κανει κρυσταλλους 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε Τούφα μου εξηγείς σε παρακαλώ πολύ γιατί η μαγιονέζα μου βγαίνει μόνο με χτύπημα στο χέρι; Όποτε πάω να την χτυπήσω σε μηχάνημα (έχω δοκιμάσει στο αργό, στο μεσαίο, στο γρήγορο) κόβει η γαμημένη.

 

I just whisked my sorry arm off, για όνομα δλδ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεχρι και πριν 2 χρονια ημουν ακριβως οπως εσυ.

Να ξερεις παντως πως η ταχυτητα που εχουν αυτα, ειναι πραγματικα βοηθος σου. Και να θελει, δεν μπορει να κοψει.

Υπαρχει φυσικα και το αλλο κολπο:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι να σου πω, ό,τι ταχύτητα και να έχω βάλει δεν είναι πολύ βοηθητική. Σου λέω κόβει πάντα, εκτός κι αν την χτυπήσω στο χέρι. Τέλος πάντων θα δοκιμάσω και τη μέθοδο στο βιντεάκι την επόμενη φορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για σουπερ παγωτο νουτελα 

 

4 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

400 ml κρέμα γάλακτος

100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι

400 γραμμ. nutella

2 βανίλιες

 

 

Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Αμέσως μόλις αρχίσει ο βρασμός αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τη nutella.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να κρυώσει καλά.

Ρίχνουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες παρασκευής της συσκευής.

Κατόπιν το βαζουμε στην κατάψυξη,

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη και πριν παγώσει το ξαναχτυπάμε 

το ειχα κανει περσι αλλα αντι για γαλα και ζαχαρη εβαλα ενα κουτακι ζαχαρουχο,ενα κουτακι κρεμα γαλακτος,(λιγο γαλα?) και μερεντα. οκ δεν θυμαμαι τα υλικα/δοσολογια καλα αλλα  θυμαμαι οτι ειχε βγει ωραιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Πως το ζητάμε αυτό στο χασάπη ;

To επανω μερος του κωλου ειναι, μαζι με το λιπος του.

 

Ρε Τούφα μου εξηγείς σε παρακαλώ πολύ γιατί η μαγιονέζα μου βγαίνει μόνο με χτύπημα στο χέρι; Όποτε πάω να την χτυπήσω σε μηχάνημα (έχω δοκιμάσει στο αργό, στο μεσαίο, στο γρήγορο) κόβει η γαμημένη.

 

I just whisked my sorry arm off, για όνομα δλδ.

Mαλλον με καταραστηκες!

2 μερες τωρα δεν μου βγαινει με τιποτα η μαγιονεζα :(

Θελω να πιστευω πως ειναι η ζεστη που εχει μεσα στην κουζινα

 

 

 

θειο λεφτερ:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To επανω μερος του κωλου ειναι, μαζι με το λιπος του.

 

Mαλλον με καταραστηκες!

2 μερες τωρα δεν μου βγαινει με τιποτα η μαγιονεζα :(

Θελω να πιστευω πως ειναι η ζεστη που εχει μεσα στην κουζινα

 

 

 

θειο λεφτερ:

 

Και χθες που έφτιαξα πάντως στο χέρι τη χτύπησα πάλι. Αυτό που λες με τη ζέστη είναι πιθανό, δε μπορώ να σκεφτώ άλλη εξήγηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...